In this Light

Kauneusblogi

Luku 618-Öljy ylle vai alle?

GA12


Kun vuosi sitten annoin mahdollisuuden öljyille kasvojen ihonhoidossa, maailmani mullistui. Olin kuvitellut öljyjen olevan ihotyypilleni liikaa. Öljyt vaan tukkisivat pintakuivan, herkästi tukkeutumiin taipuvan ihoni. Öljyt, ne ovat vain kuivaihoisten juttu! Kuinka väärässä olinkaan. Öljyjen lisääminen ihonhoitorutiinin auttoi ihon pehmittymisessä sekä kosteuttamisessa. Lisäsin öljyn aina seerumin jälkeen hoitovoiteen alle ja aamuisin sain nauttia pehmeästä ihosta. En todellakaan säästellyt öljyn käytössä vaan suorastaan lotrasin niiden kanssa. Öljyt saattavat myös rasvoittuvalla iholla tasapainottaa ihon rasvoittumista. Koinkin pitkässä juoksussa ihon rasvoittumisen tasapainottuneen.

Jossain vaiheessa päätin kuitenkin jättää vaihteeksi öljyt ihonhoitorutiinistani. Yllättäen huomasin ihossani jännän muutoksen. Ihon janoisuus katosi. Öljyjaksolla loppuvaiheessa olin huomannut ihoni muuttuneen todella janoisaksi eikä sille oikein tuntunut riittävän mikään. Iho tuntui jäävän kaikista mahdollisista lisäkostutuksista huolimatta jokseenkin kuivan oloiseksi. Olin jotenkin sivuuttanut asian ja miettinyt, että nyt minusta tuli vanha rusina. Mutta öljyjen poisjättämisen jälkeen ihon liiallisen janon sammuttua aloin miettiä, öljysinkö ihoani jo liikaa? Minulla on olemassa tällainen maallikon maalaisjärkiteoria tapahtuneelle. Koska öljy liuottaa öljyä, liiallinen öljyannos kääntyikin itseään vastaan. Jos ajatellaan meikinpoistoöljyjä, nehän perustuvat siihen, että rasva liottaa rasvaa. Meikkivoiteethan ovat monesti rasvapohjaisia ja iholle kerääntyy päivän mittaan ihon omaa rasvaa. Öljypohjaiset meikinpoistoaineet ovat siksi tehokkaita, koska ne tosiaankin liottavat rasvaa. Päättelin siis öljyn kuivattaneen ihoani, koska annostelin sitä liikaa.

Superseerumi1


Päätin kuitenkin nyt taas pikkuhiljaa ottaa öljyt takaisin rutiiniini, koska ne yksinkertaisesti ovat oikealla annostelulla mitä parhaimpia kosteuden lisääjiä! Olin kuullut öljyjen käyttäjien jakaantuvan vähän kahteen koulukuntaan, osa laittaa öljyn kasvovoiteen alle ja osa taas kasvovoiteen ylle. Kasvovoiteen alla öljy pääsee ravitsemaan suoraan ihon pintaa mutta sitten taas voiteen ylle levitettynä öljy lukitsee kosteuden. Olin aiemmin ajatellut että tottakai öljyhän levitetään suoraan ihoa vasten ja ajatus öljystä voiteen yllä tuntui siltä, ettei öljyn tehot pääse iholle saakka. Mutta kun kuulin eräässä Facebook-ryhmässä erään kosmetologin suosittelevan öljyä vasta viimeisenä, ns. lukitsemaan kosteuden iholle, uteliaisuuteni heräsi.

Olenkin muutamina iltoina levittänyt öljyn voiteen ylle ja varovaisesti uskallan sanoa tuon metodin toimivan itselläni paremmin. Iho on aamuisin aivan ihastuttava, niin pehmeä ja tasainen, täydellisesti kostutettu! Omat öljysuosikkini ovat Born to Bion Sacha Inchi-öljy sekä Gamarden Arganöljyyn pohjautuva öljyseerumi ( saatu blogin kautta ). Voin jossain vaiheessa kertoa, miten öljy voiteen yllä metodi toimii pitkässä juoksussa.

14 Kommentit

 1. Jos käytän sekä kasvovoidetta että öljyä teen usein niin, että annan kasvovoiteen ensin imeytyä tunnin tms. ja vasta sitten laitan öljyn. Toimii noinkin siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio! Mulla monta kertaa öljyäminen jää niin viime tinkaan, että taputan öljyn kasvoille ja sitten sammutan valon ja painan pään tyynyyn ( ei naama edellä ) :D

   Poista
 2. Minä en osaa päättää kumpi on parempi, joten sekoitan tipan öljyä ja kosteusvoidetta kämmenellä ja sivelen sekoituksen kasvoille :)
  Taidan kyllä ihan mielenkiinnosta kokeilla miten toimisi öljy päällimäisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testaa ihmeessä öljyä päällä :) Mä olen kokenut sen omalle iholleni sopivammaksi ^_^

   Poista
 3. Itse ehkä pidän enemmän tavasta käyttää öljy vasta muun ihonhoitorutiinin päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla teidän öljytapoja :) Mäkin olen nyt tykästynyt siihen tapaan enemmän!

   Poista
 4. Mä taputtelen nykyään öljyn aina päällimmäiseksi, se vaan toimii. :)

  VastaaPoista
 5. Mäkin opin vasta, että kannattaa kokeilla öljyä viimeisenä. En ole ehtinyt tätä kokeilla kuin pari kertaa, joten testailut jatkuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se öljy ns. heti ihoa vasten taitaakin olla yleisin, kyllä mäkin jouduin vähän miettimään kun luin tuosta öljy ylle tavasta, että niinköhän vaan toimii :D Mutta ainakin mun testailuissa juurikin tuo öljy ylle tuntuu olevan toimivampi!

   Poista
 6. Itse laitan myös aina päälle vimppana :)

  www.lauraheinikki.fi

  VastaaPoista
 7. Mun logiikan mukaan myös öljy tulisi laittaa vipana lukitsemaan kosteus iholle. Silti epäloogisesti tykkään välillä laittaa öljyt alle :D Oon tehnyt myös usein niin, että sekoitan pari tippaa öljyä kosteusvoiteen sekaan, ennen iholle levittämistä :) Ruusunmarja- ja Marulaöljy omia lemppareita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin taas ajatellut, että öljyn ravitsevuus pääsee oikeuksiinsa heti ihoa vasten :D Mutta omalle iholleni tuntuu tuo öljyn lukitsevuus toimia paremmin. En ole vielä kokeillut noita öljyjä, mutta eri toten ruusunmarjaöljy kiinnostaisi ja sitä onkin mulle suositeltu :)

   Poista

Lähetä kommentti

Follow