In this Light

Kauneusblogi

Luku 526-Iltaiset kauneusrutiinit

Phototastic-17_11_2015_91f4fb30-79b9-4831-8e40-20dfbebd0bd7Ajattelin pitkästä aikaa raottaa iltaisia kauneudenhoitorutiinejani, vaikka tavallaan mikään ei ole sinällään muuttunut. Minusta on vain mukava lukea muiden rutiineista ja lukisinkin niistä enemmänkin! Blogeissa on monta kertaa esitelty kuukauden suosikkituotteita, ajattelin että ehkä omassa blogissani tällainen rutiineihin tirkistely voisi tietyllä tavalla ajaa samaa asiaa? Olen kyllä miettinyt niiden suosikkienkin listaamista, mutta hitsit, sekin on tavallaan hankalaa! Kirjoitan kuitenkin ehkä enemmän meikeistä ( ainakin kuvittelen niin ), ihonhoitotuotteiden arviointi on oikeasti paljon pitkäjänteisempi prosessi kuin meikkien arviointi-vaikka kyllä meikeissäkin haluan kunnolla käyttökokemuksia alle. Ja ihonhoidon suhteen ihoni on hyvin nirso, olisi aika masentavaa luettavaa jos kirjoittaisin kaikista minulle sopimattomista tuotteista. Voin valehtelematta sanoa, että suhde on 1:10, siis ehkä yksi kymmenestä tuotteesta sopii iholleni. Epäsopiva tuote voi saada ihon helposti epätasapainoon. Epätasapaino ilmenee epäpuhtauksina, tukkeutumina, punoituksena, kuivuutena tai allergisena kohtauksena.

Mutta sopivan aiheesta eksymisen jälkeen niihen rutiineihin! Olen siirtynyt lähes tyystin kaksoispuhdistuksesta yksöispuhdistukseen ja minun on sanottava, ihoni on tykännyt hurjasti! Käytössäni on nyt Erisanin puhdistusgeeli ( klik klik ) sekä Korresin puhdistusvoide. Naamaharjaa eli Clarisonicia käytän nykyisellään kerran, kaksi viikossa.

Kasvovesi on tuote, josta en hevillä luovu. Kasvovesi rauhoittaa ja esikosteuttaa ihoa puhdistuksen jälkeen. Kasvovedellä kostutetulle iholle myöskin hoitotuotteet imeytyvät paremmin. Nyt käytössä on I love me-messuilta ostamani, Etelä-Afrikkalaisen luonnonkosmetiikkasarja Essen kasvovesi, joka pohjautuu Rooibos-uutteeseen veden sijasta. Essestä on tulossa enemmän juttua blogiin, joten en kirjoita siitä nyt enempää. Muuta kuin että vaikuttaa hyvältä!

Olen koko syksyn viettänyt lähes tyystin seerumitonta elämää, mutta seerumin sijaan olenkin lätrännyt erilaisilla kasvoöljyillä. Ehdoton öljysuosikkini on Born to Bion Sacha Inchi-öljy. Ihoni yksinkertaisesti rakastaa sitä. Se ei tuki, eikä aiheuta muita ongelmia. Öljyn sekoitan aina kasvoveteen, jolloin se imeytyy ihoon entistäkin paremmin. Sacha Inchi on vaan kohta loppuun käytetty ja Lindan innoittamana kaivoin käyttöön Aloréen eliksiirin, Chloro Vitae Skin Rescuen. Tuote on koostumukseltaan jotain seerumin ja öljyn välistä.  Tuote lupaa edesauttaa soluaineenvaihduntaa, jonka ansiosta iho saa hehkunsa takaisin. Luulen, että tämän tuotteen kanssa minun kannattaa muistaa kuuriluonteisuus, muutenkin olen huomannut ihoni tykkäävän tietystä vaihtelusta. Mutta öljyjen mukaan ottaminen iltarutiineihin on pitkällä aikavälillä mullistanut kasvojeni ihon kuntoa. Enää en osaisi olla ilman! Öljyt, kuin itse ihonhoito, vaativat pitkäjänteisyyttä. Tuloksia ei välttämättä näe heti, mutta sitkeys palkitaan.

Jonain iltoina, jos iho on tuntunut öljyvalelun jälkeen riittävän ihanalta, olen jättänyt hoitovoiteen välistä. Mutta oikeasti, kyllä iltarutiinit ilman hoitovoidetta tuntuvat vaan..puutteellisilta! Nyt päätin aktivoitua käyttämään Juice Beautyn Oil-Free Moisturizerin pois, ennen kuin se menee huonoksi. Tämä sekä Alorée ovat ostoksia vuoden takaa, joten ne olisi hyvä saada käytettyä loppuun. JB:n kosteusvoide jäi vähälle käytölle, koska se ei ollut tarpeeksi kosteuttava aikoinaan. Tänä vuonna alkusyksystä ihoni oli myös todella, todella kuiva mutta se on nyt palautunut normaalimmaksi, rasvoittuvammaksi ja pehmeämmäksi. Liekö syynä vitamiinilisien pois jättäminen vai sisäisesti nautittavien, hyvien öljyjen ravintoon lisääminen? Mutta tämä voide on suunnattu rasvoittuvalle, epäpuhtaalle tai sekaiholle ja nimestä päätellen koostumus on öljytön. Juice Beauty sarjanahan rakentuu hedelmähappojen ympärille. Ihon ollessa nyt rasvoittuvampi ja enemmän vanhan ihotyyppini ominaisuuksiin palautunut, sille mahdollisesti riittää kevyempikin voide. Tämä hoitovoide on ainakin tuntunut nyt tarpeeksi riittävältä, iho on näyttänyt aamuisin levolliselta ja kostean oloiselta. Mutta voiteitakin kannattaa vaihdella, ihon tarpeita kuunnellen. Jonain iltana kevyempää ja jonain taas tuhdimpaa.

Iltaiset kauneudenhoitorutiinit eivät olisi mitään ilman silmänympärysvoidetta, nyt käytössä on Nuxen voide josta olenkin kirjoittanut oman postauksen ( klik klik!). Silmänympärysvoiteen käytöstä ei kannata lintsata, suosittelen lukemaan Katja Kokon postauksen tärkeästä aiheesta! Nuxe on kyllä mainio, mutta kosmetiikkaintoilijani jo miettii sille seuraajaa ^_^

Millaiset ovat teidän iltarutiinit?

8 Kommentit

 1. Oi tuo Nuxe, varmasti ihana tuote! Ja hyvältä kuulostaa myös Esse. Terkkuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuxe on kyllä ihana, tuotemerkki on muutenkin ihastuttavan oloinen :) Essestä voin paljastaa, että nyt liikutaan lempituoteissa ^_^

   Terkkuja takaisin <3 :)

   Poista
 2. Tuo Aloréen eliksiiri on kyllä ihana tuote! Nuxen sy-voide alkoi houkuttelemaan heti sun postauksen jälkeen ;) Silmänympärysvoide on muuten mulle yhtä must-tuote kuin kasvovesi! En IKINÄ voisi kuvitella, että jättäisin sen käytön välistä :D Hui kauhea, pelkkä ajatus jo kauhistuttaa, kun mietin miten huonoon kuntoon sy-alue menisi. Muutenkin se raukka jo kärsii stressistä, väsymyksestä ja kaikesta muusta, hah :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloréen eliksiiri on ihana, mutta ehkä liiankin uudistava omalle iholleni? Kuuriluontoisesti voin käyttää, mutta muuten iho kyllä helposti reagoi näppyämällä :O

   Joo, sy-ihosta kyllä helposti huomaa laiminlyönnin! Mä muuten taas kiinnostuin siitä sun viimeksi esittelemästä, hankin varmaan seuraavaksi sen :) Kauhistuin vaan tänä aamuna, kun levitin meikkiä sy-iholle ja se oli ihan kurttuinen! Kääk! Meikki siis taikoi ihon pienet kurtut esiin, en tiedä oliko ripsiin sivelemäni risiiniöljy sitten kuitenkin turvottanut sy-ihoa tai jotain..:O

   Poista
 3. Mulla vähän vaihtelee, koska parina iltana viikossa mulla on se Sensai hemmottelu, muuten käytän aika vaihtelevasti tuotteita sen mukaan, mitä iho tuntuu tarvitsevan. Alorèen eliksiiri on sellainen, mitä on pakko joskus kokeilla, vaikuttaa mielenkiintoiselta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihoaan kannattaa kyllä kuunnella ja käyttää tuotteita sen tarpeiden mukaan :) Mullakin on erikseen hemmottelurutiinit, jotka tosin ovat viime aikojen kiireen ja stressin takia ollet retuperällä! Nyt aion tulevina vapaapäivinä kyllä tehdä kunnon koti-spa-hemmottelut :)

   Kannattaa kokeilla Aloréen eliksiiriä :) Se on hyvä tuote, omalle iholleni ehkä vähän liian uudistava mutta muuten kyllä tykkään ^_^

   Poista
 4. Oi, Esse, odotan innolla, mitä sanottavaa sinulla on siitä! :) Mulla löytyis tuota JB:n kosteusvoidetta, mutta vielä on toista tuottetta jäljellä, niin ei ole tullut käytettyä. Juice Beautyn seerumia taas olen jaksanut käyttää melko säännöllisesti. Lisään sen joukkoon hieman arganiaöljyä, se on mielestäni kiva ja helppo kombo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essestä voin paljastaa, että olen tykännyt :) JB:n kosteusvoide on mun mielestä aika jännä, ehkä voisin seuraavaksi projektiksi ottaa siitä testiraportoinnin? Ellei nyt iho siis kuivu! Hei muuten mäkin olen sekoittanut tuohon Juice Beautyn seerumiin öljyä, se seerumi ( epäpuhtaan ihon ) on aika ihana tapaus, olen sitäkin muutamana päivänä käyttänyt ja öljyyn sekoitettuna tuntuma on kosteuttavampi :) Mielelläni kuulen sunkin raportointeja JB:n tuotteista :)

   Poista

Lähetä kommentti

Follow