In this Light

Kauneusblogi

Luku 668-Paijausta kasvoille ruusunmarjalla

Paioil


Vilautinkin aiemmassa ihonhoito suosikit-postauksessa erästä öljyä, johon olen koukuttunut pahasti. Kyseessä onkin siis englantilaisen, herkän ihon luonnonkosmetiikkasarjan nimeltää Pai Skincare ruusunmarjaöljy. Ruusnmarjaöljy on suorastaan kulttituote ja sarjan Best Seller-tuote. Enkä yhtään ihmettele, ihoni jäi tähän koukkuun ensi kokeilusta!

Pai Skincare on perustettu jo vuonna 2007, ja sarjan sydän sijaitsee Lontoossa. Merkin perustaja Sarah Brown halusi perustaa luonnonkosmetiikkasarjan herkälle iholle. Tästä näkökulmasta katsottuna ihmettelen, miksi en ole sarjaan aiemmin tutustunut? Oma ihoni kun on reagoinut suurimpaan osaan luonnonkosmetiikkasarjoista vähän nirsoillen. Pain tuotteen ovat vegaanisia, joka onkin erittäin mukava seikka, vaikka en olekaan vegaani. Pain tuotteilla on Soil Associaton -sertifikaati, joka on eräs tiukemmista markkinoilla olevista sertifikaateista. Eräs toisen, sertifikoidun sarjan edustaja sanoi, " ettei sertifikaatia voi ostaa pelkästään rahalla, vaan se pitää ansaita". En ole henkilökohtaisesti niin sertifikaatien perään, mutta täytyy sanoa, että tuo Soil Association kuulostaa aika hyvältä, sillä se vaatii tuotteelle 95% luomupitoisuuden! Mutta ilmeisesti Soil Associaton on mennyt kolmen muun sertifikaation kanssa kimppaan, ja täten on syntynyt uusi, COSMOS-luomustandardi. COSMOS-luomustandardissa on kaksi eri tasoa, ja jossain vaiheessa tuotteisiin ilmestyy Soil Associaton-sertifikaatiotunnuksen ohella myös tuo COSMOS-sertifikaatin tunnus. Näistäkin voisin jossain vaiheessa tehdä juttua, jos siis vaan saan aiheeseen jotain tolkkua-aika sekavalta viidakolta tuo sertifikaatiomaailma kuulostaa!

Se, miksi alunperin kiinnostuin ruusunmarjaöljystä on sen huikea A-vitamiinipitoisuus. En usko ihan mihin tahansa anti-age-aineisiin ( ja parasta anti-agea mitä iholleen voi tarjota, on säännöllinen ihonhoito ), mutta A-vitamiinin nimeen vannon! A-vitamiini sopii loistavasti esim. aknearpien vaalentamiseen ja ihon pinnan "ryhdistämiseen". Se sopii myös auringon vaurioittaman ihon hoitoon. Täytyy tottakai muistaa anti-age näkökulmasta, että kun lopettaa A-vitamiinin käyttämisen, ihohan palautuu takaisin entiselleen. Mutta esimerkiksi arpien vaalentamisessa uskoisin A-vitamiinilla saavan hyviä tuloksia aikaan, enkä usko että jo vaalentunut lopputulos lähtisi tummumaan käytön lopettamisen jälkeen.

Oma ihoni on siis rakastanut jo ensi käytöstä lähtien Pain ruusunmarjaöljyä. Iho on tuntunut tasapainoisemmalta, eikä epäpuhtauksia ole tullut-ainakaan öljyn ansiosta. Mielestäni ihon rasvoittuvuuskin on vähentynyt, eikä iho enää niin pukkaa rasvaa ulos. Omasta mielestäni kasvojen iho on näyttänyt tasaisemmalta ja vähemmän kirjavalta. Olen levittänyt öljyn suoraan kasvovedellä pyyhitylle iholle, sillä haluan öljyn ja A-vitamiinin pääsevän mahdollisimman lähelle ihon pintaa. Tästä syystä en levitä tuotetta hoitovoiteen päälle. Öljy on väriltään oranssia ja kannattaa varautua tyynyliinojen värjääntymiseen. Omasta mielestäni öljyn tuoksu on aika..mielenkiintoinen, jopa kalamainen! Muistan erään ruusunmarjaravintolisänkin tuoksahtaneen mielenkiintoiselta, ilmeisesti ruusunmarjan ominaistuoksussa on pieni, minun hajuaistini mielestä kalamainen vivahde ^_^ Onneksi tuoksu hälvenee nopeasti.

Pain öljy tulee näppärässä pipettipullossa. Mies eräs päivä totesikin yöpöydältäni löytyvän kunnon pipettipulloarmeijan ^_^ Öljyn hinta on Jolien verkkokaupassa 28 euroa, ja Jolie onkin Pain virallinen Suomen jälleenmyyjä.

Oletteko kokeilleet Paita? Mitä tuotteita mahdollisesti suosittelette?

10 Kommentit

 1. Mun himotuslistalla on Pailta vielä kasvojenpuhdistusaine ja kuorinta-aine. Varmaan muistatkin että öljy multa löytyykin jo, se on hetken aikaa tosin tauolla toisen sarjan testaamisen vuoksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin sun fanittaneen öljyä :) Multa taitaa löytyä Pain himotuslistalta suurin piirtein merkin kaikki tuotteet :D Se puhdistava naamio kyllä houkuttaisi, samoin puhdistusvoide! Ehkä ens vuoden puolella varastotilanteet mahdollistaa sen :D

   Poista
 2. Kiinnostava tuote! Mä laitan tän korvan taa kunhan tulee taas aina hankkia öljyä. Hintakaan ei ole päätä huimaava:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä ihana öljy, paras mitä olen tähän mennessä kokeillut :) Hintakin on muuten mukava, varmaan siksi kun tässä ei ole kuin vain yhtä öljyä eikä mitää kunnon cocktailia :D

   Poista
 3. Olen kokeillut, juurikin tätä öljy ja tykkäsin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä ihana! Tän kanssa huomaa vaikutukset ihoon nopeasti :)

   Poista
 4. En tiennytkään, että ruusunmarjaöljyssä on paljon A-vitamiinia. Kuvittelin, että C-vitamiini on se juttu. Hyvä, että tieto saavutti minut nyt;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, on ruusunmarjassa myös paljon C-vitamiiniakin :) Kiinnostuin ja googletin MTT:n tutkimuksen, ruusunmarjassa on myös paljon E-vitamiiniakin. En tiedä, miksi muuten niitä ei ole Jolien sivuilla, eikä Pain sivuilla nostettu esille? :O

   Käytin aikoinaan yhden purkillisen MOVO-ruusunmarjajauhetta, joka teki hyvää nivelille ^_^ Ehkäpä sitten, kun meillä on pieni piha, pistän ruusunmarjapensaan sinne kasvamaan :D

   Poista
 5. Kalamainen tuoksu... herranen aika, olet oikeassa. En uskonut, vaikka olen nyt itsekin innoittamanasi ruvennut uudestaan käyttämään ruusunmarjaöljyä. En ollut huomannut kalamaisuutta, koska tässä se on jotenkin erilainen kuin kalavivahde joissain muissa "väärissä" paikoissa. (Esimerkiksi kahvissa tai päärynöissä on joskus kalavivahde, ehkä siksi että niitä on säilytetty jossain vaiheessa liian lähekkäin?) Tosi jännä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vasta tän Pain öljyn kanssa hoksasin sen kalamaisuuden, vaikka olen esim. syönyt ruusunmarjajauhetta. Ihmettelin silloin jännää tuoksuvivahdetta, mutta en keksinyt, mikä se on :D

   Poista

Lähetä kommentti

Follow