In this Light

Kauneusblogi

Luku 386.

kiharat9 kiharat10 kiharat4 kiharat

Kiharat, maailman vaikein kampaustyyli. Ainakin meikäflikan päässä. Niistä minulla on traumoja, yläasteen permiksestä jonka ansiosta päässäni oli kuollut lammas. Sama kuollut lammas aina tervehti foliokiharoidenkin jälkeen ja jos lopputulos ei ollut se lusikkansa nurkkaan heittänyt määkivä eläin, vastasi se mummoa. Ei hyvä.

Oma hiuslaatuni on sen verran karhea ja taipuisa, että itseäni miellyttävien kiharoiden loihtiminen on hankalaa. Parhaimman lopputuloksen olen saanut rutistelemalla suolasuihkeella kastellut hiukset kiharoille. En omista kiharrinta ja suoristusraudalla tehdyt kiharat ovat muistuttaneet sitä mummolookkia. Teininä harrastin papiljotteja, nyt olen sen verran mukavuudenhaluinen, että olen tainnut heittää ne roskikseen. Eikä niitä juuri liiemmin ole ollut ikävä!

Nyt kuitenkin keksin vähän vahingossa mainion tavan tehdä kiharat ja mitä parasta, lopputulos oli juuri sellainen kihara, mitä olen aina halunnut! Idea syntyi Kevin Murphyn lainepaplareiden pohjalta, mutta koska en omista moisia paplareita, käytin apuna metallisia hiusklipsejä. Ihan ensiksi suihkautin pyyhekuiviin hiuksiin kampausnestettä osio kerrallaan. Sitten mietin mielessäni, mihin kohtaan ja mille korkeudelle haluaisin kiharan asettuvan ja taitoin hiussuortuvan klipsin väliin niin, että hius muodostaa lenkin, joka törröttää päästä 90 asteen kulmassa. Harmi, kun en älynnyt ottaa kuvaa, kun klipsit olivat päässä! Joka tapauksessa klipsityksen jälkeen föönasin hiukset ja tämän jälkeen hengasin vielä n. tunnin klipsit päässä, jotta hiukset kuivuisivat sekä jäähtyisivät kunnolla. Mikään nopea aamukampaus tämä ei valitettavasti ole, vaan vaatii aikaa. Klipsien poisottamisen jälkeen haroin sormella hiukset auki. Ja morjens, kyllä minä niin tykästyin tähän isoon, laineikkaiseen ja sopivalla tavalla karheaan kiharaan! Seuraavalla kerralla kokeilen siistiä latvat tipalla öljyä, nyt halusin pelata varman päälle ja olla lätsäyttämättä pehkoa.

Klipsi-idea toimii ainakin nykyisellä hiuspituudellani, mutta pitkissä hiuksissa se voi asettaa haasteita, koska klipsit painavat ja niitä täytyisi saada enemmän yhteen hiussuortuvaan-nyt käytin yhden klipsin yhteen suortuvaan. Föönatessa mietin klipsien irtoillessa, että hiusverkot ovat varmaankin omiaan tätä varten ja taidan sellaisen hankkia. Mummopapiljotit pois ja tilalle mummohiusverkko ^_^!

Ja ai niin, panostin ja ostin KMS:n kampaussuihkeen, joka vaikuttaa oikein pätevältä näin yhden kerran jälkeen. Tuoksu oli sopivan neutraali, ainoa mistä soo-sooittelen on inci-listan propylene glycol. Koin kuitenkin kampaukseni kestäneen yllättävän hyvin ja kuulemma muotoiltavuuden pitäisi säilyä seuraavan pesuun saakka! Lupaan paneutua tähän lisää, kun olen saanut enemmän kokemusta mihin kaikkeen tuote oikein kykenee, mutta näin jälkikäteen tuotteesta tietoa etsiessäni olen törmännyt aikalailla hehkuttaviin kommentteihin.

4 Kommentit

 1. Sulla on kyllä kerrassaan ihanat hiukset! Tuo tuhkansävy on mahtava. Itsellä on myös hieman harmaanruskeat hiukset mutta lämmintä sävyä omaan makuun hieman turhankin paljon->ei millään saa yhtä freesiä ilmettä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ^_^ Hiusten sävy kyllä niin vaihtelee valon ja sen mukaan, millä olen ne pessyt ja kuinka likaiset ne ovat :D Näissä kuvissa ne näyttävät pronssisilta, vähän vihreään taittavilta ja esim. edellisen postauksen kuvissa taas tuhkaisilta..ja joskus taas hämmentävän punertavilta :D Onko sinulla hiuksissa punaisuutta siis? oma väri ilmeisesti myös? Mutta odotan kyllä kesää ja aurinkoraitoja, itsellä kyllä tuo taannoinen aurinkoloma kyllä freesasi hiuksia ihanasti :)

   Poista
 2. Juu, omaa väriä on jo yli puolet hiuksista(minulla siis melko samanpituisetkin kuin sinulla). Latvoissa ikävä kyllä vielä "värittömän" hennan jämät jotka mun punapigmentillä on melko oranssit. Tulipahan siis omakohtaisesti todettua että väritöntä hennaa ei kyllä ole ainakaan jos on yhtään punaista pigmenttiä omasta takaa, kuten käsittääkseni monilla suomalaisilla luonnostaan vähän niinkuin piilossa on, ei ihan gingeriksi asti :)
  Aurinkoraidat on kyllä ihanat mutta niistä seuraa syksyllä ja talvella tyvikasvun ongelma, heh, juurikin ongelma jonka vuoksi olen hiusten värjäämisen lopettanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, hennahan on kyllä sitten ihan kunnolla jumahtanut hiukseen kiinni! Ja aika monella on kyllä punertavuutta hiuksissa, mummoni kertoi hyvän legendan, miksi suvussani on punertavuutta hiuksissa :D

   Hmm..mulla ei vielä kaiketi ole ollut niin paljon aurinkoraitoja, että siitä olisi seurannut tyvikasvuongelmaa :D Ehkä ne voisi mennä myös ikäänkuin liukuvärinäkin, jos siis niitä tulee oikein selkeästi? :)

   Poista

Lähetä kommentti

Follow