In this Light

Kauneusblogi

Luku 940 - Suomalainen luonnonkosmetiikan meikkisarja Korento, huuli- ja poskiväri arvostelussa!

Korento4

Suomesta löytyy mitä ihanempia luonnonkosmetiikkamerkkejä, joilla on upea valikoima ihonhoitotuotteita! Mutta jos olet halunnut käyttää suomalaisia, luonnonkosmetiikkaan pohjautuvia meikkejä..niin, käsitykseni mukaan tämä ei ole onnistunut. Ei, ennen kuin hyvinkääläiset juuret, nykyään Riihimäellä vaikuttava Flow Cosmetics julkaisi oman meikkisarjansa, Korento by Flow Cosmeticsin! Korento lupaa vastata haasteeseen, voiko luonnollinen meikki olla yhtä hyvä kuin synteettinen. Sarja käyttää raaka-aineina vain sertifioidussa luonnonkosmetiikassa sallittuja raaka-aineita. Raaka-aineissa suositaan luomua ja villikasveja. Arktisiin marjoihin perustuva Berry Active Complex -yhdiste antaa antioksidanttista suojaa UV-säteilyltä, ilmansaasteilta sekä stressiltä. Meidän pohjolan marjat ovatkin ladattu täyteen hyviä tekeviä aineosia, osittain myös johtuen huimasta kesän valosta! Oletteko koskaan tulleet ajatelleeksi, miten erilailla kasvit kasvavat täällä pohjoisessa verrattuna etelään, meillä on aika karut, mutta samalla niin uniikit olosuhteet. Ilma on ainakin toistaiseksi puhdasta, yötön yö antaa huiman valon ja karut kasvuolosuhteet ovat tehneet täällä kasvavista kasveista sitkeitä sissejä!

  Korento2

Flow Cosmetics on minulle lähikosmetiikkaa! Keravalta ei ole pitkä matka Riihimäelle. Kiinnostuinkin Korennosta kun viime syksynä kuulin merkistä ja tulinkin hankkineeksi I love me -messuilta Huuli -ja poskivärin ( 34 € / 10 ml ). Rakastan voidemaisia poskipunia ja mitä parasta, tämä monitoimituote yhdistää sekä huuli- että poskipunan! Tuote sisältää ihoa hoitavia luonnonvahoja sekä raakakaakaota, sekä edellä mainitun Berry Active Complex -yhdisteen. Sävyjä on valikoimassa kuusi, joista kaksi on vegaanista (  Heather ja Cloudberry ). Tuote on oikeastaan tuoksuton, mutta raaka-aineet toki tuoksuvat. Omasta mielestäni tuoksu on jännä, sellainen maamainen, ehkä jopa mutainen?

Inci:

RICINUS COMMUNIS SEED OIL*, SILYBUM MARIANUM ETHYL ESTER**, MICA**, HYDROGENATED LECITHIN**, THEOBROMA CACAO SEED BUTTER*, ORYZA SATIVA POWDER*, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE**, ORYZA SATIVA BRAN WAX**, COPERNICIA CERIFERA WAX*, CELLULOSE**, CI 77891**, CI 75470**, LECITHIN*, VACCINIUM VITIS-IDAEA SEED OIL*, HIPPOPHAE RHAMNOIDES SEED OIL*, TOCOPHEROL**, ROSA CANINA SEED EXTRACT*, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL*, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT*, VACCINIUM MYRTILLUS SEED OIL*, RIBES NIGRUM SEED OIL*, CI 77491**, MAY CONTAIN (+/-) CI 77492**

Korento12 Korento11 korento1.5 korento1.2

Valitsin sävyn Raspberry, sillä olen heikkona vadelmaan vivahtaviin puniin, ne sopivat itselle niin hyvin! Sävy onkin kaunis, raikkaan marjainen nude-pinkki, arkeen ja juhlaan soveltuva sävy. Sävy on heleä, siinä on aavistus helmiäistä hohtoa mutta ei mitenkään vanhanaikaisella tavalla vaan omasta mielestäni koostumus on modernin hohtava. Olen käyttänyt tuotetta sekä huulilla että poskilla. Poskipunana sävy on ihanan freesi, postauksen kuvien meikeissä olen käyttänyt tuotetta sekä huulilla että poskilla.

Tuotteen koostumus on jännä. Se on aika kuivakkaa, mutta kuitenkin hyvin helposti levittyvää. Se levittyy ja häivyttyy kauniisti poskille, pieni määrä riittää! Se jää kauniin heleäksi ja kuultavan oloiseksi poskille. Huulille puna levittyy myös todella hyvin. Tykkään levittää tuotteen huulipunasiveltimellä ja yllätyin, miten kauniisti tuotteella saa rajattua huulet! Olen huomannut, että jos huulipunan koostumus on mattaisa ja kuivahko, sillä on toisinaan haastavaa rajata huulet sivellintä käyttäen. Mutta Korennon tuote levittyy oikein sutjakkaasti, melkeinpä jopa silikonisesti. En tiedä, onko syynä nuo kasvipohjaiset vahat vai incistä bongaamani selluloosa. Selluloosaakin saadaan nykyään myös sekä perunasta että sokerijuurikkaasta, ja näistä voidaan jalostaa erilaisia polymeereeja, jotka ovat myös biohajoavia!

Väri kestää poskilla upeasti, mutta huulilla kestävyys ei ole kaikista parhain. Tästä syystä tämä ei ole suosikkituotteeni työpäiviin. Töissä on niin paljon helpompaa korjata huulimeikki suoraan puikosta sutimalla kuin siveltimellä. Vapaapäivinä jaksankin touhuta enemmän siveltimien kanssa. Lisäksi varsinkin talvella huulet ovat kovilla, ja tämä voi korostaa huulten mahdollisia kuivia kohtia. Eli huulten kunto kannattaa olla tiptop.

16 Kommentit

  1. Tosi kaunis sävy, harmi, jos koostumus on noinkin jämäkkä, jotenkin automaattisesti odottaisin luonnonkosmetiikan punalta erityistä hoitavuutta. Ehkä tässä on haettu sitten myös kestävyyttä lisäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koostumus on levittymisen kannalta aivan ihana, mutta tämä ei valitettavasti ole se kaikista hoitavin puna :( Toki voi olla, että huuleni ovat alkaneet nirsoilla risiiniöljyn takia, mun täytyisikin seurata tilannetta että reagoivatko huulet siihen kuivumalla :O

      Poista
  2. Sopii kyllä tuo sävy sulle ihan täydellisesti. Fressi lopputulos 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sävy on ihana ja tykkään tätä käyttää, varsinkin vapaapäivinä tää on ihana huulituote :)

      Poista
  3. Oi että miten hyvin toi sävy sopii sulle! Toi on todella kaunis :) Mä en nykyään enää niin välitä voidemaisista poskipunista, mutta toisaalta en sellaisia pahemmin enää edes omista. Tämä Korennon tuote täytyy ehdottomasti kuitenkin pitää mielessä<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Hih, mulla on voidemainen poskipunakausi menossa, vaikka ne ovakin säilyvyyden kannalta haastavammat :D Korennolla on mielenkiintoisia meikkejä, itse olen tykännyt superpaljon heidän mineraalipohjasta!

      Poista
  4. Sulle sopii tuo sävy huulille aivan täydellisesti<3 Todella kaunis<3 Työpäivinä tosiaankin tarvitsee huulimeikin, joka pysyy paikoillaan tai ainakin sitä voi fiksata helposti vaikka lennossa, niin silloin puikot on kätevimpiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Ja kyllä, työpäivät vaativat helppokäyttöisiä meikkejä, siis kun tulee tarve meikin korjailuun :D Puikot on niin paljon helpompia!

      Poista
  5. Hauskaa että kirjoitit tästä juuri tänään, sillä katselin näitä eilen Ruohonjuuressa. :) Tuo sävy näyttää aivan upealta sinulla! Minä pidin kovasti tästä koostumuksesta. En ole vielä löytänyt ainoatakaan tällaista voidemaista tuotetta, joka pysyisi hyvin huulilla. :/ Mulle on matkalla Ere Pereziltä tällainen vastaava, saa nähdä miten se pysyy. Minua jäi näistä Korennon punista vaivaamaan sävy Rosehip. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa hauska sattuma, että sopivasti putkahti arvostelupostaus :D Koostumus on ihana, mutta tosiaankin ei mun huulilla niin hoitava kuin olisin toivonut ja ei mikään pitkäkestoinen :P Ere Perez on merkkinä supermielenkiintoinen, toivon mukaan kirjoittaisit siitä :)

      Poista
  6. Mulla nämä ei oikein sopineet huulille. Oon kokeillut aika "aikaisia versioita" näistä, joissa myös vahat vähän separoituivat. Sävyt ovat kuitenkin ihania (mulla on muuten swatchit kaikista blogissa) ja tekstuuri poskilla tosi miellyttävä. Sopii sulle kauniisti!

    xx Laura / Laura Loukola Beauty Blog

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi kuulla, että säkään et oikein tykännyt näistä huulilla :( Tai siis mä tykkään, mutta nuo muutamat seikat vähän vievät kokonaisarvostelua alaspäin :D Tuunkin vakoilemaan sun postauksen <3

      Poista
  7. Sulle tosiaan sopii tuo vadelmainen sävy. Ihanan heleä <3
    Kivaa iltaa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään sävystä superpaljon, se on niin freesi ja heleä :) Ihanaa alkanutta viikkoa! <3

      Poista
  8. Tuo sävy kyllä sopii sulle hyvin! Harmi että Heatheria ja Cloudberryä lukuunottamatta kaikissa sävyissä on karmiinia, olisi kiva kun sille keksittäisiin joku miellyttävämpi vaihtoehto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nella :) Ja toden totta, jotenkin hassua että vain kaksi sävyistä on vegaanisia. Olisin toivonut, että kaikki Korennon meikit olisivat vegaanisia, se on kuitenkin niin monelle tärkeä valintakriteeri.

      Poista

Lähetä kommentti

Follow