Pages3.10.2015

Luku 508-Eroon ihomad...siis aknesta!

Akne1.1


Lievä akne. Se oli diagnoosi kun kävin valittamassa lääkärille mahdollista pähkinäallergiaa. Juu, ei tullut teetä ja sympatiaa, ainoastaan kehoitus; älä syö pähkinöitä. Ja muutama muukin ehdotus sekä sähköisiä reseptejä kaksi kappaletta. Ja kehoituksena käyttää perusvoidetta. Siinä sitten marssin apteekkiin vain kuullakseni, että Basiron ei ole reseptillä edullisempaa-päinvastoin, jopa kalliimpaa! Mietin itsekseni, mahtoipa apteekkitätiä naurattaa..no, päädyin apteekin aknetuotehyllyn eteen miettimään sotasuunnitelmaa. Ongelma kun on omastakin mielestä hyvin, hyvin lievä ja pahimmillaan silloin, kun syön jotain sopimatonta. Tai kun hormonit heittävät pyllystä. No, ei sitten syödä niitä pähkinöitä. Akneenhan ei pitäisi vaikuttaa se, mitä syöt mutta luulen, että ehkä jollain syömiset kuitenkin vaikuttavat. Mutta sanoisin, että silloin ei puhuta aknesta koska se on epäkunnioittavaa ihan oikeasti aknesta kärsiviä kohtaan, siis ylipäänsä se asenne että " jätät nyt suklaat ja juustot syömättä sekä juot paljon vettä niin kyllä toi sun akne kuule häviää". Jokainen joka on oikeasti kärsinyt epäpuhtaasta ihosta tai aknesta tietää, ettei sen kanssa eläminen ole helppoa.

Päätin olla kuitenkin sen verran anarkisti ja hylätä Basironin. Olen kuullut sen olevan aika tujua tavaraa ja mietin, että pahimmassa tapauksessa saan sillä ihoni vaan entistä hurjempaan kuntoon! Tutkailtuani eri tuotteita huomioni kiinnittyi Acnicyl CREAMiin. Inciä ja pakkausselostetta tutkailtuani kiinnostuin, se ei tuntunut sellaiselta "pesen naamasi lavuaarista alas"-tuotteelta, mikä mielikuva minulla on akneihon tuotteista! Voide sisältää aha-happoja mikä on mielestäni "rohkea" veto akneihon tuotteisiin, joissa on useimmiten nähty bha-happoja. 

Päätin myös ottaa käyttöön lääkärin kehoituksen perusvoiteen, olinkin jo ostanut allergiakohtauksen akuuttina aikana Carbalanin, tosin olin kuvitellut tämän olevan sen keramideja sisältävän perusvoiteen mutta niinpä meni ostohetkellä perusvoiteet sekaisin. Uudet silmälasit taisivatkin tulla kreivin hetkellä..^_^

Tällaisella ihonhoitosetillä ollaan nyt menty reilu viikko, Acnicyl CREAMia väärinkäytän koska en ostanut sen oheen saman merkin pesuainetta ja levitän voidetta kasvoille vain iltaisin. Ainakaan toistaiseksi naama ei ole tippunut irti, eikä mitään naamahepulia ole ilmennyt. Levitän Acnicylin kasvovedellä pyyhityille kasvoille, sen jälkeen vuoroon astuu perusvoide johon sekoitan Born To Bio:n Sacha Inchi-öljyä. Ihan sellaisenaan Acnicyl ei minulle riitä, sen verran tujulta sekin vaikuttaa. Aion kertoa näistäkin tuotteista vielä lisää, viikko on kuitenkin sen verran lyhyt aika. Varovaisen innostunut kuitenkin olen!

Ja sellainen juttu, olen nyt arponut I love me-messulippupaketin voittajan ja häneen on otettu yhteyttä :) Onnellinen voittaja on mses, vielä kerran onneksi olkoon! Ja suuri kiitos kaikille osallistujille, oli kiva lukea vastauksianne :)

9 kommenttia :

 1. Mä hankin viime vuonna itselleni tuon Basironin ja musta tuntui, että siitä oli enemmän haittaa kuin hyötyä. Sehän vain kuivatti finnit, mikä taas sai ihon tukkoon. :/ Mulla oli viime vuonna juhlat ja käytin sitä useamman päivän ahkerasti ennen h-hetkeä, mutta sen jälkeen lopetin, kun tajusin sen olevan mulle sopimaton tuote.

  Mielenkiinnolla seuraan, miten nuo voiteet toimivat sulla pidemmällä aikavälillä. :)

  P.s. Olethan huomannut meidän Patyka 3-step -arvonnan? Siihen ehtii osallistua vielä tänään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en kyllä ymmärrä niitä kuivattavia akneihon tuotteita :( Ihan kuin ne olisi suunnitellut joku, joka ei ole koskaan aknesta kärsinytkään! Tää Acnicyl on siitä jännä, ettei se ainakaan tunnu kovin kuivattavalta mutta mielelläni kyllä laitan enemmän kosteutta vielä tuohon ylle! Ja pidän välipäiviä :) Alkuun ehkä tuntuu, että jotain puhdistavaa vaikutusta on havaittavissa. Ihan hyvillä fiiliksillä siis :)

   Kiitos arvontamuistutuksesta! :) Mutta sehän on jo sulkeutunut..? :D Päätin antaa Patykoiden mennä jollekin sellaiselle, jonka iho kenties suostuisi niiden kanssa yhteispeliin-trust me, mun iho on sen verran nirso että luulen Patykankin aiheuttavan ongelmia :P Tää on niin tätä, haluaisin käyttää luonnonkosmetiikkaa mutta kun iho ei vaan tykkää, ainakaan kaikista ehdokkaista :'(

   Poista
  2. Välipäivät on varmaan ihan fiksu veto tuollaisen tuotteen kanssa. :)

   Oh dääm, olisi varmaan pitänyt täsmentää, että aikaa oli vastata saman vuorokauden puolella (sunnuntaista sunnuntaihin). Mutta hyvä, ettei sinulla ollut tarkoitus niitä voittaakaan. ;) Onpa sulla kyllä hankala iho, jos ei uskalla luonnonkosmetiikkaa käyttää. :( Vaikka ei sillä, eihän luonnonkosmetiikka tarkoita, ettei sille voi olla herkkä tai allerginen, mutta monesti ne sisältävät vähemmän yleisesti allergisoivia/epäsopivia aineita.

   Poista
  3. Aa, hitsi, nyt vasta huomasin, että postauksessa oli kirjoitusvirhe! Sen oli tarkoitus olla 4. eikä 3. päivä. Mä kun niin ihmettelin, mitä sä oikein tarkoitit. :'D

   Poista
  4. :-D :-D Hihhii, sattuuhan näitä :) Mä tosiaankin katsoin sitä päivämäärää ja mietin, että jos teille on tullut joku informaatiokatkos sen päättymispäivän suhteen :D

   Joo mun iho on toosii nirso-varsinkin ihonhoitotuotteiden suhteen :P Meikkien suhteen ongelma ei ole niin suuri. Pystyn käyttämään paremmin luonnonkosmetiikan meikkejä, kuin ihonhoitotuotteita. Luulen, tai siis tiedän, että ongelmana on monien tuotteiden sisältämä alkoholi, se vaan saa mun ihon kukkimaan/kuivumaan. Ja varmasti jotkut kasviuutteet jne. tuovat sen oman säväyksensä, ja esim. tuo pähkinäallergian mahdollisuus-siis lievän sellaisen. Luin Karkkipäivää blogista, että moni pähkinäallerginen saattaa reagoida sheavoihin negatiivisesti! Ja mun iho ainakin menee tukkoon, jos käytän sheavoita sisältäviä voiteita, seerumeita jne. Mystistä. Ehkä se on vaan niin, että mun ihotyyppi on niin taipuvainen tukkeutumaan ja nyt kun se vanhemmiten muuttuu korpummaksi, sekin aiheuttaa lisähaasteita..ei ole helppoa :D Siinä mielessä vähän harmittaa, etten ollut lääkärissä määrätietoisempi ja vaatinut niitä allergiatestejä. Ehkä täytyy pelata yksityislääkärikortti jossain vaiheessa!

   Poista
 2. Hei mulla on tulossa niiiiiiiiin hyvä tuotevinkki (tai oikeastaan tuotesarja) blogiin kohta ja luulen, että tuut vakuuttuun aika kovasti ennen- ja jälkeenkuvista! Teho on parempi ku Basironissa plus ei tahraa lakanoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, mä taidankin instavakoilun perusteella tietää, mistä on kysymys-jään kuitenkin odottamaan blogipostaustasi :)!!

   Poista
 3. Täälläkin on hormonaalinen akne ja en tiedä saakohan siihen mistää apua, koska johtuu minipillereistä. Ihossa ei ole ongelmaa ollut jos en ole syönyt pillereitä. Nyt olen menossa tällä viikolla ph-kasvohoitoon mikä jännittää ja katsotaan josko apua saisin sieltä.

  Toivottavasti näpyt nitistyy! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hormonaalinen akne onkin siitä ikävä, että se vaatisi varmaan talttuakseen jotain vastahormonia :P Lääkäri kyllä mulle ehdottikin e-pillereitä mutta en haluaisi sillekään tielle lähteä. Kuitenkin ongelma sitten edessä taas joskus tulevaisuudessa, ei kaiketi niitä pillereitäkään voi koko ikäänsä syödä :D Perhana, pitääkös tässä nyt jotain femisoijaa alkaa syödä...hihhii xD

   Mutta ooh, onko tuo se, mistä Jonnakin kertoi? Odotan innolla sun kokemuksia! Kiinnostuin jo Jonnan juttujen jälkeen, se voisi olla itsellekin sopiva kasvohoito! :) Tsemppiä, hyvin se kuule menee :)!

   Poista