In this Light

Kauneusblogi

Luku 445.

aloree2

Olen kirjoittanut ties monet kerrat ihostani, joka on raaka-aineiden suhteen nirso. Hyvin, hyvin nirso. Osa kosmetiikan raaka-aineista saa ihon lievästi ärtyneeksi, osa taas tukkii ihoni. Tajusin vasta tämän vuoden puolella, että esimerkiksi sheavoi ei sovi minun iholleni vaan saa sen tukkeutumaan. Järjestäen kaikki kasvorasvat, joissa on ollut sheavoita, ovat aihettaneet enemmän tai vähemmän naaman kukkaan puhkeamista! Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sheavoi olisi kaikille sopimaton ainesosa. Ihoni näyttäisi tykkäävän enemmän ns. normaalista, kuin luonnonkosmetiikasta ja tämän asian suhteen olenkin ollut surullinen. Luonnonkosmetiikka kun sopii arvoihini ja hippityttömieleeni enemmän kuin hyvin! Mutta esimerkiksi en ole tähän päivään mennessä löytänyt sopivaa luonnonkosmetiikan kosteusvoidetta enkä puhdistusainetta eikä kenenkään budjetti kestä summamutikkaista kokeilua kovinkaan kauan. Lisäksi luonnonkosmetiikan puolelta valintaani rajoittaa se raaka-ainekranttuus, sheavoin ohella välttelen mieluusti alkoholia joka on hyvin yleinen luonnonkosmetiikan säilöntäaine ja siitepölyallergisena myös mahdolliset ristiallergiat aina vähän arveluttaa. Ei siis ole helppoa!

Mutta ilokseni olen löytänyt muutaman ihonhoitotuotteen luonnonkosmetiikan parista, jotka ihoni on hyväksynyt! Aloréen City Protect kasvosuihke sekä Iroisien seerumi ovat hyväksi havaitut ja joista ainakin Alorée on alkoholiton, olen siinä ymmärryksessä että Iroisien incissä oleva benzyl alcohol ei ole rasva-alkoholi vaan se "pahisalkoholi" tai siis yksi pahisalkoholeista? Saa korjata, jos olen väärässä! Molemmat yritykset ovat ranskalaisia, Aloréen erikoisuus on tuotteissa käytetty lehtivihreä kun Iroisie taas nojaa Iroisie meren merileväuutteisiin. Molemmat raaka-aineet kuulostavat ihastuttavilta ihonhoitoon!

Ostin Aloréen kasvosuihkeen kasvovedeksi, suihkautan tätä kasvoille illalla kasvopesun jälkeen. Kasvosuihke on kaksifaasinen, kuvassa huomaakin öljyn kelluvan nesteessä omana kerroksenaan joten ennen käyttöä tätä on syytä ravistaa jotta öljy sekoittuisi nesteeseen. Tuotteessa on muuten vallan ihastuttava tuoksu! Olen tykästynyt tuotteeseen siinä määrin, että tämä on jo toinen menossa oleva pullo, saan yhden pullon kulutettua n. kolmessa kuukaudessa. Kasvovetenä koen tämän suhteellisen kosteuttavaksi, iho jää mukavan tuntuiseksi. Oletan että tämä tekee sen, mitä kasvovedeltä toivon eli jättäisi ihon vastaanottavaisemmaksi seuraaville ihonhoitotuotteille. Aloréeta voi ostaa Kampin PUR-kaupasta, Biodellystä sekä maahantuojan Naturellementin verkkokaupasta.

Aloréen inci: Aqua (Water), Hordeum Vulgare (Barley) Extract, Butylene Glycol, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Betaine, Glycerin, Hordeum Vulgare (Barley) Leaf Extract, Tocopherol, Sodium Levulinate, Parfum (Fragrance), Sodium Anisate, Citric Acid.

Iroisien seerumi onkin vinkeä tapaus! Se on ehdottomasti serum-in-oil, koostumus on aluksi emulsiomainen joka levityksen jälkeen muuttuu, ikäänkuin sulaa öljyiseksi. Itselläni tämä jäi yökäyttöön, koska kasvot jäivät öljyistä kiiltäviksi. Käytin seerumia aluksi joka ilta mutta myöhemmin siirryin satunnaisempaan käyttöön, säästellen tätä hetkiin "kun iho kaipaa kunnon öljykosteutusta". Myös kuorinnan jälkeen tämä oli ihana tuote! Ja viime viikolla se tapahtui, pumppu ei enää nostanut seerumia ja jouduin avaamaan pullon. Tuotteesta on kätevä vakoilla valoa vasten sen kulumista, sillä pakkauksen sisällä pohja nousee sitä mukaa ylöspäin, mitä tuotetta kuluu. Koin tuotteen annostelun aavistuksen hankalaksi, itselläni tuo ohjeistettu yksi pisara ei kyllä riittänyt millään koko kasvoille-tosin pisara on määreenä sangen epämääräinen.

Iroisien seerumissa on merilevää, auringonkukkaa ja ylang ylangia, maahantuojan sivuilla tuotteen kuvaillaan olevan ihoa korjaava, heleyttävä, kirkastava sekä pehmentävä mutta myös kosteuttava. Koin että iho oli Iroisieyön jäljiltä pehmoinen ja kirkas eikä tämä mielestäni tukkinut ihoani. Seerumi oli talvikäytössä kiva, kesäksi se on arvaten liian tuhti. Voisin harkita tämän uudelleen ostamista ensi syksyllä. Iroisieta myy mm. Biodelly sekä maahantuoja Jolie.

Iroisien inci: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil *, Caprylic/capric Triglyceride, Centaurea Cyanus Flower Water *, Glycerin, Sucrose Laurate, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil, Sucrose Palmitate, Sucrose Stearate, Benzyl Alcohol, Aqua (Water), Cananga Odorata Flower Oil, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Peel Oil, Limonene, Dehydroacetic Acid, Glycerine Soja (Soybean) Oil, Tocopherol, Lactic Acid, Laminaria Digitata Extract *, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Farnesol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid, Isoeugenol, Ulva Lactuca Extract. 

8 Kommentit

  1. Kiintoisaa! Etenkin tuo Alorée. Täytyypä tutkia, onko tuo sarja laajemminkin alkoholiton, kun olen nyt päättänyt hankkiutua eroon alkoholillisista kosteuttajista. Mainitsemasi Aloréen tuote vaikuttaa myös monikäyttöiseltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aloréen pitäisi muistikuvieni mukaan olla kokonaan "pahisalkoholiton", mutta ilmeisesti voiteissa on pieni määrä alkoholia säilöntäaineena ( kysyin asiaa aikoinaan maahantuojalta ). Itse olen kyllä eniten Aloréen tuotteista tykännyt tästä kasvosuihkeesta. Tätä voisi myös käyttää päivän mittaan meikinkin päälle ihoa freesaamaan tai meikkauksen jälkeen mineraalimeikin kiinnitykseen mutta pihistelyn vuoksi olen koittanut pitäytyä tuossa iltakasvovesi käytössä ^_^ Kannattaa käydä vakoilemassa Biodellyn sivuilla näitä tuotteita, siellä oli parhaiten incitkin listattuna :)

      Poista
    2. Juurikin meikin päälle ajattelin. Aloréen tuotteet kokonaisuudessaan olen jostain syystä aina sivuuttanut vilkaisematta ollenkaan. Sen ulkoasu on jotenkin vain niin tylsä. Mutta ulkoasupa ei kerrokaan kaikkea. Sisällysluettelo näyttää hyvältä!

      Poista
    3. Joo, purkkien ulkoasu ei ole kaikista houkuttelevin, mutta sisältö on onneksi täyttä timanttia :D

      Poista
  2. Kumpaakaan merkkiä en ole testannut, mutta sama täällä nykyisin. Koko ajan pukkaa epäpuhtauksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei..:( Hormonitoiminnan epätasapaino saa kyllä ihon kenkuksi, itselläni meni vajaa pari vuotta hormonaalisen ehkäisyn lopettamisen jälkeen, että iho seesteytyi! Nyt näpyt tuntuvat siis enemmän olevan epäsopivien ihonhoitotuotteiden syytä ja clarisonicin astuttua kuvioihin näpyt ovat kyllä vähentyneet. Mutta tsemppiä, kyllä ne hormonit jossain vaiheessa tasoittuvat! Tuon Iroisien seerumin mainostetaan sopivan hormonitasapainoheilahteluista kärsivälle iholle, tosin itse en kyllä siihen osaa sanoa juuta enkä jaata :D

      Poista
  3. Kiva blogi sulla, mä tosin olen yyberhuono kokeilemaan mitään uutta meikkiä tai puhdistusainetta... Mulla on huono ja rasvainen iho ja helposti tulee patteja :( Ja myös kun joudun töissä käyttämään suusuojaa ja suojalaseja, ei oikein meikeillä meikkivoiteista puhumattakaan ole käyttöä, haluaisin kyllä.... No mutta, iloa sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kaunis kiitos ^_^ Kävin kurkkimassa blogissasi ja ainakin mun mielestä ihosi näytti kauniilta :) Mutta olen sitä mieltä, että jos onnistuu löytämään toimivat ihonhoitotuotteet ja iho on mahdollisesti ongelmallinen, niissä hyväksi havaituissa tuotteissa kannattaa pitäytyä, itsekin olen onneksi saanut etsinnän siltä osin päätettyä :) Ja joo, ei varmaan kaikkiin töihin voikaan niin meikata, esim. elintarvikealahan on tosi tiukkaa. Omassa työssäni saan meikata ja esim. huonona hius- tai naamapäivänä sitä on kyllä jotenkin _korostetun_ tietoinen siitä, vaikka muiden mielestä näyttäisikin normaalilta.

      Ihanaa kevään jatkoa sinulle, toivotaan sen auringonpaisteenkin saapuvan :)

      Poista

Lähetä kommentti

Follow