In this Light

Kauneusblogi

Luku 684-Puhdistusvoidetaikoja

puhdistusvoide


Kerroin syksyllä päässeeni käymään I love me -messujen yhteydessä kasvohoidossa Pinks Boutiquella ja messujen jälkeen tulinkin hankkineeksi muutaman tuotteen merkiltä. Pinks Boutique on englantilainen, selektiivinen luonnonkosmetiikkabrändi, sarjan erikoisuus on kasvohierontaan nojautuva hoitofilosofia. Kasvohoidossa ollessani huomasi liikkeiden kirjon; voimakkaasta hieronnasta hellään sivelyyn ja hipsutteluun. Tuotteita voi tottakai käyttää kotona ilman sen kummempia hierontarituaaleja, ja antaa kasvoille hierontahemmotteluhetken kasvohoidossa. Huomasinkin kasvohoidon laittaneen kuona-aineet liikenteeseen, sillä noustessani hoitopöydältä olin siirtynyt aivan toisiin maailmoihin. Minut valtasi raukea olo, ja päätä alkoi jomottaa. Muistaakseni kotiin päästyäni taisinkin ottaa pienet nokoset! Hoidon jälkeen onkin syytä juoda paljon vettä, muuten kuona-aineet voivat jäädä kehoon jumittamaan.

Ostin messujen jälkeen Pinks Boutiquelta puhdistustuotteen ja päädyin valinnassani Deep Cleansing Melt -puhdistusvoiteeseen. Tuotteen idea on kuin suoraan vintage-kuvastosta, se vaatii kaverikseen musliiniliinan. Puhdistusvoiteen sisältö on kutkuttavan mielenkiintoinen, siinä on käytetty auringonkukkaöljyä, sheavoita, risiiniöljyä, kameliaöljyä, mandariininkuoriöljyä, glyserolia ja panthelonia. Pesevänä ainesosana on Decyl Glucoside ja tuotteen ideahan perustuu myös siihen, että öljyt ovat tehokkaita rasvanpoistajia. Tuote lupaa pehmentää ihoa ja poistaa meikin. Musliiniliinan avulla puhdistusvoide on samalla myös kuolleita ihosoluja poistava.

Omalle iholleni musliiniliinat ovat liian hankaavia, mutta pehmeä frotee onkin toista maata. Kävinkin kipaisemassa puhdistusvoiteen kaveriksi pieniä froteisia pyyhkeitä, koko 30 x 50 cm on tähän tarkoitukseen oikein optimaalinen. Puhdistusvoidetta otetaan noin puoli t-lusikallista ja hierotaan kuivalle iholle huolellisesti työstäen, parin minuutin ajan. Toisinaan hieron kauemminkin, vähän fiiliksen mukaan! Kun olen tarpeeksi työstänyt puhdistusvoidetta iholle, kastelen froteepyyhkeen kuumahkolla/lämpimällä vedellä, väännän pyyhettä kuivemmaksi ja asetan pyyhkeen hetkeksi aikaa kasvojen ylle. Puolen minuutin, minuutin kuluttua aloita työstämään pyyhkeellä kasvoja, hieron kevyesti kasvoilta meikkiä pois. Jossain vaiheessa kastelen pyyhkeen läpimäräksi ja muutaman kerron haudon kasvoja märällä pyyhkellä, huuhtoen samalla puhdistusvoidetta pois. Tuotteen tuoksu on raikas sitruunaruoho ja tämä tarjoaakin kokonaisvaltaisen elämyksen heille, jotka haluavat puhdistustuotteestakin löytyvän tuoksua-toisaalta tuoksu ei ole liian päällehyökkääväkään, siinä on mukana jotain kauniin pehmeää. Jos kartat voimakkaita tuoksuja, suosittelen tuoksuttamaan tätä ennen ostamista.

luonnonkosmetiikka


Alkuun mietin, miten puhdistusvoiteen tehot vaan riittävät. Olin varoitellut kasvohoidossa, että käyttämäni ripsiväri on tosi vaikeasti poistettavissa ja kasvohoidon tehnyt Annika sanoikin ripsivärin olleen tiukassa. Siksi yllätyinkin, koska tällä puhdistusvoiteella ja käyttämälläni tekniikalla lähtee aivan oikeasti kaikki meikki pois. Siis kaikki, se tosi tiukassa oleva ripsarikin! Vanulappuun ei yksinkertaisesti jää yhtään meikkijäämiä ( tosin sellaista ei minulla ole tapahtunut..öö..vuosiin? ). Toki omat pohjameikkini eivät mitään vahvoja olekaan, mutta käsittäen kuitenkin pohjustusnaamion, meikkivoiteen sekä puuterin. Siitä ei vaan pääse mihinkään, että öljymäiset puhdistustuoteet ovat yksinkertaisesti tehokkaita ja kun siihen yhdistää hellävaraisen puhdistusliinan käytön, vaikutus tehostuu.

Valitettavasti en voi kuitenkaan ajatella tuotetta ihan joka päiväiseen käyttöön, sillä vaikka frotee onkin materiaalina aivan eri kuin karhea musliiniliina, huomaan ihossani ei toivottuja muutoksia pitkässä jaksossa. Iho jää puhdistuksen jälkeen uskomattoman sileäksi ja pehmoiksi, en ole vastaavaa kokenut yhdenkään puhdistustuotteen kanssa, siinä mielessä tässä puhdistustuotteessa on aivan ihanaa taikaa. Mutta jos käytän tuotetta monta päivää putkeen, huomaan ihon muuttuneen tukkoisammaksi. Voi olla, että tämä kaipaisi kuitenkin rinnalle vielä toisenkin puhdistustuotteen tai sitten froteekin on sen verran hankaava, että ihoni reagoi puskemalla epäpuhtauksia pintaan. Olen kuitenkin sen verran malttamaton, etten jaksa jäädä kovin pitkäksi aikaa odottamaan, jos epäpuhtauksien puhkeaminen loppuisi. Monessa luonnonkosmetiikkatuotteessa mainitaankin, että alkuun voi ilmentyä näppylöintiä, mutta omalla kohdallani näppylöinti on harvemmin tasoittunut pitkässä juoksussa.

Toisaalta tämän hintaluokan tuote ( 47 euroa/ 60 grammaa ) onkin ihana säästää luksushemmotteluhetkiin! Omassa käytössäni tämä jää erityisiin hemmotteluhetkiin ja varsinkin silloin, kun haluan antaa kyytiä kuolleille ihosoluille. Luonnonkosmetiikkatuotteena tämä toki kannattaa käyttää suhteellisen vikkelään, varsinkin pakkausmuoto ja käyttötarkoitus aiheuttavat säilyvyydelle omia haasteita. Huomasin nimittäin voiteen koostumuksen lähteneen sulamaan, kun säilytin sitä pesuhuoneessamme, jossa on kuivausrummun tulon myötä lähes trooppinen ilmasto toisinaan. Siirsin voiteen vikkelästi viileään makuuhuoneeseen, jossa se onneksi jähmettyi takaisin kiinteäksi.

Pinks Boutiqueta myy Suomessa Cosmetique.

Onko Pinks Boutique teille tuttu merkki?

14 Kommentit

  1. Niina/Oh so many reasons10. tammikuuta 2017 klo 22.22

    Ei ole tuttu, mutta kuulostaa ihanalta noiden froteepyyhkeiden kanssa. :) En ehkä jaksaisi iltaisin nähdä tuota vaivaa niiden kostuttamisen ym. kanssa mutta hemmotteluhoitona silloin tällöin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan hemmotteluhoitona tämä on ihana, en mäkään ihan joka ilta jaksaisi pyyhkeiden kanssa kikkailla, vaikka iho sen kestäisikin :D

      Poista
  2. Itsekäyttäisin tällaista tuotetta silloin, kun on oikein paksu kerros meikkiä, koska puhdistaa niin tehokkaasti. Omatkaan kasvot eivät kestäisi mitään liinoja joka päivä, on sen verran kosketuksesta ärsyyntyvä ihotyyppi, se kyllä harmittavasti rajaa paljon tuotteita pois. :/ En ole kuullutkaan tällaisesta brändistä, joten ei ole tuttu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaiset on kyllä tehokkaita putsareita, ja omassa käytössä tosiaankin toimii muutaman kerran viikossa. Ja I feel you, kosketusherkkä iho rajaa aika paljon tuotteita pois :P Pinks Boutique on kyllä mielenkiintoinen brändi, mä luulen että tykkäisit siitä seerumista mistä on jossain vaiheessa tulossa tarkempaa postausta :)

      Poista
  3. Minäkin koen jokailtaisen hipsuttelun vähän liian aikaavievänä, mutta kun muutenkin haluaa hemmotella itseään niin tällainen hoito on siihen omiaan. Olen testannut paria eri Pinks Boutiquen putsaria ja meikki kyllä irtosi, mutta munkin iholle musliiniliina on liian karkea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä putsareita muuten ole testannut merkitä? :) Hemmotteluhetkiin tämä on ihana, en kyllä jaksaisi minäkään välttämättä joka iltaista pyyheshowta :D

      Poista
  4. En ole kokeillut tällaista puhdistustsydeemiä musliiniliinoineen, mutta voisin kokeilla silloin tällöin, koska rakastan voidemaisia putsareita. Niillä muutenkin saa kasvot kunnolla puhtaaksi, minun mielestäni:)
    Pinks Boutiquesta en ole ennen kuullut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puhdistusvoiteet on ihanimpia, niillä tosiaankin saa meikin irit niin hyvin ^_^ Silloin tällöin jos käyttää, niin saa samalla kevyen kuorinnankin koska ainahan nuo puhdistusliinat vievät kuolleita ihosoluja veks :) Pinks Boutique on mielenkiintoinen brändi, saatavuus ei ehkä ole vielä (?) vaan kaikista parhain :P

      Poista
  5. Eipä ole tuttu. Paljon ihania laatutuotteita on testaamatta ja aina löytyy jotain uutta. Vaikuttaa mielenkiintoiselta tämä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se on, maailmassa on niiin paljon mielenkiintoisia tuotteita ja tuotemerkkejä :) Tämä on ihana tuote, ja sarja kuulostaa kivala noin muutenkin :)

      Poista
  6. Tälläisistä tuotteista tulee mieleen kauneushoitolat ja rentouttavat kasvohoidot. Mä suorastaan rakastan tosi paksuja puhdistustuotteita, joita voi pyöritellä kasvoille pitkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaamme siis samanlaisen puhdistustuotefilosofian :) Mä oikein hämmennyin kun nyt on ollut käytössä puhdistusvaahto, kuinka nopeasti sillä pesee, mun mielestä liiankin nopeasti. Jää siis tunne, ettei tullut ihan putipuhdasta :D

      Poista
  7. Täysin tuntematon merkki mulle. Kuulostaa mun korvaan hieman liian työläältä puhdistusrituaalilta päivittäiseksi metodiksi, mutta miksei hemmotteluhetkiin. Olen myös sillä kannalla, että ihon voimakas hankaaminen kuumalla vedellä ei ole hyväksi :/

    Anyway öljyt on tosiaan tehokkaita putsareita ja en tule niistä varmasti koskaan luopumaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hemmotteluhetkiin tämä on oivallinen, en minäkään pitkässä juoksussa varmaan joka ilta jaksaisi pyyhkeiden kanssa venkslailla :) Mulla on kyllä vähän paha tapa pestä itseäni noin ylipäänsä aika lämpimällä vedellä :D Koen, että silloin puhdistuu paremmin, vaikka sekin taitaa olla ihan yhtä myyttinen juttu kuin se, että puhdistustuotteet vaativat vaahtoa toimiakseen :D En tiedä, kuinka hyvin tämä huuhtoutuisi viileällä vedellä poiskaan. Mutta öljyt kyllä noin muuten toimii ihan perfect, enkä minäkään niistä tule luopumaan ^_^

      Poista

Lähetä kommentti

Follow