In this Light

Kauneusblogi

Luku 531-Rakkautta kainalossa.

P1015829



Ekodeodorantit ovat aiheuttaneet minussa suuria epäluuloja, vaikka luonnonkosmetiikka saa noin muuten sydämen väpättämään. Minulla on ollut syyni, koska olen useamman kerran kokeillut astetta ekompaa vaihtoehtoa, jos vertailukohtana on alumiinipitoiset antiperspirantit. Muistan ostaneeni mineraalikiven, joka oli todella kökkö ja hikeä pitämätön tapaus. Kookosöljy, no, se tavallaan toimi ja tavallaan ei. Lopetin sen käytön, kun paidan kainalot tuntuivat muuttuneen ikitunkkaisiksi. ( no, taisin käyttää kookosöljykonseptia viikon, ehkä pari ). Viimeksi vuosi sitten syksyllä yritin ekodödöjen maailmaan mutta valitettavasti käyttämäni yksilö oli todella huono! No, viime keväänä kokeilin erästä alumiinitonta ja voidemaista dödöä mutta fa Fyn, itse dödö haisi niin karsealle, 80-luvulla eltaantuneelle kissanpissahajuvedelle etten vaan kyennyt sitä käyttämään.

Olin käyttänytkin Rexonaa muuten ihan tyytyväisenä, mutta kainaloni tuntuivat ottaneen antiperspirantista nokkiinsa. Taisin kenties jumittaa liian kauan samassa laadussa! Olen myös huomannut hikoilun noin muutenkin vähentyneen, tosin mikään voimakas kainalohikoilija en ole koskaan ollutkaan. Mutta kuitenkin kainalot sen verran hikoontuvat, ettei moni ekotuote ole siellä toiminut. Eniten olen hikoillut alaselästä ja jaloista eikä sekään nyt mitään mahdotonta ole ollut. Mutta jos kävelen yhtäänkään rivakasti vaikka puoli tuntia työmatkalla, huomaan selän kastuneen vienosti-varsinkin kun yllä onkin useimmiten vaatetta vähän liikaa reippailuun nähden. Mutta kun en vaan osaa kävellä hitaasti!

Päätinkin nyt etsiä käsiini toimivan, luonnollisemman vaihtoehdon kainalotuotteelle. Olin lukenut Naturellen valikoimissa olevista Lovefresh-deodoranteista paljon hyvää ja ajattelin, että tuo voisi olla toimiva tapaus. Deodoranteissa on käytetty mm. sheavoita, kookosöljyä, arrowjuurijauhetta, ruokasoodaa ja savea! Sekä toki jokaisen tuoksuvaihtoehdon kohdalla erilaisia eteerisiä öljyjä. Osa deodoranteista, jotka on vielä erikseen suunnattu herkälle iholle, eivät sisällä ruokasoodaa vaan magnesiumhydroksidia. Naturellen valikoimissa on kuusi eri tuoksuista Lovefresh-deodoranttia joista pitkän ja hartaan harkinnan valinnanvaikeuden jälkeen päädyin ostamaan Moroccan Rose Absoluten. Ruusu vaan vetoaa minuun, siinä on jotain vanhahtavan ihastuttavaa! Hinta 22 euroa kirpaisi, olinkin monta kertaa ollut näitä ostamassa mutta aina viime hetkellä pistänyt kukkaron nyörit kiinni.

Niin, palaan tarkemmin ja perusteellisemmin asiaan, kun saan testattua tätä vähän pidemmän aikaa kuin muutaman päivän, mutta en vaan voinut olla vilauttamatta tätä jo nyt, koska olen todella, todella innoissani tästä tuotteesta! Katsotaan, miten se pitkässä juoksussa toteuttaa lupauksen ja täyttääkö se odotukseni. Mutta varovaisesti uskallan sanoa, lupaavalta vaikuttaa!

Onko teillä kokemuksia luonnonkosmetiikan deodoranteista? Vai pitääkö olla antiperspirantti?

6 Kommentit

  1. Pakko olla antiperspirantti oon niin mummo. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mun mummotauti on ottanut takapakkia kun kainalot eivät näemmä enää juurikaan hikoa :D Mikä on toisaalta tosi hyvä juttu! Tiedän kyllä ihmisiä, joiden ei edes tarvitse käyttää dödöä tai antiperspiranttia lainkaan :O

      Poista
  2. Vaikuttaa hurmaavalta ja aivan uusi dödö! Ihanaa alkanutta viikkoa Salka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kyllä tuntuu toimivalta ekodödöltä, mutta en vielä lukitse vastausta :D Pakkaus on ainakin ihana ^_^

      Poista
  3. Vai mummoja -hih, kaikkea sitä kuulee ;-D

    Hellävaraisempi / alumiiniton dödö kiinnostaa kyllä, mutta epäonnisia ovat omat kokeiluni olleet. Vinkkiä please jos hyvän löydät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhii, eikös hikoilu ollut eräs mummotaudin oireista..?:D Itsellä siis hromonit ovat vähän heitelleet, epäilen sen vaikuttavan hikoiluun/hikoiluttomuuteen.

      Ja joo, mä niin tiedän tuon tunteen kun haluaisi löytää toimivan dödön, mutta sellaista ei vaan vastaan tule :/ Tämä kyllä tuntuu toimivalta, mutta katsotaan lopullisempi tuomio sitten myöhemmin :D

      Poista

Lähetä kommentti

Follow