In this Light

Kauneusblogi

Luku 611-Tältä tuoksuu onni

Jimmy5


Kun kuulin ensimmäisen kerran ihmisten yhdistävän tuoksuja tiettyihin hetkiin ja mahdollisesti joutuvan hylkäämään jonkun tuoksun tietyn ikävän elämänvaiheen jälkeen, tuoksun siis viedesssä muistoissa niihin ikäviin hetkiin, kauhistuin. Ajatuskin siitä, että joutuisin itse hylkäämään jonkun tuoksun sen siivittämien muistojen takia oli minulle uusi ja kauhistuttava. Ei, minulle ei tulisi koskaan käymään niin, vannoin. Oma tuoksukokoelmani on vaatimaton ja rajallinen, hyvin harkittu. Aiemmin olen käyttänyt yhtä hajuvettä kerrallaan koska pelkäsin aina hajuveden pilaantuvan, jos ostan useamman pullon eri tuoksuja enkä ehtisi käyttämään niitä määräajassa. Olenkin enemmän ihonhoito- ja meikkifriikki, äitini on taasen tuoksufriikki.

Mutta olen huomaamattani alkanut ajatella tuoksuja myös muistojen kautta. Minulla on vieläkin säilössä se tuoksu mitä oli ylläni, kun eräänä kohtalokkaana iltana päädyimme mieheni kanssa yhteen. Tuoksu oli H&M:n halpistuoksu, ja pullo on käytännössä katsoen tyhjä mutta se on silti yhä tuoksuteltavissa. Ja sitä pulloa en muuten heitä pois!


Jimmy3


Kun ostin Jimmy Choon Illicit Flower tuoksun, en vielä tiennyt ostaneeni palan onnea hajuveden muodossa. Pidin tuoksua jopa alkuun kaupassa tuoksuttaessani tylsänä ( menin jossain vaiheessa sekaisin alkuperäisen Illicitin sekä tämän kanssa ja taisin jollain tasolla tykästyä alkuperäiseen tuoksuun enemmän ). Se oli jotenkin liian perus. Kaipasin kuitenkin vähän kevyempää ja kesäisempää tuoksua, oma tuoksuhyllyni kun on itseasiassa yllättävän puuterisen myskinen! Ajattelin myös kevyen ja tavallaan neutraalin tuoksu olevan omiaan töissä-se ei olisi liian päällekäyvä. Olin myös todella ihastunut pulloon, jossa on upeat Art Deco-fiilikset. Pullosta tulee myös mieleen grogilasi.

Jostain syystä elämässäni on juuri nyt erityisen onnellinen ( ja jännittävä! ) ajanjakso. Löydän itseni usein hymyilemästä itsekseni, jo lähes typerän näköisesti. Jonain päivinä en malttaisi edes pysyä housuissani ja olen huomannut, kuinka väsyttävää on olla niin riemuissaan ja kutkuksissa, sillä se vaikuttaa jopa yöuniin, valitettavasti heikentävästi! Tajusin eräänä päivänä, että onnellisuuteni ajanjakso on alkanut kuta kuinkin hyvin samoihin aikoihin kun ostin Illicit Flowerin. Samalla hetkellä ymmärsin, että tältä tuoksuu onni. Illicit Flower on löytynyt yltäni nyt niin monena päivänä ja tulen muistelemaan tätä ihanaa ajanjaksoa ilman muuta aina, kun nuuhkaisen tuoksua.

Illicit Flower on kukkaistuoksu puisilla ja myskisillä elementeillä. Alkutuoksuna on aprikoosia ja mandariinia, sydäntuoksuna greippipuun kukkaa, jasmiinia sekä ruusua, pohjatuoksuna santelipuu, kashmir sekä myski.  En siis ostohetkellä ollut tietoisesti tietoinen tuoksunuoteista ( paitsi jasmiinin muistin ), joten nyt kun luen niitä jälkikäteen eipä ole lainkaan ihme, että tähän tuoksuun päädyin. En näemmä osaa vastustaa myskiä sekä tiettyä puuterisuutta!

Miltä teidän onni tuoksuu?


6 Kommentit

 1. Tällä hetkellä mun onni tuoksuu varmaankin Trussardin My Scentilta, jota käytin lomamatkalla koko viikon ja tuoksu palauttaakin heti takaisin siihen hetkeen, kun meidän matka alkoi. :) Mulla on tosi vahvoja tunnemuistoja, enkä tosiaan voi käyttää oikeastaan tuoksuja joita käytin 2006 kesällä ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa ihanalta sun lomatuoksusi :) Lomatuoksun valinnassa saakin varmaan käyttää pienen tovin!

   Ja voi ei, ikävät tuoksumuistot eivät kyllä ole kivoja :( Varsinkin, jos tuoksu on itsessään aivan ihana eikä sitä vaan voi käyttää :(

   Poista
 2. Oi kuin ihana teksti! Kivaa että olet onnellinen.<3

  Hmm, oma onneni tuoksuu koivuvastalta, syreenipuskalta, juhannusruusulta ja myskiltä. Näitä en samasta pullosta ole löytänyt, mutta luonnossa ja mummun muistossa ne tuoksuvat voimakkaasti. Ja jos nyt joku onniparfyymi pitää valita, on se Kiehl'sin Original Musk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Fanni :) On ihanaa olla onnellinen <3

   Sunkin onni kuulostaa tuoksuvan aivan ihanalta ^_^

   Poista
 3. Ihana teksti, josta pursuaa ilo :). Mä kun en juuri tuoksuja käytä, niin joudun sanomaan, että metron tuoksu on se, joka vie ajatukseni ulkomaille ja hyviin tunnelmiin. Oulussa kun metroa ei ole, niin sitä ei kovin usein pääse nuuhkimaan :D. Metron tuoksusta tulee mieleen lähes kymmenen vuoden takainen matka Berliiniin, joka oli aivan mahtava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija :) Tätä olikin ilo kirjoittaa :D Oho, mun täytyykin ens kerralla metroillessa tarkkailla sen tuoksua vähän enemmän. Ulkomaan matkojen tuoksuista saa kyllä ihania tuoksumuistoja ^_^

   Poista

Lähetä kommentti

Follow