In this Light

Kauneusblogi

Luku 433.

bb1 KW42


Jopas jotakin ajattelin, kun ensimmäisiä kertoja Beautyblenderista aka meikkimunasta kuulin. Muistoissani palasin takaisin 90-luvulle ja kolmion muotoisiin meikkisieniin, joilla levitin silloiselle teini-iholleni meikkivoidetta jos jonkinmoista. Muistaisin noihin aikoihin tykänneeni Lumenen sekä Body Shopin meikkivoiteista, oi kunpa olisi silloinkin pitänyt kirjaa käyttämistään tuotteista, toista se on nykysomeaikana! Joka tapauksessa nuo meikkisienet aiheuttivat sen, että koin vuosikaudet sormet parhaimmaksi meikkivoiteen levitysvälineeksi. Vasta viime vuosina olen löytänyt siveltimet mutta siltikin tykkään ehkä eniten tuosta näppituntumasta.

Mutta jotkut meikkivoiteet vaan levittyvät kauneimmin ilman näppejä. Onnistuin ihastumaan yhteen sellaiseen ja todetessani näpit ja siveltimet liian tuhdin jäljen aikaan saaviksi, päädyin meikkimunaostoksille.

Kipaisin Ruohonjuuresta Hyvän Olon Maailman Make-up Blenderit eli meikkimunat, koska ne olivat huomattavasti alkuperäistä Beautyblenderia edullisemmat. Reilulla 11 eurolla saa kaksi meikkimunaa kun taas originelli Beautyblender maksaa lähemmäs 20 euroa ( tosin se taisi olla tammikuussa monessa paikkaa tarjouksessa)! Budjettiversioon kallistumiseni oli päivänselvää, varsinkin kun kyseessä oli tuote, joka saattaisi osoittautua sudeksi lampaan vaatteissa.

Meikkimuna toimii yksinkertaisuudessaan niin, että ensiksi se kastellaan. Itse en kastele sitä läpimäräksi. Kastelun jälkeen rutistan ylimääräisen veden pois ja kuivaan sitä tarvittaessa talouspaperiin. Meikkivoiteen levitän niin, että laitan sitä ensiksi kasvojen tiettyyn kohtaan sipaisun joko siveltimellä tai sormin. Sen jälkeen alkaa munailu, näillä meikkimunilla levitys tapahtuu ikäänkuin tupsuttelemalla, töpsöttelemällä. Myös leimaus voisi olla kuvaava termi..mutta siis, meikkimunalla ei tehdä vetoja vaan sitä painetaan kasvoja vasten. Tämä painelu asettaa meikkivoiteen paikoilleen ja jestas, millä tavalla! Itse olen todellakin ihastunut jälkeen, minkä meikkimuna meikille tekee. Se on hohtava, kuulas. Ihohuokosetkin suorastaan..melkein katoavat!

Meikkimunilla voi levittää kaikenlaisia meikkivoiteita, jopa puuterisiakin. Itse toki voisin veikata, että kaikista haastavimmat levitettävät ovat varmasti puuterimaiset tuotteet ja todella nestemäiset meikkivoiteet ( esim. Lancomen Miracle Air De Teint, YSL:n Le Teint Encre De Peau ja Isadoran uutuus Nude Sensation ). Parhaiten meikkimunat toimivat vahamaisten ja normaalien meikkivoidekoostumuksien kanssa, tosin itselläni on kokemusta vain tuon yhden, vahamaiseen taipuvan meikkivoiteen levityksestä. Meikkimunan kaikki puolet kannattaa hyödyntää, kapea kärki on omiaan nenänpieliin ja silmien alle, sivulla saa nopeasti laajat alat töpöteltyä. Useimmiten kylläkin pistän töpötellen munan pohjalla.

Mutta on tuossa meikkimunassa yksi huono puoli. Sen peseminen. Se kun oikeasti täytyy pestä joka käytön jälkeen. Munailu oli alkuunsa myös hyvin sananmukaista sillä siihen kului ihan järkyttävästi aikaa! Olen onneksi parissa viikossa oppinut nopeaksi vaikka siltikin kiireaamuina olen suosiolla tarttunut johonkin toiseen meikkipohjaan.

Ja ainiin. Meikkimunat ja ysärisienet, eipä niitä kyllä edes ole soveliasta verrata keskenään.


14 Kommentit

  1. Jälki näyttää kieltämättä todella hyvältä! Meikkimuna kyllä kiinnostaa (varsinkin jos se todella häivyttää huokosia), mutta se peseminen... eih... Siveltimetkin kyllä pesen joka käytön jälkeen (silloin kun olen käyttänyt meikkivoidetta), mutta ne on helppo ja nopea pestä. Kolmiosieniä en koskaan edes saanut kunnolla puhtaaksi. Toisaalta... ehkä meikkimunan voisi hankkia juhlakäyttöön :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin kyllä ihan WOW, kun hoksasin millaista jälkeä tällä saa aikaan :) Pesu on vaan se ärsyttävin elementti ja toki se, että pohjan tekemiseen menee aikaa. Itse tosin saatan pestä tuon meikkimunan vasta illalla kotiin tultuani, aamuisin ei aina aika anna periksi :T Jotkut siveltimet tykkään kyllä pestä joka käyttökerran jälkeen, mutta esim. Kicksin Shiseidokopiolla saa tuollaisen hyvin vesimäisen meikkivoiteen levitettyä useampana päivänä peräkkäin, se ei mene niin "tukkoon". Tosin kaksi, kolme päivää on maksimi ja sitten on kyllä ihan pakko pestä :D

      Poista
    2. Mutta tosiaankin, suosittelen kyllä tähän tutustumista, vaikka sellaisena juhlameikkivoidetyövälineenä :D

      Poista
    3. Okei, kai se on pakko :D Mutta hei, miten sen saa sun mielestä parhaiten puhtaaksi - ja sillä tavalla, että se myös kestäisi käytössä mahdollisimman kauan?

      Poista
    4. Mä olen toistaiseksi pessyt tän ihan marseille-saippualla, koska nestemäinen saippuamme on tällä hetkellä hajustettu versio :( Huomenna ajattelin kyllä käydä ostamassa hajusteettoman nestesaippuan! Koen sen kuitenkin tehokkaammaksi, esimerkiksi konjac-sienen olen putsannut nestesaippualla. Toki kyllä saan tämän marseillella puhtaaksi, mutta toisaalta kaipaan syväputsaavampaa pesutehoa.

      Pesun jälkeen olen huuhdellut munan hyvin ja rutistanut kuivaksi, en siis väännä vaan rutistan :) Täytyisikin muuten korkata tuo toinen meikkimuna käyttöön, jolloin aina jompi kumpi ehtisi kuivua täysin pesun jälkeen, tällöin bakteerit eivät niin pääsisi kasvamaan..

      Poista
  2. Toi väri! Ihana! :) Mulla on kanssa just tätä samaa merkkiä pari kappaletta, ja esittelykin ihan tekstiä vaille valmis. (Eli ei nyt ihan valmis siis, oikeastaan. Heh.) Tykkään tooooosi paljon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Odotankin mielenkiinnolla sun esittelyä ( ja hihhii, ihana tuo tekstiä vaille valmis..:D ) :) Tämä on kyllä tuote, joka mullisti mun meikkirituaalit :) Muistaisinkin sun hehkuttaneen näitä jossain kommentissa :)

      Poista
  3. Meikkimuna, onpa jotenkin hauska nimitys! :D Itse levitän meikkivoiteen melkeinpä aina sormin, mutta kieltämättä näiden meikkimunien kokeilu houkuttelisi. Saa vaan nähdä, kuinka kauan jaksaisin säilyttää meikkimunani puhtaana ja ylipäätänsä tallessa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ainakin kokeilla, näillä saa uskomattoman upeasti meikin levitettyä! :) Voihan vaikka silloin tällöin levittää tällä ja kun ei jaksa, siirtyy takaisin normaaliin tekniikkaan :)

      Ja muakin kyllä hymyilyttää tuo nimi :D

      Poista
  4. Olisikohan tuo meikkimuna hyvä juttu tälläiselle kärsimättömälle luonteelle... Juuri tuo puhtaanapito jne.

    Kiitos että toit kaikki puolet esille, jää harkintaan tuo osto.

    Aurinkoista viikonloppua Salka. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti satunnaisessa käytössä tää sopii kaikille :) Itselläkin on nyt ollut tän viikon aamut niin lennokkaita, että meikkimuna on ollut suosiolla jäähyllä-yritänkin nyt loppuviikosta saada postauksen siitä mun ehdottomasta kiiresuosikista! :) Mutta joo, kyllä se jokapäiväinen pesu vähän ärsyttää, tosin monta kertaa olen pessyt sen vasta illalla kotiin tultuani, jos en siis ole heti meikkaamisen jälkeen ehtinyt sitä pestä. Pääasia, että sen kuitenkin pesee joka käytön jälkeen!

      Ja ihanaa, aurinkoista viikonloppua myös sinulle! Toivotaan että se aurinko nyt näyttäytyisi oikein kunnolla, tänään oli lupaava esitys :)

      Poista
  5. Hei Salka, onkohan tuo tänään Biodellyn avajaistarjouksiin ilmestynyt Make-up Blender sama kuin sinun käyttämäsi? Ainakin hinta oli sama, siis se alkuperäinen hinta. Nyt viikon ajan kaksi meikkimunaa saa hintaan 7,70, eikä tule edes postikuluja :) Arvaa vain, tilasinko saman tien, toivottavasti tämä nyt on se oikea. Harmi ettei värinä ollut kuin pinkkiä. Tuo sun keltainen on ihana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, Kyllä tämä minusta samalta näyttää :) Biodelly oli myös HOM:N sivuilla listattuna jälleenmyyjäksi, eli uskoisin 99% varmuudella, että samaa merkkiä on :)

      Ja hei, kivaa että innostuit :) Luen mielelläni kokemuksiasi tuotteesta! Vielä sellainen vinkki, että kokeilin yksi päivä levitystä hyvin kuivahkolla sienellä ( sumutin ihan vähän kasvovettä siihen ) ja sekin vaikutti ihan ok, jos haluaa peittävämpää jälkeä :) Yhtä hyvin kyllä tasoitti esim. nenän alueen, jonka riekaleet ja epätasaisuus korostuu, jos levitän meikkivoiteen sormin ( ja sormin levitettynä useat meikkivoiteet jumahtavat nenän huokosiin tosi rumasti ).

      Hassua muuten, että tuolla ei ollut molemmat värit tarjouksessa! On pinkkikin hieno, itse valitsin keltaisen koska ajattelin siinä näkyvän paremmin lian, likinäköisen helpompi puhdistaa :D

      Poista
    2. No tokihan minä innostuin taas, kun mainittiin ihohuokosten häivyttymisestä :D Ei sillä, että mun jättikraaterini olisivat oikeasti mihinkään häivytettävissä, mutta jos ne edes näyttäisivät vähän inhimillisemmiltä. Hauska kuulla, että meikkimunan voisi vain sumuttaa kosteaksi - tuli itse asiassa mullakin mieleen, kun luin että saatat vielä talouspaperilla kuivata sen, että voisiko sitä kosteuttaa vain sumuttamalla (tosin mä ajattelin jotakin kosteuttavaa sumutetta).

      Olitpa käytännöllinen värin valinnassa! Mulla ei olisi juolahtanut mieleenkään tuo ajatus :)

      Poista

Lähetä kommentti

Follow