In this Light

Kauneusblogi

Luku 695-Historian havinaa, vuoden 2008 kauneushaasteen uusi tuleminen!

Sain viime viikolla aikamoisen ajatuksen, kun päädyin lukemaan vanhaa blogiani, Salkan Vintageunelmia ja hamehommia. Blogin postaukset muutin aikoinaan kaikki luonnoksiksi, paitsi muutamat viimeisimmät. Etsin alunperin vanhasta blogistani tietoa Clarinsin seerumista, sillä muistin siitä kirjoittaneeni blogissa. Päädyinkin lukemaan ihastuttavaa kauneushaastepostausta ja siitä se idea sitten lähti..ajattelin herättää haasteen henkiin, ja tehdä oman toteutukseni niin että julkaisisin omat vastaukseni vuodelta 2008, mutta päivittäisin perään tarvittaessa uudet vastaukset. Postauksen kuvat muutin toki enemmän ajan hengen mukaisemmiksi, lopussa olevat kuvat päätin jättää niin kuin ne vuonna 2008 ovat olleet.

1. Varhaisin meikkimuisto

Ensimmäinen selkeä muistikuva on tietysti äidin meikit :) Niillä leikin, siis leikin meikkaavani. Ainakin sellainen voidemainen poskipuna oli ihana, tuoksui taivaalliselle ja sillä sai hyvät "pelle posket" meikattua :D Joskus pikkuveljeni kanssa tapellessamme tämä meni kippaamaan meikit vessapönttöön! Suru taisi olla suurempi minulle kuin äidilleni, joka ei hirveästi ylipäänsä meikkaa. Voisin vielä lisätä, vaikka sinällään ei meikeistä olekaan kyse, maalasin n. 5-vuotiaana itselleni ja veljelleni vesiväreillä aivan upeat silmämeikit :) Siitä on olemassa kuvatodistusaineistoa, joka ei kylläkään tänne päädy..;)

Vuonna 2017: Tähän ei ole oikeastaan lisättävää, nuo muistot ovat säilyneet samoina ^_^

Zuii18

 2. Mitä meikkejä löytyy käsilaukustasi

Varmimmin mukana kulkee huulirasva, yleensä myös huulipuna. Joskus mukaan saattaa eksyä mineraalimeikkivoidepuuteri, silmänrajauskynä ja ripsiväri, riippuen ihan päivän kulusta ( onko aamulla vähän aikaa laittautua, onko töiden jälkeen tiedossa kaupunkiin menemistä jne..)

Vuonna 2017: Kolmesta neljään huulipunaa ja huulirasva. Myös kulmakynä löytyy, sillä joskus aamukiireessä meikkaan kulmat vasta bussissa. Mutta esim. puuteria tai poskipunaa en kanna mukanani, ellei tiedossa ole speciaali tilanne. Ja joskus toki otan töihin laajemman meikkiarsenaalin mukaan, jos tiedossa on töiden jälkeen juhlimista tai jotain muuta vastaavaa.

3. Lempituoksusi

YSL:n Babydoll oli vuosikausia lempituoksuni, kunnes viime keväänä päätin vaihtelun vuoksi kokeilla jotain toista merkkiä. Moschino:n Funny oli mielestäni ihanan raikas, joten päädyin ostamaan sen. Tosin sen suihkutettuani loppuun, voisi taas kokeilla Babydollia..:)

Vuonna 2017: Hmm, tämä on oikeasti paha! Babydoll on yhä edelleen ihastuttava, mutta tällä hetkellä olen ihastunut Elie Saabin Le Parfum L'eau Coutureen, jonka sain äidiltäni tovi sitten. Hän ei siitä itse enää niin piitannut, mutta minä taasen olen aina sitä ihastellut käydessäni vanhempieni luona ^_^

MisshaBB3


4. Henkilökohtainen kauneusvinkkisi

Nuku riittävästi! Väsyneenä silmänalusesi saattavat muistuttaa Pandan sellaisia ja sisäinen kauneutesi kärsii, sillä huonsoti nukutut liian lyhyet yöunet aiheuttavat ainakin minulla kärttyisyyttä :)

Toisena sanon ihon hoitamiseen panostamisen. Ihoa EI pestä saippualla ja ihoa täytyy rasvata, omalle ihotyypille sopivalla rasvalla.

Vuonna 2017: Ooh, olen ollut asian ytimessä jo vuonna 2008! Nyt lisään vielä kasvohieronnan, tietyn tyylinen, Dr. Hauschkan puhdistuvoiteen levittämiseen käytettävä, rullaava hierontatekniikka on kyllä tehokas nesteenpoistaja!

5. Uusin kosmetiikkalöytösi

Tässä taannoin ostaessani Lumenen Natural Code tuotteita, laittoi myyjä minulle mukaan Clarins:in HydraQuench Intensive Serum Bi-Phase pienen näytepullon. Nesteen tarkoitus on kosteuttaa, mutta olen myös todennut sen todella hyväksi meikinpohjustustuotteeksi-meikkivoide muuttuu ihollani jotenkin intensiivisemmäksi, ja pysyy paremmin. Katsotaan, panostanko vai iskeekö sisäinen piheys, 30ml maksaa suositushinnan mukaan 57e!

Vuonna 2017: Onneksi lähes kymmenessä vuodessa tulokehitykseni on ollut nousujohtoinen ja nykyään ymmärrän seerumin olevan seerumin, ei nesteen :D Mutta siis, uusin löytöni? Sanon Clarinsin pikakaunistajan, koska se ylitti kaikki ennakko-odotukseni ja löi minut ällikällä-en odottanut sen toimivan niinkin hyvin meikinpohjustajana! Tämä tosin on ehkä vähän vanha juttu, mutta uudempana löytönä sanoisin blogin kautta testissä olevan Olivia Klein -sarjan Detox-Masque hoitonaamion, joka tuntuisi räjäyttävän epäpuhtauksia ihon syövereistä esille! Sarjasta on tulossa juttua, kunhan saan testijakson päätökseen ( nyt menen n. puolessa välissä ) ja avattua ajatuksiani ^_^ ( naamio on siis pr-näyte, jos se jäi epäselväksi ).

Oknaamio1


6. Ikimuistoisin virheostoksesi

En tiedä, onko tämä ikimuistoisin, mutta iholleni ei ilmeisesti sovi Lumenen meikinpohjustuaine. Se jotenkin tukkii sen. Siihen verrattuna tuo Clarins on jotain aivan taivaallista :)

Ikimuistoisia ovat olleet kaikki iholle kevyen päivetyksen tuovat kosteusvoiteet ( eivät ne, jotka ovat itseruskettavia, vaan ne, jotka päivän päätteeksi lähtevät kasvoilta pesun yhteydessä viemäriin), ne saavat ihoni värin näyttämään..öö, laikukkaalta? Nyt olen oppinut ja kierrän kaukaa kaikki mainoslauseen kevyesti päivettävä-sisältävät tuotteet :)

Vuonna 2017: En rehellisesti sanottuna muistanut, että minulle onkin jäänyt traumoja sävyttävistä hehkutuotteista! No, ilmankos en ole niitä niin ostanut..mutta hmm, lähes kymmenessä vuodessa on valitettavasti tullut tehtyä virheostoksiakin aika paljon. Mutta tuota noin, tuota noin. En tiedä kehtaanko sanoa..tästä virheostoksesta, tai kröhm, ostoksista, olen saanut mieheltäni niin paljon kuittia. Ja se kuittailu, se ei lopu. Se tulee kestämään niin kauan, kuin vaan olemme elossa ja ylipäänsä yhdessä. Muistot siivittävät meidät vuoteen 2013. Olen aina ollut kosmetiikasta innostunut, mutta tuona vuonna innostukseni heräsi aivan uusiin sfääreihin. Ihoni myös kenkkuili, ja kuvittelin apteekkikosmetiikan olevan vastaus kaikkiin ongelmiini. Kesäkuussa 2013 matkustimme Ranskaan, tuon meidän aptekkikosmetiikan mekkaan. Siellähän apteekin hyllyt notkuvat toinen toistaan edullisempia La Roche Posayn, Vichyn ja Avènen tuotteita! Saatoin kyseisen reissun aikana ostaa aikamoisen kasan Avènen tuotteita, mies oli välillä tuskainen kun "mä ihan vaan piipahdan vielä tuossa apteekissa!" toistui sen..kymmenennen apteekin jälkeen? Valitettavasti rasvat eivät oikein sopineet omalle iholleni otettuani ne käyttöön. Hivutin ne pikkuhijaa mieheni yöpöydälle, valitettavasti mies aika nopeasti huomasi mistä oli kyse ja lempeä kuittailu alkoi. Mieskään ei oikein kaikkia tuotteita kokenut omakseen, taisinkin vihdoin ja viimein vuosi sitten heittää sen viimeisimmän rasvapurkin roskikseen, hyväksyen kohtaloni "Pariisin rasvojen tarun turmelijana" mieheni mielestä ^_^ Kun seuraavan kerran matkustamme Pariisiin, veikkaan minulla olevan porttikiellon apteekkeihin..

7. Meikkivoiteella vai ilman

Ehdottomasti meikkivoiteella! Pelkään näyttäväni rapajuopolta, jos en laita meikkivoidetta, ihoni siis punoittaa ja kiiltelee ilman sitä. Ja siis, en todellakaan ole rapajuoppo :) Tässä voin mainita meikkivoidesuosikikseni L'orealin True Match Minerals meikkivoide. Tämän kanssa ei tarvitse erikseen käyttää puuteria, sillä iho ei juurikaan päivän mittaan kiiltele-toisin kuin normaaleilla meikkivoiteilla.

Vuonna 2017: Kyllä, meikkivoide on edelleen pop! Nykyään vannon myös BB- ja CC-voiteiden nimiin ja suosikkeja meikkivoiteiden saralla on lukuisia. Ja nykyään on vallan ihania luonnonkosmetiikankin meikkivoiteita tarjolla ^_^ Vitsit, miten paljon kosmetiikkamaailma onkin muuttunut lähes kymmenessä vuodessa, meikkivoiteissa on nykyään aivan erilaista teknologiaa, mitä vuonna 2008!

8. Eyeliner vai kajal

Hmm, minun suosima Gosh:in silmänrajauskynä kai lasketaan kajaliksi? Sillä piirrän rajaukset, jos on aikaa, teen vielä eyelinerilla kapean rajauksen ripsien tyveen tuomaan lisäkorostusta.

Vuonna 2017: Hmm, kyllä useimmiten teen rajaukset kajalilla..

ElluS10


9. Tuote, jota ilman et tulisi toimeen

Silmämeikinpohjustusvoide! Mieletön taika-aine, jolla saa luomiväreihin lisää potkua ja kestoa, omani toimii kuin unelma. Käytän tätä myös silloin, jos teen ainoastaan rajaukset. Ilman en tulisi myöskään toimeen ripsiväriä enkä sitä meikkivoidetta, mutta hypetetään tuota silmämeikinpohjustusainetta-se on kehunsa ansainnut :)

Vuonna 2017: Oho, ilmeisesti kun tuo pohjustusvoide on loppunut, en ole ostanut uutta..Minulla olikin 2010-luvulla pitkä luomiväritön kausi, minimalistisuus ulottui myös meikkityyliinikin. Mutta kyllä, silmämeikinpohjusaine on kyllä kehunsa ansainnut, myös vuonna 2017! Tosin, nykyään kyllä fanitan niin paljon huulipunia, että taidanpa vastata sen ^_^ En halua tulla toimeen ilman huulipunaa, niin se kuulkaa vaan on!

10. Tuote, jota haluat vielä koittaa

Hmm, nyt tuli paha. Varmaan jotain todella hifistely yberkallista kasvorasvaa..tai sitten jotain ihania kauneushoitoja, itseasiassa täytyisi varmaan varata aika kosmetologille ihonpuhdistukseen..

Vuonna 2017: Voi kuulkaa, niitä on niiiin monia! Mutta esimerkiksi Armanin meikkivoide kiehtoo, Elizabeth Ardenin huulipunat, Zuiin meikinpohjustaja ja ja ja..

Laitetaan tähän loppuun vielä kuvaa parista kauniista naisesta..tai, toisen kauneus on vähän kärsinyt kolausta, ikävä kyllä :(

Tähän pyritään, eikös vain?:)
kuva täältä

..Kun taas tähän ei. Ehkä Amy toimii elävänä esimerkkinä, ettei kannata tupakoida, juoda viinaa ja käyttää huumeita ( ainakaan liikaa!)
kuva täältä

Vuonna 2017: Rest in Peace, Amy <3 ( mietin kyllä, deletoinko vallan lopun kuvat, mutta toisaalta, menkööt nyt, nostalgian takia ) 

Jotta haaste olisi haaste, sisältyy siihen tottakai haastaminen. Haastettujen ei tarvitse miettiä, mitä olisi vuonna 2008 kysymyksiin vastannut, ihan nykyhetken tilanne riittää. Toki jos muistaa esim. sen ajan uusimman kosmetiikkalöydön tai sen hetken ikimuistoisimma virheostoksen, niin antaa palaa vaan :)!

Mutta haastan mukaan: 22 Kommentit

 1. Tuo Olivia Kleinin Detox-naamio alkoi kuule heti kiinnostamaan! Kaunis on tuo sun ottama kuvakin :) Kiva haaste, voisin itsekin toteuttaa. Niin ne vaan jotkut asiat muuttuu 9 vuodessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aika tehokas tuote, ja mielenkiintoinen koostumukseltaan :) Ja tartu ihmeessä haasteeseen, olisi ihana lukea sunkin mietteet ^_^ 9 vuotta on muuten ihan tolkuton aika, niin se aika vaan rientää! :D

   Poista
 2. Hörähtelen täällä vieläkin kohdas 5 nesteelle. :D Siis ihan parasta lukea omia vanhoja juttujaan. Mulla olisi tolla yksi teinivuosien päiväkirja olen harkinnut, että jos kehtaisi siitä laittaa pari riviä blogiin, mutta epäilen, että se on liian hirveää ja menetän kasvoni lopullisesti. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, en muista oliko tuo neste sarkasmia vai ei, mutta huvät naurut sain itsekin :D Omat vanhat jutut on kyllä niin mahtavia, ja tulee aina sellainen "apua, mitä mä olen kirjoittanut!"-fiilis ^_^ Mutta ehdottomasti teinivuosien päiväkirjasta otteita blogiin! Mulla ei luojan kiitos silloin ollut päiväkirjaa, mutta ahkera kirjeenvaihto sen sijaan paikkasi sen puutetta. Satuin pari vuotta sitten löytämään kirjeenvaihtokavereideni kirjeitä ja mietin, pitäisikö ne ihan polttaa :'D ( mutta sitä en tee, vaikka kuinka ne nolottaisikin :D )

   Poista
  2. Vähän on noita lueskellessa polttaminen käynyt mielessä. Siis ne ovat niin noloja, itsellä nousee sellainen tuskanhiki kun niitä lukee, tuntuu, että joka päivä ollut valtava tuska jostain asiasta, ystävistä, jostain pojasta jne. :D Ihan hirveitä. :D

   Poista
 3. Onpa hauska idea:) Mielenkiintoista kuinka nopeasti kehitys on kehittynyt kosmetiikkarintamalla noin kymmenessä vuodessa. Paljon on tullut uutta, mutta paljon myös säilyy klassikkokategoriassa:)

  Kiitos Salka, otan haasteen aivan into pinkeenä vastaan:) Oman kosmetiikkamenneisyyden muistelu voi olla aika surkuhupaisaa, joten pitäydyn varmaan pääosin nykyhetkessä, jollei sitten muistu mieleen jotain "helmiä" takavuosilta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ja esim. vanhojen muotilehtien selaaminen on avartavaa, on niin hauska bongailla vanhoja kosmetiikkamainoksia ja miettiä, "ai niin tuollainenkin oli" :D Ja jotkut tuotteet pitävät sitten pintansa, kuten tuo Clarisin pikakaunistaja hyvänä esimerkkinä :)

   Ja ole hyvä, mä niin ilomielin luen vastauksia, jos joku innostuu tän toteuttamaan ^_^ Ja on ihan om pitäytyä nykyhetkessä, itse en voinut vastustaa kiusausta kun löytyi niiin herkullista materiaalia menneiltä vuosilta :'D

   Poista
 4. Olipa hauska haaste. Vähän oli jutut muuttuneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ^_^ Ajat on muuttuneet, sitä ei edes tajuakaan ennen kuin asiaa ajattelee syvemmin :) Ja mitä mahtavinta on se, että on päässyt näkemään kaikkia ihania uusia innovaatioita jne. ^_^

   Poista
 5. Oh, Babydoll:) Sitä mäkin käytin ja myös siitä tehtyä jotain toista versiota jonka nimi ei tule mieleen. Hauska postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Babydoll on ihana, multa yhä löytyy pullo sitä ja varjelen kuin kansallisaarretta 😊 Kiva kuulla että tykkäsit postauksesta 😄

   Poista
 6. Haha, olispa mullakin ylhäällä kirjoitettuna joitain vuosien takaisia ajatuksia kosmetiikan käyttöön liittyen :D Tää postaus oli ihana piristys päivään ja kiitos kovasti haasteesta! Lähden oikein innolla toteuttamaan tätä itsekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen onnellinen, että blogin myötä sellainen tietty päiväkirjamaisuus on olemassa ja voi palata omiin vanhoihin teksteihin 😊 Kiva kuulla että postaus piristi! Mulla oli hauskaa tätä kirjoittaessa, mutta samalla niin nostalginen olo 😁 Mielelläni luen sun version tästä 😊

   Poista
 7. Kiitos haasteesta! Vaikuttaa mielenkiintoiselta kyllä, laitan sen nyt ainakin luonnoksiin itselleni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, mielelläni lukisin sunkin vastaukset ^_^

   Poista
 8. Tää oli mahtava postaus! :) Kiitos haasteesta, aion ehdottomasti tehdä sen.

  Mä vieläkin välillä haikailen Babydollin perään. Se oli niin tajuttoman hyvän tuoksuista tai ainakin silloin melkein 20 vuotta sitten se tuoksui hyvältä. En ole haistanut sitä vuosikausiin (sitä ei kai ole enää saatavilla kuin minipulloseteissä), joten voi olla että makuni on muuttunut. Vaikka sitä olisi saatavilla, en usko että enää ostaisin sitä. Mulle tulisi siitä mieleen vanhat ajat, jotka eivät kaikki olleet niitä parhaimpia. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, ja vitsit kun mullakin oli hauskaa tätä kirjoittaessa :D

   Multa löytyy pullo Babydollia, pyysin sitä kolme vuotta sitten synttärilahjaksi ja mieheni sen sitten tilaili ulkomailta, kun Suomessa sitä ei enää silloin myyty :( Ja vitsit, jos se on nyt vallan lopetettu! Se on kyllä ihanan tuoksuinen mun mielestä vieläkin! Se on varmaan meidän ikäluokan yksi the tuoksuista, muistan vieläkin kun siitä ekan kerran luin jostain muotilehdestä ja pyysin joululahjaksi äidiltäni, ilman mitään etukäteistuoksutteluja :D Mutta joo, tiedän tuon tunteen, että jos tuoksuun liittyy huonoja muistoja, tuoksun viehätys häviää :(

   Poista
 9. Huh, niin sitä vaan eteenpäin mennään. Eipä tartte kun blogista ottaa ekat postaukset esiin, niin alkaa hykerrys

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Joo, aika hykerryttäviä tekstejä meiltä kaikilta löytyy, hihittelin kyllä ekan blogini teksteille aika estottomasti tuossa taannoin :'D

   Poista
 10. Olivia Klein arvostelut kiinnostaa ja kovasti. Kaikki detox-tuotteet ja epäpuhtauksille suunnatut jutut ovat aina tarpeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan näillä näkymin helmikuun lopussa tai maaliskuun alkupuolella olisi Olivian tuotteista tulossa juttua, yritän ainakin tuosta naamiosta kertoilla ihan ekana :)

   Poista
 11. Hei tää on kiva ja saattais lähteä kaappaukseen, mutta miten ihmeessä sanon, mikä on kaikkien aikojen tuoksu, omg, ihan mahdotonta. :) Muiskuja <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow