In this Light

Kauneusblogi

Luku 559-Hybridi

DDPprimer6


Moni vannoon meikkiä tehdessään erilaisten pohjustajien nimeen. Myönnän olevani näiden suhteen aavistuksen laiskahko ja useimmiten asetankin meikkivoiteelle jo lähtökohtaisesti niin epärealistiset kovat odotukset, että se toimisi sellaisenaan ilman pohjustajakikkailuja.

Pohjustajia on monenlaisia, osa heleyttää, osa taas loihtii iholle mattapinnan. Joku taas lupaa taikoa ihohuokoset näkymättömiin. Moni lupaa meikille pysyvyyttä. Mutta itse en ole vielä kohdannut sitä pohjustajaa, joka veisi sydämeni ihan kokonaan. Dermalogican pohjustaja on todella hyvä, ja se onkin ollut tähän asti pohjustajasuosikkini.

Syksyllä piipahtaessani Stockkan kauneuspäivillä, lompakossa poltteli etuseteli. Lähdin ihan varta vasten ostamaan Diego Dalla Palman peiteainetta, mutta lähdin kaupasta kotiin peiteaineen sekä saman sarjan eräänlaisen monitoimituotteen kanssa.

Diego Dalla Palman Corrective Optical Smoother eli suomennettuna silottava pohjustustuote on varsin vekkuli tapaus. Sain kuulla tuotteen olevan pikakaunistaja, mutta myös toimivan meikinpohjustustuotteena. Valmistajan mukaan tuote luo silkkisen kalvon iholle, tasoittaa ihoa sekä pienentää ihohuokosia sekä lupaa ihonhoidollisesti vaalentaa pigmenttiläiskiä ja taistella juonteita vastaan. Tummien laikkujen vaalentamislupaus kielisi siitä, että tuotteessa olisi jonkinsorttisia kuorivia ainesosia. Käsitykseni mukaan pigmenttiläiskiin auttaa kosmetiikassa joko ennalta ehkäisy tai sitten niiden jo ilmestyttyä, kemiallinen kuorinta.


DDPprimer1


Pikakaunistaja-pohjustajan koostumus on läpinäkyvähköä, silikonista ja tietyllä tavalla tuhtia. Voide tuntuu silikoniselta, mutta ei huonolla tavalla. Kasvoille voide levittyy sutjakkaasti. Voide luo mukavan samettisen heleän pinnan, jolle meikkivoide levittyy hyvin. Mielestäni pohjustaja tasoittaa ihoa kivasti, mutta mitään radikaalia wow-efektiä en huomaa. Ehkä en ole vielä tarpeeksi vanha ^_^ Pohjustaja tuntuu kosteuttavalta, rasvoittuvan/sekaihon omaavat voivat levittää tämän suoraan pestyille kasvoille, muille suositellaan kosteusvoidetta pohjustajan alle. Olen kokeillut pohjustajaa suoraan pestyille kasvoille sekä kosteusvoiteen päälle, oma ihoni on kyllä kuitenkin sen verran korpuhko, että kyllä se vaan sen kosteusvoiteen alle vaatii. Tuoksu on mieto, sitruksisen kukkainen. Siinä on mandariinia ja greippiä, mutta myös ruusua ja jasmiinia. Itseasiassa tunnistankin jasmiinin, kun oikein kämmenselälle levitettyä tuotetta nuuhkin. Tiedoksi siis kaikille jasmiinin rakastajille!

Koska pohjustaja on enemmän kosteuttava, se ei mielestäni oleellisesti pidennä meikin kestoa sellaisella mattaavalla tavalla. Voisinkin veikata, että tämä voisi pidentää meikin kestoa heillä, joilla on oikein kuiva iho ja meikki rapisee irti. Tottakai pohjustajan ja pohjameikin yhteenhiileen puhaltaminen on kemiaa ja olenkin huomannut, että tämä on tuntunut toimivan parhaiten Max Factorin Miracle Match-meikkivoiteen kanssa. Pakkauksesta on sanottava, että se on yksi kauneimmista, mitä meikkipussistani löytyy. Diegon pakkausdesign on mielestäni täyskymppi! Tuubi on myös suosikkini, ja se lieneekin toimivin pakkausformaatti tällaiselle tuhdihkolle tuotteelle.

Tuote soveltuu kaikenikäsille ja kaikille ihoille, eikä siinä ole alkoholia, propyleeni glycolia, triklosaania, mineraaliöljyjä, väriaineita, parabeeneja sekä parafiinia. Ei-markkinoinnista on ollut paljon puhetta, mutta itse en välttämättä näkisi sitä ongelmallisena, koska herkkäihoisena se helpottaa minun arkeani. Toisaalta, syynään incit kyllä lähes aina läpi, varmuuden vuoksi ( ja silloin kun en syynää, onnistun ostamaan tuotteen, joka sisältää normaalisti välttelemiäni ainesosia *_* ).

Omani ostin Helsingin keskustan Stockkalta, mutta tuotetta voi myös ostaa maahantuojan verkkokaupasta ja varmaan kauneushoitoloista? Tosin en ole varma, miten Diegon tuotteet jakautuvat eri jakelukanavien suhteen. Hinta on maahantuojan verkkokaupassa 45 euroa, mutta Stockkalla tämä taisi olla vähän edullisempi?

Vannotteko pohjustajien nimeen? Mikä on suosikkisi pohjustajista?

6 Kommentit

 1. Kuulostaa kivalta tuotteelta. Pohjustajat on ehdottomia, tykkään kevyistä, ei tarvi olla mitään kamalia blurrauksia, jotka ei toimi yhtään pintakuivalla iholla. Iredalen pohjustajat on loistavia, Guerlainilta löytyy myös pari kivaa, samoin Clarinsilta ja Sensailta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JI ja Clarins kiinnostavat, ja aivan totta, mielummin kevyttä tasoitusta kun hc-blurrausta! :)

   Poista
 2. Mä käytän joka päivä primeriä, jotta saan huokoset piiloon ja iho pysyisi kiillottomana pidempään. Yhtä ehdotonta suosikkia ei ole, mutta Benefitin Porefessional on nyt käytössä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kyllä joka päiväiseen käyttöön taivu :D Benefit mulla on muuten joskus ollut mutta annoin pois, kun iho oli silloin extra-herkkänä :|

   Poista
 3. Ihan olen ollut tyytyväinen, Lumeneen, Lorkkuun ja Oriflameen. Iredalella on kyllä mahtava pohjustaja myöskin. Ddpro:ltä löytyy lempimeikkivoide. Tosin Make up forever 4Hd vai miten se meni, vielä testaamatta.

  Sydämellistä ystävänpäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, mulla on tainnut jotain pohjustajia olla Lumenelta mutta jotenkin ei meidän kemiat ole toimineet :P DDP:n meikkivoidekin kiinnostaisi! Aion jossain vaiheessa kokeilla! Se MUFE:n uusi HD on muuten tosi, tosi hyvä! Sävy on nyt mulle liian tumma, mutta ajattelin jossain vaiheessa postata siitäkin :)

   <3<3<3!

   Poista

Lähetä kommentti

Follow