In this Light

Kauneusblogi

Luku 917 - Luonnonkosmetiikasta korvaava tuote Cliniquen puhdistusbalmin tilalle?

Oilixia3

Vaikka rakastankin luonnollisempaa kosmetiikkaa, on minulla muutama tuoteryhmä, mikä on aiheuttanut vähän haasteita. Ja yksi näistä on kasvojen puhdistustuotteet! Kaipaan puhdistustuotteelta hellävaraisuutta ja tehokkuutta, ja rakastan balmimaisia puhdistustuotteita. Itseasiassa luonnonkosmetiikka on pullollaan moisin lupauksin sinetöityjä tuotteita, mutta niissä on yleensä yksi vika. Ne täytyy poistaa kasvoilta erillisen kasvoliinan tai vanulapun avulla. Ja tämähän ei omalle iholleni sovi, en voi käyttää liinalla poistettavia puhdistustuotteita montaa päivää peräkkäin.

Mutta nyt ilokseni huomasin markkinoille tulleen Oilixian Gummy Facial Cleanserin ( 29 € / 75 ml )! Olin saanut sen käsityksen, että Oilixia olisi australialainen merkki mutta itseasiassa tuotteet valmistetaan briteissä. Merkin on toki perustanut australialais-juuria omaava Alexandra Janson. Tämä putsari on nimittäin siitä mainio, että tämän voi huuhtoa kasvoilta pois pelkällä vedellä, se ei tarvitse liinaa. Syy, miksi kiinnostuin tästä oitis tajuttuani asian!

  Oilixia4

Gummy Facial Cleanser on eräänlainen puhdistusbalmin, -geelin ja -öljyn risteytys. Se sisältää C-vitamiinipitoista kakabumarjaa, iholle ravinteita antavaa makademiaöljyä, epäpuhtauksille kyytiä antavaa eukalyptusta sekä fenolihappoa, jolla on ihoa kuorivia sekä kirkastavia vaikutuksia. Puhdistusaine on pakattu näppärään tuubiin, josta minulle tulee värin takia mielleyhtymät Cliniquen puhdistusbalmiin. Puhdistustuotteen tuoksu on mieto, raikas mutta aavistuksen liimamainen. Ei sillä, että olisin impannut liimaa, mutta mielleyhtymä vie osittain askarteluhetkiin.

Puhdistustuotteen koostumus on uniikki. Se on nimittäin erittäin, erittäin tahmainen ja sille onkin syynsä! Tuotetta otetaan n. herneen kokoinen nokare, tosin itse annostelen tätä enemmän..sellaisen parin herneen verran. Sen jälkeen hieron kämmeniä yhteen, jotta saa notkistettua balmin. Tämän jälkeen taputtelen balmin kuiville kasvoille. Opin Petralta, että balmia kannattaa taputella iholle, sellaisen sivelevän ja hierovan liikkeen sijaan. Taputtelenkin käsillä kasvoja, jolloin balmi tarrautuu meikkiin ja likaan, nostaen sitä irti iholta. Tätä kannattaa toistaa useampi tovi, jotta saat kaiken lähtemään irti. Aikansa taputtelun jälkeen kastelen sormet kevyesti vedellä ja jatkan kasvojen työstämistä kostutetuin sormin. Tässä välissä poistan myös silmämeikin, sitä en siis taputtele tahmaisella balmilla. Toki levitän balmin jo ensimmäisessä vaiheessa todella hellävaroen silmänympärysiholle, mutta varsinaisen silmämeikin poistan siinä vaiheessa, kun olen kostuttanut sormet. Itse käytän sen verran hillittyä silmämeikkiä, että useimmiten saan senkin lähtemään pois ja jos se vaatii viimeistelyä, viimeistelen puhdistuksen misellivedellä.

Tässä puhdistustuotteessa ihaninta onkin se, että tämä lähtee oikeasti vedellä huuhtoutumalla kasvoilta pois! Pesun jälkeen iho jää puhdistetuksi ja pehmeäksi, aika usein olen puhdistanut kasvot pelkästään tällä tuotteella mutta toisinaan saatan tehdä kaksoispuhdistuksen, eli puhdistan vielä ihon erillisellä puhdistusaineella. Olenkin iloinen, että löysin Cliniquen balmille korvaajan! Oilixiaa myy esim. Jolie, House of Organics mutta myös Ruohonjuuri. Tuubi on toki tyyriimmän puoleinen, mutta onneksi tuote vaikuttaa riittoisalta.
12 Kommentit

 1. Sä kyllä tykkäisit kans Laponien putsareista, ne huuhtoutuu kans vedellä, ei liinoja, jotka on itsellekin ihan NO jokapäiväisessä käytössä, ottaa iho niistä sen verran nokkiinsa, vaikka ne ei kumpikaan ole balmimaisia. Laitan tänkin itselleni muistiin. ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy ehdottomasti pitää Laponie mielessä, varsinkin ne putsarit! :)

   Poista
 2. Mä näin tämän Sokoksella ja tuo koostumus kuulostaa todella mielenkiintoiselta :)

  VastaaPoista
 3. Ihan vieras merkki, mutta kuulostaa kiinnostavalta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä merkki on todellakin mielenkiintoinen ja täytyy itsekin tutustua vielä tarkemmin, mitä muuta merkiltä löytyy :)

   Poista
 4. Kuulostaapa ylelliseltä :) Mä en ikinä jaksa mitään liinoja (haha tiedän), joten kenties voisin olla tämänkin kaveri. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on loistava tuote, jos ei ole liinojen kaveri :D

   Poista
 5. Tuo koostumus kuulostaa tosi erikoiselta ja kiinnostavan erilaiselta.
  Kaunista iltaa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koostumus on tosiaankin erikoinen, en ole tällaiseen aiemmin törmännyt :D Ihanaa viikonloppua sinulle <3

   Poista
 6. Tää kuulostaa niin lupaavalta! Löytyy multakin kaapista, mutta vielä en ole ehtinyt testata :) Sun pitäisi muuten kokeilla Evolven puhdistusbalmia, jos et ole vielä kokeillut. Tuon sun kuvauksen perusteella uskoisin, että voisit tykätä siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän mielessä Evovlen balmin, ja jään odottamaan mitä mieltä sä oot tästä Oilixiasta :)

   Poista

Lähetä kommentti

Follow