In this Light

Kauneusblogi

Luku 675-Mulla on uudet hiukset!

Ombre16
Ombre13


Se oli vuosi 2012, kun päätin kasvattaa oman värin takaisin. Olin siihen saakka värjännyt hiuksiani vuodesta 1996 (??) lähtien, ja koin että vihdoin olisi hyvä hetki vierottautua hiusväreistä, olihan hiusmallini lyhyt pixie josta oman värin takaisin kasvattaminen oli suhteellisen helppoa. Syy, miksi päätin jättää värihommat muille oli pelko väreihin liittyvistä reaktioista. Hyvä ystäväni sai reaktion hiusten värjäämisestä ja joutui leikkamaan hiuksensa parin sentin mittaisiksi. Tämä sai minut miettimään hiusten värjäämisen turvallisuutta, vaikka omalla kohdallani olikin käytännössä katsoen vain vaalennettu hiusta. Oma väri kasvoi, ja olin siihen suhteellisen tyytyväinen. Aina välillä koin värini olevan aika tumma ja salaa kaipailin takaisin vaaleaksi. Onneksi kesäisin aurinko hoiti luonnollisen vaalennuksen, jota tosin tehostin erillisellä aurinkoraita-aineella. Olin kuitenkin nyt pidemmän aikaa miettinyt, että hiuksen kaipaisivat kipeästi jotain freesausta. Hiusten väri muuttui talvea kohden tummemmaksi ja malli oli ylikasvanut pahasti. Päätinkin antaa itselleni joululahjaksi kampaamokäynnin, uusi leikkaus ja jonkinsortin vaaleaan väriin palaaminen oli ihana ja piristävä idea!

Varasinkin ajan ja jäin onnellisena odottamaan vapaapäivääni, jolloin aika oli sovittuna. Kunnes, kampaamoaikaa edeltävänä päivänä heräsin aamulla puhelimen soimiseen. Unenpöpperössä vastasin, ja hyvä etten ollut saada kohtausta kun ymmärsin soittajan olevan kampaamosta. "Apua, nukuinko pommiin! Ei voi olla totta, miksi minulle näin kävi, olenhan yleensä todella tarkka sovituista menoista!" Mutta kun soittaja aloittikin puhelun, esittelynsä jälkeen, sanomalla että valitettavasti joudumme perumaan sinun huomisen kampaamoajan putkirikon takia, hämmennyin entisestään. En osannut unisena oikein sanoa mitään kovin järkevää, en muista edes sitä, pahoittelinko heille tapahtunutta vahinkoa!

Kun olin kunnolla noussut sängystä ja saanut ajatukseni kasaan, nappasin puhelimen ja surffasin Timman sivuille. Timma on siis sivusto, joka listaa kampaamoita ja muita kauneudenhoitopalveluita, sivuston kautta voit siis varata ajan haluamaasi paikkaan. Voit siis valita vaikka sen mukaan, mistä saa nopeimman ajan tai mikä on edullisin vaihtoehto. Viidentoista minuutin kuluttua minulla oli uusi aika toiseen kampaamoon! Timman käyttö sujui ensikertalaiselta kiireessäkin näppärästi, sitä en tiennyt ennestään että palvelu maksetaan etukäteen tilausvahvistuksen yhteydessä, onneksi varauspäiväksi sattuikin tilipäivä! Toki kävin katsomassa muutaman muun lähikampaamoni tilanteen kampaamoiden nettisivuilta, mutta päivän varoitusaika oli aivan liian lyhyt enkä ehtinyt alkaa tehdä soittokierrosta.

Vaikka olin varustautunut kampaajaa varten hyvin, hakenut netistä inspiraatiokuvia ja pohtinut kampaamoetikettiä, jännitti tuleva kokemus. Saisinko selostettua haluamani lopputuloksen? Tai, mitä jos lopputulos epäonnistuisi? Tämä kuitenkin osoittautui turhaksi peloksi, kampaaja ymmärsi mitä halusin ja loihti haluamani lopputuloksen! Tai siis, ihan selvää visiota minulla ei ollut, joten annoin jossain suhteessa aika vapaat kädet. Minulle raitettiin vaalennus balayage-tekniikalla ja sen päälle viileään hiekkaan taittava sävy. Vaalennusainetta levitettiin latvapainotteisesti, tyvi jätettiin mahdollisimman oman väriseksi. Omasta mielestäni hiuksista tuli aivan ihanan väriset! Pituudestakin lähti n. kuusi senttiä pois, ja hiukset keventyivät ihanasti. Leikkauksesta tuli skarppi long bob, eli pitkä polkka. Malli on siis takaa lyhyempi, kuin edestä. Omasta mielestäni tämä pituus on myös todella hyvä, tätä lyhyempi malli saa minut näyttämään pallopäältä. Kuvia suorista hiuksista on tulossa myöhemmin, muutamien meikkivoidearvostelujen kuvissa tulettekin näkemään vielä vanhat hiukset. Mutta siis, uudet hiukset ovat ihanat! Rakastan niitä, tämä päätös olisi pitänyt ehdottomasti tehdä jo aiemmin! Nyt saankin tutustua hopeashampoiden ja sävyä ylläpitävien tuotteiden maailmaan-joka onkin muuten kutkuttavan mielenkiintoinen!


Ombre4
Ombre5

19 Kommentit

 1. Upea staili ja sävy:) Luonnollisen näköinen lopputulos:D Takaa lyhyemmät ja edestä pidemmät -hiukset on mullakin ollut mielessä, mutta en ole vielä toteuttanut. Pitäisi saada vähän pidemmäksi koko hiuksistoa, niin olisi helpompi saada kontrastia.

  Olen itse värjäyttänyt hiuksiani kampaajalla varmaan viimeiset 6-7 vuotta, koska en uskalla käyttää kaupan värjäysaineita. Oma hiusväri on niin aneeminen (ehkä olen tietämättäni jo harmaahapsi), että väriä pitää saada. Kampaaja pystyy paremmin näkemään miten hiuspohja reagoi väreihin ja muutenkin jätän homman mieluiten ammattilaisen käsiin. Tyviväriä tarvitsee laittaa noin 6 viikon välein ja koko tukan värjäystä sitten vähän harvemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari, luonnollista lopputulosta lähdinkin hakemaan :) Vaaleanpunaiset hattarahiukset kyllä kiehtoivat myös <3_<3 Näissä ei muuten se ero ole mikään radikaali sen pituuden suhteen, malli ei siis ole se Victoria Beckhmanin tois tiukka takaa lyhyt, edestä pitkä :)

   Tuo on totta. Ja kun kampaajalla värjää, jos lopputulos ei onnistuisikaan, niin voi aina reklamoida. Sulla on kyllä Sari upean väriset, hiukset, mitä noista kuvista olen nähnyt, onko sulla siis minkä värinen se oma hius? Menet mulle kyllä aidosta brunetesta ihan täydestä, tuo voisi ihan hyvin olla sun oma väri :)

   Poista
  2. Kiitos, Salka. Mun oma hius on "maantien värinen". Tummat hiukset mulla on ollut niin kauan, etten tiedä olisikohan harmaata jo luonnostaan ilmaantunut. Iän puolesta voisi jo olla, mutta en tahdo tietää koko asiasta;)

   Poista
 2. Todella kaunis lopputulos! Toi malli ja väri sopii sulle ihan älyttömän hyvin<3 Itselläni olisi huomenna edessä kampaamoreissu taas parin kuukauden tauon jälkeen enkä yhtään tiedä mitä haluaisin hiuksilleni :D Ehkä pitäisi uskaltautua antamaan kampaajalle vapaat kädet värjäyksen suhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Linda :) Tykkään itsekin todella paljon lopputuloksesta ^_^ Toivon mukaan sun kampaamokäynti onnistui hyvin ja sait mieluisat hiukset :)

   Poista
 3. Tosi nätti väri, kelpaisi mullekin! Käytän nykyään vain sävytteitä, koska tosiaan uutiset kestovärien aiheuttamista ongelmista ovat jääneet mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija :) Sävytteistäkin voi tulla ongelmia, jos sisältävät PPD-johdannaisia :( Suoravärit ja vaalentaminen taitavatkin olla ns. turvallisimmat tavat hankkia sävyä/väriä hiuksiinsa :/

   Poista
 4. On kyllä todella onnistunut lopputulos, tosi kaunis värjäys! Sopii sulle hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mohn :) Olen tosi tyytyväinen itsekin ^_^

   Poista
 5. Superkivat hiukset! Sopii sulle ihan nappiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sissi :) Olisi pitänyt mennä jo aiemmin kampaajalle :D

   Poista
 6. Sanoin jo silloin ja sanon nyt, että aivan ihanat. Sopii sulle upeasti! <3

  VastaaPoista
 7. Aivan ihanat, omaat niin kauniin oman hiusten värin, että oksat pois. Uudet hiuksetkin ovat kauniin luonnolliset, mutta niihin tuli miten nyt kuvailisi, syvyyttä. Nuo laineet ovat vielä aivan hurmaavat. Kiitos kun laitoit instaan tuon huulipunan sävyn. Se on aivan ihana. <3 Sinulla on niin ihana oma tyyli. <3

  Muiskuja ihanuuspakkaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia <3! Tykkään omasta väristäkin mutta vaihtelu virkistää :) Täytyypä huulipunasta vielä tarinoida jossain vaiheessa enemmänkin ^_^ Muiskut takaisin! <3

   Poista
 8. Ihan mielettömät kauniit hiukset,väri ja leikkaus sopii sinulle todella hyvin! Ihanaa viikkoa 💗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Souliina ^_^ Tykkään uusista hiuksista yhä edelleen :D

   Ihanaa joulun väliviikkkoa sinne suunnalle <3!

   Poista
 9. Tosi upeat! Sopii sulle ihan täydellisesti :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow