In this Light

Kauneusblogi

Luku 753 - BECCA, paras puuteri kesään!

puuteri rasvaiselle iholle

On ihanaa, kun kesä on saapunut! Mutta on yksi asia, mistä en ole kesäisin niin innostunut. Siitä, millaiseksi ihoni muuttuu. Okei, se on ihanaa, että pääsen ihoni kanssa aika suhteellisen helpolla, sen muututtua normaalimmaksi. Pintakuivuus helpottaa ja pärjään yötä vasten pienemmällä tuotearsenaalilla. Nyt olen voinut jättää ihoöljyt vallan tyystin pois rutiineistani. Mutta kolikolla on kääntöpuolensa. Ihoni myös muuttuu huomattavasti rasvoittuvammaksi. Tai sanotaanko, se alkaa kiiltämään todella nopeasti! Tavallaan se ei rasvoitu, mutta meikin pysyvyyden suhteen tulee ongelmia. Varsinkin, kun moni kasvoille tarkoitettu aurinkovoide jättää jo lähtökohtaisesti kiiltävämmän pinnan, jonka ylle levitetty meikki ei välttämättä säily niin freesinä. Viime vuonna lähdin ratkaisemaan ongelmaa meikinpohjustustuotteilla, joista teinkin loppukesästä yhteenvetoa. Tänä kesänä kiinnostuin eräästä toisenlaisesta tuotteesta, jonka kautta päätin lähteä ratkaisemaan ongelmaa.

  Becca4

BECCA on jenkkiläinen australialainen kosmetiikkamerkki, joka on tullut tutuksi kuuluisista highlightereistaan. Mutta kun satuin surffaamaan Cult Beauty nettikaupan sivuille, huomioni kiinnittyi BECCAn Blotting Powder Perfector viimeistelypuuteriin. Sen tuotelupaus kuulostaa suorastaan hämmästyttävältä, se lupaa kontrolloida rasvoittuvuutta, loihtia samettisen pinnan olematta kuitenkaan kuivattava, tai asettua kasvoille kuivan oloisesti. Tuotteen inci on erittäin mielenkiintoinen, ensimmäisinä raaka-aineina on Mica, joka yleensä tuo puuterisiin tuotteisiin hohdetta! Seuraavaksi onkin listattuna silikoneja. Täytyy kyllä vähän antaa noottia BECCAn sekä Cult Beautyn sivuille, joissa ei ole tämän tuotteen kohdalla inciin listattuna talkkia. En tiedä, olisinko ostanut tuotetta, jos olisin tiennyt sen sisältävän talkkia. Vähän kyllä mietityttää, ovatko jenkkimerkit näin löperöitä, sama juttuhan oli myös Smashboxin huulipunan kanssa, jossa piti olla sheavoita, mutta ei incin mukaan ollutkaan? Laitoin BECCAlle viestiä ja kysyin asiasta, vielä en ole saanut vastausta mutta voisin palata, jos saan heiltä asiaan kommenttia. Ymmärrän kyllä, että inci-listat muuttuvat ja liikkeellä voi olla uuden ja vanhan incin mukaisia tuotteita.

BECCAn saatavuus Suomeen ei ole kaikista parhain, merkkiähän ei myydä Suomessa. Jos sitä haluaa, täytyy tosiaankin surffata ulkomaalaisiin nettikauppoihin. Muistaakseni myös Tukholman Sephorassa olisi merkkiä myynnissä. Itse päädyin Cult Beautyyn siksi, koska sain ilmaiset postikulut tilattuani nettikaupan uutiskirjeen. Cult Beautyssa on myös ilmaiset postikulut tietyn ostosumman ylityttyä, oma tilaukseni tuli suhteellisen sukkelaan noin parissa viikossa perille.

  Becca5Becca6

Joka tapauksessa puuteri on pakattu upeaan, scifi-henkiseen rasiaan. Tuo on vain niin kaunis! BECCAn rasioissa onkin hyvin tunnistettava ote. Mukana tulee myös suojapussukka, joka on kyllä suoraan sanottuna todella ruma. Miksi sitä ei ole keksitty tehdä kiiltävään, hopeiseen keinonahkaan tai pvc-muoviin? Nyt suojapussukassa katkeaa tuotteen mystinen scifi-fiilis ja tilalle tulee lasten kurapuku-fiilis. Suurin osahan nakkaa tällaiset suojapussukat pois, mutta itse kyllä säilytän tuotteita niissä. Ne suojaavat tuotetta kun niitä kantaa mukana sekä meikkipussissa pyörimiseltä. Minulla on suurin osa meikeistä ihan old school-henkisesti meikkipussissa, saa nähdä tuleeko asia muuttumaan uudessa kodissa.

  kivipuuteriPuuteri

Tuotteen mukana tulee vippa ja kuulkas, sen myötä alan ymmärtää, mistä tässä vippa-asiassa oikein on kyse! Tämä ei siis ole sellainen kauhistus-vippa, vaan hyvin laadukas yksilö. Ja vaikka olenkin sivellinnainen henkeen ja vereen, tämän tuotteen kohdalla ehdottomasti suosittelen vipalla levittämistä! Vippa on pehmeä, tukeva, ja se annostelee hyvin. On suorastaan ilo taputella tuotetta iholle! Vippa jotenkin blurraa tuotteen paremmin paikoilleen ja sen ansiosta lopputulos on kestävämpi. Puuteri on käytössä hämmentävä. Ihan ensimmäistä kertaa kokeilin sitä kevyesti sävytetyn aurinkovoiteen ylle ja kävelin sellainen vajaan tunnin reissun auringopaahteessa. Ja aurinkovoide ei hievahtanutkaan paikoiltaan, eikä kasvot hionneet!

Olen huomannut myös eron siinä, käyttääkö levitykseen vippaa tai sivellintä. Vipalla saa tosiaankin puuterin paineltua paremmin paikoilleen, sudilla jälki jää liian kevyeksi ja kasvot saattavat alkaa kiiltää nopeammin. Kokeilin puuteria myös meikkivoiteen alla niin, että taputin sen aurinkovoiteen ja meikkivoiteen väliin. Voin sanoa, ei enää koskaan! Lopputulos oli sellainen pakkeli, että huhhuh. Parhaillaan tämä tosiaankin on meikkivoiteen yllä. Olen tykännyt puuterista todella paljon, parasta siinä onkin sen antama lopputulos, joka on oikeasti höyhenen kevyt! Saa tälläkin tuotteella överit, mutta omilla kasvoillani puuteri asettuu todella kauniisti. Se blurraa, tuo meikkiin kestävyyttä eikä asetu kasvoille jauhomaisesti. Tämän kanssa saa lopputuloksen, joka on kuin puuteroitu ilman puuteria ( silloin kun pitää annostelun maltillisena )! Jos annostelu lipsahtaa liian överiksi, onneksi kosteussuihkeilla saa paikattua tilannetta. Jonain kertoina olen levittänyt tämän t-alueelle ja poskille By Terryn kosteutta sitovan irtopuuterin. Puuteri tuo luonnollisesti meikkiin kestävyyttä, tottakai siihen myös vaikuttaa millainen pohjustaja ja meikkivoide on käytössä. Mutta hyvien pohjatuotteiden kanssa meikki säilyy todella pitkään hyvänä, eikä lähde liejuuntumaan. Jos valitsee vääränlaisen meikkipohjan, ei parhainkaan puuteri loppujen lopuksi ihmeitä tee.

Voisin ajatella, että voimakkaasti rasvoittuva iho voisi saada tästä apua. Mutta toimii tuote myös meillä, joilla on normaalimpi iho, tai enemmän kallellaan kuivaan. Olisikin hauska kuulla, onko kukaan teistä käyttänyt tätä ja millainen iho sinulla on?

Kenelle?:

Rasvoittuvalle iholle

Kevyttä, mattaavaa puuteria hakeville

 

12 Kommentit

  1. En ole käyttänyt, mutta kiinnostuin, itsehän tykkään käyttää melkein enemmän kiinteää puuteri meikin kiinnitykseen kuin irtopuuteria. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä muistankin, että sä tykkäsit näistä ns. valkoisista puutereista :) Tää on kyllä hyvä, olisi mielenkiintoista kuulla mitä sä tästä tykkäisit :)

      Poista
  2. Tykkään Beccan pelkistetystä ja tunnistettavasta pakkaustyylistä:)
    Tuotteita olen ihastellut vain Youtuben kautta, omakohtaista kokemusta ei ole, tietenkään;) Mäkin käytän melkein yksinomaan kiinteään puuteria. Irtopuuteri on jäänyt käytöstä ihan itsekseen. Ennen se oli jotenkin must meikin kiinnitykseen, mutta ei näemmä enää;)
    Ihanaa sunnuntaita S <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Beccalla on kyllä upeat pakkaukset, pl. tuo suojapussukka xD Tää on nyt eka kiinteä puuteri, johon olen 100 % tyytyväinen. Olen kokenut, että irtopuuteri on jotenkin paremmin istunut kasvoille. Tää ja By Terry onkin mun suosikit :)

      Ihanaa alkanutta viikkoa <3

      Poista
  3. Minä olen kiinteitä puutereita harrastanut koko ikäni ja tämäkin kuulostaa todella hyvältä. Itse olen kesän myötä siirtynyt irtopuuteriin, sillä saan kevyemmän lopputuloksen aikaan. Tosi kaunis muuten tuo rasiakin on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole oikeastaan tätä ennen päässyt kiinteiden puutereiden maailmaan. Tykkäsin kyllä Guerlainin kivipuuterista/meikkipuuterista, mutta se oli lopulta liian tuhtia. Ja Lancomen kivipuuteri..jaiks :O Never again! Becca on siis palauttanut mun uskon kiinteisiin puutereihin :D

      Poista
  4. Kuulostaa mielenkiintoiselta! Pitääköhän käväistä Manorista ostamassa itsellenikin tuo putsku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on palauttanut mun uskon kiinteisiin puutereihin :D Käy ihmeessä testaamassa, varsinkin jos sulla on mahdollisuus kokeilla tätä ennen ostopäätöstä! Ja jos päädyt ostamaan, niin tuu ihmeessä kertomaan mitä olet tykännyt :)

      Poista
    2. No tietystikin Manorista oli just TUO puuteri loppu. Tilaan sen sinne kun menen loman jälkeen takaisin Baseliin. Testeristä käsin se tuntui todella pätevälle.

      Poista
    3. Toivotaan, että saat puuterin vielä hyppysiisi :) Mä olen tykännyt tästä, on toiminut kesällä paremmin kuin By Terry :)

      Poista
  5. Onpa hieno tuo rasia! Mulla ei ole Beccan tuotteista vielä mitään omakohtaista kokemusta, vaikka joitain arvioita olen näistä lukenut. Ja hei, tuo vippa on todellakin just sellainen laadukas puuterivippa, jota voi hyödyntääkin! Yleensä kivipuuterien mukana tulevilla vipoilla ei ole ainakaan mulla mitään käyttöä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, anteeksi, olen ihan unohtanut vastata kommenttiisi! Hyi minua :D Mutta joka tapauksessa, paketti on upea :) Ja mä olen saanut pannuakin näkymään, mikä on suorastaan ihme :O Vipassa ikävä kyllä meni ne lenksut rikki, mutta onnistuu se tuputtelu ilman niitäkin ^_^

      Poista

Lähetä kommentti

Follow