In this Light

Kauneusblogi

Luku 399.

flow3 flow1 flow2


Vinkki vitonen kaikille epäpuhtaan ihon kanssa taisteleville, detox-kuorinta! Homma menee siis niin, että ensiksi kasvot kuoritaan normaaliin tapaan ja sen jälkeen kasvoille levitetään savinaamio. Tällöin savi pääsee vaikuttamaan paremmin, kun kuollut ihosolukko on kuorittu pois.

Itse huomaan tämän käsittelyn jäljiltä ihon olevan yksinkertaisesti hehkeämpi. Saven kerrotaan vetävän epäpuhtauksia pintaan mutta itse suhtaudun tähän vähän, noh, skeptisesti. Mutta kuorinta-savinaamion jäljiltä ihohuokoset ovat ( toivon mukaan ) puhdistuneet ja ( todetusti ) supistuneet ( tosin, se ei välttämättä ole aina hyvä juttu, jos epäpuhtaudet jäävätkin kaikesta huolimatta jumittamaan sinne supisupussa olevan ihohuokosen taa.. ). Eli, vaikka olenkin tavallaan skeptinen, myönnän tämän jollain mystisellä tavalla vaan toimivan. Iho on käsittelyn jäljiltä freesi, mutta pehmeä. Voisi kuvitella, että savinaamio olisi paha kasvojen kuivattaja mutta itse en ole sitä efektiä huomannut. Kasvoille kuivuessaan se kyllä tuntuu inhalta ja kiristävältä mutta poispesun jälkeen kasvot eivät kuitenkaan ole kuivuttaan huutavat. Itsellä on vielä tapana savinaamion jälkeen laittaa kasvoille kosteuttava naamio, jonka jätän yön yli vaikuttamaan. Oikeastaan aina laitan kosteusnaamion päälle vielä kasvorasvankin, kun huokoset on puhdistettu, on kasvoille hyvä lotrata kosteutta!

Oma kuorinta-ainesuosikkini on nykyään Renin jojoba-kuorinta. Renin tuotteet kokivat taannoin pakkausuudistuksen, jonka myötä tämäkin tuote uudistui myös sisällöltään. Täytyy toivoa, että uusi tuote olisi yhtä hyvä kuin tämä vanha! Tämä kuorinta on perinteinen raekuorinta, kuorintarakeet ovat jojobavahaa ( eivät siis muovia, mikä on hyvä juttu! ) jotka tuntuvat iholla sopivan jämäköiltä, mutta kuitenkin hellävaraisilta. Kuorinta-aine sisältää piparminttuöljyä ja vienon piparmintun tuoksun siitä tunnistaakin. Myös Keyword Love-blogin Jonna on tykästynyt tähän kuorintaan. Ren on myös siitä mukava merkki, että vaikka virallista luonnonkosmetiikkaa se ei olekaan, ovat he näppärien pakkausformaattiensa ansiosta saaneet säilöntäaineet karsittua minimiin. Tässäkin kuorinnassa on itse purkin sisällä vielä pussi, johon tuote on pakattu ja tuo pussi rutistuu sitä mukaa kasaan, mitä tuotetta käyttää.

Parhaimmaksi savinaamioformaatiksi omalla kohdallani olen kokenut Flow kosmetiikan savinaamion. Tai, savijauheen. Tuotehan on yksinkertaisesti pöllyävää savijauhetta, joka nesteeseen sekoitettua muuttuu naamioksi. Simsalabim! Aluksi muuten sekoitin saven ihan pelkkään veteen, mutta huomattavasti parempi vaihtoehto on sekoittaa se esim. kosteusvoiteeseen, kavoveteen, öljyyn, jogurttiin..vaihtoehdot ovat rajattomat ja siksi tämä onkin suosikkini! Saa itse leikkiä kosmetiikkatuotekehittelijää, voisiko kivempaa ollakaan? Itse myös tykkään siitä, että pelkässä savijauheessa on pienempi allergiariski, kuin valmiiksi tuubissa olevissa savinaamioissa. Tuote säilyy lisäksi useita vuosia koostumuksensa takia, varsin näppärää!

Itse teen tämän detox-käsittelyn maksimissaan kerran viikossa. Flow:lla on muuten vihreän saven lisäksi vaaleanpunainen savi ( kuivalle, herkälle,normaalille, couperoottiselle iholle ) ja valkoinen savi ( miedoin savi, kuivalle, herkälle iholle, sopii myös talkiksi! ). Vihreä savihan on omiaan epäpuhtaalle ja rasvaiselle iholle. Savella voi myös pestä hiukset, itse olen testannut sitäkin! Se oli toki aika aikaa vievää ja sotkuista puuhaa, mutta kyllä sillä hiukset puhtaiksi sai ( ja huom., vaaleat hiukset saattavat värjääntyä savipesussa! ).

Suosiiko kukaan muu detox-kuorintaa?

3 Kommentit

 1. Detox-kuorintaa en ole kokeillut, mutta synnytit minussa ison tarpeen ostaa molempia käyttämiäsi aineita! Miten riittoisaa tuo savi onkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Savi on kyllä hyvin riittoisaa, ostin sen jo vuosi sitten mutta oikeastaan vasta tänä keväänä aktivoiduin sen kanssa. Voisin koittaa tehdä esimerkkilaskelman, kauanko savi kestää, jos sitä käyttää tietyn määrän ^_^ Oma annosteluni on nimittäin ollut vähän höveliä :D

   Poista
  2. No niin, tein illalla savinaamion ja sain tehtyä samalla laskelmat, käytän kerralla reilun t-lusikallisen savea, saviannos painaa n. 5 g. Purkissa on savea 180 g, joten purkki kestää 36 käyttökertaa ^_^ Eli riittoisaa on! Nyt sekoitin saven hunajaan ja tuli ehkä enemmän kosteuttava, kuin niinkään puhdistava naamio :T Ehkä ens kerralla vähemmän hunajaa, enemmän savea ^_^

   Poista

Lähetä kommentti

Follow