In this Light

Kauneusblogi

Luku 397.

peittis11 peittis12 peittis4

Innostuin erillisistä silmänaluksien ( hehhee ^_^) peiteaineista oikeastaan vasta silloin, kun kosmetiikkakärpänen pääsi puraisemaan ihan olan takaa. Aiemmin tuon homman hoiti meikki- tai bb-voide, innostuksen myötä oli taas ihanaa omistaa jos jonninmoista purnukkaa, erikoistuotteita erikoiskohteisiin! Toki johonkin minä vedän rajan, ihan kaikkea erikoista en edes viitsi naamani sutia, koska vaikka jos voisinkin, niin en silti halua käyttää koko päivää naaman ehostamiseen. Helppoa sen olla pitää!

Mutta takaisin niihin peiteaineisiin! Ne ovat noin pari vuotta kuuluneet repertuaariini, enkä enää osaisi olla ilman. Olen huomannut, että ikä on tehnyt tepposensa eivätkä silmänalu(k)seni ole enää ne parikymppisen flikan sileät ja huolettomat. Tajusin myös sen, että silmälasien käytön ansiosta en ole tajunnutkaan, kuinka ryppyisiksi ovatkaan silmänaluseni käyneet, herranjestas sentään! Mutta rakastan mahallaan nukkumista, se ei valitettavasti ole kasvoystävällisin tapa. Tai, jos en nuku mahallani, niin ainakin kyljelläni. Ja ilmeisesti parhaiten niin, että oikea puoli kasvoistani ( te näette vasemman puolen, jolle olen kuvissa levittänyt Idun mineralsin peiteaineen ) on tyynyyn hautautuneena. Huomaan sen siitä, että tuo puoli on ryppyisempi sekä ripsien suhteen harvempi! Harmi vaan selällään nukkuminen on ankeinta ikinä ja päädynkin usein siihen, että nukun ns. lungisti, kädet niskan takana. Ja sitten on niskat aamulla jumissa. Aijaijai!

Omiksi peiteainesuosikeiksini ovat muodostuneet vahamaiset peiteaineet. Nestemäiset ovat karkailevampaa sorttia ja löytyvät yleensä päivän päätteeksi silmästä ja se jos mikä ärsyttää silmää! Vahamaiset vaan yksinkertaisesti pysyvät paremmin paikallaan. Tähän väliin muuten kysymys, laittaako kukaan ikinä silmämeikin pohjustajaa alaluomelle? Auttaisiko tämä niitä nestemäisiä pohjustajia pysymään paremmin paikallaan?

Itse omistan kaksi vahamaista peiteainetta, Idun mineralsin sekä Lancomen. Tai, Lancomen on oikeastaan enemmän voidemaista, Idun on selvästi kiinteämpää. Idunissa on kaksi erilaista sävyä, Lancomen paletti taas pohjautuu kokonaisvaltaiseen peitekokemukseen. Idunin paletin vaalein on minulle liian vaalea, se menee keskitalvella jolloin olen kalpeimillani. Lancomen paletista on taas erilaisia sävyjä, omani on 200 C. Suomessa tästä taitaakin olla vain kolme sävyvariaatiota myynnissä, vaaleampi versio sekä yhtä tumma kuin omani, mutta vaan lämpimämpi?

Idunia olen levitellyt siis koko silmän ympärille, kyllä sekin mukavasti katsetta kirkastaa ja peittää! Lancomen paletista 1. kohdalla meikataan itse tumma silmänalunen piiloon, 2. kohdalla meikataan koko silmänalunen ( laitetaan myös 1. kohdalla meikatun kohdan päälle ) ja itse olen meikannut myös yläluomen ja silmän sisänurkan, 3. kohta on itseasiassa puuteri, jolla kiinnitetään koko komeus.  Olin itseasiassa sitä mieltä, että Idun peittäisi jopa paremmin, kunnes näin nämä kuvat. Täytyy sanoa, että peittoteholtaan taitaa Lancome vaan viedä pisteet kotiin! Lancomen huono puoli on taas se, että se pruukaa keräytymään, puuteroinnista huolimatta, juonteisiin todella herkästi. Puuterointi saattaa myös helposti tehdä tunkkaisen lopputuloksen ja iso miinus siitä, että puuterin pinta meni aika nopeasti tukkoon. Omasta mielestäni Idun taitaa myös pysyä ehkä kauemmin paikoillaan? Mutta aika hyvin kyllä molemmat jaksavat paikoillaan olla.

Idunia olen ihan ronskisti ottanut paletista sormenpäällä, aluksi jaksoin spaatteloida. Lancomen paletin mukana tulee pieni sivelllin, joka toimittaa vain ja ainoastaan spaattelin virkaa, itse tykkään eniten levittää peitetuotteet sormin. Tosin, siveltimen kanssa voisi saada "säästettyä" silmänalusia, jolloin ne eivät altistuisi liialle hankaukselle? Vaikkakin aika hellästi pyrin levittämään kaikki silmänalustuotteet, jotten omalla käsittelylläni aiheuttaisi liikaa eroosiota alueelle ^___^

Idunin peiteväristä toivoisin myös toista, tummempaa sävyduoa. Nyt tuo vaalea menee vallan harakoille! Idun on muuten suhteessa aika kallis, se maksoi muistaakseni yli 30 euroa kun Lancomen paletin saa omakseen n. 40 eurolla. Toki Idunissa on varmasti enemmän tavaraa, mutta Lancomen paletti on ehkä monikäyttöisempi. Molemmat paletit lupaavat ihonhoidollisia vaikutuksia, Idun on hyvin luonnollinen ja sen lupaus perustuu jojobaöljyyn ja e-vitamiiniin, samoin itseasiassa Lancomekin on ujuttanut mukaan aiemmin mainittujen lisäksi vielä sheavoita ja c-vitamiinia.

Lancome taitaa olla näistä ehkä ihan piirun verran suosikimpi mutta myönnän aika usein kääntyväni Idunin puoleen sen helppokäyttöisyyden takia! Molemmat ovat kyllä hyviä tuotteita ja vahamaiset/voidemaiset tuotteet vaan sopivat minulle paremmin, kuin ne nestemäiset.

Onko teillä jotain peiteainesuosikkia? Tai vinkata jostain erilaisemmasta tavasta laittaa peiteaine, käyttääkö kukaan tuota pohjustusta? Vai laittaako joku peiteaineet meikkivoiteen päälle?


2 Kommentit

 1. Idun vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta! :) Itse vaihtelen peiteaineita aika paljon, parhaiten tuntuu toimivan Macin Pro Longwear, mutta akna pitää etsiä uusia. Juuri alan testailla Zuiin kynää. :) Sopisiko muuten tuo Idunin vaaleampi sävy voidemaiseksi korostusväriksi, jos erottuu selvästi hieman muuta ihoa vaaleampana? Mietin vaan, ettei menisi hukkaan hyvä tuote. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että voisit tykätä Idunista :) Se on oikeasti aika pigmenttistä, jos oikein olen ymmärtänyt, niin pigmenttisempää kuin Lily Lolo! Zuiin kynä kuulostaa hyvältä, odotan mielenkiinnolla mielipidettäsi siitä :)

   Ja kiitos vinkistä! Testailinkin jo luettuani kommenttisi tuota vaaleampaa ja uskoisin, että saan sen käytettyä korostusvärinä/vaaleana luomivärinä. Olen aika laiska muuten kikkailemaan luomivärien kanssa mutta peiteaineella saa kyllä kivasti silmät "avattua" :D

   Poista

Lähetä kommentti

Follow