In this Light

Kauneusblogi

Luku 338.

juhannusmeikki1 kesämeikkis2 juhannusmeikki4 kesämeikkis4

Jos olisin Disneyn prinsessojen suuri fani, minulla olisi identiteettiongelma. Nimittäin, ollako kalmankalpea Lumikki vai terveellisesti hehkuva Pocahontas? Ja sama suomeksi, miten ihmeessä valita oikeansävyinen meikkivoide?

Minulla ei ole mitään Lumikkilookkia vastaan ja olen havahtunut auringon vaaroihin. Suojaan ihoni, en enää loikoile auringossa ja harkitsen päivänvarjon ostamista. Vuosi vuodelta kalpeampi iho nostetaan yhä muodikkaammaksi vaan totuus on, että moni viis veisaa tuosta trendi-ilmiöstä. Päivettynyt ilme on vaan se jokin, jota tavoitellaan, hinnalla millä hyvänsä. Itselläni hyvä syy auringon välttelyyn on myös se, että rusketun todella epätasaisesti. Dekoltee punoittaa, niska on kuin maaorjalla ja kaula taaseen vampyyrin. Kasvot ovat sitten jotain siltä väliltä. Papu siis olen todella, todella harvoin, paitsi sieltä niskasta.

Lumikkikasvokuvissa olen levittänyt kasvoilleni mystistä meikkivoidetta, jonka sävy sopii täydellisesti kaulaani. Mutta, koska kaulani on kalpeampi kuin kasvoni, näyttää lopputulos oikeassa elämässä, noh, ehkä vähän liian kalpealta? Mystinen meikkivoide vaikuttaa vaan muuten sellaiselta, jota ihoni kaipaa, että taidan suunnata pienen testiputelin jälkeen meikkivoideostoksille, jolloin toivon mukaan toinen osapuoli osaisi valita meikäflikan naamaan sopivan värin.

Tämän kevään meikkivoidesuosikikseni on muodostunut L'orealin Bb-voide, jonka totesin keväällä aavistuksen liian tummaksi. Sitten tuli kesä ja voide muuttui minulle täydellisen väriseksi. Paitsi ettei niin koskaan käynyt. Jos katsottaisiin pelkkiä kasvoja, voidehan olisi täydellisen värinen! Oi että kuinka tykkään voiteen väristä ja sen luomasta hehkusta mutta kaulaan ja tämän hetkiseen dekolteehen verrattuna taas näytän siltä, kuin eläisin ikuista aprillipäivää, lotraten naaman kuravedellä. Kaikista hassuinta voiteessa on se, että joinain päivinä se vaikuttaisi olevan kasvoilla vaaleampi, joinain taas tummempi. Liekö syynä ihon oma rasvaisuus ja sen vaihtelu, rasvattomimpina päivinä kun voide on vaikuttanut vaaleammalta?

Ei siis naisena oleminen ole helppoa mutta toisaalta, aina on löytynyt joku kasvomeikkivoide, joka väreihini sopii. Lumikin ja Pocahontaksen sijaan olen sitten vaikka Tuhkimo, sillä hukkasinhan keväällä melkein kenkäni!

0 Kommentit

Follow