In this Light

Kauneusblogi

Luku 429.

Ihanaa alkanutta vuotta 2015! Itselläni vuosi on alkanut vähän ristiriitaisissa merkeissä, uneton Pohojanmaalta muuttui unettomaksi Vantaalla joululoman jälkeen. Eipä paljon naurata ja jos rehellisiä ollaan, toissaöisen rimasuorituksen eli ehkä tunnin yöunien jälkeen olisi tehnyt vaan mieli itkeä. Mitä lie, makuuhuoneessa väärä feng shui tai kroppa sekaisin oikealla tolalla olevista kilpirauhashormoneista mutta eiköhän tämä tästä kohta helpota. Ainakin viime yön nukuin suhteellisen inhimillisesti joten toiveita unirytmin tasaantumisesta on ilmassa.

Joka tapauksessa mietin, olisinko minäkin julkaissut jonkimoisen listauksen vuoden 2014 parhaista kosmetiikkatuotteista. No, ihan sellaista kattavaa listausta en vielä tiedä tulenko tekemään mutta sen voin kertoa, mitkä ovat olleet mielestäni vuoden 2014 parhaat ihonhoitotuotteet. Ja tadaa, suosikkini ovat Juice Beautyn Blemish Clearing Serum eli seerumi epäpuhtaalle iholle sekä Green Apple Peel Sensitive eli hedelmähappokuorinta herkälle iholle!

Olen käyttänyt tuottaita marraskuusta asti ja voin kyllä vannoa niiden tehneen ihmeitä iholleni! Ihoni näyttää mielestäni kirkkaammalta ja puhtaammalta. Tottakai hormoneista johtuvia finnejä yhä edelleen naamaan pamahtaa mutta tilanne voisi olla pahempi. Varsinkin tuo epäpuhtaan ihon seerumi on ollut mieleeni ja onpa sitä tullut lotrattuakin, pullo on jo puolillaan!

JB

Seerumissa on käytetty pajusta saatavaa salisyylihappoa ja hedelmähappoina toimivat ainakin viinirypäleet, sitruunat ja omenat. Seerumissa on ubikinonia, aloe veraa sekä c-vitamiinia, niiden sanotaan uudistavan ihoa. Seerumin kuvataan kirkastavan ihoa sekä vähentävän epäpuhtauksia. Riemuitsen luonnolliselta näyttävästä inci-listauksesta mutta ennen kaikkea siitä, että tuote on alkoholiton! Halleluja! Aivan mahtavaa, omalle iholleni alkoholi on kuin bensaa liekeille ja kaikki finninaamatuotteet on vaan pruukattu tuutata täyteen alkoholia. Alkoholi on myös todella yleinen luonnonkosmetiikan säilöntäaine ja varmaan se on myös osasyy, miksi sopivien tuotteiden löytäminen on niin pirun hankalaa. Omalla kohdallani koen alkoholin nimenomaan kuivattavan ihoni pintakuivaksi. Vaikka seerumi on tarkoitettu epäpuhtaalle iholle ja sen voisi kuvitella olevan todella hötöä ja heppoista sekä kuivattavaa, niin mielestäni se on yllättävän kosteuttava ollakseen tällainen epäpuhtaan ihon tuote. Tottakai tarvitsen tämän päälle kasvorasvan mutta sitä korppunaamaefektiä ei siis tapahdu heti. Iloitsen myös siitä, että osa naaman tukkeutumista ja mustapäistä on selvästi vähentynyt!

Olen todennut parhaimmaksi käyttää seerumia vain iltaisin. Alkuun olin malttamaton ja truuttasin tätä naamaan aamuin illoin. Mielestäni tehokkuus säilyy optimaalisena, kun seerumia ei käytä ihan koko ajan. Olenkin aina välillä pitänyt seerumista välipäiviä. Taiteilu kannattaa, mutta mitään helppoahan se ei ole. Oman ihon kuuntelu kun ei aina välttämättä ole se helpoin taito!

Ostin sensitive-kuorinnan pienellä riskillä. Hedelmähappokuorinnat ovat nimittäin oikeasti tehokkaita ja niitä ei suositella ruusufinnille eikä herkälle iholle. Ensimmäisen kerran pidinkin kuorintaa kasvoilla vaan puolet suositellusta ajasta, kuorinta nipisteli alkuunsa kasvoilla mutta niin sen kuuluukin. Pestyäni kuorinnan pois päätin katsastaa mahdolliset vahingot ja kas, olin pyörtyä. Ihoni näytti nimittäin..aika jäätävältä! Järkytyin kun huomasin kuorinnan paljastavan miljoona mustapään alkua, mitään muuta tuhoa ei siis tapahtunut, ei allergista reaktiota. Iho oli sileä kuin se kuuluisa peppu ja voi morjens, minkä hehkun se saikaan!

Olen kuorinut kasvot n. kerran viikossa. Ainoastaan yhden kerran mokasin homman kun laitoin kuorinnan jälkeen kasvoille naamion, jonka ajattelin olevan kosteuttavan mutta näemmä se onkin enemmän puhdistava sekä heleyttävä. Tunsin heti kihelmöinnistä, että nyt iho tulee reagoimaan ja niin huulten yläpuolelle nousikin se tuttu näppyläröhelö, joka tosin taltutettiin pois vajaassa viikossa lutraamalla herkän ihon SOS-tuotteilla. Tämän jälkeen pidin varmuuden vuoksi väliviikon kuorinnan kanssa.

Kuorinnan jälkeen kannattaakin ihoa helliä kosteuttavilla tuotteilla, itse suihkutan reilusti kosteuttavaa kasvovettä ja sen jälkeen laitan yleensä öljyn tai öljypohjaisen seerumin. Joskus olen sen jälkeen levittänyt lisäksi epäpuhtaan ihon seerumin ja vasta sitten kosteusvoiteen. Mutta kunnon kosteutus kannattaa sillä muuten iho kyllä kuivuu korpuksi! Olen huomannut kuorinnan haalentaneen muutamia finniarpia mutta ehkä seuraavaksi aion kokeilla varta vasten epäpuhtaalle iholle suunniteltua hedelmähappokuorintaa?

Summa summarum, olen tuotteisiin todella tyytyväinen ja seerumin uudelleen ostaminen tuleekin kohta ajankohtaiseksi, kuorinta onkin riittoisampi tapaus. Ainoa mille sanon soo soo on tuon kuorinnan pakkausformaatti, lasipurkki irtokannella ei ole ehkä tuotteen säilyvyyden kannalta optimaalisin! Toivoisinkin tälle tulevaisuudessa esim. Patykan pakkauksista tuttua pumppukantta, jossa siis purkin muoto on sama mutta sieltä löytyy erillinen sisäkansi, jota painamalla tuotetta annostellaan. Lisäksi tuotteiden saatavuus ei ole paras mahdollinen, näitä ei siis marssita kaupasta tuosta noin vaan ostamaan. Käsitykseni mukaan Naturelle onkin ainoa, mistä näitä voi tällä hetkellä ostaa? Mutta olen itse vakuuttunut, että näiden tuotteiden ansiosta hyviä naamapäiviä on tulevaisuudessa niin paljon enemmän!

Seerumin inci: Organic Juices Of Vitis Vinifera*, Pyrus Malus*, Aloe Barbadensis*, Citrus Medica Limonum*, Vegetable Glycerin, Sclerotium Gum, Algin, Salix Alba, Allantoin, Decyl Glucoside, Panthenol, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Tocopherol, Salvia Officinalis, Ubiquinone, Saccharum Officinarum, Organic Botanical Extracts Of Camellia Sinensis*, Camellia Oleifera*, Lavandula Angustifolia*, Chamomilla Recutita*, Melissa Officinalis, Algae Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid, Lavandula Angustifolia * and Boswellia Serrata* pure essential oils

Kuorinnan inci: Organic juices of pyrus malus (organic apple juice)*, citrus medica limonum (organic lemon juice)*, aloe barbadensis (organic aloe juice)*, glycolic acid, vegetable glycerin, hydroxypropyl starch phosphate, sodium hydroxide, capryl hydroxamic acid, xanthan gum, caprylyl glycol, vitis vinifera (grape seed extract), tocopherol (Vitamin E), retinyl palmitate (Vitamin A), ascorbic acid (Vitamin C), tetrasodium glutamate diacetate, magnesium aspartate, zinc gluconate, copper gluconate


0 Kommentit

Follow