In this Light

Kauneusblogi

Luku 546-Ihonhoito pakkasella

InstagramCapture_3fd998e7-19ec-47ea-9eab-e9486e6f1411


Leudon antialkutalven jälkeen ainakin minä toivotan ilomielin astetta kirpsakammat pakkaskelit tervetulleiksi! Talvi ei ole talvi ilman lunta ja pakkasta, oma fiiliskin on aivan erilainen talven perinteisten merkkien vihdoin ja viimein saavuttua tänne peräpohjolaan. Siinä missä mieli kiittää kirpsakoita kelejä, iho taas esittää oman, poikkeavan mielipiteen.

Ihollehan leuto talvi on mitä mahtavin asia. Lämpötilojen vaihtelu ei ole niin kova, pakkanen ei pääse palelluttamaan ja kuivattamaan ihoa. Oma haasteensa asettaa myös sisätilojen ilma, ilmastointi, kuiva sisäilma sekä keskuslämmitys ovat omiaan rasittamaan ja kuivattamaan ihoa.

Nyt pakkasten ja lumen vihdoin ja viimein saavuttua, ajattelin laittaa jakoon omat vinkkini! Olen nyt tosiaankin talvilomalla ja olen ulkoillut tähän mennessä lähes joka päivä, eikä naamani ole vielä toistaiseksi tippunut irti tai esittänyt kunnon protestia. Muutamia epäpuhtauksia huomaan iholle syntyneen, joskin en täysin osoita syyttävällä sormella vallitsevaa lämpötilaa. Mukaan pakkaamani ihoöljy lienee päässyt vanhentumaan ja hormoneilla on myös sormensa pelissä. Mutta nyt niihin vinkkeihin!

1. Viimeistään nyt kannattaa vaihtaa miedompiin puhdistustuotteisiin. Olen huomannut ihon hyvinvoinnin kohentuneen huomattavasti noin yleisesti ottaen, kun vaihdoin hellävaraisempiin puhdistustuotteisiin. Hellävarainen tai mieto ei kuitenkaan tarkoita tehotonta!

 2. Aamuisin kannattaa suosia kraanavedetöntä puhdistamista. Pyyhinkin kasvot miselliveteen kostutetulla vanulapulla ja pahimpina pakkaspäivinä skippaan aamupuhdistuksen tyystin-jos siis tiedossa ei ole ulkoilua kummoisempaa. Tiedän, saattaa kuulostaa ällöltä mutta ihon omat rasvat myös toimivat luonnollisena pakkasvoiteena. Muistan lukeneeni, että hyvin karuissa ja kylmissä olosuhteissa kasvoja pestään pakkasilla harvoin. Tämä perustuu siihen, että ne ihon omat rasvat suojaavat ihoa. Toki täytyy sanoa, että ihan noin hc-meininkiin en tule taipumaan enkä missään nimessä suosittele tuollaista konseptia jos käyttää meikkiä!

Diegopeite10



3. Ulos lähtiessä kasvoille kannattaa levittää suojakertoimellinen meikkivoide tai pohjustustuote. Itse luotan ulkoilupäivinä Dermalogican SkinPerfect Primeriin. Se tarjoaa fyysisen aurinkosuojan ( SPF30 ) sekä luo eräänlaista suojakalvoa pakkasta ja viimaa vastaan. Se myös tasoittaa ihon pintaa, helmiäishohde luo kauniin ja kuulaan pinnan. Tuote toimii niin meikinpohjustusaineena mutta myös sellaisenaankin! Tuote lupaa myös kiinteyttää ihoa sekä suojata sitä vapailta radikaaleilta. Nyt, kun ihoni on paljon paremmassa kunnossa eikä lievä akne ole enää kiusanani, tämä tuote loihtii kivan, ns. meikittömän meikin-yllä olevassa kuvassa kasvoillani ei ole mitään muuta pohjameikkiä kuin tämä primeri. Mutta tosiaankin, suojakertoimia ei kannata unohtaa talvellakaan, lumen kautta heijastuvat uv-säteet ovat salakavalan vaarallisia!

4. Voiteet kannattaa levittää hyvissä ajoin, vähintään puoli tuntia ennen ulos menemistä. Tämä siksi, että niiden sisältämä vesi ehtisi haihtua. Jos lähdet heti voiteen levityksen jälkeen ulos pakkaseen, voiteen sisältämä vesi voi jäätyä kasvoillesi. Jollain merkeillä on erillisiä pakkasvoiteita, mutta niiden suhteen on olemassa ristiriitaista informaatiota. Joidenkin lähteiden mielestä pakkasvoiteet aiheuttavat sen, ettei ihon paleltumista huomaa. Näiden lähteiden mukaan suositellumpi tapa olisi suojata kasvot tekstiileillä, esim. kommandopipolla. Niin, näyttäisinkin varmaan kovin ystävällismieliseltä ulkoilijalta talsiessani ns. vieraalla, muuttotappio paikkakunnan asutetuilla metsäteillä kommandopipo päässäni :D

5. Kosteussuihkeet. Kun olen ottanut niitä päivärutiineihini, olen huomannut varsin lyhyessä ajassa ihon kosteustasapainon kohentuneen! Kosteussuihkeita kannattaakin suihkia kasvoille päivän mittaan, toki ottaen huomioon edellisen kohdan ulos menemisen. Olenkin suihkinut niitä kasvoilleni silloin kun tiedän, etten ole menossa pihalle suunnitellusti.

Millaisia selviytymiskeinoja teillä on pakkasten varalle?


WP_20160105_11_26_12_Pro
 

8 Kommentit

  1. Hyvä kun muistutit tuosta kosteussuihkeesta, sen olen näillä pakkasilla unohtanut. Nyt jos koskaan iho kaipaa kosteutusta. Tämä kylmyys hrrr... alkaa ottamaan hermoon.

    Lämpöistä iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kosteussuihkeen käyttö on toki itsellänikin sellaista puolihuomaamatonta, mutta huomaan kyllä eron siihen nähden, etten käyttäisi lainkaan :) Nyt vaan mistit esille ja käyttöön :) Mua ei kylmyys niin haittaa, paitsi sisällä. Täällä alimillaan lämpö ollut 18 astetta, mikä on aikas..kylmä :D

      Ihanaa loppuviikkoa <3!

      Poista
  2. Mä olen myös nauttinut pakkasista, mikään ei voita sitä fiilistä kun kävelee ulkona ja kuulee narskeen kenkien alla ja pakkasen nipistyksen nenänpäässä. <3 Itse laitan ulkoillessa paksun kerroksen Dr. Hauschkan Ruusuvoidetta, jos harrastaisin ulkoliikuntaa niin sitten tietenkin lisäisin suojakertoimellista, mutta ei noissa mun pienissä kävelymatkoissa tarvi. Illalla sitten seerumit, öljyt ja yönaamiot käytössä.

    Oot oikeassa tossa puhdistuksessa, mä itseasiassa pesin vuosia liian kovilla aineilla kasvoja (sekaiholle tarkoitetuilla) WRONG. Ihmettelen, että miksi iho on koko ajan niin kireä. Ne oli vaan liikaa mun nahkalle, hellävaraisempiin putsareihin siirtyminen ja aamulla vesipesun poisjättö teki ihmeitä iholle. Kyllä se vieläkin pintakuivuu, mutta se ääretön kiristelevyys jäi pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllä se kirpakka pakkanen on vaan niin paljon parempi, kuin sellainen ihmeellinen muka-talvi :) Suhteessa paljon hyisemmältä tuntuu kostea ja muutama plus aste kuin tämä ns. paukkuva pakkanen. Tosin, mulla on ollut myös suhteellisen lämpimät vaatteetkin, joinain päivinä on ollut jopa liikaakin vaatetta yllä :D

      Iltaisin panostan minäkin hoitoon myös, ehkä myös tunnollinen ihonhoito pitkin vuotta on ollut tae sille, ettei se naama tipu irti? :)

      Sama juttu, jossain vaiheessa vaan huomasin ettei iholle enää vaan sovi ne pesevämmät aineet. Niin se ikäkin vaan alkaa näkyä..mutta hei, onneksi olemme ymmärtäneet päivittää puhdistustuotteet oikeampaan suuntaan! :)

      Poista
  3. Pakkasen huomaa kyllä ihossa. Kaikki rauhoittavat tuotteet toimivat minulla parhaiten nyt. Lumenen Sensitive voiteet ovat olleet hyviä, ja luonnonkosmetiikassa tykkään kehäkukkaa sisältävistä tuotteista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä katsastaa muuten miten on oman kosmetiikkavaraston tilanne rauhoittavien tuotteiden kanssa :) Mulle ei Lumenen voiteet ole oikein sopineet, mutta kiitos kehäkukka vinkistä :) Frantsilalla muuten varmaan taisikin olla oikein kehäkukkavoidekin? :)

      Poista
  4. Kosteussuihkeiden puolesta liputetaan täälläkin! Ja irtopuuteria lisäilen aina vähän enemmän tällaisella pakkassäällä, koska irtopuuteri on yksi parhaista suojista pakkasta ja viimaa vastaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kosteussuihkeiden tehoa ei ymmärrä, ellei niitä kokeile :D En mäkään vielä muutama vuosi sitten niitä ymmärtänyt, mutta NYT! Ihan mahtavia :) Sain vietyä töihinkin oman suihkeen :)

      Ja kiitos irtopuuteri vinkistä! Täytyy muistaa sekin ottaa rutiineihin :)

      Poista

Lähetä kommentti

Follow