In this Light

Kauneusblogi

Luku 431.

putsarit2 putsarit

Ajattelinpa kertoa meikätytön ihonhoitorutiineista ja nyt aloitetaan sillä tärkeimmällä, nimittäin kasvojen puhdistuksella. Oma ihotyyppini on pintakuiva sekaiho, paksuhko ja taipuvainen tukkeumiin ja hormoninäppyihin. Ihoni on myös osa-aika herkkäilijä, esim. liiallinen kuoriminen ja vääränlaiset hoitotuotteet saavat sen helposti epätasapainoon. Joskus ihoni reagoi tavalla, jonka oletan lieväksi allergiseksi reaktioksi. Ei siis ole helppoa! Ihoni alkoi temppuilla vasta sen jälkeen kun lopetin hormonaalisen ehkäisyn ja aivan varmasti kenkkuilevalla kilpirauhasellakin on näppinsä pelissä.

Mutta aamuisin, kun saan itseni kangettua sängystä ylös, en suuntaan vessaan pestäkseni naaman. Olen jo vuosikaudet, siis tyyliin kymmenen vuotta, pyyhkinyt kasvoni aamuisin pelkällä kasvovedellä. Muistaakseni en edes teini-iässäkään kasvoja aamuisin pahemmin pessyt, taisin silloin heräämisen jälkeen lätkiä rasvat suoraan kasvoille ^_^ Joskus olen kokeillut kasvojen pesua aamuisin kunnon putsarilla mutta no, nykyään se ainakin kuivattaa kasvojani liikaa. Lisäksi olen aamuisin niin viluinen ja töööt, että ajatus suihkusta tai kasvojen vesipesusta saa kylmiä väreitä. Olenkin ehdottomasti iltasuihkuihmisiä!

Joka tapauksessa nyt olen korvannut aamukasvoveden misellivedellä, mielestäni Garnierin misellivesi on tähän tarkoitukseen mitä mainioin! Se ei kirvele silmiä eikä aiheuta ihoärsytystä ja sen avulla saan kasvot freesattua. Ja olen erittäin kiitollinen, että joku firma on ymmärtänyt tehdä miselliveden ilman propyleeniglykolia, itse en ainakaan voi kuvitella käyttäväni legendaarista Biodermaa koska Pg. Itselläni iho alkaa punoittaa tuon ainesosan ansiosta ja esim. ripsarit, joissa on tuota ainetta, saavat silmäni kipeiksi! Jos joku on joskus vahingossa haistanut ammoniakkia, niin tunne on sama silmissäni ( ja joo, kerran kuusitoistavuotiaana hiustenvärjäämisen yhteydessä menin siis haistamaan sitä vaalennusainetta uteliaisuuttani ja jösses, ainakin viikko sen jälkeen tuntui kuin nenäkarvat olisivat palaneet!). Tämä onkin jo toinen pullo tätä nimenomaista misellivettä ja kolmas onkin jo jemmattuna talvialesta!

Illalla onkin sitten tehopesun aika! Itse olen suosinut kaksoispuhdistusta ja sen toteutus vaihteleekin, millä aineella kasvoni pesen. Yleisesti ottaen puhdistusmaidot ovat iholleni liian miedosti peseviä, samoin pelkällä misellivedellä kasvojen iltapesu saa ne helposti kukoistamaan väärällä tavalla-tämä tuli testattua talvilomalla. Ihoni siis tykkää, että puhdistan sen iltaisin vedellä lotraten. Aina välillä käytän apuvälineenä Konjac-sientä mutta myönnän haaveilevani Clarisonic kasvojenpesuaparaatista.

Olen kyllä tykästynyt nimenomaan meikinpuhdistuksessa öljyihin. Käytin paljon Cliniquen puhdistusbalmia mutta viime keväänä hankin Dermalogican puhdistusöljyn, ajatuksena sen tukevan saman merkin puhdistusgeelin tehoa. Tuo Dermalogican öljy on ihan superriittoisaa, sitä on nimittäin vieläkin jäljellä! Tiedä sitten, pihistelinkö sen kanssa liikaa, mutta keskimäärin käytin 8-10 tippaa yhdellä kerralla. Puhdistusöljy huuhtoutuu ihan hyvin iholta, kuivaihoisille se varmaan riittäisi jopa sellaisenaan mutta itse tykkäsin öljyn jälkeen pestä kasvot vielä puhdistusgeelillä.

Puhdistusgeelejä minulla onkin kaksi, tuo Dermalogican Special Cleansing Gel joka on tosin nyt jo loppunut-ja sekin on muuten ihan tolkuttoman riittoisaa, minulla tuo 250 ml pullo kesti melkein vuoden! Dermalogicahan ei ole se edullisin merkki, mutta loppupeleissä ne tulevat edullisiksi riittoisuutensa ansiosta. Toinen geeli on Japanilaisen V 10 plus-merkin. Mielestäni Dermalogicassa on parempi pesuteho kuin V 10 plussassa, tosin V 10 plussan jälkeen iho jäi todella kosteutetun tuntuiseksi! Mutta itse en henkilökohtaisesti niin tykännyt V 10 plussasta ja yritänkin saada mieheni käyttämään puhdistusgeelin loppuun. Uskoisin, että se voisi toimia hänen kuivahkolla ihollaan paremmin kuin minun uusteini-ihollani.

Nyt hankin pitkästä aikaa vaahtoputsarin, olin niiden suuri fani 2000-luvun puolivälin tienoilla. Ja täytyy kyllä sanoa, että tämä Diego Dalla Palman Detox-puhdistusvaahto on nimensä veroinen, tällä saa kyllä superpuhtaan tunteen iholle! Puhdistusvaahto lupaa poistaa myös meikin ja tämän tuotteen kanssa olenkin lipsunut kaksoispuhdistuksesta. Joinain päivinä olen Garnierin misellivedellä pyyhkinyt pahimmat meikit ennen vaahtopesua.

Jos minulta kysytään, mitkä näistä putsareista ovat suosikkini niin ainakin tämän hetken vastaukseni on, Garnierin misellivesi sekä Diego Dalla Palman puhdistusvaahto! Garnierin misellivesi on tuoksuton, muissa tuotteissa tuoksut vaihtelevat Dermalogican puhdistusgeelin miedosta, vienosta tuoksusta V 10 plussan kirpeään minttuun, eniten näistä tuoksuvin tapaus on DDP:n puhdistusvaahto sekä Dermalogican puhdistusöljy.

Millaisia kasvojen pesurutiineja teillä on? Tehopesu vai hienopesu vai jotain siltä väliltä?

7 Kommentit

  1. Olenkin jo tovin pohtinut tuon miselliveden testaamista ja nyt tuli kyllä viimeistään sellanen olo, että pitää hankkia kokeiluun. Musta tuntuu, että talvella ihon kunto menee jatkuvasti laidasta laitaan ja tuntuu, että jopa yhden yön aikana tilanne saattaa muuttua ihanteellisesta ihosta aikamoiseksi hormoninäppyrykelmäksi. :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti testata, tämä on edullinenkin :) Ja monen muunkin bloggaajan suosikki! Talvi on kyllä haastavaa aikaa iholle, varsinkin kun lämpötilaerot ja ilmankosteus saattavat vaihdella päivittäin. Mä olen itse todennut kunnon kosteutuksen kaiken aaksi ja ooksi!

      Poista
  2. Mielenkiintoista! Varsinkin tuo propyleeniglykolikohta - täytyypä tutkia, löytyykö sitä minun käyttämistäni tuotteista, kun aiemmin jo todettiin, että meiltä löytyy yhteneviä ihoärsytyskokemuksia :) Tiedän, että propyleeniglykoli on aivan yleisesti käytetty ainesosa, mutta mitään muuta en siitä sitten tiedäkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen tosiaankin itse vetänyt johtopäätökset, että se PG ei vaan sovi minulle :T Voi toki olla, että se on jokin muukin ainesosa mutta muistan lukeneeni että tuo ainesosa ei ole ns. ihoystävällisin ja oikeastaan kaikki tuotteet, jotka ovat vähiten minulle sopineet, ovat sitä sisältäneet. http://www.incihaku.fi/ainesosa/15724/propylene-glycol.

      Välillä on kyllä aika hankalaa löytää tuotteita ilman tuota PG:ia, ilmeisesti sen koostumus on omiaan kevyisiin kosmetiikkatuotteisiin? Tosi moni geelivoide, hiustuote, putsari tai kasvovesi sitä sisältää..mutta itse kyllä mielummin valitsen tuotteen ilman PG:ia! Kannattaa ehdottomasti tutkia, löytyykö sitä omista tuotteista, mutta varmaan on monia ihmisiä, joille tuo PG ei aiheuta mitään ongelmia :) Mulla tosiaankin iho punoittaa ja silmätuotteissa tulee tuo jännä "kirvely"..

      Poista
    2. Silmien kirvely on täälläkin ainainen riesa, joten varmasti otan tuon PG:n syyniin! Kiitos vinkistä :)

      Poista
    3. Mahtava juttu, jos sain oltua avuksi ^_^! Kuulen mielelläni kokemuksiasi, jos huomaat/et huomaa eroa :)

      Poista
    4. Mahtava juttu, jos sain oltua avuksi ^_^! Kuulen mielelläni kokemuksiasi, jos huomaat/et huomaa eroa :)

      Poista

Lähetä kommentti

Follow