In this Light

Kauneusblogi

Luku 743 - Ihonhoitorituaalini nyt ja tuotesuosikkeja sen saralta

Suosikiit2

Rakastan lukea ihonhoitorituaaleista. Tai rutiineista! Itselleen oikeanlaisella ihonhoidolla kun saa ihan oikeasti näkyviä tuloksia aikaan, tai vastapainoisesti pidettyä ihon tasapainossa. Olen jo nuoresta asti ollut kiinnostunut ihonhoidosta, kiitos äitini joka jo suhteellisen varhaisessa vaiheessa teroitti ihonhoidon merkitystä. Jos meikkaat, muistat pestä meikit pois! Oma ihoni olikin sellainen, ettei pelkällä vedellä ja saippualla oltaisi kovin pitkälle pötkitty ( enkä missään nimessä suosittele sitä yhtään kenellekään! ), ja olikin kivaa, että teini-iässä äiti huolehti, että minulta löytyy ihonhoitotuotteita. Tosin, voi olla että myös se sisäinen paloni olisi ajanut minut kosmetiikkahyllyjen äärelle, mutta ilman äidin sponsorointia olisi moni juttu jäänyt ostamatta. Vaikka myönnän kyllä kantaneeni kesätyörahani erinäisiin kosmetiikkaliikkeisiin, köhköh! Mutta ajattelin kertoa tämän hetkisistä ihonhotorutiineistani, ja samalla vinkata omia suosikkituotteitani. Näistä monesta olisi tarkoitus postata vielä erikseenkin, joten en vielä kirjoita näistä kovin syvällisiä arvioita.


  puhdistusvoide

Olen viimeiset vuodet pallotellut ihon puhdistamisen suhteen. Kaksoispuhdistus vai ei, siinäpä kysymys? Olen kokeillut eri puhdistusmetodeja ja vertaillut niiden eroavaisuuksia. Pääsääntöisesti olen tehnyt kaksoipuhdistuksen, mutta välillä kokeillut vain yhden tuotteen tekniikkaa. Nyt olen jälleen kerran sillä kannalla, että kaksoispuhdistus kannattaa! Kunhan sen tekee tarpeeksi hellävaraisilla tuotteilla. Tarkoitus ei kuitenkaan ole pestä ihon suojavaippaa pois, ja se on helposti vaarana liian voimakkaasti peseviä tuotteita käyttäessä. Käytän ensimmäisenä putsarina joko balmimaista, tai öljymäistä tuotetta. Toisessa vaiheessa tykkään käyttää voidemaisia ja maitomaisia tuotteita. Mia Höydön Sievä-puhdistusvoide on todella tehokas, mutta lempeä tuote. Käytän nyt Sievää puhdistusöljyn jälkeen. Kasvoista tulee syväpuhdistetut, mutta ei narskuvan kuivat. Tarvittaessa esimerkiksi muutaman päivän reissulle voin pakata vain tämän, koska Sievä puhdistaa meikinkin pois.
  seerumi

Iltapesun jälkeen suihkutan kasvoille suihkutettavaa kasvovettä tai vaihtoehtoisesti kukkaisvettä. Kun kasvot ovat kosteat, imeytyy seuraavaksi vuoroon tuleva seerumi niin paljon paremmin! Olen huomannut tämän hetken seerumisuosikkini, Novexpertin Hyaluronic Acid Booster -seerumin, toimivan parhaiten juurikin niin, levitettynä märille/kosteille kasvoille. Tällöin seerumia riittää pienempi tippa, kuin kuivalle iholle levitettynä! Hyaluroniseerumi onkin kunnon kosteuspommi, tämän kaltainen tuote on ehdoton pintakuivalle/kuivalle iholle! Heti perään levitän kosteusvoiteen, joka vaihtelee päivästä ja fiiliksestä riippuen.

 Kosteusvoiteen lukitsen paikoilleen öljyllä, tällä hetkellä tykkään Balm Balm -merkin frankincense kasvoöljystä. Öljyssä on mukana liuta muitakin öljyjä, mutta frankincense tehostaa ihon verenkiertoa ja on hyvä raaka-aine ihon ikääntymistä ennaltaehkäisevänä! Kirjoitinkin aiemmin postauksen öljy ylle vai alle ja tosiaankin, olen tällä hetkellä öljy ylle -metodin kannattaja! Minusta on ihanaa sivellä viimeiseksi tuotteeksi öljy, joka tosiaankin lukitsee muiden tuotteiden kosteuden alleen, jolloin ainesosat pääsevät yöllä pahemmin "muhimaan". Voi tosin olla, että kesäksi jätän öljyn välistä, jos luvassa on oikein kuuma ja kostea kesä.


Minun ei varmaan tarvitse kertoakaan, mitä aamuisin teen kasvoilleni? Olen jo teinistä asti pessyt kasvoni aamuisin kasvovedellä, ja misellivesien tultua kunnolla markkinoille vuonna 2013, misellivesillä. Jonain aamuina saatan suihkia hoitonesteellä kasvot märiksi, ja käyn ne vielä vanulapulla läpi. Vanulappuun kertyy yön aikana kasvoille tyynyliinasta kertynyttä nöyhtää, sekä edellisen illan tuotteiden jäänteitä. Minulle kasvojen läpikäyminen vanulapulla on psykologinen tapa, vaikka jonain todella kiire aamuina jätänkin tämän rutiinin välistä ja lähden meikkaamaan suoraan yön yli -kasvoille. Eikä tämä kyllä ihoa millään muotoa vahingoita! Mutta, on kiva saada pyyhitttyä silmät unihiekasta vapaiksi, ja kasvot herätettyä kosteuttavalla kasvojen pyyhintävedellä. Olivia Kleinin Base Toner -hoitovesi on jo valitettavasti poistunut markkinoilta, mutta se on ollut varsin mieluisa tuote kasvojen kevyeen kosteuttamiseen, sillä ns. normaalin vesipohjan sijaan tuote pohjautuu aloe veraan sekä hamamellikseen!

En siis ole se henkilö, joka aamuisin kerrostaisi tuotteita tuotteen perään kasvoille. Ihan jo siksi, että en ehdi. Tai jos ehtisin, minun pitäisi herätä entistä aikaisemmin. Ja minä olen se aamu-unisin ihminen, ettei mitään rajaa, torkutan niin pitkään kuin vaan voin! Siksi asetankin aamujen kosteusvoiteille korkean riman. Ne eivät saa olla liian tuhteja, mutta eivät lirujakaan. Clarinsin pikakaunistaja, Beauty Flash Balm on tuote, josta en tule koskaan luopumaan. Minulle se käy kosteusvoiteesta, ja meikinpohjustajasta. Tästä olen kirjoittanut jo aiemminkin. Mutta nopeasti kerrattuna, tuote napakoittaa ihoa, ja luo hengittävän suojakalvon ihon sekä meikin väliin, pidentäen meikin kestoa. Saa nähdä, miten tuote toimii kuumina kesäpäivinä!

Ja aurinkosuoja. Sitä ilman ei kesää, tai kevättä tule. Käytän erillistä suojavoidetta, tai sitten panostan meikkipohjan suojakertoimellisiin ominaisuuksiin, päivästä riippuen. Paljon ulkoilua sisältävinä päivinä luotan erilliseen suojaketoimeen, sateisena "töihin ja töistä kotiin" -päivänä taas uskallan mennä meikkipohjan suojakertoimilla.

Tällaisilla ns. perusrituaaleilla menen tällä hetkellä! Voisin jossain vaiheessa raottaa sitäkin, mitä erikoisempia hoitorituaaleja minulla on.

Millaisia rituaaleja sinulla on?

14 Kommentit

 1. Mulla taitaa olla aika samankaltainen perusrutiini, tosin nyt olen harrastanut kosteuttavia naamioita ja kosteuttavia tuotteita tavallista enemmän, sekä öljyillä läträilyä, you know;) Mulla on käytössä aika paljon Ordinaryn tuotteita, ja aion jatkaa niiden parissa vielä pitkään:)
  Sun erikoisrituaaleista olisi kiva lukea pian:)
  Kivaa iltaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas lasken naamiot niihin erikoisrituaaleihin, pyrin niitäkin pari kertaa viikossa käyttämään ^_^ Mutta sulla onkin ollut hyvä syy lisäkosteuttamiselle, sen retinolin takia :T Nyt kun ilmat ovat oikeasti lämmenneet, huomaan kyllä ihon muuttuneen ns. normaalimmaksi.

   Ihanaa iltaa myös sinne ^_^

   Poista
 2. Kasvot pesen joka Erisanin pesugeelillä ja kosteutukseen käytän Lumenen tyrniöljyä.
  Aamulla pesen kasvot vedellä ja suihkin Clarinsin fixing sprayta.
  Ihanat rituaalit sinulla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se Erisanin geeli onkin muuten tosi kiva tuote, eikä ole kuivattava ^_^ Tyrniöljy kuulostaa ravitsevalta :) Kivaa alkavaa viikonloppua :)

   Poista
 3. Vannon kaksoispuhdistuksen nimeen ❤️ Meikittömän päivän iltana saatan puhdistaa kasvot vaan misellivedellä.
  En myöskään ikinä jätä laittamatta seerumia, sy-voidetta ja kosteusvoidetta. Enkä voi laittaa niitä ilman että olen pyyhkinyt kasvot ensin miselli- tai kasvovedellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä se vaan on niin, että kaksoispuhdistus vaan toimii :) Mäkin meikittöminä päivinä teen vaan yksöispuhdistuksen :D Eli hyvin samantyyliset metodit meillä onkin käytössä :)

   Poista
 4. Toi on niin jännä, että sä oot rakastanut tohon Beauty Flash Balmiin, kun itselleni se ei ole koskaan ollut sellainen suurta ihastusta herättänyt tuote, koen sen jotenkin konstikkaana. :D Mun ihosta on viime aikoina huomannut, että on kesä, pystyin jättämään öljyn pois, koska iho alkaa olla niin lähellä normaalia, jee. Nää kesät kyllä aina on opetus itselle, miten helppoa olisi, jos oma iho olisi aina normaali. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mulla se jotenkin mystisesti toimii :D Toki luulen, että kesällä se on liian kosteuttava. Mutta olen lukenutkin, että tuote jakaa aikalailla mielipiteitä. Ja olen onnellinen, että se toimii mulla ^_^

   Ja joo, mäkin olen huomannut, että nyt kun oikeasti lämpimämmät ilmat saapuivat, voi esim. tuon öljyn jättää välistä. Hassua, kuinka iho voikin muuttua ihan päivässä erilaiseksi :D Tosin, otin nyt pari päivää sitten yhden uuden, erikoisemman tuotteen käyttöön, voi olla että se on nyt niin tehokas, että pärjään pienemmällä tuoterepertuaarilla o_O

   Poista
 5. Saman oon pistäny merkille tosta "ihon kostuttamisesta",se myös helpottaa raskaampien tuotteiden imeytymisen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin totta! Kosteampi iho jotenkin "hotkaisee" raskaampia tuotteita paremmin ihoon kiinni ^_^

   Poista
 6. Mä harrastan illalla tuotteiden kerrostamista, mutta aamulla mennään aika yksinkertaisella puhdistus+voidekombolla. Illalla laitan sitten essencen, seerumin ja öljyn voiteen lisäksi. Ja puhdistan ihon huolella konjac-sienen avulla, teen kaksoispuhdistuksen ja suihkin kasvovettä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, ihonhoidossa muuten kannattaakin panostaa iltapainotteisesti, koska iho on silloin vastaanottavaisempi :D Jonain vapaapäivinä olen saattanut truuttailla aamuisinkin enemmän tuotteita, ja varsinkin talvella tuli huomattua että se kyllä tuntui auttavan ihon pintakuivuuteen sekä siihen, ettei iho kuivunut päivällä niin nopeasti.

   Poista
 7. Tuosta Clarinsin tuotteesta tykkään kovasti ja tuo Novexpert kiinnostaa. Maiju meinaan vei kerran Sokoksella Novexpertin purkkien luo ja iholla tuntuivat todella ihanilta, silkkisiltä. <3 Joten ties vaikka. .)

  Kivaa iltaa Salka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, toinen Clarins-fani ^_^ Mä olen nyt löytänyt merkin uudelleen ja olen siitä aivan innoissani :D Mutta on tuo Novexpertkin ihan törkeän hyvä! En voi kuin lämmöllä suositella tuota seerumia ^_^

   Ihanaa alkavaa viikonloppua <3

   Poista

Lähetä kommentti

Follow