In this Light

Kauneusblogi

Luku 331.

rasvat

Tämän flikan lempirasvat ovat seuraavanlaiset, Erisanin kosteuttava kasvovoide sekä Cliniquen super rescue antioxidant night moisturizer. Erisan on sisällöltään simppeli ja koostumukseltaan kevyt, Clinique on sitten tuhdimpaa ja sisällöltään runsaampi. Aika mainiot vastakohdat, jotka kuitenkin täydentävät toisiaan!

Käytän Erisania aamuisin ja illalla ennen Cliniqueta. Cliniquen filosofiaan kuuluu, että hoitovoiteen alle levitetään erikseen kosteusvoide, mutta oma hipiäni kunto hehkeentyi radikaalisti, kun Cliniquen oman kosteusvoiteen ( DDMG) sijaan siirryin Erisaniin.

Erisanin kosteuttava kasvovoide on Erisanin voiteista kevyin ja meikinalusvoiteena mitä mainioin! Käytin vastaavaa voidetta jo vuosina 2003 ja 2004, kunnes Erisan teki tepposet ja poisti kevyen kosteusvoiteen markkinoilta! Sitä sitten hamstrattiin oikein urakalla sen jälkeen, kun olin saanut vahvistuksen tuotteen lopetukselle Erisanilta. Olinkin erittäin iloinen, kun löysin sen uudelleen, nykyiselle kymmenen vuotta vanhemmalle iholleni rasva on sellaisenaan iltakäytössä liian heppoista, mutta aamuisin vielä vallan toimiva. Tykkään voiteen nopeasta imeytyvyydestä sekä ohuesta koostumuksesta, aamuisin ei ole aikaa odotella voiteiden imeytymisiä! Voide on hajusteeton ja parabeeniton, tuotteen inci on seuraavanlainen:

aqua, caprylic/capric triglyceride, hydroxyethyl urea, betaine, tocopheryl acetate, panthenol, peg-100 stearate, glyceryl stearate, acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, sodium hydroxide, disodium edta, ethylhexylglycerin, phenoxyethanol

Ainoan miinuksen annan siitä, että tuotteesta ei ole suojakertoimellista versiota olemassa! Talvella tämä menee vielä hyvin suojakertoimellisen meikkivoiteen alla mutta ainakin kesäksi haluan tuotteen, jossa on myös suojakerroin, en luota siihen että suosikki bb-voiteeni suojaisi ihoani tarpeeeksi auringonsäteiltä. Toisaalta on kiva, että tuotteessa ei ole suojakerrointa, jolloin se sopii yökäyttöön mutta suojakertoimellinen versio voisi olla kiva vaihtoehto. Voidetta voisin suositella nuoren ensimmäiseksi voiteeksi sekä seka- ja rasvaisille ihotyypeille.

Cliniquen Super rescue on yövoide, jonka koostumus sisältää antioksidantteja. Sitä en vain osaa sanoa, tekevätkö antioksidantit pidemmän päälle mitään vai ovatko ne vain lupaus turhasta ( tässä tapauksessa pakkaus on onneksi osittain antioksidanttiystävällinen, pumppupullo ja vielä tiiviimpi pakkaus varmistaisivat, etteivät ne todellakaan pääsisi hapettumaan ), mutta hyvää rasvaa tämä joka tapauksessa on. Voiteesta on omat versionsa eri ihotyypeille, omani on kuivan sekaihon rasva. Talvella välillä vaan tuntui, että koostumus olisi voinut olla vielä tuhdimpaa ja kosteuttavampaa, toisaalta otettuani käyttöön V10 plus-kuorinnan, on ihoni ollut vastaanottavaisempi kaikkien rasvojen suhteen.

Tämä Cliniquen voide on ollut kehuttu ja minut tämän puoleen käännytti Cliniquen konsulentti, itse lähdin alunperin hakemaan Moisture Surgea mutta ehkä hyvä niin, että päädyin tämän antioksidantti-ihmeen pariin. Rasvaa on jo toinen tuubi menossa ja se vaikuttaa riittoisalta, veikkaan että minulla kuluu vuodessa kaksi, kolme tuubia. Voide, kuten muutkin Cliniquen tuotteet, on hajusteeton, mutta siitä huolimatta tuotteessa on raaka-aineiden, vieno yrttinen tuoksu ( jossa on myös vähän glyserolin "makeutta"? Olen ollut huomaavinani monissa hajusteettomissa tuotteissa sellaisen raikkaan, makean tuoksun jonka todennäköisesti saa aikaan glyseroli? Ainakin kaikille tuotteille on ollut yhteinen nimittäjänä glyselori inci-listalla? ). Itseäni ei tuoksu haittaa mutta tiedän, että moni voi siitäkin häiriintyä. Ja Super Rescuen inci on seuraavanlainen:

Water, Dimethicone, Cetyl Ethylhexanoate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Jojoba Esters, Pentaerythrityl Tetraethylhexanoate, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Peg-100 Stearate, Butylene Glycol, Hydrogenated Lecithin, Echinacea Pallida (Coneflower) Extract, Perilla Ocymoides Seed Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract, Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Soy Protein, Curcuma Longa (Turmeric) Root Extract, Plankton Extract, Arabidopsis Thaliana Extract, Lauroyl Lysine, Creatine, Adenosine Phosphate, Chamomilla Recutita (Matricaria), Sorbitol, Sea Whip Extract, Sodium Hyaluronate, Tocopheryl Acetate, Micrococcus Lysate, Trehalose, Niacinamide, Behenyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Cholesterol, Zeolite, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Caffeine, Sodium Rna, Astrocaryum Murumuru Butter, Linoleic Acid, Acrylamide/Sodium Acryloyldimethyltaurate Copolymer, Lecithin, Dimethiconol, Isohexadecane, Ascorbyl Tocopheryl Maleate, Tromethamine, Caprylyl Glycol, Zinc Pca, Mannitol, Isodecyl Salicylate, Hexylene Glycol, Citric Acid, Ethylbisiminomethylguaiacol Manganese Chloride, Polysorbate 80, Disodium Nadh, Aminopropyl Ascorbyl Phosphate, C1-8 Alkyl Tetrahydroxycyclohexanoate, Hydroxyethylcellulose, Potassium Sulfate, Maltodextrin, Ferulic Acid, Dextrin, Xanthan Gum, Nordihydroguaiaretic Acid, Sodium Chloride, Disodium Edta, Phenoxyethanol

Ihoni on tykännyt tästä rasvasta ja paljon, monet liian hoitavat rasvat ovat saaneet sen hermostumaan ja sitä kautta kukkimaan, tämän kanssa onneksi ei ole niin tapahtunut! Olen kyllä huono kommentoimaan, onko rasva loihtinut ihoani hehkeämmäksi mutta tavallaan "tunnen", että iho on pehmeämpi ja sitä ei enää kiristä tai pakota. Mutta kuten kirjoitin, tehokkaalla kuorinnalla on ollut näppinsä pelissä ja käytän myös lähes joka päivä Cliniquen kevyesti kuorivaa kasvovettäkin. Ja kyllä se, mitä suuhumme pistämme sekä se, miten ajattelemme, nukumme ja stressaamme vaikuttaa ihon kuntoon, ainakin mitä vanhemmaksi tulemme, sitä enemmän nuo vaikuttavat ihoon, eikä niillä rasvoilla mitään mullistavia ihmeitä tehdä.

Muita Erisanin tai Cliniquen nimeen vannovia?

0 Kommentit

Follow