In this Light

Kauneusblogi

Luku 301.

Kirjoittelin syksyllä ihostani ( tässä postauksessa sekä tässä postauksessa ), joka päätti muuttua uudelleen neljätoista kesäiseksi. Nyt vihdoin ja viimein uskaltaisin sanoa ihoni päässeen murrosiästään ja kerronkin, miten pääsin ongelmasta eroon. Minulla oli alusta alkaen muutama epäilys epäpuhtauksien puskemisen suhteen. Ensiksi epäilin, että kasvojen puhdistusaineeni eivät puhdista ihoa kunnolla. Sitten ajattelin syyn olevan epäsopivissa kasvorasvoissa. Lopulta, kun puhdistustehon lisääminen sekä rasvojen vaihtaminen toisiin ei tuonut radikaalia muutosta, alkoi epäilykseni herätä. Olisiko puhdistusaineeni kuitenkin liian jytyjä? Tukkiiko uusi rasva ihoani? Tein siis heti joulun jälkeen vielä kerran hienosäätöä puhdistusaineiden sekä kasvorasvojen suhteen muuttamalla niitä hellävaraisemmiksi ja herran pieksut sentään, iho tuntui jo muutaman päivän päästä aivan toiselta! Seuraavaksi avaan tuotteita ja ihon puunausrutiinejani, joilla olen saanut ihoni inhimilliseksi ( tosin, ihoni melkein taas muuttui kenkuksi, kokeiltuani muutamaa uutta tuotetta mutta on palautumassa hyvää vauhtia uuteen, hehkeään kuosiinsa ).

     kasvohoito1

Iltapesulla suosin kaksoispuhdistusta. Siirryttyäni kaksoispuhdistukseen, huomasin selvän eron ihon kunnon suhteen, tämä oli ensimmäinen ( pysyvä ) etappi epäpuhtauksien vähenemisen suhteen. Meikit poistan Cliniquen take the day off-puhdistusbalsamilla, joka on hyvin kiinteää tatamia. Ennen käytin myös saman sarjan nestesaippuaa, mutta naamapesun jälkeen tuntui siltä, että ellei rasvaa saa naamaan heti, ollaan orvaskedellä. Sama tunne tosin jatkui rasvaamisen jälkeenkin ja päätin etsiä (monta) astetta hellävaraisemman, toiseen vaiheen putsarin.

Päädyin Erisanin hoitavaan puhdistusgeeliin, joka on sulfaatittomana hellävarainen. Putsarin luvataan pesevän myös meikit pois, mutta itse en välttämättä luottaisi siihen, moni nykyajan meikkivoide kun on huippukestävää sekä huippupigmenttistä, vaatien erillisen meikinpoistoaineen. Itse en myöskään saa tällä kunnolla poispestyä vesiliukoista silmämeikkiä. Luonnollisesti meikkivoiteettomina päivinä pesen naamani vain Erisanin puhdistusgeelillä. Tähän väliin täytyy myös sanoa, vaikka tuote onkin hajusteeton, tuoksuu sen raaka-aineet ihanan raikkaalle! Moni kun kammoaa hajusteettomien kosmetiikkatuotteiden tunkkaista ominaistuoksua, tässä se on ihan jotain muuta, kuin tunkkaista.


kasvohoito4

Kun naama on puhdistettu päivän tohinoista, on vuorossa kasvovesi. Itse olen kohta käyttänyt pullollisen Cliniquen clarifying lotionin miedointa versiota, joka ei sisällä alkoholia. Testasin myös pikkupullollisen lotion ykköstä, joka sisältää alkoholia. Se oli kyllä tehokas epäpuhtauksien poisräjäyttämisessä, mutta poskiparkani kuivuivat melkein orvaskedelle! Ehkä sitten kesällä on ykkösen laita, riippuen ihoni silloisesta kunnosta. Cliniquen kasvovesien tarkoitus on kemiallisesti kuoria ihoa, mutta mitään huippuradikaalia lopputulosta en itse ole huomannut-tai sitten vain olen sokea tässä tapauksessa oman ihoni suhteen. Posket kyllä tuntuvat pehmeiltä kuin vauvan pylly ( vaikka ovatkin paikoitellen aika kuivuneet) ja mielestäni ihohuokoset ja mustapäät ovat ehkä, ainakin vähän pienentyneet/kadonneet.

Avenen ponnekaasupulloon pakattu lähdevesi on aikamoista turhamaisuutta ympäristön kannalta. Silti minulla on jo toinen pullo menossa, tämä on jotenkin niin helppo vaihtoehto! Saatan joinain päivinä korvata kasvoveden tällä ja jos onnistun tekemään meikkikatastrofin nimeltä hilseilevään ihoon rumasti jumahtanut, hyperpigmenttinen meikkivoide, auttaa kaukaa suihkutettu lähdevesi edes vähän freesaamaan meikkiä ei niin huokosiin jumahtaneeksi.

Aamuisin muuten puhdistan kasvoni vain ja ainoastaan kasvovedellä, olen lähestulkoon aina tehnyt näin, teininä aikateknillisistä syistä, vanhemmiten syyt ovat vaihtuneet ihoa kunnioittaviksi. Muistan sanoneeni parillekin ihonsa kanssa tuskailleelle kaverilleni, että ihoa ei kannata liikaa putsata ja suositellut aamupesun pelkistämistä pelkällä kasvovedellä pyyhkimiseen. Toinen heistä sanoi vuosia sitten ottaneensa neuvosta vaarin sekä saaneensa sen avulla helpotusta epäpuhtauksien kanssa taisteluun!

Itse olen siis saanut epäpuhtauksien kanssa taisteluun avun hellävaraisista tuotteista sekä kaksoispuhdistuksesta. Cliniquen kasvovedelläkin on ollut osansa, se osaltaan on ainakin vähän auttanut tukkeutuneiden huokosten avaamisessa. Avainsanana onkin hellävaraisuus, hellävaraisuus ja vielä kerran hellävaraisuus sekä ihon kunnolla ( mutta, yhä edelleen hellävaraisesti ) puhdistaminen silloin, kun se sitä vaatii. Turhaan ei kannata läträtä, paitsi ehkä kasvorasvoilla.

ps. niihin kasvorasvoihin perehdytään sitten toisella kerralla.


4 Kommentit

 1. Muistan joskus vuosia sitten saaneeni näytepullon jotain Cliniquen kasvovesistä. Otin pullon reissuun mukaan ja apua mikä tuote tuo olikaan! Silmistä vuosi vesi kun pullosta lihahti lmoille sellainen tärpätin tuoksu ettei ole tosikaan. Blogissani taisin silloin kirjoittaa jotain tyyliin "pelkästä hajusta kuoli varmaan kaikki kylpyhuoneen bakteerit". En uskaltanut sitä kasvovettä käyttää enkä sen jälkeenkään ole koskenut Cliniqueen. Moni kehuu tuotteita maailman parhaiksi mutta mä sain yhdestä (väärästä) tuotteesta kammon.

  Kiva että kenkkuileva ihosi voi jo paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Clinique on kyllä merkki, joka jakaa mielipiteitä! Mun käyttämä kasvovesi on mieto, mutta voin kyllä kuvitella, että se kakkosversio on aika tujua..ja sitten sitä löytyy myös todella rasvaiselle iholle omansa, siinä varmaan onkin tymäkkä tuoksu :D Mielestäni myös ne putsaritkin ( ainakin ne kasvosaippuat) ovat aika peseviä. Mutta harmi, että sulle on jäänyt merkkiä kohtaan kammo :T Mä itse myös tykkään Cliniquen ihonhoitofilosofiasta ( 3-step), tosin olen sitten ottanut siihen mukaan hellempiä tuotteita toisilta merkeiltä :D

   Poista
 2. Voi että, täytyy varmaan tehdä omasta kylppärikaapista sun kylppärikaapin kopio. Ihoni kenkkuilee nimittäin ihan samalla tavalla ja vieläkään en ole löytänyt niitä "juuri oikeita" tuotteita. Ainakin tuo Erisanin putsari ja Cliniquen kasvovesi menee testauslistalle :)

  On muuten todella hyvä vinkki tuo kaksoispuhdistus! Itse olen napannut MACin Cleanse Off Oilin ekaksi stepiksi iltarutiineihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos hellävaraisemmista tuotteista olisi apua! Itse voin lämpimästi suositella tuota Erisania kakkosvaiheen putsariksi, jos ei toimi, niin eipä ainakaan isoa taloudellista tappiota tee :) Olin tässä pienen hetken ilman tuota kasvovettä ( testasin yhtä toista samalla idealla toimivaa ihonhoitotuotetta ) ja nyt kun palasin sen pariin, huomasin ekana päivänä selvän eron!

   Mä itseasiassa kävin Beuatifyssä lukemassa tuosta Macin tuotteesta ja mietin, pitäisikö ostaa seuraavaksi se :) Cliniquen tatamissa on se hyvä puoli, että kiinteänä sitä ei onnistu hulauttamaan lavuaariin/suihkun lattialle, mitä tapahtui erään meikinpoistoöljyn kanssa. Kaksoispuhdistuksesta en kuitenkaan enää suostu luopumaan, se on ollut niin hyväksi iholleni :)

   Poista

Lähetä kommentti

Follow