In this Light

Kauneusblogi

Luku 597-Apua kasvojenpesuun?

Patyka1


Kun viime syksynä luin hellävaraisesta kasvojenpesumetodista, kiinnostuin. Yksinkertaisesti tekniikassa on kyse siitä, että puhdistusaineeksi valitaan mieto, mieluiten voidemainen putsari joka työstetään kasvoille kunnolla ja poistetaan lämpimän kasvoliinan avulla. Vaikka puhdistusaine on mieto, lisää tehoa puhdistukseen tulee kasvoliinasta.

Puhdistusliinoja on käytetty iät ja ajat, niinpä lähdin luottavaisin mielin etsimään itselleni musliiniliinaa. Hmm. Voin sanoa, että sen etsiminen ei ollut helppoa! Tulin todenneeksi, että ainoa konsti on tilata se netin kautta. Mutta koska olin malttamaton, en jaksanut odottaa ja päädyin ostamaan Patykan kasvoliinan, koska se oli helposti ostettavissa Joliesta. Koska yleensä haluan ottaa kaiken ilon irti, päädyin myös tilaamaan musliiniliinan.

Patykan kasvoliina on valmistettu jännästä, aavistuksen sienimäisestä materiaalista. Vertailun vuoksi musliiniliinat valmistetaan puuvillasta, ne muistuttavat aavistuksen harsokangasta. Mutta tämä Patykan liina on aivan toista maata, materiaali tuntuu paksulta ja sienimäiseltä. Olen todella tarkka materiaalien suhteen, esim. vaahtomuovia en pysty käsittelemään ilman että saan hepulin. Patykan liina ei onneksi aiheuta kutituskohtausta. Liina on siitä jännä, että kosteana se on notkea ja lötkömäinen, kuivuessaan se muuttuu koppuraksi. Ilmeisesti Sensain legendaarinen puhdistusliina on hyvin vastaavan henkinen? Tätä siis käytetään kosteana, ohjeissa mainitaankin liinan kasteleminen lämpimällä vedellä.

Patyka3


Aika pian puhdistusliinan ja musliiniliinan käyttöön ottamisen jälkeen huomasin, että ne ovat liikaa iholleni. Oma ihoni on siitä jännä, että se on ilmeisesti kovin kosketusherkkä. Saan helposti hankaumia ja painaumia, ja kasvoni eivät kestä mekaanista hankausta ( Clarisonic on poikkeus, joka vahvistaa säännön). Tai ei ainakaan joka päiväistä hankausta. Patykan liina oli lempeämpi kuin musliiniliina, mutta sekin oli liian hankaava. Jätinkin liinat jäähylle, miettien jo niiden poisheittämistä. Mutta sitten tulin huomanneeksi, että eräässä asiassa ne ovat aivan ässiä. Nimittäin naamioiden poispesemisessä!

Olen aiemmin suosinut kosteuttavia naamioita, mutta nyt viime syksystä saakka olen intoillut enemmän tai vähemmän savipohjaisten naamioiden suhteen. Savinaamioiden poispeseminen on välillä aika tuskaa, tuntuu että kasvoja saa huuhtoa iäisyyden. Kun apuun ottaa kasvoliinan, nopeuttaa se toimintaa oleellisesti. Kostean liinan avulla on helppo pyyhkiä naamio pois, omasta mielestäni tämä myös tehostaa monien naamioiden mahdollista kuorivaa vaikutusta. Iho jää ihanan sileäksi! Omaksi naamioiden poispesusuosikikseni on noussut tämä Patykan liina. Tykkään sen materiaalin tunnusta, en vaan voi sille mitään että musliiniliina vaan tuntuu niin karkealta.

Kasvoliina pestään joka käytön jälkeen käsisaippualla ja ripustetaan väljästi kuivumaan. Liina kannattaa uusia säännöllisin väliajoin, toki riippuen siitä kuinka usein sitä käytät. Oma liinani on käytössä n. pari kertaa viikossa ( toki kausittaiset vaihtelut ovat mahdollisia ), joten en ole vielä stressanut sen pilalle menemisestä.

Onko kasvoliinat tuttuja?

8 Kommentit

 1. Joo Sensain liina on täysin samanlainen, mä rakastan sitä, paljon hellävaraisempi kuin omalle iholle jopa hieman raastavalta tuntuva musliini, kun omaan niin kosketusherkän hipiän, sulla sitten ilmeisesti sama. Mähän en voi edes kabukeja pyöritellä iholla, kun naama punoittaa pari tuntia, joten jauhemaiset meikkipohjat ei ole oikein jokapäiväisessä käytössä vaihtoehto. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musliiniliina tuntuu kyllä ikävän raastavalta :( Mä olin kuvitellut sen olevan pehmeää kuin pumpuli :D Mulla ei onneksi kabukilla pyörittelystä ihan noin radikaalia lopputulosat tule :O Mutta jotkut kabukit ovat liian "raastavia", hmm, mulla on ehkä muutaman kerran noussut iholle niitä sellaisia "allergiaihottuma" näppyjä kabukilla pyörittelyn jälkeen..tällöin iho on jo lähtökohtaisesti ollut herkällä tuulella :P

   Poista
 2. Monesti olen miettinyt musliiniliinan hankkimista, mutta ehkäpä tälläinen sienimäinen olisi parempi. Sensaista olen minäkin kuullut paljon hehkutusta vuosien varrella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi tällaista sienimäisempää liinaa! Mä vähän yllätyin, kuinka karhealta musliiniliina iholla tuntuikaan :O Sensaita olen miettinyt minäkin monet kerrat, mutta päädyin kuitenkin tähän :)

   Poista
 3. Minulle jopa Sensain liina tuntui jotenkin liian kovalta käsittelyltä. Saattaa olla myös ikäkysymys tuo, sillä muutaman viime vuoden aikana ihoni on muuttunut ohuemmaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kaikille ei nämäkään sovi :( Eikä munkaan iho kestä näitä päivittäin!

   Poista
 4. Tuo on kyllä totta, että savinaamioita saa toisinaan hinkata hullun lailla pois huuhtoessa. Oon ite keksiny käyttää konjac-sientä apuna :) Näistä liinoista ei ole kokemusta (vielä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ilman liinaa tai muuta apuvälinettä naamiota saa kyllä huuhtoa ja huuhtoa :D Mä käytin jossain vaiheessa konjac-sientä, alkuun tykkäsin mutta lopulta totesin, ettei se tainnut olla mun ihon juttu :P Ja näitä liinojakin voin käyttää vain silloin ja tällöin :T

   Poista

Lähetä kommentti

Follow