In this Light

Kauneusblogi

Luku 457.

iltarutiini3-2Kirjoitin tovi sitten aamurutiineistani, nyt ajattelin päästää teidät kurkistamaan mitä ihonhoidollisiin iltatoimiini sisältyy! Huomasin muuten unohtaneeni kuvasta yhden oleellisen tuotteen, osaatteko arvata minkä? ^_^ Aion näistäkin tuotteista tarinoida vielä omissa postauksissaan, nyt siis tarkoitus lähinnä avata yleisellä tasolla ihon iltahoitoa.

 • Iltarutiinini alkavat ihon kaksoispuhdistuksella, muistaakseni vuoden 2012 syksyllä löysin tuon rituaalin? Ideana on siis puhdistaa ensiksi iholta meikki, jolloin toisen vaiheen puhdistustuote puhdistaa ihon. Ensimmäisen vaiheen puhdistusaineet ovat usein öljymäisiä, jotka emulgoituvat veden kanssa ja näin ne on teoriassa helppo huuhdella iholta pois. Ideana on siis se, että rasva irrottaa rasvaa. Myös perusvoide ja misellivesi käy tähän tarkoitukseen. Ensimmäisen vaiheen puhdistusaine kannattaa kyllä kunnolla työstää ihoon, jolloin se todellakin poistaa meikin! Olen käyttänyt tässä ensimmäisessä vaiheessa Cliniqueta ( Take The Day Off-balmi on huippua!) ja Dermalogicaa, nyt käytössä on No7 Meltin Gel Cleanser tai vaihtoehtoisesti Garnierin misellivesi. Kun tuo numeroseiska loppuu, siirryn Garnieriin. 

 • Kun meikit on pesty pois, kuvioihin astuu Clarisonic kasvojen pesuharja aka naamaharja! Se onkin ihon tehopuhdistaja, jota en enää pois antaisi. Tykkään käyttää Clarisonicin kanssa puhdistusvaahtoa tai geelimäistä puhdistusainetta. Olenkin kohta käyttänyt loppuun Diego Dalla Palman Detox puhdistusvaahdon, varmaan seuraavaksi tuotteeksi ostan tuon Clarisonicin oman puhdistusgeelin. Se vaahtoaa iholle ihanaksi vaahtopilveksi ja olen koukuttunut sen tuoksuun, joka vie minut aikamatkalle lapsuuteen!
 • Seuraavaksi onkin sitten sen kuvasta unohtuneen tuotteen aika, nimittäin kasvoveden! Olen käyttänyt kasvovettä oikeastaan lähes aina, tottakai elämässä on myös ollut kasvovedettömiä aikoja. Mutta kyllä se rutiineihini on kuulunut niin, että pidän sitä itsestäänselvyytenä! Itselleni kasvovesi on tällä hetkellä nimenomaan kosteuttava tuote, vaikka Cliniquenkin kevyesti kuorivaa tuotetta on tullut käytettyä. Nyt käytössä on Aloréen kosteussuihke ja Lumenen kuivalle iholle tarkoitettu kasvovesi, molemmat kosteuttavia, Lumene ehkä aavistuksen enemmän?
 • Kasvoveden jälkeen siirrytään seerumin pariin. Seerumit ovat tulleet jäädäkseen, näitäkin olen jo vuosia suosinut ihonhoidossani. Itseasiassa tykkään seerumeista kosteusvoidetta enemmän! Oma fokukseni on kosteuttavissa seerumeissa, mutta seerumeissakin on valinnan varaa jos jonkinmoiseen ihon huoltoon, niitä löytyy kiinteyttäviä, pigmettiläiskiä vaalentavia, ihoa puhdistavia..siis todella laajalta skaalalta! Seerumeille suositellaan kausiluonteista käyttöä, mutta tässäkin kannattaa kuunnella ihoaan. Itselleni kosteuttava seerumi on must! Tällä hetkellä käytössä on Diego Dalla Palman Concentrated Ceramide, josta juuri vastikään korkkasin jo toisen pullon. 
 • Seerumin jälkeen on luontevaa siirtyä kosteus-/hoitovoiteeseen. Kesällä toki saatan jättää yönkosteutuksen pelkän seerumin varaan mutta talvisin en voisi niin kuvitellakaan! Oma ihoni on vanhemmiten muuttunut kuivemmaksi ja huomaan kyllä kunnon kosteutuksen olevan paikallaan, muuten se saattaa kärsiä kuivuudesta johtuvista epäpuhtauksista. Talven käytin Diego Dalla Palman 24-hour active creamia yövoiteena ( tuo pyöreä purkki ), purkissa on enää pieni nokare jäljellä jota olen säätellyt pahimpiin kuivuuspäiviin. Olen nyt kokeillut, riittäisikö kevään saavuttua tuo L300 kosteusvoide iholleni ja siitä saattaa kyllä nyt tulla sekä päivä- että yövoiteeni.
 • Silmänympärysvoide on myös oleellinen osa rutiinejani, nyt olenkin jumahtanut tuohon Lumenen geeliin!
 • Olen tänä talvena hurahtanut yönaamioihin, huomasin jonain iltana ihon tuntuvan kuivalta seerumista ja hoitovoiteesta huolimatta, joten päätin vielä valella kasvoni kosteusnaamiolla. Ja kas kummaa, tuo kikkahan toimii! Ilmeisesti Clarisonicin myötä ihoni voisi imeä sisuksiinsa ihan tajuttomat määrät tuotteita, aamuisin iho ei ole näyttänyt ollenkaan mähmäiseltä, ainoastaan otsa on saattanut olla kuultavan kostea. Enkä ole huomannut tyynyliinojenkaan mähmääntyneen! Valtuutin tähän yönaamiokäyttöön V10 Plus merkin Okinawa Deep Sea Water Maskin, josta en vakuuttunut perinteisessä kosteusnaamiokäytössä. Mutta yönaamiona ihan mahtava juttu! 
Huhhuh, siinähän oli vaihetta jos jonkinmoista! Mutta itselleni tämäkin on sitä omaa luksusaikaa, tällaiset rutiinit tuovat ihanaa turvallisuudentunnetta ja tunnetta pysyvyydestä. Panostan ehdottomasti iltatoimiin aamutoimia enemmän, iltaisin onkin enemmän aikaa. 

Miten teidän iltarutiinit? Onko kukaan muu kokeillut yönaamiota tai jopa samanlaista tuotteiden kerrostamista vai onko minimalismi enemmän sinun juttusi?

6 Kommentit

 1. Rutiinisi vaikuttaa hyvin huolelliselta ja hiotulta. Panostat hurjan paljon meikinpoistoonkin...! Minusta meikit lähtee niin helposti (ehkä tämä on harhaa) että olen päättänyt pärjätä halvoilla markettituotteilla. Garnierin miselliveteen olen muuten ollut minäkin tyytyväinen, kun olen sitä nyt muutaman päivän käyttänyt, kiitos vinkistä :) Tässä mainitsemistasi minua kiinnostaisi myös tuo L300. Tai toki myös V10 Plus, Diego Dalla Palma, Dermalogica ja muut luksusmerkit, mutta mulla tulee lompakon rajat nopeammin vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihhii, ehkä tiettyä pedanttiutta on havaittavissa :D Mutta esimerkiksi tuo yönaamio on juttu, jota en olisi vuosi sitten äkännyt, tajusin vähän vahingossa että nämä ihonhoitotuotteet toimivat mainiosti kerrostettuina ja iho on voinut hyvin ^_^ Epäpuhtaudet ovat rajoittuneet mustapäihin ja muutamiin miliumityylisiin näppyihin, ihoni on kyllä aivan eri kuin vuodenvaihteessa!

   Mä en muuten tiedä, kyllä ennen kaksoispuhdistustakin sain mielestäni meikit pestyä pois, mutta viimeinen sysäys kaksoispuhdistukselle oli se, kun Cliniquen konsulentti asiasta mainitsi. Itse olen tällä hetkellä mieltynyt niihin budjettiversioihin, vaikka esim. se Dermalogican öljyputsari oli ihan tajuttoman riittoisaa eli siinä suhteessa se ei ollut nyt niin kovan hintainen. Mutta esim. muistan, että sinä taisit käyttää sitä HTH-sarjan rasvaa meikinpoistoon, mikä on myös toimiva menetelmä, olen itsekin joskus kokeillut perusvoiteella meikinpoistoa :) Mielestäni se muuten saattaa toimia puhdistusöljyjä paremminkin, öljyistä kun saattaa helposti jäädä vaan se kalvo!

   Tuo L300 kiinnostaa myös minuakin, vähän kuumottelen merkin misellivettä ja sy-voidetta ^_^ Tilasin heidän nettisivuiltaan näytteen ( tai itseasiassa yritin tilata kahta :D ) kuivemman ihon rasvasta, voi olla että budjettisyistä hankin sen seuraavaksi kosteuttavammaksi rasvaksi! Mutta esim. tuo V 10 Plus ( mulle tulee aina tästä mieleen auton öljymerkki!) on ollut ihan tolkuttoman riittoisa, tuossa taisi naamiota olla 200 ml? Olen ostanut sen vuosi sitten ja olisikin jo kohta ihan hyvä saada se kulumaan loppuun! Tosin sen loputtua varmaan ostan kiltisti uuden, sillä olen kyllä tykästynyt sen yönaamiofunktioon. Mutta itselläni on sen verran nirso iho, että on haastavaa löytää ylipäänsä toimivia tuotteita, oli ne minkä hintaisia tahansa :P Sanoisinkin Diegon ja L300:n toimivan nyt itselläni parhaiten, siinä onkin kahden eri budjetin tuotteet :D

   Poista
 2. Hihii, todellakin V10 Plus kuulostaa moottoriöljyltä! Ja L300 (tuulilasinpesuneste?) sopisi sen kanssa varmasti hyvin yhteen ;) Toivottavasti kokeilet pian muitakin L300-sarjan tuotteita ja kerrot niistä. Mua kiinnostaisi kanssa ainakin sy-voide. Mulla on niiden kanssa lähes aina ongelmia ja tällä hetkellä käytänkin tyytyväisenä Estellen & Thildin voiteita myös silmänympärysiholla. Ne toimivat sielläkin mulla ehdottomasti paremmin kuin ne sy-voiteet joita mulla sattuu olemaan varastossa.

  Kaksoispuhdistus on mullakin itsestäänselvyys. Tuntuu että eihän ihoa voi puhdistaa jos meikit vielä pyörivät siinä mukana. Tosin nyt tajusin että mullahan on miselliveden ansiosta nyt tavallaan kolmoispuhdistus :D Aion kyllä kokeilla misellivettä myös aamukäytössä, mutta ensin yritän selvittää, mitä ovat ne ihmeelliset ainesosat, joita tavasin pullon kyljestä. Incihän oli hyvin lyhyt, mutta vesi taisi olla ainoa tuttu ainesosa mulle :D

  Yönaamio kuulostaa toodella houkuttelevalta. Olen käyttänyt tavallisia kosteusnaamioita yön yli ja tykännyt, mutta varsinaista yönaamiota en ole koskaan kokeillut. Varsinkin näin iän myötä tuo konsepti houkuttaa kyllä todella paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, nyt kun sanoit niin nuo kuulostavat yhdessä NIIN autonhuoltoaineilta xD Hihhii! No7 voisi sitten olla vaikka jarrunestemerkki ;D

   Ainakin sy-voiteen ja miselliveden aion tuolta L300-merkiltä hankkia ja mahdollisesti sen astetta kosteuttavamman voiteen, tarkkaan toki joudun syynäämään joukosta ne PG-vapaat ja sheavoittomat versiot! Mutta ainakin tämä sekaihon voide on omiin tarpeisiini tosi hyvä, toimii myös yökäytössä :)

   Mä en muuten ole avannut Garnierin inciä, veden ja glyserolin sieltä tunnistin. Ehkä siksi, että tuo tuote on sopinut niin hyvin, ei ole tarvinnut etsiä niitä mahdollisia ongelmanaiheuttaja-aineita :D

   No mä voisin vinkata, että jos se kosteusnaamio on vaan sopiva koostumukseltaan, niin miksi ei sitä voisi laittaa yöksi? :) Teoriassa varmaan niissä virallisissa yönaamioissa on se koostumus hiottu sopivaksi mutta IMO, olen aina ollut naamiokapinallinen ja jättänyt kosteusnaamiot yön yli iholle :D Koen, että jos naamio on voidemainen, miksi turhaan pesisin sen pois..samalla mielestäni se naamion kosteuttava vaikutuskin katoaa! Mulla yleensä iho on imaissut kaiken naamion, eli en ole kokenut tarvetta sellaiselle "pyyhi ylimääräinen naamio kasvoilta pois"-toimenpiteelle :D

   Poista
 3. Nyt täytyy todeta, että himppasen olisi vielä rutiineissa parantamisen varaa täällä päässä. ;) V10 ainakin yksi niistä seerumeista oli niin ihana, käytin juuri viimeisen pisarahippusen. Ja iho jo ikävöi kyseistä seerumia. Yksiä suosikkejani.

  Kaunista viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vaan yönaamiota kehiin :D Se on kyllä mullistanut oman ihoni! Vaikka en perinteisenä kosteusnaamiona tuosta V 10 plus-naamiosta tykännyt, on se yönaamiokäytössä niin ässä että tän purkin loputtua on pakko ostaa uusi :D Mä olen kokeillut pienen pullon merkin kosteusseerumia ja se oli ihan hyvä kokemus. Ne seerumipullot ovat aivan ihania!

   Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle <3

   Poista

Lähetä kommentti

Follow