In this Light

Kauneusblogi

Luku 739 - Smashbox ja sheavoin mysteeri

Smashbox Smashbox8

Rakastan kirkkaita, punaisia ja fuksiaisia huulipunasävyjä. Mutta on nudemmillekin huulipunille sijansa. Päädyin vähän spontaanisti ostamaan Smashboxilta nudesävyisen huulipunan, jota liikkeessä kokeiltiin huulille. Alun perin olin ostamassa Buxomin punaa, mutta heidän sävyvalikoimasta ei löytynyt hyvää, kylmään taittavaa malvaista sävyä, joten suuntasimme myyjän kanssa Smashboxin hyllylle. Tämä olikin ensi kosketukseni kyseiseen, viime vuonna Suomen markkinoille rantautuneeseen merkkiin!

  Smashbox11Smashbox huulipuna Smashbox16

Be legendary lipstick -huulipunassa on hurja sävyvalikoima, sävyjä on jopa 120! Osa sävyistä on mattakoostumuksella, osa taas kermaisella. En ole aivan varma, onko Suomessa saatavilla kaikki sävyt. Minä päädyin myyjän avutuksella sävyyn Mauve, joka on kaunis, malvainen sävy. Mauve lukeutuu mattaisiin sävyisihin. Huulipuna on pakattu tyylikkääseen, metalliseen hylsyyn joka on tukeva. Huulipunan mainostetaan sisältävän mm. C- ja E-vitamiineja, jotka incistä löydänkin, mutta sen sijaan luvattua sheavoita en vaan incistä löydä. Hassua, mutta olisikohan nämä mattapunat sitten ilman tuota sheavoita? Minuun tosin pahvissa ollut mainostarra "sisältää sheavoita" meni kyllä täydestä läpi, huomasin epäkohdan vasta tätä postausta tehdessäni, jolloin ylipäänsä aloin tutkia inciä! Täytyypä jatkossa syynätä incit tarkemmin, toisaalta tiesin huulipunaa ostaessani, ettei sen kilpailuvaltti ole raaka-aineet ja oikeastaan sheavoin puuttuminen on itselleni jopa hyvä asia, sheavoilla on nimittäin taipumusta saada ihoani tukkoon. Synteettisen kosmetiikan huulipunat tulevat varmasti olemaan se "paheeni", vaikka luonnonkosmetiikkaan päin olen muuten enemmän kallellaan. Koska tuotteesta on sekä kermainen, että mattainen koostumus on inceissä tottakai eroavuutta, mutta yhtä kaikki, vähän hämäävää mainostaa tuotetta raaka-aineella, jota siinä ei kuitenkaan ole! Laitan oheen vielä incin Sephorahan sivuilta kopsattuna, tästä linkitä voitte käydä kurkkimassa cream-koostumuksen incin, josta siis sheavoi löytyy.


Inci: Octyldodecanol, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Silica, Tricaprylyl Citrate, Ozokerite, Isononyl Isononanoate, Paraffin, Phenyl Trimethicone, Microcrystalline Wax, Ethylhexyl Palmitate, Caprylic/Capric Triglyceride, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Oil, Acrylates Copolymer, Polyethylene Terephthalate, Stearyl Stearoyl Stearate, Flavor, Vanillin, [+/- Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Blue 1 Lake (CI 42090), Carmine (CI 75470), Red 6 (CI 15850), Red 6 Lake (CI 15850), Red 7 Lake (CI 15850), Red 21 Lake (CI 45380), Red 28 Lake (CI 45410), Red 30 Lake (CI 73360), Red 33 Lake (CI 17200), Yellow 5 Lake (CI 19140), Yellow 6 Lake (CI 15985)].

  Smashbox20 Smashbox18 smashbox1

Huulipunan sävy on ihana! Kylmän malvainen sävy on kivaa vaihtelua kirkkaisiin punaisiin nähden. Huulipuna levittyy ilokseni suhteellisen inhimillisesti, se ei tunnu liian kuivakalta. Mutta tästä ei kuitenkaan tullut suosikkipunaani. Ja luulen, että suurin syy on juurikin tässä sävyssä. Huulipuna nimittäin kerääntyy minulla päivän mittaan aivan järkyttävän näköisesti siihen kohtaan, missä menee huulipunan raja huulten sisäpuolella. En osaa sitä sanoa, kuinka nopeasti näin tapahtuu, mutta jossain vaiheessa huomaan huulimeikin tehneen tepposensa. Huulimeikin rapistumisajankohtaa on siis hankala määritellä, ja se varmaan riippuu vähän päivästäkin. Muuten huulipunan kesto on hyvä, mutta minua vähän häiritsee ajatus siitä, että huulimeikki tekee tepposensa, enkä voi siihen etukäteen hirveästi vaikuttaa, tai ehdi heti asiaa korjata. Uskoisin huulipunan toimivan minulla paremmin jollain toisella sävyllä tai tuolla normaalilla cream-koostumuksella. Olen nimittäin huomannut sen, että klassiset punaiset sävyt tuntuvat toimivan huulipunien koostumuksissa parhaiten, ja juurikin eri sävyt aiheuttavat huulipunien laaduissa suuriakin eroavaisuuksia - ihan siis jo yhden merkin huulipunien suhteen!

14 Kommentit

  1. Onpa ihanan värinen, sopii sulle erittäin hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mäkin tykkään sävystä, vaikka omilla huulillani koenkin kirkkaammats ävyt omakseni :D

      Poista
  2. Toi sävy näyttää ihanalta sulla! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Koen oloni tosiaankin toisissa sävyissä kotoisammaksi :D Ehkä mun pitäisi muuten kokeilla tän sävyn alle jotain toista sävyä, tuomaan vähän tiettyä lämpöä?

      Poista
  3. Yksi tai kaksi (tai useampi) arkipuna on hyvä olla. Olen kyllä kanssasi samaa mieltä, näyttävämmät huulet on sun juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, mulla niitä taitaa löytyä useampikin :D Mutta joo, kirkkaammat sävyt ovat enemmän mieleeni :P Tai ehkä enemmän sellaiset beigemmät nudet kuitenkin.

      Poista
  4. Toi on sun näköinen sävy, mutta harmi, ettei koostumus ole nappiin. Pitää varmaan tehdä uusi retki Kicksiin? <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, siis tää tuntuu ja levittyy huulille ihastuttavasti, mutta tauhkaantuu ihmeellisesti o_O Olen nyt ehkä tottunut liian hyvään sen Kicksin oman merkin huulipunan, ja monien muiden huulipunien kanssa :D Ja hihhii, ehdottomasti uusi retki Kicksiin, tai johonkin toiseen kosmeapajaan :D <3

      Poista
  5. Kaunis, tasainen sävy ja meikki. Minulle tuntemattomampi merkki, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen kuviesi ja kertomasi perusteella. Ihanaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Viltsu :) Puna itsessään on hyvä, mutta kuluu vähän hassusti. Luulen, että sävykysymys, ehkä sellainen klassisempi sävy toimisi paremmin? Ihanaa viikon jatkoa myös sinne :)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. No sanopa! Tänään kävin nopeasti Kicksissä, ja Suomessa ei ihan noin iso valikoima ole kuitenkaan, kun nopeasti silmäilin valikoiman :D En kuitenkaan jäänyt laskemaan, haha!

      Poista
  7. Ihan juuri täydellinen sävy omaan makuun ja juuri tuollaisen sävyisiä punia käytänkin. Smashboxilta en omista yhtäkään tuotetta, mutta kieltämättä paljon kehuttu sarja kiinnostaa.

    Aurinkoa viikkoosi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näillekin sävyille löytyy kannattajakuntansa, itse olen viehättynyt kirkkaamiin sävyihin :) Mä aion vielä antaa mahdollisuuden niiden Cream-punille, ja ne pohjustajat kyllä kuumottavat! Varsinkin se öljy, sekä vesi :D Uskoisin meikkipohjienkin olevan nappituotteita <3

      Aurinkoa myös sinun viikkoosi ja halit <3

      Poista

Lähetä kommentti

Follow