In this Light

Kauneusblogi

Luku 933 - Onko yhden minuutin puhdistussääntö avain upeaan ihoon?

P1017442

Ihon puhdistaminen on minun mielestäni ehkä ihonhoidon tärkein vaihe. Jos iho ei ole puhdas, sille on turha levittää tehotuotteita! Muistan huomanneeni ison eron, kun aikoinaan aloitin hieromaan puhdistusaineen kunnolla kasvoille, saati sitten löydettyäni kaksoispuhdistuksen salat! Nyt hetki sitten luin uutisen minuuttisäännöstä, jonka ideana yksinkertaisesti on puhdistaa kasvoja puhdistusaineella yhden minuutin ajan. Säännön on keksinyt jenkkiläinen ihoasiantuntija Nayamka Roberts-Smith, jonka mielestä suurin osa ihmisistä pesee kasvojaan liian vähän aikaa!

Minuuttisäännön idean taustalla onkin se, että tällöin puhdistusaine pääsee paremmin vaikuttamaan, iho pehmenee ja tali liukenee paremmin. Varsinkin epäpuhtaalle ja tukkeutumiin taipuvaiselle iholle sääntö kuulostaa oikein oivalta ja osa sääntöä kokeilleista onkin yllättynyt iloisesti säännön toimivuudesta!

Päätinkin ottaa niksin kokeiluun. En nimittäin ole tähän mennessä pessyt kasvojani ihan näin perusteellisesti, kellottaen aikaa. Luulen, että kaksoispuhdistuksen ansiosta olen työstänyt toisen vaiheen putsaria huomattavasti minuuttia vähemmän! Minulla on toki ollut käytössä Clarisonic kasvoharja jonka kanssa huomasin ihoa syväpuhdistavan vaikutuksen ja jota käytettiin aina tietty sekunttimäärä eri puolilla kasvoja. Markkinoilla on myös muita kasvojen pesuvaikutusta syventäviä aparaatteja, kuten esim. Foreo ja siitä inspiroituneet tuotteet. Olen nyt noin vuoden verran luottanut näppieni voimaan, joten mielelläni lähden testaamaan, onko säännöllä millainen vaikutus omaan ihooni!


garnier5

Oma ihoni on aika normaali/pintakuiva sekaiho, mutta minulla on taustalla lievä akne. Se on onneksi parantunut, mutta ihoni on taipuvainen tukkeutumaan ja finneilemään, oikeastaan ilman mitään kovin selvää logiikkaa. Saan näppyjä jos syön liian huolettomasti, saan näppyjä heittelevistä hormoneista, saan näppyjä jos syön liikaa sokeria ja mitä näitä nyt on, liian tehokkaat ihonhoitotuotteet jne. Koenkin, että sääntö voisi tuoda omalle iholleni paljon hyvää! Muutaman päivän kokeilun jälkeen olen myönteisillä fiiliksillä, iho tuntuisi jotenkin hehkuvammalta ( toki olen aloittanut pikkuhiljaa kokeilemaan erästä hehkua tuovaa voidetta! ) eikä se tunnu kiristelevältä tai liian kuivalta. Olen huomannut suunympärysihon ympäristölle nousseen muutamia finnejä, mutta muuten ihon "kukkimistilanne" on aina seesteinen. Mutta yritän raportoida myöhemmin esim. kuukauden kuluttua miten kokeilun kanssa kävi, vähenivätkö tukkeutumat ja muuttuiko iho heleämmäksi.

Oletko kuullut minuuttisäännöstä tai oletko jo kokeillut sitä?

12 Kommentit

 1. En ole koskaan kuullutkaan, mä kyllä aika antaumuksen pitkään pidän normistikin puhdistustuotteita iholla, mutta en kuitenkaan varmaan ihan tota minuuttia, joten tarviipa kokeilla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuutti on muuten laskettuna aika pitkä aika, en ollut aiemmin kyllä niin kauan putsareita iholla muhitellut :D Mielenkiinnolla kyllä kuulen, mitä sun iho sanoo tästä trendistä, jos päätät kokeilla :D

   Poista
 2. Olen tästä aiemminkin kuullut mutta vasta kun näin otsikon jossain iltalehdessä, niin olen koettanut alkaa taas putsaamaan tehokkaammin. Minuutti on yllättävän pitkä aika, mutta mielenkiinnolla odotan tuloksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuutti on tosiaankin aika pitkä aika kun kellosta katsoo, en tosiaankaan ole ollut aiemmin niin perusteellinen :D Mutta aivan varmasti jo sekin auttaa, että ylipäänsä putsaa tehokkaammin ja kiinnittää asiaan huomiota. Osahan ihmisistä saattaa vaan pyöräyttää putsarin kasvoille ja huuhtoa sen saman tein pois :D

   Poista
 3. En oo tästä kuullut enkä varmasti itse minuuttia sitä putsaria kasvoille hiero, mutta pointti on kyllä enemmän kuin ymmärrettävä tässä! Toisaalta lyhyempikin aika on paljon parempi verrattuna siihen, kuinka paljon oon taas viime aikoina kuullut miten ihmiset putsaa kasvot pelkän veden kanssa. Ihan hirvittää ajatella, kuinka paljon iholla tossa tapauksessa on kaikkea mitä siitä pitäisi saada pois - ja nopeasti! Täytyykin alkaa itse kiinnittää enemmän huomiota siihen pitempään pesuaikaan ja katsoa näkyykö muutos jotenkin omassa ihossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aivan oikeassa, jo sekin että kiinnittää huomiota millä aineilla ihonsa putsaa, on jo se lähtökohta ihon hyvinvointiin! Ja sitten sekin, että varmasti puolikin minuuttia on parempi kuin viisi sekunttia :D Kaikki on niin suhteellista :)

   Poista
 4. Mä en ole kuullut tuosta nimenomaisesta minuuttisäännöstä, mutta olen lukenut, että kasvoja pitäisi pestä todella huolellisesti ja pitkään paneutuen, eikä hutaisemalla. Siinä pätee varmaan sama kuin hampaiden pesussa, johon pitäisi käyttää useampi minuutti kerralla. Eräs hammaslääkäri kertoi taannoin, että keskimäärin ihmiset harjaavat harmaitaan kerralla vain 45 sekuntia, mikä on aivan liian lyhyt aika, jotta hampaat tulisi kunnolla pestyä.
  Pitää siis ottaa kasvojen puhdistus ja hampaiden pesu oikein kiikariin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin, varmaan tänkin säännön pohjalla olisi se, että saataisiin ihmiset kiinnittämään huomiota kasvojen kunnolla puhdistamiseen. Ja hampaissa sama juttu, parashan olisi vielä se että jos olisi käytössä sähköhammasharja. Mun pitäisi ostaa meille uusi, kun aiemmasta meni akku totaalisesti loppuun :P

   Poista
 5. Minuutti on vielä lyhyt aika kuin kunnolla meikit poistaa ja vielä runsaalla vedellä huuhdon hyvin. Minua kammoksuttaa kuin toiset käyttävät pientä froteelappua ja pyyhkäsee puhdistusaineella ja se on sillä selvä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, itse putsaan eka meikit siihen räätälöidyllä tuotteella ja sitten sen minuutin verran puhdistustuotteella, joka puhdistaa ihon :) Omasta mielestäni kunnon puhdistus on ihan ehdoton juttu ihon hyvinvoinnin kannalta!

   Poista
 6. En ole kuullutkaan, mutta ei kyllä kuulosta pöllömmältä. Aika pikaisesti putsailen putsarilla tai vaahdolla ja misellivedellä kasvot. Kyllähän niidenkin puhdistukseen voisi käyttää vähän enemmän aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska juttu, jos inspiroiduit pidempään puhdistustuokioon :) Toisaalta, sähän et tainnut juuri meikkivoiteita jne. käyttää, silloin tietysti pääsee vähemmällä "kuuraamisella" :)

   Poista

Lähetä kommentti

Follow