In this Light

Kauneusblogi

Luku 626-Meikinpohjustajavertailu, osa yksi

Hyvä meikinpohjustusvoide. Millainen se oikein on? Meikinpohjustajatkin saattavat luvata eri asioita, tärkeintä onkin kartoittaa ostopäätöstä tehtäessä haluaako kunnon mattaavan pohjustajan vai ennemminkin heleyttävän tuotteen? Itse haen pohjustajalta ennen kaikkea meikin pysyvyyttä ja kesällä mattaavuutta. Tai siis koen mattaavat pohjustajat ihotyypilleni soveltuvammiksi, kuin heleyttävät pohjustajat. Heleyttävät pohjustajat ovat ehkä enemmän omiaan kuivalle iholle. Kaikki pohjustajat kuitenkin lupaavat kiinnittää meikin, mutta voimakkaasti rasvoittuvalle iholle heleyttävät eivät ole paras vaihtoehto. Oma ihoni tuntumakin vaihtelee hurjasti, tätä kirjoittaessa se tuntuu enemmän normaalin kuivalta, testijakson aloitushetkellä alkukesästä ihoni oli enemmän rasvoittuvampi.

En ole vielä elämässäni törmännyt täydelliseen pohjustajaan, Dermalogican pohjustaja on tähän astisista kokeilluista tuotteista paras. Se on siitä mainio, että se tuo meikkiin selvästi kestävyyttä mutta antaa aavistuksen hohtoa plus siinä on fysikaalinen aurinkosuoja! Huomasin kuitenkin keväällä uudelle meikinpohjustajalle tulevan käyttöä, kun ostin aurinkovoiteen, joka ei ollutkaan niin mattaava kuin etukäteislupaus antoi ymmärtää. Tulin kyselleeksi bloggaajakollegoilta suosituksia meikinpohjustajien suhteen ja siitä se idea sitten lähtikin, miksipäs en tekisi yhtä isompaa, pohjustajia vertailevaa postausta?

Päädyin hankkimaan postausta varten Maybellinen Baby Skin Instant Pore Eraserin, The Body Shopin InstaBlurin, Diorin Forever & Ever Wearin. Minulta jo entuudestaan löytyi Guerlainin meteoriittipohjustaja. Kokeilin pohjustajia erilaisten meikkipohjien kanssa. Meikkipohjissa hain haastaviakin yhdistelmiä. Levitin pohjustajan lähes aina Colosén Alppiyrttitiivisteen päälle. Meikkipohjan olen levittänyt aamuisin kello 9.00-11.00 välillä ja se on ollut kasvoillani 22.00-24.00 saakka. Yritin välttää ihon puuterointia, jotta pohjustajat joutuisivat oikein tositoimiin, mutta jonain kertoina en voinut jättää puuterointia välistä.

Meikkipohjat olivat:

1. Estée Lauderin Clear Difference BB-voide + Neutrogenan CC-voide
2. Is Clinicalin aurinkovoide + MUFE:n Ultra HD-meikkivoide
3. bareMineralsin CC-voide

Meikkipohjien eräs valintakriteeri oli sävy, koska testi alkoi ollessani kalpeimmillani. Kombo 1 oli suunnattu rasvoittuvalle iholle, mutta Estée Lauderin BB-voide on sellaisenaan minulle liian tumma joten vaalensin sävyä Neutrogenan CC-voiteella. Kombo 2 oli taas sellaisenaan huonosti pysyvä, aurinkovoide kun ei tuo yhtään mattaisuutta ja juuri sille on ollut haastavaa löytää hyvä pohjustaja ja/tai meikkivoide. Kombo 3 oli taas sellaisenaan ihanasti kosteuttava ja kevyt. Mutta lähdetäänpäs katsomaan, miten pohjustajat pärjäsivät! Löytyikö uusi suosikki? Vai saivatko kaikki meikin karkaamaan? Jännitysnäytelmä alkakoon!Maybellinen pohjustaja on porukan budjettivaihtoehto. Tämän hinta on reilusti alle kymmenen euroa. Koostumus on läpinäkyvää silikonista geeliä, levittyy hyvin. Pohjustaja ikään kuin sulaa kasvoille. Tuoksuton, ei kuitenkaan jätä ihan mattaa pintaa mutta sen sijaan blurraa nenän vierustaa, muttei otsaa. Toisaalta, tämä lupaa antaa enemmänkin sileän ja huokosia blurraavan lopputuloksen kuin sinällään olla mattaava.

Aloitan testailut Kombo 1:llä. Tämä oli muuten todella lämmin ja aurinkoinen viikko, joten pohjustaja joutuikin tositoimiin.

Meikkipohja levittyy hyvin, mutta lopputulos ei jää mataksi. Puuteroin otsan kevyesti. Meikkipohja kestää hyvin, meikki ei vajoa huokosiin. Ei kuitenkaan estä kiiltelyä.

Kombo 2

Levitän pohjustajan aurinkovoiteen päälle. Tuntuu, että saan truutata pohjustajaa ihan urakalla! Lopputulos ei jää pohjustajan jälkeen mataksi. Meikkivoide levittyy pohjustajan päälle sulaen. Meikkivoide myös tuntuu sulavan pois. Ei todellakaan kestävä yhdistelmä.

Kombo 3

bareMinerals levittyy hyvin pohjustajan päälle. Iho jää kuulaaksi. Tämä on ehdottomasti paras kombo Maybellinelta! 12 tunnin jälkeen pysyvyys on kadonnut. Huomaan n. viiden tunnin kuluttua otsalla rasvojen puskevan aavistuksen läpi.The Body Shopin InstaBlurin hinta on n. 20 euron hujakoilla. Koostumus tässä on jännä, se on läpinäkyvää silikonista ryyniä! Kyllä, tuotteen koostumus on todella jäykkää ja tuhtia. Jopa kuivaa. Siitä huolimatta se kuitenkin sulautuu kasvoille yllättävän hyvin. Tuote ei juurikaan tuoksu. Pohjustaja tasoittaa ja mattaa kasvoja yllättävän hyvin.

Kombo 1

Tämä yhdistelmä on mattaavan pohjustajan kanssa jopa liikaa. Lopputulos on aika pelottava, sellainen cracky! Tasoitankin meikkipohjaa meikkimunalla. Otan myös apuun kosteussuihkeen freesaamaan. Lopputulos muuttuu onneksi parin tunnin kuluttua luonnollisemmaksi. Ja inhottavaa myöntää, mutta samalla tämä yhdistelmä on ollut testin paras kestävyyden kannalta!

Kombo 2

Saan pohjustajan levittymään hyvin aurinkovoiteen päälle. Myöskin MUFE:n meikkivoide levittyy hyvin pohjustajan päälle. Lopputulos jää ehkä aavistuksen maskimaiseksi? Illalla meno on aika liejuuntunutta ja meikkivoide tuntuu haihtuneen otsalta.

Kombo 3

bareMinerals levittyy hyvin, se tuntuu ehkä aavistuksen jumahtavan huokosiin. Lopputulos on semi-glow. Kestävyys ok, mutta jossain vaiheessa myöhään illalla huomaan meikin pettäneen otsalta.
Diorin pohjustaja onkin porukan kalleimmasta päästä. Tämän hinta pyörii siellä 50-60 euron tuntumassa. Pohjustaja on siitä mielenkiintoinen, että siinä on aurinkosuoja! Sen takia siitä kiinnostuinkin. Diorin koostumus on vaaleaa juoksevaa emulsiota. Iho ei jää kovin mataksi, mutta tuote mattaa ja blurraa aavistuksen. Iho jää luonnolliseksi, mattaisella tavalla hohtavaksi. Voin kuvitella, että tästä voisivat tykätä he, jotka kaipaavat heleää, mutta mattaisempaa lopputulosta. Tämäkin lupaa meikille kestävyyttä ja Diorin Forever meikkivoide on sarjan "rasvaihoisille" sopivin meikkivoide IMO. Tuote sisältää alkoholia.

Kombo 1

Meikkipohja levittyy nätisti. Iho jää kuulaaksi mattaisella tavalla. Lopputulos jää kuitenkin tietyllä tavalla paksun oloiseksi. Pysyvyys on ok, myöhään illalla huomaan otsassa liejuuntumista sekä meikki on haihtunut nenän vierestä pois.

Kombo 2

Pohjustaja levittyy hyvin aurinkorasvan ylle. Maybellineen verrattuna päivä on viileämpi ja olen edellisenä iltana levittänyt kasvonaamion. Meikkivoide levittyy hyvin aurinkovoide-pohjustaja kombon ylle. Pinta on siinä ja siinä, onko liian paksu makuuni. Meikkipohja jää silti upean näköiseksi, se on samettinen mutta hyvällä tavalla hohtava. Iltapäivällä huomaan meikkipohjan olevan otsasta kiiltävän ja pahan näköisen. Illalla meikkipohja on silti yllättävän inhimillisen oloinen.

Kombo 3

CC-voide levittyy tosi kauniisti, ja pinta jää semikuultavaksi. Tämä ei kuitenkaan ole kovin kestävä yhdistelmä.

 

Guerlainin Meteoriittipohjustaja on saanut uudet vaatteet, en tiedä koskettiinko sisältöön. Mutta tuotteen koostumus on todellakin jännä, pohjustaja näyttää pullossa aavistuksen kalanmädiltä mutta pumpusta ulos tulee tasaista, hohtavaa juoksevaa emulsiota. Tuote tuoksuu huumaavalta, meteroriiteilta! Tätä muistaakseni markkinointiin silikonittomana pohjustajana. Hinta on selektiivinen, jotain 50-60 euron tietämillä. Tuote sisältää alkoholia. Iho jää heleäksi ja "valaistuksi" tuotteen levityksen jälkeen.

Kombo 1

Ei. Ei. Ja vielä kerran EI. Tuotteet eivät toimineet yhtään yhteen, en saanut levitettyä CC-voiteita pohjustajan ylle sitten niin millään. Ne rullasivat ja jämähtivät. Lopputulos olisi jäänyt laikukkaaksi meikkikasoiksi, joten päädyin pyyhkimään kaikki misellivedellä pois ja levittämään jonkun takuuvarmasti toimivan meikkipohjan.

Kombo 2

Tämäkin oli haastava, sillä tämäkin kombo rullasi. Sain kuitenkin jotenkin tuotteet levitettyä. Lopputulos oli hohtava.

Kombo 3

Tässäkin kombossa oli havaittavissa rullautuvuutta. Lopputulos oli liiankin glow, jouduin puuteroimaan mineraalipuuterilla aika "hevisti" ( lopputulosta voi katsoa tässä postauksessa ). Meikkipohja kuitenkin kesti yllättävän hyvin, 11 tunnin jälkeen oli liejuuntumista havaittavissa.

Välihuomautus:

Huomasin vertailua tehdessäni, että oikeasti tieteellinen tutkimus on haastavaa! Haha, no ei tämä nyt mihinkään sellaiseen verrattavissa ole, mutta testituloksiin vaikuttaa oleellisesti se, kuinka lämmin viikko oli kyseessä ja millainen ihon kunto on milläkin viikolla aina ollut. Alkukesästä ihoni oli rasvoittuvampi, tätä kirjoittaessani syyskuun nurkilla iho on tasapainottunut normaaliksi.

Lisäksi olen huomannut, että esim. Kombo 1:ssä ollut Neutrogenan CC-voide onkin aika haastava yksilö. Sen levittyvyys ei ole ehkä kaikista optimaalisin. Pohjustajia miettiessä täytyy myös muistaa se, että ne toimivat monta kertaa parhaiten saman merkin meikkipohjan kanssa.

Lopullinen tuomio:

Omaksi suosikikseni nousi The Body Shopin InstaBlur. Vaikka tuote onkin aikamoista jankkia, se toimii juuri minun ihollani täydellisesti! Koin, ettei tuote tukkinut ihoani, ainakaan mitenkään radikaalisti. Olen käyttänyt tuotetta tottakai muidenkin meikkipohjien kanssa ja saan sillä mieleisen lopputuloksen aikaan. Tämä on ollut tässä porukassa se pohjustaja, joka mattaa ja tuo meikkiin eniten kestävyyttä.

Maybellinen kohtaloksi taas koitui kesän kuumin viikko. Kokeilin sitä kuitenkin nyt viileämpien ilmojen saavuttua ja silloin, varsinkin puuteroinnin kanssa pitävyys vaikutti mallikkaalta! Jos haluaa pihistellä, en näkisi tätä huonona vaihtoehtona.

Diorin ehdoton plussa on aurinkosuoja ja sen jättämä, heleä mutta mattaiseen kallellaan oleva pinta. Meikkipohjaa levittäessä huomaa, että alla on pohjustaja. Diorin suhteen olisin toki toivonut, että se olisi pitänyt meikin paremmin paikallaan.

Guerlainin kohtaloksi koitui epäsopivat meikkipohjat. Tiedän sen muuten toimivan hyvin, mutta koska kosmetiikka on kemiaa, tällä kertaa pohjustajan ja meikkipohjien kemiat eivät kohdanneet. Toisaalta, nyt tehtyäni uusintakierrosta pohjustajien kanssa, Guerlain sai jälleen kerran meikkipohjani rullautumaan-ja kyseessä oli aivan uusi meikkipohjatuote! Tiedä sitten, onko pohjustaja mennyt vanhaksi vai miksi se on muuttunut näin kurittomaksi? Guerlainin plussaksi luokittelen sen kauniin, heleän pinnan. Toki heleys ei välttämättä pääse meikkipohjan alta oikeuksiinsa, riippuen käytetyn meikin määrästä.

Kuten otsikosta voitte päätellä, en tule jättämään vertailua vielä tähän. Koska huomasin tätä vertailua tehdessäni tietyt haastavuudet, ajattelin kokeilla uutta kierrosta vähän syksymmällä ja niin, että yritän valikoida meikkipohjiksi vähemmän haastavia yhdistelmiä. Vaikka haastavuus onkin hyvä asia, niin liian haastavat yhdistelmät voivat aiheuttaa sen, että reilun arvion tekeminen on vaikeaa.

Mitä te haette pohjustajalta? Kiinnostaako uusintakierros pohjustajista?

12 Kommentit

 1. Tätä oli todella hauska ja jopa jännittävä lukea, koska yksi tuotteista taisi olla vieläpä mun suosittelema ja vielä se mikä voitti. :D Saanko ottaa kunnian hyvästä ihoanalyysistä itselleni? HIH. Koostumus on tosiaan melkoista jankkia, olin eka itse, että mitä ihmettä tämä on? Mulla on vaan niin pintakuivaiho, että on liian blurraava mulle, mutta tiesin, että jollekin se sopii varmasti.

  Jännä, että toi Guerlain on temppuillut noin paljon. :o Mulla toimii kaikki beautyblenderillä levitettynä, mutta juurikin toi meteorites saattaa tehdä temput joidenkin todella silikonisten meikkivoiteiden kanssa, kun levittää sormin.

  Mulla ei ole pohjustajalle muuta toiveita kuin heleytys ja mielellään se, että tekee huokosista vähän tasaisemmat ja pitää meikin suht paikoillaan koko päivän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että oli jännä lukea :D Mietin jo, että tuliko liian pitkä analyysi. Mulla olisi ollut vielä viideskin kandidaatti, mutta päätin jättää sen pois ja ehkä käsitellä sen omanansa :D

   Ja todellakin saat kunniamerkin hyvästä ihoanalyysista :D Mielenkiinnolla odotan, miten TBS käyttäytyy syksymmällä. Mun ihoon se tuntui jopa kuin sulavan, mistä olin alkuun ihan ihmeissäni.

   Se voi olla, että Guerlain ei vaan pelitä noiden meikkipohjien kanssa. Muistaakseni viimeisen levitin siveltimellä, lopputulosta jouduin sitten tasoittamaan kostealla bb:lla. Ehkä testaan vielä meikkimunalla. Mutta se ei kyllä aina ole noin temppuillut!

   Mä haluaisin fanittaa ihan täysillä heleyttäviä juttuja, toisaalta olen oppinut tykkämään siitä Lumenen ihon sävyä heleyttävästä voiteesta :)

   Poista
 2. Todella mielenkiintoinen ja perusteellinen jännäri:) Hienoa, että olet viitsinyt paneutua näin tarkkaan analyysiin. Opin paljon uutta:) Täytyypä tutkia miten saisin Misshan BB-voiteen, josta tykkään muuten kovasti, pysymään paremmin paikoillaan. Nyt se tuppaa ikävästi ja oudosti katoamaan kesken päivän. Damn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tämä oli mielenkiintoinen! :) Mietin välillä, käännänkö jo liiaksi kiviä :D Mikäs Misshan BB-voiteista sulla on, se punaisessa pakkauksessa oleva Perfect Cover kenties? Mä meinaan just hankin siitä sellaisen minipakkauksen, 20 ml tuubin sekä näytteitä toisestä sävystä. Vielä en ole ehtinyt kuin kerran sitä kasvoille testailla, luulen että minäkin tarvitsen sen kanssa pohjustajasta apua :D

   Poista
 3. Kyllä, tarkoitin Perfect Coveria. Se on muuten aivan ihana voide muuten, mutta päivän aikana rapistuu... Jahka ehdin, tutkin lähemmin primeri-asiaa, koska veikkaan, että siitä kiikastaa. Käytän Misshan BB-voidetta nykyisin kotipäivinä, kun ei tarvitse hirveästi olla ihmisten ilmoilla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilin voidetta eilen toista kertaa ja se vaikutti ihan ok, mun kasvoilla se pysyi yllättävän hyvin! Mutta tiedän olla varuillaan, joskus meikkipohjat vaan muuttuvat kenkuiksi ajan saatossa :P Mutta hyvällä pohjustajalla saa moniin meikkipohjiin potkua :)

   Poista
 4. Ajattelin kokeilla tuota TBS primeria jossain vaiheessa. Siihen varmaan voi mennä aikaa, koska käyn nykyään tosi vähän Body shopin kaupassa. Varmaan jouluna käyn seuraavana, jos kausituoksut ovat houkuttavia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon niin, että tykkäisit TBS:sta, uskoisin kyllä että tuut tykästymään :) Se on joo, kun TBS:n liikkeitä ei ihan joka paikassa ole. Teininä oli suurta juhlaa kun pääsi isoon kaupunkiin ja TBS:n liikkeeseen :)

   Poista
 5. Guerlain kuulostaa mielenkiintoiselta. Mielenkiinnolla luen näitä arvioita, joten lisää vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että näitä on mukava lukea :)Guerlain on ihana, mutta juuri nyt vähän haastava. Katsotaan saanko sen kesytettyä :)

   Poista
 6. Kiitos Salka, tämä (työläs!) vertailuhan on kuin minulle räätälöity :D The Body Shopin Instablur lähtee kokeiluun. Kuulostaa vähän samanlaiselta kuin Cliniquen huokoshäivyttäjä. Kiinnostaisi tietää myös tuosta Maybellinen primerista että onko se samantyyppistä kuin toinen markettiprimer, Rimmelin Stay Matte? Oletko kokeillut sitä? Se on jännä tapaus, joka ensin ei näytä tekevän mitään, mutta hetken iholla oltuaan mattaa voimakkaasti ja myös häivyttää huokosia verrattain hyvi. Se ei (ainakaan mulla) kuitenkaan kestä koko päivää vaan illalla huokoset ammottavat melkein jopa pahemmin kuin ilman primeria. (Käytän yleensä mineraalimeikin alla.) Sellaista primeria ei kyllä olekaan, joka saisi mun kraaterini häivyttymään ainakaan jos haluan laittaa myös meikkiä :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla jos koit tämän hyödylliseksi :) TBS on Cliniqueen verrattuna paljon paksumpaa ja tuhdimpaa. Mutta TBS tuo meikkiin kestävyyttä! Pyydä ihmeessä vaikka eka näyte niin näet, toimiiko sulla :)

   Rimmeliin mulla ei oo vertailupintaa. Maybelline on kirkasta, häivyttää ihan kivasti huokosia mutta ei kokonaan. Tänään just levitin sitä ja otsasta meikki on vähän hikoilleen oloinen :P Vaatinee itselläni varmaan puuterin, jotta lopputulos olisi oikeasti pysyvä. Ja joo, se ei oo kivaa jos pohjustajan ansiosta meikki on illasta pahemman näköinen kuin ilman pohjustajaa O_O

   Poista

Lähetä kommentti

Follow