In this Light

Kauneusblogi

Luku 765 - Edullinen ja hyvä; Isadoran puhdistusöljy

puhdistusöljy

Edullinen ja hyvä -postaussarja saikin nopeasti jatkoa! Nimittäin, tässä kategoriassa meikinpuhdistusöljyt eivät ole juhlineet. Ylipäänsä puhdistusöljyt ovat tuntuneet nousseen kunnolla markkinoille vasta viime vuosina. Monelta selektiiviseltä merkiltä tällainen tuote löytyykin, samoin hoitolasarjat tuntuvat tässä kunnostautuneen. Mutta budjettikosmetiikassa puhdistusöljyt suorastaan loistavat tyhjinä myyntihyllypaikkoina. Ne tuntuvat olevan suorastaan kiven alla! L'orealilta löytyy öljy, samoin Kicksissä on myynnissä suhteellisen edukas öljy. Mutta esim. Garnier, Lumene ja Nivea eivät ole hypänneet tähän kyytiin mukaan. Avonilla näyttäisi olevan puhdistusöljy valikoimissaan. Siksi olinkin riemuissani kun satuin hoksaamaan Caring Cleansing Oil Lips - Eyes - Face -meikinpuhdistusöljyn ( 13,50 € / 100 ml ) Isadoran valikoimista. Puhdistusöljy on kaiken lisäksi tuoksuton, joten herkkäihoiset kiittävät! Öljy sopii niin silmille, huulille kuin kasvojen iholle. Eli, perinteinen meikinpuhdistamiseen oivasti soveltuva öljy!

Öljystä tekee miellyttävän myös se, ettei se sisällä mineraaliöljyä. Toki hinnastakin jo voi päätellä, ettei öljyssä ole käytetty kaikista arvokkaimpia öljyjä, vaan mukana on mm. kookospohjainen Caprylic/Capric Triglyceride sekä auringonkukkaöljy. Sitä vastoin puhdistusöljy on erittäin miellyttävä käyttää! Tuotteen pakkaus on ehdottomasti nerokkain, mitä olen puhdistusöljyjen suhteen käyttänyt. Se on nimittäin suihkepullo! Suihkepullolla öljyn saa suihkuttua tasaisesti kasvoille tai kämmenelle ( jos kokee kasvoille suihkuttamisen epämiellyttävänä ) ja annostelumekanismin ansiosta tuote on erittäin reissuystävällinen. Eipä leviä öljyt laukussa! Tosin öljy kannattaa pakata niin, että se olisi mahdollisimman pystyssä asennossa - tai ainakin itse teen niin kaikkien öljymäisten tuotteiden kanssa ja ne hasardeimmat pakkaan vielä erikseen pakastepussin sisälle.

Puhdistusöljyssä riemastuttaa myös se, että se emulgoituu veden kanssa. En oikein ole päässyt sinuiksi niiden öljyjen kanssa, jotka täytyy poistaa puhdistusliinan avulla. Teen tämän kanssa niin, että ensiksi pyörittelen öljyn kunnolla kasvoille, sitten kostutan sormenpäät vedellä ja aloitan vielä kasvojen läpikäynnin. Siitä pikkuhiljaa lisään vettä ja samalla öljy huuhtoutuu kasvoilta pois. Viimeistelen puhdistuksen toisella tuotteella ja oikeastaan siitä tuotteesta riippuu, jääkö iho kuinka rapsakan oloiseksi. En siis pyri rapsakkuuteen, vaan se on jo ensimmäinen merkki siitä, että kohta ollaan menossa ihon tasapainon suhteen metsään.

Puhdistusöljy on ollut tarkoituksessaan tehokas. Se poistaa hyvin meikin, ripsivärin kanssa on joskus ollut haasteita mutta se on johtunut enemmän siitä, etten ole tarpeeksi muhitellut öljyä ripsissä. Ja tällöin lähes poikkeuksetta toisen vaiheen putsari on ollut sellainen, jota ei voi käyttää silmänympärysiholla. Silloin viimeistelen ripsien puhdistuksen misellivedellä.

Jäin itseasiassa vielä miettimään öljyn litrahintaa. Laskin nopeasti, että itseasiassa tämän öljyn litrahinta on aika keskitasoa. Esim. Vichyn, nyt jo lopetetun (?? RIP! ) miselliöljyn litrahinta asettuu aika samoille tietämille, mutta suurin yllätys on se, että minulle selektiivisen merkin Elizabeth Ardenin puhdistusöljyn litrahinta asettuu Isadoran kanssa aika samoille viivoille! Tai, sitten voidaan sanoa että tuo Elizabethinkin öljy asettuu edullinen ja hyvä -kategoriaan!

Mietitkö sinä kosmetiikkaostoksilla litrahintoja?


18 Kommentit

  1. Musta öljyt on melkein parhaita ykkösvaiheen putsareita, ja varsinkin sellaiset, joita ei tarvitse käsitellä liinan kanssa, kuten mainitsitkin. Mun kuivalle naamalle liina ei oikein sovi. Veden kanssa emulgointisysteemi on paljon hellävaraisempi ja silti tehokas.
    Litrahintoja mietin lähinnä seerumeitten osalta, mutten juuri muuten, mutta hyvä, kun otit esille:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Öljyt on ihan parhaita meikinpoistamiseen ja täten ykkösvaiheen putsareita, tykkään myös balmeista, jotka muuttuvat öljyksi iholle levitettynä. En enää oikein osaisi mitenkään muulla tavalla ykkösvaiheessa putsatakaan :D Ja joo, liinat on aika raffeja. Sain vinkin vanulapusta liinan sijaan, mutta sekin on ehkä too much. Joten, veden kanssa näpsäkästi poispeseytyvät öljyt on vaan parhaita!

      Mä itseasiassa yllätyin, kun tätä postausta kirjoittaessani aloin laskea tuota litrahintaa. Pullohan on itsessään tosi edullinen, mutta pieni koko taas vähän huijaa sitten hintaa :D Mutta pullo on oikeasti tosi näppärä ja reissussa sitä kovasti kiittelinkin ^_^

      Poista
  2. Täähän on mielenkiintoinen tuote! Tykkään myös juuri veden kanssa emulgoituvista öljyistä, joten täytyy laittaa tämä korvan taa, kun taas on uuden öljyn hankkimisen aika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa pitää tää mielessä kun seuraavan kerran on öljyn ostaminen mielessä! Mä varmaan seuraavaksi kuikuilen sen Flown öljyn pariin, mistä bloggasit :)

      Poista
  3. Onpa kiva ja juuri tuo suihkehommeli on kätsä. :) Isadora on mielestäni loistava merkki, vaikka olenkin pysyttäytynyt täysin meikkien saralla. :) Ihanaa iltaa Salka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi suihkepullo on oikeasti tosi näppärä, voi suihkia suoraan kasvoille tai annostella kämmenelle. Ja reissussa toi on ihan mahtava! Kiittelin kyllä kesälomareissun aikana kätevää pakkausta :) Ihanaa sunnuntaita, Tiia <3

      Poista
  4. Nyt mua melkein harmittaa, että annoin tämän suoraan mun ystävälle, enkä edes testannut :D Mulla tulee ihonhoidossa käytettyä nykyään melkeinpä vaan luonnonkosmetiikkaa. Meikkituotteet on sitten asia erikseen ja itse asiassa oon juuri listailemassa taas omia markettikosmetiikan suosikkejani oman blogin "Hyvää halvalla" -osioon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D No mutta toisaalta, voihan olla ettet olisi tästä tykännytkään ^_^ Mutta mä tykkään, suihkepullo on oikeasti fiksu annostelutapa! Ja tää kyllä toimii :) Mä en ole ihan luonnonkosmetiikan öljyputsareiden suuri fani, kun lähes kaikki vaativat sen musliiniliinan, Flown öljyputsarin aion kyllä testailla kun sen pitäisi huuhtoutua pelkällä vedelläkin pois. Jään odottamaan sun postausta :)

      Poista
  5. Tämä puhdistusöljy on minulla käytössä. Toimii hyvin ja tykkään kun ei jää mitään kalvoa silmiin puhdistuksen jälkeen.
    Mukavaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua sinulle Salka ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että tykkäät tästä :) Mun mielestäkin tää on ihan huippu! Ihanaa sunnuntaita, Outi <3

      Poista
  6. Tähän täytyykin tutustua. Etsin puhdustusöljyä juuri vähän aikaa sitten, L'Orealin öljyputsari on käsittäkseni lopetettu. Päädyin kalliimpaan ja huonompaan😕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen tutustumaan! Ja hmm, voi muuten ollakin, että L'oreal onkin lopettanut sen öljyputsarin ja tilalle tuli se balmi ( jota olen kokeillut ja en vaan tykännyt :P ). Saako kysyä, mihin öljyyn päädyit?

      Poista
  7. Tykkään myös emulgoitavista puhdistusöljyistä. Noloa myöntää, mutta mulla on kokemusta vain yhdestä sellaisesta (L'Occitane). Tuntuu ettei sellaisia emulgoitavia öljyjä tosiaankaan ole ihan joka nurkan takana tarjolla :|

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emulgoituvia öljyputsareita tuntuu ehkä eniten löytyvän sele- ja hoitolakosmen puolelta. Luonnonkosmetiikassa moni öljy vaatii sen liinan, ja se on liian raffia mun iholle :( Mutta hih, mä luulen että varmaan me paljon meikkaavat kokeillaan näitä öljyjä ihan eri tavalla, mitä muut :D Eli ei tarvi yhtään nolostella :)

      Poista
  8. Öljyputsareita saisi olla kyllä ehdottomasti paremmin saatavilla.

    VastaaPoista
  9. Hei, ei kai sitä Vichyn puhdistusöljyä ole lopetettu, itsekin olen tykästynyt siihen ja säikähdin niin, etä piti käydä tarkistamassa ; )https://www.yliopistonapteekki.fi/vichy-purete-thermale-puhdistusoljy-125-ml-56341.html Eikä se tuo ole? Tuo Isadora täytyy kyl kans testata, kiitos vinkistä ja kivasta blogista!
    - Kirsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, juuri tuota öljyä tarkoitin. Aloin nyt epäillä, olenko ymmärtänyt markkinoilta poistumisen väärin ja laitoin Vichyn FB-sivujen kautta heille viestin. Lupaan palata asiaan, jos saan heiltä vastauksen :) Ehdin myös harmistua, sillä Vichynkin öljy on ollut mainio ja sen saatavuus hyvä! No, jos se on poistunut, onneksi on Isadoran tuote ^_^

      Ja kiitos ^_^

      Poista

Lähetä kommentti

Follow