In this Light

Kauneusblogi

Luku 558-Vuosi Clarisonicin kanssa

iltarutiini3-2


Kyllä aika kuluu siivillä! Siitä on kulunut lähes vuosi, kun ostin itselleni elektronisen ihonhoitolaitteen, Clarisonicin. Clarisonic on siis akkukäyttöinen kasvoharja, jonka toimintaperiaate on värähtely. Laitteen harjaosa ei siis hiero ihoa, vaan se värähtelee. Tällöin sen luvataan olevan iholle hellävaraisempaa, kuin pyörivän liikkeen. Clarisonicia siis käytetään ihon puhdistamiseen, se lupaa kuusi kertaa paremman puhdistustuloksen normaaliin, käsin tehtyyn puhdistukseen verrattuna. Oma laitteeni on Mia 2, joka on se suppein sekä edullisin vaihtoehto.

Minun vuoteni Clarisonicin kanssa on ollut tavallaan helppo. Vuosi on kuitenkin myös vaatinut trapetsilla tasapainoilua. Entä ostaisinko laitteen uudelleen?

Olin ollut kiinnostunut vaihtoehtoisesta tavasta saada iho kuntoon ilman aknelääkitystä, joten kuultuani Clarisonicista innostuin. Hinta oli pieni hidaste, kunnes laite tuli vuosi sitten helmikuussa tarjoukseen. Päätin ostaa sen. Aloitin harjailut laitteen mukana tulleella harjalla, mutta jo viikon, parin päästä kävin ostamassa astetta hellävaraisemman harjapään. Huomasin aika pian, miten ihoni muuttui, uusia epäpuhtauksia ei tullut enää samalla tavalla ja vanhojen arvet tuntuivat haalistuvan! Saman huomion teki pari blogin lukijaakin.

Olin jo alunperin päättänyt lähteä harjailemaan ihoani niin, että tarvittaessa himmailisin joka iltaisen käytön suhteen, kuunnellen ihoa. Aika pian huomasin, että joka iltainen harjailu oli iholleni liikaa. Iho tuntui kuivuvan liikaa? Ihon jano tuntui olevan sammuttamaton ja kosteuttava kasvovesi, seerumi, voide sekä naamio kuuluivatkin joka iltaiseen ihonhoitosettiin. Välillä jopa niidenkin jälkeen olisi kaivannut jotain megakosteuttajaa! Päätinkin investoida kaikista hellävaraisimpaan harjaspäähän eli Cashmereen. Kun tiputin harjailutahtia ja vaihdoin harjaspään hellävaraisimpaan, ihokin tuntui pysyvän perässä. Alkuun taisin harjailla joka toinen päivä, sittemmin tahti on muodostunut niin, että tartun Clarisoniciin kerran, kaksi viikossa. Jonain viikkoina olen saattanut jättää harjailut tyystin välistä!

Erisanpuhdistusgeeli7

Clarisonicin käytön myötä tarve ihon kuorinnalle on tippunut todella vähäiseksi. Kuorinkin nykyään kasvot ehkä kaksi kertaa kuukaudessa? Toki jos innostun kuorimaan enemmän, jää Clarisonicin käyttö vähemmälle. Olen todennut, ettei ihan kaikkea ihoni voi saada. Se on joko kuorinta tai aktiivinen harjailu.

Ilokseni olen huomannut, että aivan varmasti Clarisonicilla on ollut näppinsä pelissä sen suhteen, että ihoni on tätä nykyä aivan tyystin erilainen kuin vuosi sitten! Toinen iso asia on ollut puhdistustuotteiden vaihtaminen hellävaraisempiin versioihin. Clarisonicin kanssa on suositeltu geelimäisiä/vaahtomaisia puhdistustuotteita mutta itse suvereenisti käytän balmimaisempia ja jopa puhdistusmaitoja sen kanssa. No joo, puhdistusmaito on ehkä aavistuksen kitkaista, mutta kevyesti vaahtoavat balmit toimivat hyvin. Alkuaikojen ihon janoisuus on tasoittunut, mutta toki tähänkin varmasti vaikuttaa harjaustiheys. Öljyjen mukaan ottaminen ihonhoitorutiineihin on myös ollut omiaan sammuttamaan ihon janoisuutta!

Harjailun myötä on tapahtunut lievän "aknen" katoaminen, mutta olen myös huomannut ihohuokosteni supistuneen. No, mitään jättikraatereita minulla ei ole ollutkaan, eivätkä huokoset nytkään ole tyystin kadonneet ( no se vasta pelottavaa olisikin, kyllä ihohuokosillakin on elintärkeä tehtävä enkä haluakaan niiden katoavan! )mutta esimerkiksi nenän viereiset poskiosat ovat hämmentävän sileät. Toki ihonhoito on kokonaisvaltainen asia, johon vaikuttaa niin moni asia. Mutta itse sanoisin, omalla kohdallani Clarisonic, oikeanlainen ruokavalio sekä hellävaraiset ihonhoitotuotteet ja ylipäänsä ihon hoitaminen kuunnellen sen tarpeita ovat auttaneet saamaan sen "ihon ennen aknekautta" takaisin. Hellävaraiset hoitotuotteet ovat varmasti myös auttaneet ihohuokosten supistumisenkin suhteen.

Ostaisinko harjan yhä uudelleen? Hmm, kyllä ja en. Tai, olisin ehkä voinut tehdä laajempaa taustatyötä. Clarisonicin sijaan olisin kyllä saattanut ostaa Foreon, joka on myös eräänlainen kasvojen puhdistuslaite. Veikkaankin, että kun Clarisonic käy viimeisen kerran, hankin tilalle tuon Foreon. Koska en kyllä enää osaisi olla ilman kasvoharjaa, vaikka käytänkin sitä säännöllisen epäsäännöllisesti! Jos minun pitäisi antaa yksi vinkki Clarisonicin ostajalle, se kuuluu näin: kuuntele ihoasi. Älä harjaa liikaa. Ja ennen kaikkea, älä unohda kunnon kosteutusta! No okei, siinä taisi tulla kolmekin vinkkiä, mutta saman teeman alla.

Ja vielä viimeisenä vinkkinä, laitehan on nyt helmikuussa Stockkalla tarjouksessa, vaihtopäät mukaan lukien!

Onko Clarisonic tuttu? Tai vastaava laite?

Aiemmat Clarisonic-postaukset

Luku 440 ( ostosfiilistelypostaus )
Luku 443 ( ensimmäisiä fiiliksiä viikon käytön jälkeen )
Luku 469 ( kun takana on jo useamman kuukauden käyttökokemus )

8 Kommentit

 1. Mä en antaisi mun Clarisonicia koskaan pois. Siitä jäi tapa. Aluksi surruttelin menemään sillä joka ilta, nykyään 2-3 kertaa viikossa. Pidin itseasiassa tarkoituksella tuossa alkusyksystä tauon laitteesta, koska kuorintahoidon jälkeen ei suositeltu muuta kuorintaa pariin viikkoon. Pari viikkoa veny yli kuukaudeksi, mutta sitten aloin huomaamaan, että harja on otettava esiin, sen verran tukkoisemmaksi iho muuttui. On kyllä ihan olennainen osa omaa ihonhoitoa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoisia kuulla sinunkin kokemuksiasi :) Nyt kun iho on tottunut kasvoharjaan, en kyllä enää osaisi olla ilman! Mutta seuraavaksi aion kyllä hankia sen Foreon :) Mutta kyllä, tämä on oleellinen osa ihonhoitoa, ilman tätä munkin iho kyllä muuttuisi helposti tukkoisaksi :P Olen siis iloinen, että tämän ostin!

   Poista
 2. Kuulostaa vaikuttavalta laitteelta! Pelkään vaan aina tälläisten vempeleiden kanssa, etten muista vaihtaa vaihtopäätä tarpeeksi usein :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ollut mun iholle käänteentekevä laite :) Tässähän suositellaan harjalle vaihtoväliksi 3 kuukautta joka päiväisessä käytössä, mutta itselläni on on nyt ollut jo 6 kuukautta tai ylikin, koska harjaan tosiaankin n. kerran, kaksi viikossa. Nyt ajattelin kyllä ostaa uuden vaihtoharjan :D Mutta niin, mä olen tässä asiassa ehkä aavistuksen boheemi ^_*

   Poista
 3. Tää vaikuttaa kyl tosi mielenkiintoselta! Mitenköhän tällanen toimis kuivalle iholle...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, turinoin niin pitkän kommentin ja sitten nettiyhteys meni sekoilemaan :( Mutta siis, uskoisin tän toimivan kuivalla iholla hyvin, kunhan suosiolla pitäytyy siinä cashmere-harjaspäässä. Esim. yllä kommentoineella Jonnalla on minua kuivempi iho ja tiedän Nutturapää-blogin Myyn kuivaihoisena tykänneen Clarisonicista, nimenomaan sen cashmeren kanssa :)

   Tän etu on myös se, että seerumit ja voiteet tuntuvat humpsahtavan ihoon ihan tuosta noin vaan. Veikkaan syyksi sitä, että laite miedosti kuorii ihoa. Teoriassa markkinointipuheessa sanotaan, ettei tämä olisi kuoriva mutta olem eri mieltä :D Mulla tosiaankin tarve kuorinnalle on ihan minimaalinen.

   Poista
 4. Olipahan hyvin kirjoitettu ja vakuuttava juttu. Nyt jäi kyllä fiilistelmään ja luotto Clarisoniciin kasvoi. :) Ihosi muuten näyttää todella hyvältä ja kuulaalta.

  Mukavaa päivää Salka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan unohtanut vastata, anteeksi :( Mutta Clarisonic on kyllä mainio laite, en kyllä enää osaisi olla ilman vastaavaa konseptia! Jos harjailut jättää vähemmälle, sen kyllä huomaa ihon kunnosta. Iho on kyllä muuttunut kuulaammaksi, vaikka toki tiettyä "paksuutta" on havaittavissa-ihotyyppini taitaakin olla enemmän sellainen paksuhko, kuin ohut.

   Ihanaa alkavaa viikkoa Tiia!

   Poista

Lähetä kommentti

Follow