In this Light

Kauneusblogi

Luku 21.

kenkä


Toiset ihmiset sijoittavat taiteeseen, jotkut elektroniikkaan, jotkut osakkeisiin. Minä sijoitan kenkiin.

Eräänä syksyisenä iltana löysin eräästä nettikaupasta kengät, se oli rakkautta siltä istumalta. Kenkien luokseni saapumista varten vaadittiin lukuisia virtuaalisia silittelyjä mutta myös tuhansia virtuaalisen lompakon tuijottamisia, kauhistunein silmin. Ihailin mutta samaan aikaan yritin olla säästeliäs. Lopulta rakkaus kauneuteen voitti.

Kengät ovat yksinkertaisesti täydelliset. Jurot, ronskit mutta kauniit. Kiehtovat, salaperäiset mutta silti minulle niin itsestään selvät. Rakastan yli kaiken kengissä puun ja nahkan liittoa, se on kiehtova ja täynnä kaunista kotrastia. Voi että, vaikka haluan uskoa ettei onni tule materiasta, olen silti onnellinen kengistä ja siitä, kuinka uskalsin sijoittaa useiden halpojen kenkien sijaan yksiin, vähän kalliimpiin yksilöihin. Se jää nähtäväksi, kuinka laadukkaiksi kengät osoittautuvat, todellakin toivon näistä elinikäistä kenkäkumppania itselleni!

13 Kommentit

 1. Hienot. Mua pelottaa kun huomenna on kuitenkin paljon muoti-ihmisiä ja mulla on taas semmoset amisvaatteet mukana, keltanen itte leikattu tukka ja ruutupaita. Saattaa olla, et soitan sulle hätäpuhelun päivällä...en oo varma onko mulla ees meikkivoidetta mukana :/ Huulipunasta puhumattakaan.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Itsekin pidän näistä kovasti ja voisin harkita huomenna näiden varastamista ;) Pidä varasi! Tämä on siis paljon multa, kun en ole suurin kiilakorkojen fani...olen ehkä vain odottanut niitä täydellisiä...nämäkö ne on?!

  VastaaPoista
 4. Ne on kyllä aikas täydelliset! Voin sitten kateelisena jatkaa kuolaamista kun näen ne jalassasi usein. Toivottavasti näen ;) miten maltat pitää ne kaapissa yli synkän talven?
  (oletan siis näyden olevan enemmänkin "ei lunta" - ajan kengät ;) )

  VastaaPoista
 5. Vau! Todella hienot, veikkaan että luonnossa vielä paremmat! Ei mitenkään huono sijoitus.

  VastaaPoista
 6. Eikö tuotakin kuitenkin voisi kutsua myös taiteeksi? :)

  VastaaPoista
 7. <3 ! Totaalisen ihanat. Pystyisköhän tuota korkoa suojaamaan jotenkin (?), voivat olla aika herkät osumille. Mulla on yhdet vaaleat puukorot menneet aika rumaksi parissa vuodessa, pitää varmaan ens kesänä kiikuttaa ne suutarin arvioon.

  VastaaPoista
 8. Noi on kyllä upeat, ja vielä hienommat livenä :) Puuta saa varmaan parhaiten suojattua öljyämällä, se tosin vähän muuttaa sävyä (vai onkohan väriä muuttamattomia öljyjä olemassa?).

  VastaaPoista
 9. Noi kengät on taidetta parhaimmillaan!

  VastaaPoista
 10. Kauniit ovat ja sopivat sulle älyttömän hyvin :)

  VastaaPoista
 11. Oli ne hienot livenä, ihan sun tyyliset:) Oli myös tosi hauska nähdä sut livenä!

  Kengät on yhtä lailla taidetta kuin mikä tahansa muukin silmää miellyttävä asia, ja jos niistä tulee onnelliseksi niin silloinhan hankinta on kannattanut!

  VastaaPoista
 12. Prefecta, todellakin oi onnea :)

  Elsa, suotta murehdit, sä olit ja olet yhä edelleenkin tyylikäs, ja oot aiheuttanut mulle himon ruutupaitaa kohtaan :)

  J, se on kyllä niin, että kaikki kiilat eivät iske, mutta tällaiset arkkitehtoniset iskevät ja lujaa! Nyt vaan vastaavanlaisia bongaamaan :)

  Norppis, kengät tulevat kyllä käyttöön myös talvella, JAHKA saan vietyä ne suutarille PITÄVEMPIEN pohjien vaihtamista varten :D

  W, nämä ovat kyllä upeat enkä ole hetkeäkään katunut sijoitustani :) Ja muuten hyvät kävellä, mitä nyt vaan ovat vähän liukkaat :D

  Onneli, ehdottomasti! Mä en muuten ymmärrä itseäni, miten saatoin unohtaa tuon taideaspektin..sitä nämä nimittäin ehdottomasti ovat, veistoksen nykytaidetta!

  Ulrika, hmm, mä nyt ainakin toistaiseksi sumutin sitä suojasuihketta, mutta tuskin se puuhun auttaa..no, nää sitten vaan patinoituu ajan mittaan :D

  Bubble, just tuo syy epäilyttää, että mitä jos se puu tummuukin..toisaalta, joku lakkaus näissä nyt tuntuisi jo olevankin, ja mä en ehkä niin saa slaagia, jos tuo puuosa ottaa osumaa..ovatpahan sitten nähneet elämää :D

  Katri, nimenomaan :)

  Ravenwaves, kiitos ihana :)

  Aini, kiitos ja kiitos samoin :)

  Ja tuo on niin totta, en tiedä puhunko oikeasta termistä, mutta mun mielestä nää on käyttötaidetta :) Ja mikä onkaan parasta, kuin kantaa taidetta yllään :)!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow