In this Light

Kauneusblogi

Luku 209.

tennarit3copy

tennarit4copy

tennarit5copy


Jos maailman voisi kävellä paremmaksi paikaksi, minä olisin jo ottanut monta askelta. Jos ei muuten, niin ainakin näillä tennareilla voi kepein mielin astella, ne ovat nimittäin Reilun kaupan tennarit, merkiltään Ethletic. Tennarit ovat valmistettu luomupuuvillasta ja kuten Reilun kaupan periaatteisiin kuuluu, ovat tennareiden valmistusprosessissa mukana olleet ihmiset saaneet kunnon korvaukset työstään. Vaikka olen skeptikko, niin haluan uskoa Reilun kaupan periaatteisiin. Luomupuuvillasta en nyt niin varma ole, varsinkin katsottuani Vaaralliset vaatteet-dokumentin jossa eräs intialainen mies nauraa höröttäen vastasi toimittajan kysyessä, meneekö tavalliset sekä luomupuuvillat koskaan valmistusprosessissa sekaisin; this is India.

Mutta tossut ovat oikeasti todella mukavat jalkaan, parhaimmillaan pillifarkkujen kanssa joiden lahkeet on juntisti rutattu sukkien sisään. Voin vain kuvitella, kuinka parempi paikka maailma olisi, jos kaikki Converse-käännynnäiset vaihtaisivatkin näihin koristossuihin! Mutta helppoa se ei tule olemaan, jos kenkien saatavuus on kiven alla, käsitykseni mukaan näitä tossuja myydään Suomessakin vain muutamassa paikassa.

Tiedä sitten, mutta ainakin minua harmittaa se, että ekoilu mielletään hippien piiperrykseksi ja tiettyjä ekojuttuja, kuten esim. näitä tennareita on saatavilla heikosti. Kyllä minä mielelläni ostaisin ekotennarit ihan mistä tahansa kenkäkaupasta tai peräti hypermarketista, jos sellaisia olisi tarjolla, varsinkin jos asuisin muualla kuin kaupungissa, josta pääsee näppärästi ekotennariostoksille. Mutta onko se sitten niin, että mikäli ekotennareita saisi ihan mistä tahansa isommasta hypermarketista, niiden ekostatus kärsisi keskiluokkaisen kolauksen? Siis että ekoilu ei enää olisikaan pelkästään hippien, vaan koko kansan juttu? Minun mielestäni ekoilun nimenomaan täytyisi olla koko kansan juttu, vaan taidanpa olla sen skeptisyyden ohella liian idealistinen. Valitettavasti.

4 Kommentit

 1. Oon niin samaa mieltä. Jos koko kansa ekoilisi enemmän, niin hyvin pienilläkin jutuilla olisi merkitystä ja varmasti reilua kauppaakin olisi helpompi valvoa, jos sitä tehtäisiin isossa mittapuussa :) Se taas, jos pari hippiä asuu keskellä metsää ja elää omavaraisesti ei maapalloa paljon paremmaksi paikaksi tee..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Täytyy toivoa, että ekotuotteille tulisi ostovolyymia enemmän ja että kauppiaat uskaltaisivat ottaa niitä yhä enenevässä määrin valikoimiinsa :)

   Poista
 2. Arkihippeily on kyllä toistaiseksi vielä melko hankalaa, mutta hei, parempaan päin ollaan menossa. Montako vuotta siitä on kun marketista sai juur ja juur jotain luomumunia jos sitäkään ja nyt siellä on jo vaikka mitä. Toivoa on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivoa on, nimeenommaan! Musta on mahtavaa, että kaupoista alkaa löytyä ekojuttuja yhä enemmän, siistiä olisi jos niitä löytyisi myös esim. rautakaupoista jne.! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Follow