In this Light

Kauneusblogi

Luku 504-Excuse me, eczema?

Ekseema2


Olen päässyt noin yleisesti ottaen ihoni kanssa helpolla, ainoastaan kasvojen iho on välillä oikutteleva. Siksi ei ollutkaan yllätys, että sain pienen pienen ekseeman eli ihottuman kasvoihin. Syytän siitä Urban Decayn meikinkiinnityssuihketta ja itseäni, joka ei osannut sitä annostella oikein. Homma yksinkertaisuudessaan meni niin, että suihkutin alkuun tuotetta joko liian läheltä tai aivan liikaa kasvoille ja alkoholipitoinen tuote mitä ilmeisemmin sai ihon kuivumaan. Huomasin toiseen sisäsilmäkulmaan, juuri kulmakarvan alle pamahtaneen kuivan, ihosta koholla olevan röpelön joka kutisi. Kutisi niin maan perkeleesti, etten malttanut pitää näppejäni erossa. Eikä se ainakaan auttanut tilannetta! Truuttasin kuivaan läiskään öljyä, peitin sen Zuiin meikkivoiteella. Holvasin yöksi rasvaa. Mutta ei, mikään ei tuntunut auttavan. Päätinkin marssia apteekkiin hakemaan hyviä neuvoja ja kenties jonkun täsmätuotteen.

Apteekkihenkilökunta suositteli ensisijaisesti Avènen silmänympärysvoidetta, Soothing Eye Contour Creamia. Tämä onkin itselleni tuttu tuote vuosien takaa ja olen todennut sen oivaksi voiteeksi! Pakkaus on muuttunut sitten viime näkemän, uutta on tuollainen leveämpi korkki jonka ansiosta pakkaus pysyy pystyssä! Tuotteen pakkauskoko on pieni, 10 ml ja sen hinta on n. 20-25 euroa. Valmistaja lupaa tuotteen soveltuvan herkälle, jopa ärtyneelle iholle sekä atoopikoille  ja sitä voi levittää myös yläluomille. Koostumus on kevyttä voidetta, joka imeytyy nopeasti. Minulla on tavallaan vähän ristiriitainen suhde tuotteeseen, se on ok mutta jotenkin..perus? Voisin tehdä tälle tuotteelle ihan oman postauksenkin kun olen saanut tästä enemmän käyttökokemusta?

Oma villlikorttini oli sen sijaan Dermalexin Eczema-voide, joka on kortisoniton vaihtoehto ihottumien hoitoon. Se muodostaa iholle suojakalvon, jonka ansiosta kosteus ei pääse haihtumaan ja voide aktivoi ihoa korjaamaan omaa suojamekanismiaan. 30 g pakkauskoko maksaa n. kymmenen euroa. Voide on hajusteeton, mutta luonnollisesti raaka-aineet tuoksuvat. Tämä on koostumukseltaan tuhtia, kiinteää tatamia. Pysyy hyvin paikallaan mutta imeytyy yllättävän hyvin ihoon! Levitin tätä kunnon kerroksen ihottumalaikun ylle eikä tämä karannut yön aikana silmään, ainakaan pahemmin. Tätä voi käyttää niin usein kun tuntuu tarpeelliselta! Voiteen Inci on seuraavanlainen:

Aqua, glycerol, glyceryl stearate, ceteareth-20, ceteareth-12, cetearyl alcohol, cetyl palmitate, glyceryl stearate, cocoglycerides, zeolite, cetyl alcohol, ceramide 3, 6II, 1, cholesterol, phytosphingosine, sodium lauroyl lactulate, carbomer, xanthan gum, isopropyl myristate, dehydroacetic acid, benzyl alcohol, magnesium chloride hexahydrate, sodium hydroxide

Olen käyttänyt tuoteita noin viikon ja oikeasti, ne ovat tehonneet! Ihottuma on parantunut, iholla on enää havaittavissa ihottumalaikun kohdalla pieni väriero. Luulen että suurin voima on ollut tuolla Eczema-voiteella, Avènen yksittäiseen tehoon en uskonut  ( ja siksi tuon Eczemankin ostin ). Laitoin näitä siis niin, että levitin puhtaalle iholle ensin Avènen ja sen päälle Eczeman. Jos meikkasin, tupsutin varovaisesti mineraalipuuteria voiteiden päälle. Saatoin kesken päivän lisätä Eczemaa ihan reteästi meikinkin päälle. Illalla taas sama kaava, ensiksi Avène ja sitten Eczema. Suurin harppaus paranemisessa tuli myös siinä, että maltoin jättää ihottumalaikun meikkaamatta!

Aion tässä taas kohta puolin ottaa Urban Decayn varovaisesti kokeiluun, mutta luulen että joka päiväisessä käytössä se on liian rankka tuote minun iholleni. Kenties on parempi jättää se speciaaleihin tilanteisiin ja suosiolla etsiä toimiva, mattaava meikinpohjustusvoide.

Oletteko te kärsineet ihottumasta? Mitkä niksit teillä on ihottuman nujertamiseen? Entä onko jollain suositella hyvää, mattaavaa primeria?


Ekseema3

4 Kommentit

  1. Jos mulle tulee kuivia kohtia kasvoihin, länttäisen päälle aina paksun kerroksen EA:n Eight Hour Creamia. Jostain syystä se parantaa mulla kaiken, mies laittaa sitä myös, jos tulee oikein pahoja atooppisia kohtia kasvoihin talvella. :D Mikään ei vaan toimi samoin. Toki teen myös samaa kuin sä, että kaikki mahdollisen hellävaraiseen ja tuttuihin ja turvallisiin tuotteisiin, että iho saa aikaa rauhoittua.

    Ymmärrän mitä tarkoitat ok, mutta perus määritelmällä. Se on jotenkin turhauttavaa, kun itse odottaa tuotteelta aina jossain kohtaa jotain wow-elämystä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä pitää tuo EA mielessä, hyvä juttu jos sulla se toimii :) En muuten tän ihottuman kanssa muistanut, että mullahan olisi ollut Bepantheniakin kotona! No, onneksi tämä Dermalex on tehokas, täytyy toivoa ettei sille tulisi kovasti käyttöä :D

      Poista
  2. Onneksi sait ongelman kuriin!. :) Noi ihottumat on inhottavia. Mä oon ite säästynyt niiltä, varmaan kiitos rasvaisen ihoni, mutta sen sijaan mulle on paristi iskenyt (todennäköisesti kiitos aukinaisen ja siitä tulehtuneen finnin) märkärupi. Siihen ei paljon meikkiä laitella. :/ Hyvä puoli siinä tosin on se, ettei se välttämättä tarvi ihme mömmöjä parantuaakseen, kuhan vain huuhtelee lämpimällä vedellä ja desinfioi säännöllisesti. Kerran jouduin syömään antibiootit sen takia, kun se ehti mennä niin villiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, vähän jo etukäteen kyrsi jos joutuu jotkut hc-voiteet tähän läträämään, onneksi parantui suhteellisen iisisti :P

      Ja hui, märkärupi kuulostaa tosi ikävältä, onneksi siihen on yksinkertaiset hoito-ohjeet! Mutta juu, iho-ongelmia on yhdellä jos toisella, itsekin olen yllättynyt kuinka monella niitä loppujen lopuksi on-aihe on ehkä sellainen, etei siitä niin vaan kylillä huudella :D

      Poista

Lähetä kommentti

Follow