In this Light

Kauneusblogi

Luku 620-Ohje rusettinutturaan

Rusettinuttura1


Minulla oli pitkään trauma, että näytän hiukset taaksevedettynä typerältä. En oikein edes tiedä miksi. No, maagisesti kun ikää tulee enemmän mittariin, huomasin iltasuihkukampaukseni aka suttunutturan päälaella saavan kasvoni näyttämään virkeämmiltä. Se on kuulkaas lähes ilmainen kasvojenkohotus, tuo ylösnostettu nuttura! Ylösnostettuun nutturaankin saa kivaa ilmettä pienillä nikseillä, oma suosikkini on nutturarusetti ja otinkin eräs päivä kuvat, miten sen oikein teen.

Ihan ensiksi hiuksset kannattaa föönata, foonauksen pohjalle suosittelen suolasuihketta tai muuta rakennetta ja pitoa antavaa muotoilutuotetta. Tämän jälkeen hiukset vedetään päälaelle ponnarille. Jätä ponnariin kiepautusvaraa.

Rusettinuttura2


Tämän jälkeen tuperaa ponnari. Kampaus vaatii pitoa ja ilmavuutta, jota tupeeraus tarjoaa. Suihkuta jo tässä vaiheessa työstämiseen soveltuvaa hiuslakkaa.

Rusettinuttura6


Kiepauta hiukset nutturalle vetämällä ponnari hiuslenkin läpi. Jätä loput hiuksista roikkumaan sivulle, tarvitset niitä pian. Nuttura saa olla mahdollisimman kuohkea ja pallomainen tässä vaiheessa.


Rusettinuttura15


Vedä ylijäänyt, sivulla oleva hiussoiro nutturan päälle ja jaa soirolla nuttura litistäen kahteen osaan. Lopputuloksen siis pitäisi muistuttaa rusettia! Kiinnitä hiussoiro nutturan taakse pinneillä. Tarvittaessa kohenna ja sliippaa kampausta, omasta mielestäni rento ja aavistuksen räjähtänyt lopputulos on arkikelpoisempi kuin viimeisen päälle sliipattu kampaus. Kiinnitä kampaus hiuslakalla.

Rusettinuttura12


Omissa hiuksissani kampaus säilyy jopa yönkin yli, toki se vaatii aamulla vähän freesausta. Mutta tästä tuli takaletille kiva haastaja, vaikkakin nyt olen tyytynyt pelkkään ylösnostettuun sotkunutturaan näin kesälomani kunniaksi.

Aiotteko kokeilla rusettinutturaa? Muita nutturaideoita?

8 Kommentit

 1. Ooh, onpas kiva!! :) Taidanpa lainata idean heti huomenna :)

  Linda/Juille's

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja hei jos kokeilit, niin olisi kiva nähdä sun rusetti ^_^ Vaikka Instassa!

   Poista
 2. Pitääpä joskus testata riittääkö omien hiusten pituus tuohon :)
  P.s. Mä yritän tuosta samasta ajatuksesta päästä vielä eroon xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testaa ihmeessä :) Mulla pituus on nyt n. solisluihin, mutta lyhyemmällä pituudella tulee sitten vain pienempi rusetti :) Ja on se jännä juttu, kuinka tuollainen päähänpinttymä määrittää hiusten asettelua! Onneksi olen pääsemässä omasta päähänpinttymästäni eroon, toivon että säkin pääsisit :)

   Poista
 3. Kaunis. Mä allekirjoita ton täysin, että ainakin tietyssä iässä hiukset ylös nostettuna saa heti virkeämmän lookin itselleen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna ^_^ Ja haha, mulle työkaveri kommentoi, että näytän tosi virkeältä kun oli hiukset ylösnostettuna :D Eli kyllä se aika vaan alkaa tehdä "tepposiaan" :P

   Poista
 4. Omat hiukset eivät ole pitkät enää, mutta kiva on katsella silti kampausohjeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta saa lyhyisiinkin hiuksiin vaikka ja mitä, vaikka minirusetin :D Muistaakseni Ilopillerin Tarulla on ollut sellainen minirusetti ja hänellä on lyhyet hiukset :)

   Poista

Lähetä kommentti

Follow