In this Light

Kauneusblogi

Luku 955 - Lumene Valo Kirkastava Puhdistusbalsami, ihoa kirkastava putsari!

kotimainen kosmetiikka

Kasvojen puhdistusaineet ovat tuotekategoria, jota kohtaan tunnen suurta kiinnostusta! Vääränlaisella putsarilla voit tehdä helposti tehdä hallaa kasvoillesi, kun taas oikeanlainen tuote saa ihon voimaan hyvin sekä valmistelee ihon seuraaville tuotteille. Puhdistustuote kannattaakin valita ihotyypin sekä ihon tarpeiden mukaan. Kuivalla iholla on huomattavasti erilaiset tarpeet kuin rasvoittuvalla iholla, ja jos käytät vahvaa meikkiä, tarvitset erilaisen puhdistustuotteen kuin meikitöntä tyyliä noudattava tyyppi. Itse suosin kaksoispuhdistusta, jossa ensiksi meikki pestään pois öljymäisellä tuotteella ja sen jälkeen iho puhdistetaan puhdistustuotteella. Pyrin valitsemaan hellästi peseviä putsareita, joiden pH-arvo olisi optimaalinen, eli miedosti hapan. Liian emäksinen puhdistustuote voi helposti saada ihon epätasapainoon. Aamuisin olen suosinut helppoa puhdistustapaa, eli olen pyyhkinyt kasvot pelkällä misellivedellä. Nyt luin, että teoriassa misellivesikin kannattaisi "huuhtoa" kasvoilta pois, varsinkin jos se sisältää peseviä tensidejä.

Mutta kun tulin kokeilleeksi Lumenen mielipiteitä jakavaa puhdistusvoidetta, Nordic C Kirkastava Puhdistusbalsami ( 14,90 € / 125 ml ), koki maailmani pienen mullistuksen. Siitä lisää hetken kuluttua.

Puhdistusbalmi on mielestäni odotettu uutuus Lumenen valikoimaan. Sen hinta on mukavan huokea, ja Lumenea saattaa välillä löytää hyvään tarjoushintaan. Tykkään tällaisista kiinteistä balmeista kaikista eniten, sillä niiden koostumus pysyy helposti näpeissä ja ne ovat monta kertaa iholle lempeämpiä kuin puhdistusgeelit ja tehokkaampia kuin puhdistusmaidot. Tuotekuvauksessa luvataan balmin poistavan pitkäkestoisen meikin, jättäen ihon säteileväksi. Puhdistusaineen raaka-aineina on käytetty pohjoisen lakan siemenöljyä sekä C-vitamiinia, jotka yhdessä muodostavan Nordic C -yhdisteen. Juuri tämä yhdiste lupaa jättää ihon virkeän, heleän ja raikkaan näköiseksi. C-vitamiini onkin tunnettu ihoa kirkastavasta vaikutuksestaan, tietysti poispestävän tuotteen kohdalla voidaan aina miettiä, ehtiikö se oikeasti vaikuttaa. Raaka-aineissa on myös manteliöljyä, öljythän ovat tunnetusti hyviä liuottamaan iholta meikkiä ja epäpuhtauksia.

Puhdistusbalmin tuoksu on pirteän kirpeä. Kiinteä koostumus sulaa kasvoille helposti. Ohjeessa mainitaan, että tuote levitettäisiin kostutetuille kasvoille, mutta tuote toimii hyvin myös kuivalle iholle levitettynä. Tuote huuhtoutuu hyvin veden avulla, eli tämän poispesemiseen ei tarvita puhdistusliinaa. Itse en oikein osannut käyttää tätä iltaisin, enkä suoraan sanottuna kokenut tätä miellyttäväksi tuotteeksi meikin poispesemisessä. Käytinkin tätä iltaisin toisen vaiheen putsarina, mutta suurimmat rakkaudenosoitukset tuote sai aamuputsarina! Kyllä, tämän kanssa luistin periaatteestani "aamuisin kasvoja ei pestä vedellä", sillä tämä on mitä ihanin tuote valmistelemaan ihoa päivän ihonhoitotuoteille.

Iho jää tuotteen käytön jälkeen heleäksi ja tietyllä tapaa jopa pinnoitetun näköiseksi, hyvällä tapaa. Olen kokenut tuotteen kevyesti, siis hyvin kevyesti, ihoa kuorivana. Incistä löydänkin fermentoidun kurpitsan, jolla on myös ihoa kuorivia ominaisuuksia. Putsarin jälkeen iho vastaanottaa seuraavat ihonhoitotuotteet hyvin. Ihan joka aamu en putsaria käytä, sillä päivittäinen aamupesu on tuntunut ihoa kuivattavalta. Lisäksi vesipesu vie enemmän aikaa, ja aamuisin on helppo mennä vanhoja misellivesupesu-uria. Säästänkin putsarin niihin päiviin, kun haluan ihon näyttävän mahdollisimman hyvältä.

Onko sinulla kokemuksia tästä tuotteesta?


8 Kommentit

 1. Mä rakastan tätä putsaria! Itse tosin käytin tätä nimenomaan iltaisin ja sain tällä itse meikitkin ihan hyvin pois :) Pääasiassa tää oli kuitenkin käytössä kakkosvaiheen putsarina öljyputsarin jälkeen. Tuoksu on tässä ihan huumaavan hyvä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihana, toimii myös illallakin mutta itse olen hurahtanut aamukäyttöön :) Kiva kuulla, että sä tykkäät tästä! Tuoksu on ihana kirpeän pirtsakka :)

   Poista
 2. Puhdstusbalmit ovat yleensä todella tehokkaita putsareita, minkä takia itse tykkään niistä voideputsareiden ohella. Lumenen puhdistusbalmi on tuttu tuote. Se on ihan oiva putsarina, mutta toivoin siltä enemmän tuoksua tai jotain elämyksellisyyttä. Omaan nenääni se ei tuoksunut juuri miltään, harmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ihan hurahtanut balmeihin, niissä on itseasiassa öljyjä kivempi koostumus mutta ovat yhtä tehokkaita :) Mutta näin me koetaan asioiat eri tavalla, itse olen ihan fiiliksissäni tästä balmista :D

   Poista
 3. Mä tykkään tästä, nää poispestävät Lumenen tuotteet on mullekin "turvallisia". :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, poispestäviä Lumenen tuotteita uskalletaan molemmat käyttää :D

   Poista
 4. Mä olen kokeillut tätä ykkösvaiheen putsarina ja siinä tarkoituksessa en ole oikein saanut tuotetta toimimaan. Olen testannut sekä kuivalle että aavistuksen kostealle iholle aika heikoin tuloksin, joten ehkäpä testaan vielä kakkosputsarina, josko siinä toimisi paremmin. Tuoksu on ihana ja koostumus myös, mutta puhdistusöljyn korvaajaksi tästä ei ainakaan omassa käytössäni ole:/ Harmittaa, koska nimenomaan siihen käyttöön olisin tätä toivonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuitenkin kuulla sun kokemus tuotteesta, itse tykkäsin tästä eniten nimenomaan aamuputsarina, vaikka toimii tää tarvittaessa illallakin. Ja reissuun tämä on näppärä, kun pärjää vain yhdellä tuotteella! Toivon että saisit tän toimimaan paremmin tokan vaiheen putsarina :)

   Poista

Lähetä kommentti

Follow