In this Light

Kauneusblogi

Luku 621-Epäpuhdas aikuinen iho ja sille tärppituotteitaKun olin teini-iässä, ajattelin ettei minun enää aikuisena tarvitsisi kärsiä epäpuhtauksista, finneistä ja mustapäistä. Parikymppisenä huomasinkin tuon niin odotetun ajanjakson koittaneen, kun iho muuttui tasapainoiseksi epäpuhtauksien suhteen. Tuosta kymmenen vuoden kuluttua minulta otettiin luulot pois, kun ihoni alkoi kukkia hormonaalisen ehkäisyn lopettamisen sekä sekaisin olevan kilpirauhasen ansiosta aivan uudella tavalla. Hormonit ovat nyt ilmeisesti vihdoin ja viimein asettuneet uomiinsa ja pahin on takana päin. Siitä huolimatta ihoni aika ajoin kukkii. Kuvittelen ainakin joillakin ruoka-aineilla olevan sormensa pelissä, samoin stressi saa ihon puhkeamaan kukkaan. Ihoni tarvitsee myös oikeanlaiset hoitotuotteet. Olen kuitenkin viime aikoina ollut suhteellisen zen ja onnellinen ja väitän sen myös näkyvän ihossani. Ajattelin kuitenkin vinkata myös tuotteista, joista olen kokenut saavan apua taistelussa epäpuhtauksia vastaan! Itselleni kertyy nyt vuonna 2016 lähinnä talitukkeutumia leukaan ja otsaan sivuille ja nenässä on mustapäitä. Pahimpina aikoina vuonna 2013 koko naama kärsi tukkeutumista, silloin kylläkin koin ettei kosmetiikalla kuin voinut vähän sammuttaa liekkejä. En kuitenkaan päätynyt hakemaan lääkäristä reseptilääkeapuja, mutta viime vuoden episodista voitte lukea täältä. Mutta jos tilanne vaikuttaa yhtäänkään pahemmalta, niin suosittelen kuitenkin ihotautilääkäriä. Sekä tarkistamaan sen, syökö liikaa ravintolisiä, sillä itselläni purkkivitamiinit, eritoten b-vitamiinit saavat ihon kukkimaan. Ja nämä minun tärppini toimivat parhaiten silloin, kun pahin tukkeumaepisodi on selätetty! Toisaalta, jos minulla olisi ollut tämä koko kattaus käytössä jo aiemmin, mitä ne olisivatkaan voineet tehdä? Siihen en valitettavasti tule saamaan vastausta. Mutta nyt niihin tärppeihin!

Minulla oli pitkän aikaa todella epäluuloinen suhtautuminen Neutrogenan tuotteisiin. Ajattelin niiden olevan finninaamaisten teinien kamaa, ja olevan epäsopivia finninaamaisille aikuisille. Kuvittelin tuotteiden kuivattavan ihon karrelle. Kuiva iho on epäpuhtauksien vihollinen numero 1, ainakin omalla kohdallani. Kuiva iho nimittäin saattaa aiheuttaa epäpuhtauksien huokosissa jumittamista. Kun ihon pinta on liian kuiva, tali ei pääse poistumaan normaalisti vaan jää jumittamaan huokosiin, aiheuttaen finnejä, mustapäitä ja/tai tukkeutumia. Olin kuitenkin keväällä saanut Kampissa asioidessani näytteen Neutrogenan CC-voiteesta sekä uudesta kuorinta-aineesta Correct & Perfect Complexion Scrubista. En ole myöskään viime aikoina ollut kovin suuri mekaanisten kuorintojen fani ja eräänä kesäiltana tätä skeptisesti kokeilin, varmana siitä että iho saisi hepulin ja että se kuivuisi karrelle.

Mutta mitäpä vielä! Tämä tuote oikeasti toimii, eikä ihoni saanut hepulia eikä se kuivunut karrelle. Olen uskaltanut käyttää kuorintaa jopa kaksi kertaa viikossa. Kuorinta sisältää salisyylihappoa sekä kuorivia mikrorakeita ( ovat ilmeisesti tehty selluloosasta, tuotteen ei pitäisi sisältää mikromuoveja ) ja se lupaa puhdistaa kasvot kuivattamatta. Kuorinta lupaa myös tehdä ihon sävystä tasaisemman. Kuorivia rakeita ei ole mielestäni kovinkaan tiheästi, mutta se ei vaikuta lopputulokseen. Olen kokenut tuotteen auttaneen siihen, ettei ihoni ole ollut niin tukkoinen. Clarisonic on nyt jäänyt kesälomalle ^_^ Tykästyin näytekokoon siinä määrin, että kipaisin ostamassa täysikokoisen tuubin. Tuotteen hinta on n. 7 euroa.Estée Lauderilla on oma tuotelinjansa aikuiselle, epäpuhtaalle iholle. Tämä ei muuten ole mikään itsestäänselvyys selektiivisessä kosmetiikassa! Tämänkin seerumin suhteen kävi kuten kuorinnan, sain ensiksi pienen näytepullon, jonka jälkeen ostin täysikokoisen pullon.

Clear Difference Advanced Blemish Serum on siis kuten nimestäkin voi päätellä, tarkoitettu epäpuhtaalle, akneen taipuvaiselle iholle. Seerumi sisältää mm. hamamellista, jota löytyy usein epäpuhtaalle iholle tarkoitetuista tuotteista sekä salisyylihappoa. Salisyylihappohan kuorii ihoa poistaen kuollutta ihosolukkoa ja se pääsee tunkeutumaan ihohuokosen sisään, puhdistaen huokosia. Tuote lupaa myös hillitä ihon rasvoittuvuutta sekä tasoittaa ihoa. Tuotteessa on jännä, vähän jopa kirpeäkin tuoksu. Veikkaan sen tulevan hamamelliksesta.

Olen kokenut omalla kohdallani salisyylihappoa sisältävät seerumit oivallisiksi, kunhan muistan käyttää niitä kuurimaisesti. Joka päiväisessä käytössä iho ikään kuin turtuu niihin. Tämä seerumi on minusta siinä mielessä ihana, ettei se kuivata ihoa. Toki iho vaatii seerumin ylle hoitovoiteen, mutta mikään megakorputtaja tämä seerumi ei ole. Mielestäni iho näyttää seerumin jälkeen sileältä ja kostutetulta. Seerumi on aika hintava, se maksaa 68 euroa ja raaskin omani ostaa jonkisortin ale-etuuden voimin. Voisin toki ostaa tätä lisää, mutta taidan seuraavaksi kokeilla jotain muuta salisyylihapposeerumia! Ja ihoa kuorivien tuotteiden kanssa kannattaa ehdottomasti muistaa aurinkosuojakertoimet!Kuten jo alussa kirjoitinkin, epäpuhtaan ihon hoidossa ei kannata laiminlyödä kosteutusta! Kosteutuksen suhteen saakin olla tarkkana, liian tuhdit voiteet voivat helposti tukkia ihon mutta taas kevyet kuivattaa. Oikea kosteusvoide löytyykin oikeastaan kokeilemalla. Oma tekniikkani on kosteuden kerrostaminen, tiivisteellä saa kivasti tuotua lisäkosteutta ja sen ylle riittää kevyemmätkin voiteet. Lumenen C-vitamiinitiivistettä onkin menossa jo toinen purkki, ja mitä enemmän sitä käytän, sitä enemmän siitä tykkään! Tälläkin saa iholle ihanasti kirkkautta sekä ihoni suorastaan ryystää tämän. Lisäksi C-vitamiini saattaa ehkäistä epäpuhtauksia, c-vitamiinin puutos voi oireilla mm. finneinä. Minun käytössäni tiiviste kuluukin aika vikkelään. Tästä olenkin jo kirjoittanut aiemminkin. Tiivisteen hinta pyörii n. 20 euron tuntumassa.Itse olin geelimäisten, mattapinnan jättävien kasvovoiteiden suuri fani teininä ja varhaisaikuisena. Olikin kova paikka aikoinaan huomata, että iho kaipaakin enemmän, mitä geeleillä oli tarjota. Siitä huolimatta aina silloin tällöin fiilistelen geelimäisten tuotteiden kanssa. Innostuinkin kun huomasin Colosén valikoimassa Creme de jour pure active aloe-voiteen. Tilailin voiteen nimenomaan kesää silmällä pitäen, kesäisin itselleni monta kertaa riittää kevyemmät koostumukset.

Tämä voide onkin tehty silmällä pitäen rasvoittuvaa ja/ tai sekaihoa. Se lupaa hillitä rasvoittuvuutta ihoa kuivattamatta. Voide sisältää aloe veraa, rosmariinia sekä niasiinia ( eli B3-vitamiinia ). Rosmariinia onki käytetty epäpuhtaan ihon tuotteissa ja B3-vitamiini kosteuttaa mutta myös tasapainottaa ihoa. Olen huomannut niasiinia monissa ns. päänahkaa hoitavissa shampoissakin!

Voiteen koostumus on jännä. Se ei ole geeliä, vaan jopa aika paksuhkoa voidetta. Tätä riittää todella pieni määrä! Kasvoille voide levittyy aavistuksen jähmeästi, se tuntuu napakoittavan ihoa ja jättää jälkeensä mattaisan pinnan. Tämän ylle on helppo levittää meikki. Tuote on hyvin miedon tuoksuinen. Oman ihon tarpeisiin voide on ehkä lopulta liian kevyt, suosittelenkin tätä erityisesti rasvoittuvalle iholle ( oma ihoni on tällä hetkellä normaali ja enemmän kallellaan kuivaan ). Voiteen hinta on 38 euroa.

Onko teillä epäpuhdas iho vai ainoastaan silloin tällöin näppy tai kaksi-iho?


Colosén voide saatu maahantuojalta

8 Kommentit

 1. Onpa hyvä koonti tärppituotteista:)
  Kunpa epäpuhtaan ihon tuotteita olisi ollut enemmän tarjolla silloin, kun niitä kaipasin eniten:( Nykyään tarvitsen niitä enää aika harvoin. Olen kokeillut joitakin Dermalogican epäpuhtaalle iholle tarkoitettuja näyteputeleita, mutta ne taas olivat minun iholleni himpun liian tehokkaita. Ella Bachella on hyvä finnivoide.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minunkin nuoruudessa taisi Clerasel olla ainoa finnituotesarja :] Dermalogican aikuisten epäpuhtaan ihon linja on muuten aika tujua! Mäkin oon jotain kokeillut ja vähän samat fiilikset kuin sulla. Itsellä toimiikin parhaiten tehokkaat putsarit ja kunnon kosteutus :) Ellan voide ei oikein mun iholla toiminut :P luulen sen toimivan parhaiten kunnon finnien kanssa, mulla monesti ne on sellaisia pienia ruipeloita.

   Poista
 2. Mäkin kärsin mustapäistä ja sellaisesta "röhelmänäppylästä", ja suosikeissa on kaksi samaa kuin sun listassa! Tykkäsin Neutrogenan salisyylihappokuorinnasta paljon, mutta aiemmin siinä ilmeisesti oli muovirakeita ja lopetin sen ostamisen niiden takia. Kiva kuulla, että ne nyt on korvattu hajoavilla - täytyykin seuraavaksi ostaa sitä taas! Tuo Lumenen c-vitamiiniseerumi on aivan ihanaa, enää ei harmita että se Arctic Aqua -tehohoito poistui valikoimista, koska tilalle tuli vielä parempi :D Omalta osaltani näppyjen kanssa selviämislistaan laittaisin vielä AHA-happoja sisältävät kuorinnat, mulla on säännöllisen epäsäännöllisessä käytössä sekä Madaran kuorintanaamio (tujumpaa settiä) että Clarinsin kuoriva kasvovesi (hellävaraisempi).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Neutrogena on ilmeisesti korvannut muovin hajoavilla ainesosilla :) Olin itsekin innoissani kun huomasin tämän muutoksen! Kiva kuulla, että sinäkin oot tykästynyt tuohon Lumenen tiivisteeseen! Se on kyllä mainio :) Kosteutus on kuitenkin tärkeä seikka epäpuhtauksien vastaisessa taistelussa.

   AHA-hapot on myös hyviä! Mulla on nyt käytössä Glykolihappokuorinta, josta tulee jossain vaiheessa juttua :) Täytyy tutustua noihin sun vinkkaamiin AHA-tuotteisiin :)

   Poista
 3. Mä en ole koskaan ostanut Neutrogenan tuotteita, koska tosiaan pelkään niiden olevan aivan liian kuivattavia, mutta ehkä pitää tutustua esim. tähän kuorintaa. Neutrogenan CC-voidetta on mullakin näyte, mutta meistä ei tullut kavereita. Peittävyys oli aivan liian heikko vaikka sävy olikin hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se mielikuva mullakin oli mutta yllätyin iloisesti! Mulla on nyt testissä merkin putsarikin ja uskallan väittää, että tämä tehokas putsaus ja kunnon kosteutus on tehnyt iholleni ihmeitä :)Putsarista on tulossa myöhemmin vielä juttua! Se CC-voide olisi muuten kiva mutta levittyvyys on omalla ihollani haastava :P

   Poista
 4. On ja ei, eli on sellaista kausiluonteista eli hormonalisia näppyjä ja joskus tulee jokin järkyttävä finni. Nyt on kyllä jotain kovia näppyjä, jotka sain kaikki pois, kuten ne hormonalisetkin, pH-formula acne hoidolla. Sinne mielisin taasen uudelleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistankin sun pH-formula postauksen ja se sarja kyllä kiinnostaa, vakuutuin siitä! :)Kiva että oot saanut sarjasta apua!

   Poista

Lähetä kommentti

Follow