In this Light

Kauneusblogi

Luku 246.

lakanamekko5copy lakanamekko6copy lakanamekko1copy lakanamekko4copy

Se, että ompelin vanhasta lakanakankaasta itselleni mekon, on täysin erään Eevan ansiota. Ihastuin eräässä postauksessa näkyneeseen Aubin & Willsin niin loppuunmyytyyn mekkoon siinä määrin, että päätin lähteä metsästämään vanhaa lakanaa.

Aluksi, inspiraation ollessa tuliterä, suuntasin huuto.nettiin. Ja totesin, etten ehkä uskalla pelkän kuvauksen perusteella ostaa vanhaa lakanaa ja se minkä olisin uskaltanut ostaa, meni sivu suun. Varauduin puolivuotiseen vanhan lakanan kirpputorimetsästykseen, sillä kokemukseni perusteella niitä, siis sellaisia oikeasti vanhoja jotka on reikäompelein ja pitsein somistettu, löytyy harvakseltaan.

Ja kattia kanssa! Heti ensimmäisellä kirpputorilla onnisti, parissakin pöydässä oli myynnissä jonkun vanhat kapioliinavaatteet. Sen lakanan ohella löysin naurettavan halvalla vanhoja tyynyliinoja, kyllä se lakanakangas on aiemmin vaan ollut aivan jotain muuta, kuin tänä päivänä!

Niin sitten surautin mekon kasaan, kaavat otin tästä mekosta. Tästä tuli enemmän kuin onnistunut ja mitä parasta, nyt minulla on kaavat mekkoon, jonka malli on kaikista mekkomalleista se rakkain.

12 Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Olen itsekin erittäin tyytyväinen tähän tuotokseeni :)

   Poista
 2. Ihana!
  Ilmiselvästi mä joudun joskus ompeleen jonkun paidan noista vanhoista lakanoista kanssa... (ihan niinkun mulla ei ois jo valmiiksi kasaa "sit joskus" -projekteja...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja suosittelen lämpimästi paitaprojektia :) Olisin itse tehnyt tyynyliinoista topin, mutta ne päätyivätkin ihan tyynyliinakäyttöön :)

   Poista
 3. Todella, todella kaunis mekko! Tuli myös heti sellainen fiilis, että tarvitsen yksinkertaisen valkoisen lakanakangas-mekon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja hei, mä olen samaa mieltä, sä tarvitset lakanamekon, sellainen olisi nimittäin ihan sun tyylinen! Voisin kuvitella, että saisit hyvät kaavat siitä sun vihreästä ihanuusmekosta :) Tai sitten Marimekon minuuttimekosta soveltaen :)

   Poista
 4. Ihana asu, rakastan sekä mekkoa että kenkiä! <3 Oot supertaitava!

  VastaaPoista
 5. Sievä! Ja kengät sopii tosi kivasti sen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kengät sopii kyllä kivasti, tuovat kontrastia :)

   Poista
 6. AIvan mahtava tuo mekko. Heti kun näin sen niin ajattelin että pakko tarkastaa mistä on hankittu niin saan samanlaisen! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tää on nyt teidän mekkoihastelijoiden harmiksi uniikkikappale, mutta jos osaa ommella, niin sitten vain ompelukone esiin :)

   Poista

Lähetä kommentti

Follow