In this Light

Kauneusblogi

Luku 161.

56.1111copy

57.1111copy

54.1111copy

55.1111copy


Mekkotytöstä saattaa vaivihkaa kuoriutua housujen nimeen vannova byysaflikka. Siihen vain tarvitaan mekkotytön kaikki toiveet täyttävät housut! Jokatapauksessa tämä mekkotyttö löysi loppukesällä täydellisten housujen kriteerit täyttävät yksilöt, ne ovat niukkalinjaiset, laadukasta materiaalia ja täydellisesti istuvat. Oikeasti, minulla kävi kyllä todella, todella hyvä tuuri, sillä tilasin housut netistä ja merkiltä, jonka mitoituksesta minulla ei ollut niin harmainta aavistustakaan. Päätin uskaltaa ottaa riskin, sillä olin siinä vaiheessa jo niin rakastunut noihin niukkalinjaisiin, miesten puvunhousuista linjansa hakeneisiin villabyysiin, että mahdollinen palauttaminen olisi tuonut surun puseroon. Taisinpa vielä onnistua nappaamaan viimeisen parin housuja, sillä heti housujen siirryttyä ostoskoriini, niiden kohdalla komeili out of stock-teksti. Ihan ilmiselvä merkki oikeasta ostoksesta siis!

Kaikeksi onneksi housut osoittautuivat täydellisesti istuviksi, tosin päälle ne pääsivät vasta lahkeiden lyhentämisen jälkeen. Nämä housut ovat sellaiset, joita voisin käyttää valehtelematta joka ikinen päivä, nämä yllä minulla on skarppi ja tyylikäs fiilis! Ne näyttävät törkeän hyviltä maihareiden kanssa, mutta en malta odottaa lämpimämpiä kelejä, jolloin käärin lahkeet ja yhdistän ne puukorkosandaaleihin ja ohueen helletoppiin tai vaihtoehtoisesti tennareihin ja johonkin ränsistyneeseen t-paitaan.

Mikään ei valitettavasti ole täydellistä, eivät edes minun täydelliset housuni. Jos vain olisin tietänyt tilauksen tekohetkellä, että housujen hoito-ohjeessa seisoo kemiallinen pesu, olisin saattanut jättää housut ostamatta. Lisäksi housut ovat hmm, sangen rypistyväistä sorttia, tosin onneksi ne myös suoristuvat takaisin omiin mittoihinsa parvekkeella tuuletuksessa vietetyn yön jälkeen. Näistä syistä housut eivät päädy jalkaani joka ikinen päivä. Ja kyllä minä niin tunsin itseni idiootiksi, kun menin heittämään lyhennyksestä yli jääneet lahjekaistaleet roskiin, olisin voinut nimittäin niillä testata, miten kangas käyttäytyy vesipesussa!

No ei auta, kuin tuulettaa ahkerasti housuja ja viedä ne jossain vaiheessa pesulaan. Päädyin jo ostamaan tekstiilien raikastamiseen tarkoitettua suihketta, toivon mukaan sekin auttaisi pesuläkäyntien viivästyttämisen suhteen! Olen kyllä miettinyt, josko uskaltaisin kokeilla housuille ihan rohkeasti vaan vesipesua viileässä vedessä, sillä ainoa, mitä mahdollinen pesu saattaisi housuille aiheuttaa, on kutistuminen. Toki järki sanoo, että nainen hyvä, vie ne vaan kiltisti sinne pesulaan. Olisinkin tiedustellut, onko kellään lukijalla mahdollisesti mitään omakohtaisia kokemuksia kemiallisen pesun vaativien vaatteiden itse kotona vesipesemisestä? Kauhukokemukset ja onnistumiset nyt jakoon!

4 Kommentit

 1. mä yritin aikoinaan pestä 100% silkkimekkoani käsin kylmässä vedessä. Värit haalistu ja silkki muuttui silkinpehmeästä karkeaksi. jälkikäteen tehty kemiallinen pesu ei tietenkään enää pelastanut veden aiheuttamaa karheutta mutta noh, tehty mikä tehty... jatkossa oonkin vienyt kaikki silkki- ja polyestermekkoni joiden pesulapuissa lukee kemiallinen pesu, pesulaan.

  VastaaPoista
 2. Minttu, auts :o Joo, ehkä mäkin nyt suosiolla vaan kallistun siihen pesulassa pesettämiseen..kun sitä ei ikinä tiedä, miten se materiaali vesipesussa loppujen lopuksi käyttäytyy.

  VastaaPoista
 3. Mä olen kyllä pessyt kaikki villakankaat (myös puvunhousut) ja silkit koneessa, villaohjelmalla ja niille tarkoitetulla pesuaineella (taitaa olla se Perhana-merkkinen).

  VastaaPoista
 4. Eve, muistaakseni mäkin oon pessyt A:n puvun housut, joissa oli kemiallinen pesu, ihan reteesti koneessa vaan. Ai vitsit kun mua harmittaa, että heivasin ne lahkeen palat veks, niillä olisi ollut niiin hyvä testata pesuominaisuuksia! No, noi nyt onneksi vaikuttaa sellaisilta, etteivät juurikaan likaannu, eli tuulettamisella pärjää kyllä pitkälle. Ja sit sitä pesulaa vaan, ellen sitten uskalla kokeilla, mitä tapahtuisi, jos lykkäisin ne vaan villapesuun :D

  Ai sulla on Perhanaa, mulla taisi olla sitä Sateenkaaren merkkistä :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow