In this Light

Kauneusblogi

Luku 574-Bulkkimisellivesi

HM3


Misellivedet ovat tulleet jäädäkseen ihonhoitorutiineihini. Arvostan niitä eritoten aamuputsareina, en ole vuosikausiin harrastanut perinteistä vesipesua aamuisin. Sen sijaan olen vannonut kasvoveden nimeen ja kun aikoinaan löysin misellivedet, se oli menoa se!

Käytin todella monta pulloa Garnierin misellivettä, mutta nyt talvella kyseinen misellivesi joutui säilöntäainekohun keskelle, koska sen eräs ainesosa eli PHMB on epäiltynä syöpää aiheuttavana ainesosana. Oma mielenkiintoni tuotetta kohden latistui, vaikka olenkin aika jalat maassa tyyppi. On totta, että syövän voi saada helpomminkin jostain toisesta asiasta kuin yksittäisestä kosmetiikan säilöntäaineesta ja vaikka huomenna voi kuolla jäämällä auton alle mutta jos voin valita, valitsen tuotteen jonka ainesosia kohtaan ei ole yhtä suuri epäilys. Muut valitkoon mitä haluavat, en tule teidän koteihinne tekemään säilöntäainekäännytystyötä, hihhii!

Huomasin H&M:n valikoimissa miselliveden ja mielenkiintoni heräsi. Tuotteen ollessa verrattain edullinen, vain 4,99 euroa, otin riskin ja tilasin sen inciä näkemättä. Ja huokaisin helpotuksesta tuotteen saavuttua, tärkeimmät ennakkokriteerini täyttyivät. Tuote on hajusteeton, alkoholiton ja propylene glycoliton. Itseasiassa tuotteen ostohetkellä käytin vielä Garnieria onnellisesti, eikä mitään PHMB-kohua edes ollutkaan. Kohun jälkeen syynättyäni H&M:n pullon uudelleen sain uuden syyn huokaista helpotuksesta. Tämä ei sisällä kiisteltyä PHMB-säilöntäainetta, joka on nyt ilmeisesti tulee EU:n kieltämäksi niin, ettei sitä sisältäviä kosmetiikkatuotteita saa markkinoida 17.2.2017 alkaen ja niiden käyttö on kiellettyä 17.8.2017. Näin päättelin Tukesin tiedotteesta. PHMB:n käyttö on tietyissä tuoteryhmissä yhä edelleenkin sallittua, esim. desinfiointiaineet, joita ei ole tarkoitettu ihmisille käytettäviksi ja eläinten hygienia. Suosittelen tutustumaan Tukesin tiedotteeseen-ja ihan noin muutenkin Tukesiin lähdemateriaalina, vaikka kaikki Tukesin päätökset eivät perustuisikaan normienpurkutalkoisiin vaan enemmän sääntö-Suomeen ^_*

HM4


Mutta takaisin aiheeseen. Misellivesi siis täytti etukäteiskriteerini, mutta entä sitten sen tehokkuus ja käyttömiellekkyys? Olen käyttänyt monia misellivesiä ja voin sanoa, että osa ei valitettavasti läpäise laatuseulaani. Parhaimmat tähän asti ovat olleet Garnierin misellivesi sekä Gamarden. En tykkää, jos misellivedestä jää kasvoille kalvontunne tai lähmäinen fiilis. Misellivesi ei luonnollisesti saa ärsyttää herkkää ihoani, eikä kirvellä silmissä.

H&M:n misellivesi onneksi täyttää käyttölaatukriteerini. Se puhdistaa hyvin-joskin en kyllä tätä sinällään käytä tavan meikinpuhdistukseen, vaan enemmän aamupesuaineena ja meikkisotkujen puhdistajana. Yläluomelle levitysvaiheessa levahtaneet ripsarit saa tällä pyyhittyä mallikkaasti pois, ja kasvojen aamuinen puhdistusfiilis on mukava. Tämä ei jätä jälkeensä tahmaa, ei kiristä ihoa, ei ärsytä silmiä. Olen siis löytänyt uuden bulkki-miselliveteni! Siis sellaisen, jota voi budjettisyistä lotrata reippaammallakin kädellä.

Laitan loppuun vielä käsin kirjoitetun incin: Water ( Aqua), Glycerin, Pentylene Glycol, Peg-6 Caprylic/Capric Glycerides, Caprylyl Glycol, Disodium Phosphate, Sodium Gluconate, Citric Acid, Chlorhexidine Digluconate.


6 Kommentit

 1. Kiva kuulla, että H&M:n vesi toimii. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä hyvää kamaa, kohta pitääkin ostaa uusi pullo :)

   Poista
 2. Kappas, en ollutkaan huomannut H&M:n miselliä. Kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa katsoa, kun seuraavan kerran H&M:ssä asioit :) Tosin, en tiedä miten ihonhoitotuotteita oli saatavilla eri myymälöissä. Forumissa pitäisi olla laajin valikoima! Jos ostat niin kerro, tykkäsitkö :)

   Poista
 3. Propyleeniglykoli på finska. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow