In this Light

Kauneusblogi

Luku 666-Ranskalainen öljypuhdistusPuhdistusöljyt on tuoteryhmä, jonka tuotteita ei valitettavasti näe kauppojen hyllyillä pilvin pimein. Ei ainakaan marketeissa, eikä perustavarataloissa. Selektiivisen kosmetiikan puolelta öljyjä löytyy, varsinkin aasialaisilta sarjoilta mutta ne edullisimmat vaihtoehdot loistavat poissaolollaan. Kiinnostuinkin kuultuani ranskalaisen Vichyn valikoimista löytyvän tämä kategorian tuotteen, Purete Thermale Kaunistavan puhdistusöljyn ja alkusyksystä kävin sen ostamassa. Tämä öljy on muuten jo pakkausformaatin ansiosta nerokas, sillä korkin ansiosta öljy on näppärä pakata reissuun mukaan. Esimerkiksi Elizabeth Ardenin puhdistusöljyssä on nokkamainen annostelija, enkä ole siitä syystä pakannut sitä reissuihini mukaan. Sen sisältö löytyisi muuten aivan varmasti kassin pohjalta!

Puhdistusöljyn idea on toimia ykkösvaiheen puhdistustuotteena, ja sen jälkeen kannattaa viimeistellä ihon puhdistus vielä jollain toisella tuotteella. Vichyn öljy perustuu miselliteknologiaan, mutta öljy itsessäänkin jo liuottaa öljyä iholta. Tästä syystä öljymäiset tuotteet ovat tehokkaita meikinpoistajia. Kaunistava puhdistusöljy sisältää mm. Camellia-öljyä sekä lähdevettä. Öljy lupaa poistaa epäpuhtaudet, kuolleet ihosolut, talin ja meikin. Aikamoisia lupauksia! Minusta kuolleiden ihosolujen poistaminen puhdistusöljyllä kuulostaa aika hurjalta, varsinkaan kun en bongaa incistä kuorivia ainesosia. Tiedä sitten, perustuuko tuo lukuisten pehmentävien ainesosien vaikutukseen, vai mikä mahtaa olla taustalla? Osassa nettiapteekeissa oli myöskin jätetty maininta kuorivuudesta pois, osassa sitä lupailtiin. Minulle on opetettu, että kuolleet ihosolut lähtevät parhaiten pois kuorimalla. Ymmärrän kuorivan funktion, jos puhdistusöljyn poistaisi esimerkiksi musliiniliinalla, jolloin mekaaninen hankaus poistaa kuolleita ihosoluja. Mutta pelkkä öljy? Puhdistusöljyssä on mieto tuoksu, ja sen hinta on n. 17-20 euron välillä ja Vichyähän myydään apteekeissa.

Vichy3


Annostelen puhdistusöljyä kolme pumppausta kuiviin käsiin ja työstän sitä kuiville kasvoille minuutin, parin ajan. Tämän jälkeen kostutan kevyesti kädet käyden kasvot läpi, veden ansiosta öljy muuttuu maitomaiseksi. Jatkan työstämistä ja jossain vaiheessa tunnen, kuinka öljy ja meikki ovat "jumahtaneet" yhteen. Tämän jälkeen on hyvä hetki aloittaa tuotteen poishuuhtominen ja miettiä, mitä toisen vaiheen puhdistustuotetta käyttäisi. Puhdistusöljy toimii tehtävässään hyvin, ainoastaan ripsiväri jää joskus klimpittämään tai on vaihtoehtoisesti levinnyt silmien ympärille. Maybellinen The Rocket ripsiväri onkin tiukasti ripsissä pysyvää mallia!

Vichyn öljy on hyvä, mutta omaa suosikkiani Elizabeth Ardenia ei tämäkään öljy voita. Vichyn öljy on mineraaliöljypohjainen ja Arden taas täynnä kasviöljyjä. En voi sille mitään, mutta psykologisesti kuvittelen Vichystä jäävän pientä kalvon tunnetta, vaikka sitä tuskin oikeasti tapahtuu. Iho jää nimittäin pehmeäksi ja sileäksi. Vichyn öljy on todella riittoisaa, ja ehdoton huippujuttu on tuo matkaystävällinen annosteluominaisuus sekä huokea hinta. Paljon reissaaville kaksoispuhdistajille tämä onkin todellinen löytö!

Onko Vichy tuttu merkki?

Seuraa blogia Bloglovinissa, Facebookissa, Instassa

11 Kommentit

 1. On tuttu merkki, muutamia ihan lempparituotteitakin löytyy, sarjalla on varsinkin hyviä seerumeita. Mua muuten alkoi naurattamaan, kun katsoin tän postauksen juoksevan luvun otsikosta ja mietin, että millainen paholaistuote sieltä iskee silmille, kun klikkaan tänne. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle Vichy on jäänyt etäiseksi, ainakin sen kosteuttavan linjan seerumi sai ihon kukkimaan :( Sy-voiteesta musitan tykänneeni. Ja ne vartalotuotteet on ihanissa pakkauksissa!

   Ja hahhahhaa :D Mietin kyllä, että olisin alunperin otsikoinut "puhdistusöljy hell..Ranskasta" mutta jänistin xD

   Poista
  2. Ja jälkikäteen mietittynä esim. "pirun hyvä puhdistusöljy" olisi voinut olla myös hyvä otsikko. Damn, mahdollisuus meni jo xD

   Poista
 2. Vichyltä olen omistanut jalkavoiteen, joka ei ollut oikein mistään kotoisin. Täyteläisen tuntuinen oli, mutta rullautui pöperönä pois ihon pinnalta, ennen kuin ehti imeytyä mihinkään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, tuo kyllä kuulostaa järkyttävältä jalkavoiteelta :(

   Poista
 3. Joitakin Vichyn kasvovoiteita olen käyttänyt, mutta en tietenkään enää muista mitä ne mahtoivat olla;) Ainoa markettikasvoöljy, jonka olen löytänyt on L'Orealin ja siinä on mineraaliöljy ihan inci-listan kärjessä, joten on jäänyt ostamatta jo senkin takia. Mineraaliöljyt on mulle puistatuksen paikka. Varmaan ihan pään sisäinen estotoiminto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, olen ihan unohtanut vastata näihin loppuihin kommentteihin! Anteeksi! Mineraaliöljyt kyllä jakavat mielipiteitä, jos pitäisi valita sama tuote mineraaliöljyttömänä ja mineraaliöljyllisenä, ottaisin toki sen mineraaliöljyttömän :D

   Poista
 4. Vichyn kasvovoiteet on ihan huippuja, niitä on tullut testailtua enemmänkin :) Puhdistusöljyt ovat mulle ihan uusia juttuja, en oo yhtäkään testannut, mutta viime aikoina niistä oon lukenut aika monestakin blogista. Pitääkin ehkä harkita jonkun ostamista testiin :) Kiitos mielenkiintoisesta ja kattavasta postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ja pahoittelut vastaamisen viivästymisestä! Mulle ei esim. merkin seerumit ole välttämättä sopineet parhaiten, niin en ole ihan täysin uskaltanut tehdä tuttavuutta muiden kasvoille jätettävien tuotteiden kanssa :P Mutta puhdistusöljy kyllä toimii, ja on vielä aika edukaskin :)

   Poista
 5. Puhdistusöljyt ovat sellainen tuote, joita olen testannut melkoisen kasan, enkä voisi olla enää ilman. Olen katsellut Vichyä sillä silmällä, koska tässä on sitä miselliteknologiaa, ja siinäpä toinen tuote, jota käytän joka päivä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä hyvä öljyputsari, mä en ole vielä ihan suurta kavalkadia ehtinyt öljyputsareita testailla mutta sen verran kuitenkin, että suosikkeja on löytynyt :) Tuo Elizabeth Ardenin öljy on vaan tällä hetkellä ainakin, paras :)

   Poista

Lähetä kommentti

Follow