In this Light

Kauneusblogi

Luku 755 - Colose ja meikinpohjustajana toimiva tyrninaamio

Colosetyrni

Olen viime aikoina ollut niin fiiliksissäni, koska kesä on saapunut. Moni postausaihe käsitteleekin tällä hetkellä enemmän kesäisiä asioita, kokisin hassuksi postailla nyt esim. meikkivoiteesta, joka on talvella toimiva. Osa keväisistä tuotekokeiluista jääkin suosiolla odottamaan tulevaa syksyä, jolloin ne ovat ehkä ajankohtaisempia. Nyt aion nauttia kesästä ja siihen liittyvistä kosmetiikoista!

Meikin pohjustaminen on se ikuisuuskysymys. Väitän, että se on helppoa kaikkina muina vuodenaikoina, paitsi kesällä. Kesällä kuumuus, aurinko ja ilman kuivuus sekä kosteus ja ihon auringolta suojaaminen aiheuttavat haasteita.  Olen myös huomannut sen, että jos iho on jostain syystä epätasapainossa, vaikuttaa se myös meikinkin kestävyyteen. Mutta ajattelin avata tätä aihetta vielä perusteellisemmin myöhemmin, kun saan havaintojani purettua.

P8067001

Olen varmaan jo kyllästymiseen asti hehkuttanut Clarinsin Beauty Flash -pikakaunistajaa. Se on vaan niin mainio meikinpohjustustuote! Huomasin sen vaan kesällä olevan ehkä liian tuhtia, kuten etukäteen vähän mietinkin. Tai se vaatii ehdottomasti kaverikseen mattaavan meikkivoiteen sekä BECCAn puuterin. Muistelin kätköistäni löytyvän toisen pikakaunistajan. Colosé-merkin tyrninaamion ( 33 € / 50 ml ). Tästä minun itseasiassa piti kirjoittaa jo viime kesänä, mutta se jäi. Tuote on kuitenkin nyt ajankohtainen, sillä se on mitä oivin kesäinen meikkiä pohjustaja pikakaunistaja! Olen huomannut, että jostain syystä omalla ihollani nämä pikakaunistajat toimivat hyvin meikin pohjustamiseen, kaikillahan nämä eivät toimi siinä tarkoituksessa.

Tyrninaamio on koostumukseltaan geelimäistä. Sen tuoksu on kirpeän raikas. Tuotelupauksiin kuuluu kiinteyttäminen, kosteutus ja tasoitus. Raaka-aineina naamiossa on käytetty tyrniuutetta, vehnäproteiinia, oliiviöljyä, hiivauutetta ja merimineraaleja. Tyrniuuttella oli aikamoinen lista ominaisuuksia, se virkistää, poistaa nestettä, kiinteyttää, heleyttää..itselläni on tyrnistä sisäisessä käytössä erittäin hyviä kokemuksia, aina välillä vedän tyrnimehu-kuurin. Siinä saa kunnon C-vitamiinipommin, sekä muita hyviä antioksidantteja! Mehukuurilla saa hyvin myös nujerrettua alkavaa flunssaa ja itse säästyin viime talvena vallan flunssalta tyrnimehu-kuurin ansiosta.

Naamiota voi käyttää monella eri tavalla, ihan perinteisenä kasvonaamiona, kaksoisleuan kiinteyttäjänä, silmäpussien häätäjänä. Mutta oma suosikkitapani on ollut käyttää sitä meikinpohjustamiseen. Tällöin sitä voi käyttää kahdella tapaa. Joko niin, että levittää ohuen kerroksen naamiota kasvoille ja sen ylle vielä päivävoiteen. Toinen tapa on levittää ohut kerros ja meikkipohja heti naamiokerroksen ylle.

Kun naamion levittää kasvoille, hetken kuluttua tuntee pienen, kiristävän tunteen. Omasta mielestäni Clarinsin pikakaunistaja on kosteuttavampi/täyteläisempi ja tämä Colosén taas ehkä enemmän vielä napakoittavampi. Tämänkin pikakaunistajan suhteen tottakai vaikuttaa meikkivoide sekä ihon vointi lopputulokseen. En voi kesällä käyttää kovin kosteuttavia meikkivoiteita, vaan suosin mattaisempia vaihtoehtoja. Mutta tyrninaamio loihtii oivan pohjan meikkiä varten, iho jää napapammaksi mutta heleäksi ja kosteutetuksi, ei kuitenkaan liian tuhdisti kosteutetuksi. Meikki myös pysyy hyvin paikallaan, ja iho saa kaunista hehkua.

Colosén tuotteita kannattaa tiedustella suoraan maahantuojalta/maahantuojilta, myyntikanavahan on sama kuin esim. Oriflamella ja Avonilla.

10 Kommentit

 1. Minäkin olen käyttänyt tuota monta tuubillista, mutta se on enemmän talviajan pohjustaja sekaiholle. Clarinsin pikakaunistaja saa taas naamani kiiltelemään, vaikka mitä puuteria käyttäisi, sitäkin on varsástossa pari avaamatonta tuubia, mistä boxeista lieneekään tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistankin etäisesti tätä googlettaesa ennen ostopäätöstä löytäneeni sulta tästä maininnan 😊 Mun kuivarasvainen sekaiho taas rakastaa tätä kesällä ja Clarinsia sitten muina vuodenaikoina 😃 Mutta pikakaunistajat onkin tuotetyhmä, joka jakaa ihmisiä. Ei nämä kaikilla edes toimi. Mulla nää taas toimii paremmin kuin muut pohjustajat 😊

   Poista
 2. Tässä me ollaan iholtamme erilaisia, mulla ei toimi yhtään tän tapaiset tuotteet meikin alla, syytän sekaihoa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin kyllä ollaan 😄 Mulla nää toimii jopa paremmin kuin tavan primerit 🙄 Esim.se Armani ei oikein mulla toiminut optimaalisesti 😄

   Poista
 3. Minä olen tätäkin testannut, mutta ihan naamiona. Minä kun olen siitä outo, että en käytä meikkivoidetta. Tai käytän ehkä pari kertaa vuodessa, juhlatilaisuuksissa. Naamioita taas käytän tyttären ja minun naamiopäivänä, jota vietetään kerran viikossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä muuten tykkäsit tuotteesta? Sulla onkin niin kaunis iho etten minäkään varmaan käyttäisi meikkivoidetta jos mulla olisi samanlainen iho 😊

   Poista
 4. Kaikki kiinteyttävät tuotteet kuulostaa hyviltä:) . En tiennytkään, että tyrnillä on sellaisiakin vaikutuksia. Kuulostaa mainiolta tuotteelta, pikakaunistajat on jääneet mulle vähän vieraammiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että se välitön kiinteyttävä vaikutus tulee jollain toisella ainesosalla ja se tyrni sitten ajan kuluessa voi tehdä jotain kiinteyttävämpää 🙂 Musta tuntuu, että mun kannattaisi kahlata pikakaunistajia enemmänkin läpi, kun ne tuntuvat toimivan itselläni. Kaikillahan ne ei siis toimi 😐

   Poista
 5. Napakoittava voisi olla ihan mun juttu ;) toisekseen geelimäinen ja tyrni kuulostaa myöskin kivalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tää olisi sitten ihan sun juttu 😊 Tykkään tästä kesällä tosi paljon 😊

   Poista

Lähetä kommentti

Follow