In this Light

Kauneusblogi

Luku 781 - COSRX sekä erikoinen tuote, kosteuslaput One Step Moisture Up Pad

One Step Moisture Up Pad kosteuslaput
korealainen kosmetiikka


Minulla on kosmetiikan ostamisessa oikeastaan pari(kymmentä) perustetta. Ensiksi, saatan ostaa jonkun tuotteen koska rakastun siihen mielikuvaan, minkä saan tuotteesta somessa. Tällöin luen siitä jostain blogista, tai useimmista blogeista. Saatan vielä googlettaa tuotteen ennen ostopäätöstä. Mutta se toinen peruste. Se on oikeastaan hyvin irrationaalinen. Saatan spontaanisti ostaa tuotteen, josta en ole kuullut aiemmin ollankaan. Ja en välttämättä tee useamman päivän mittaista googlettamista, hakien tuotteesta enemmän tietoa. Sen kun annan palaa vaan! Näin tapahtui taannoin eleven tilaukseni suhteen, kun nakkasin virtuaaliseen ostoskoriin COSRX-merkin One Step Moisture Up Pad -kosteuslaput ( 23,70 € / 70 lappua ). En ollut kuullut niistä aiemmin ollenkaan, mutta uteliaisuuteni heräsi kun luin niiden sisältävän myös BHA-happoa. BHA-hapot ovat oivallisia epäpuhtaalle iholle, sillä ne pystyvät tunkeutumaan ihohuokosen sisään, putsaten sitä talista. Oma ihoni on epäpuhtauksien suhteen on/off-henkinen, joten BHA sai minut kiinnostumaan tuotteesta. COSRX käyttää Betaine Salicylatea, joka on ilmeisesti perinteistä BHA-happoa, eli Salicylic Acidia hellävaraisempi. Korelaisilla on luultavasti perinteisen Salicylic Acid hapon kanssa tiukempi lainsäädäntö, ja siksi tuotteissa käytetään Betaine Salicylatea.

COSRX on eteläkorealainen, kulttimainetta nauttiva ihonhoitobrändi joka on panostanut erityisesti toimiviin AHA- ja BHA-tuotteisiin, pitäen silmällä optimaalisen pH-arvon. Hapothan vaativat oikeanlaisen pH-arvon toimiakseen oikeasti kuorivasti, ennen happotuotteiden käyttämistä kannattaa tasapainottaa ihon pH-arvo. Kosteuslappujen pH arvo onkin 4.5.


kosteuslappu1
kosteuslappu2

En ole koskaan aiemmin käyttänyt kosteuslapppuja ja minua mietityttikin se, miten herkkä ihoni reagoisi mekaaniseen hankaamiseen. Kosteuslaput ovat siinä mielessä erikoisia, että ne sisältävät 70 % propolisuutetta sekä 0,5 % BHA-happoa mutta myös hyaluronihappoa. Lappuja käytetään niin, että ensiksi iho puhdistetaan. Sen jälkeen olen itse tehnyt niin, että suihkautan COSRXin Galactomyces kosteussuihketta ja annan sen kuivua iholle. Sitten otan kosteuslapun ja pyyhin kuvioidulla puolella kasvot, käännän lappua ja lopuksi pyyhin kasvot läpi pehmeällä puolella. Kuvioitu puoli on kuorivampi ja pehmeämmällä puolella pyyhitään pois kuolleet ihosolut.

  kosteuslappu3-2kosteuslappu9

Huomasin heti laput otettua käytöön ihan muutamassa päivässä hurjan eron ihon suhteen! Iho vaikutti siistiytyvän epäpuhtauksista. Kuitenkin joka päiväisessä käytössä nämä tuntuivat ehkä liian tujuilta, luulen sen johtuvan tuosta mekaanisesta hankaamisesta. Tosin testijakson puolessa välissä otin käyttöön toisen BHA-tuotteen, joka tuntui iholle tujummalta ja palattuani takaisin lappujen pariin, iho tuntui rauhoittuvan.

Kosteuslaput toimivat omalla ihollani todella mainiosti epäpuhtauksien ehkäisyssä. Itseasiassa huomaan myös kaulani ihosta selvästi lappujen vaikutuksen. Ilman lappuja kaulalleni nousee helposti epäpuhtauksia, vaikka kuinka puhdistaisinkin kaulaani misellivedellä. Nämä kosteuslaput auttavat BHA-happonsa avulla pitämään kaulan epäpuhtauksista vapaana!

Olen käyttänyt lappuja pääsääntöisesti aamuisin, mutta olen ottanut ne myös iltaisinkin käyttöön. Ihon pinta jää näiden jälkeen mukavan kosteaksi, mutta levitän aamuisin vielä näiden ylle seerumin ( + meikinpohjustajan ). Illalla rutiineihini kuuluu kosteuslappujen jälkeen seerumi, hoitovoide ja yönaamio/öljy. Aamukäytössä olen huomannut sen, että meikki levittyy lappuaamuisin todella kauniisti! Omasta mielestäni meikki kestääkin paremmin kauniina. Iholla ei enää ole havaittavissa pintakuivia riekaleita, kun lappujen miedosti kuoriva vaikutus pitää ihon pinnan kosteutettuna ja kuolleista ihosoluista vapaana.

Olen nyt varmaan noin puolessa välissä lappupurkkia, ja laput tuntuvat edelleen mukavan kosteilta. Olen toki sulkenut purkin visusti kiinni, sillä en todellakaan halua lappujen kuivahtavan purkkiinsa. Mutta nämä laput eivät minulla tule purkkiin kuivumaankaan, käyttötahdistani päätellen. Jos lappuja käyttää harvakseltaan, voivat ne tietysti purkkiin kuivahtaa. Toisaalta, 70 lappua on joka aamuisessa käytössä reilu pari kuukautta.

Minun täytyy myöntää, minulla ei ollut lappujen suhteen kovin suuria odotuksia, vaikka ne ostinkin. Toki iloitsin BHA-haposta mutta samalla vähän pelkäsin ihoni reaktiota. Siksi olenkin aivan fiiliksissäni, että uskalsin antaa lapuille mahdollisuuden, sillä nämä toimivat itselläni niin mahtavasti kun vaan tarvittaessa annan iholleni huilauspäiviä. Ehdottomasti tulen ostamaan näitä uudestaan ja voin vannoa, mielenkiintoni muita lapputuotteita kohtaan on herännyt! Ja samoin COSRXista tuli merkki, jonka tuotteisiin aion jatkossakin tutustua enemmän.

Onko tämä sinulle tuttu tuote? Käytätkä vastaavia tuotteita?

15 Kommentit

 1. Kasvoille tarkoitettuja lappuja en ole koskaan käyttänyt, mutta joitakin silmämeikinpoistolappuja on joskus ollut käytössä vähån huonolla menestyksellä, koska ne eivät ihan täysin toimi. Mua eniten epäilyttää lapuissa niiden nopea kuivuminen purkissaan, vaikka olisi kuinka huolellinen. Ideana aivan loistava. Kiva kuulla, että COSRXn laput toimivat edelleen ja muutenkin ovat hyviä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silmämeikinpoistolappuja oon kans käyttänyt ja ei, meistä ei tullut kavereita :D Mä lupaan hihkaista vaikka Instassa, jos nämä kuivahtavat purkkiinsa. Sellaiset vauvapyyhkeet on itselläni ainakin kuivahtaneet pakkaukseen :P

   COSRX herätti mulla mielenkiinnon, pakko saada merkiltä lisää tuotteita :D

   Poista
 2. Mua niin harmittaa ettei COSRX BHA-neste toiminut mulla, mutta olisi silti mielenkiintoista kokeilla tätä. Nyt testissä on COSRX AHA-neste, ja se ainakin tuntuu kirkastavan ihoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli ihan mystinen juttu! Mä pidän peukut pystyssä, että se AHA-neste toimisi paremmin :) Jonkun kuorivan nesteen varmaan minäkin seuraavaksi merkiltä hankin :D

   Poista
 3. Mulla on Elizabeth Arden Pro -sarjan laput, ne on liian tujuja jokapäiväiseen käyttöön, mutta pari kertaa viikossa käytettynä ihan huippuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lappujen kanssa joutuu välillä vähän taiteilemaan, että löytää oikean rytmin :)

   Poista
 4. Mun ainoa lappukokemus on teinivuosilta. Ne olivat Clearasilin sellaisia, ja merkin tuntien aivan liian tujuja mille tahansa ihotyypille. Se olikin sitä aikaa, kun en tajunnut ihonhoidosta yhtään mitään. Clearasilin lapuilla sai tehokkaasti överikuivan, hilseilevän ja punakan nassun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hittolainen, olikohan mullakin sellaisia? :D Ja haha, samat kokemukset mullakin merkistä, mulla muistaakseni iho alkoi kukkia kahta kauheammin Clearasilin tuotteiden jälkeen :P Harmi, kun silloin ei ehkä vielä panostettu näin ihonhoitoon, mitä nyt :P ( tai kukaan ei sanonut, että käytät vääränlaisia tuotteita..tai sitten äidin varoitukset ovat menneet toisesta korvasta sisään, toisesta ulos :D )

   Poista
 5. Enpä ole tällaisista kuullutkaan, mutta kuulostavat kyllä tosi hyviltä. Haluaisin näitä testata erityisesti otsan ja leuan sekä kaulan aluelle.
  Ihanaa sunnuntai-iltaa Salka 3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovatkin ihanat ihoalueille, joilla on epäpuhtauksia mutta auttavat nämä muutenkin ihoa pysymään siloisena :)

   Ihanaa alkavaa viikkoa <3

   Poista
 6. Kuulostaa kyllä tosi hyviltä! Nyt kun vielä malttaisi käyttää näitä (alkuun) vain kerran päivässä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä mahtavat, aion hankkia toistekin :) Mullakin vähän vaatii malttia, että osaa rytmittää lappujen käyttämisen oikein :D

   Poista
 7. Kuulostaa mahtavalta, luulen että nämä lähtevät testiin jossain vaiheessa. Minua ihastutti heti ensin tuo purkin kuvitus! Olen aiemminkin maininnut, että voin ostaa jonkin tuotteen pelkästään purkin perusteella ja toivoa, että ostos oli kannattava ja tämä olisi yksi sellainen ;)

  Mukavaa vikkoa Salka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purkissa on maailman sympaattisin kuvitus, tulen siitä hyvälle tuulelle :) Mä itseasiassa hokasin sen vasta sitten, kun sain paketin ekan kerran käsiini :D Mutta olen iloinen, että tuote myös oikeasti toimii ^_^

   Ihanaa alkanutta viikkoa myös sinulle <3!

   Poista
 8. Ostaisin jo söpön purkin takia, mutta tuo kaulalta ihopuhtauksia vievä ominaisuus oli napakymppi. Kummasti juuri kaulalle tulee täälläkin näppyjä, vaikka kuinka puhdistan ja puhdistan. Olen ajatellut sen hikoilusta johtuvaksi ja kun leuka on kiinni rinnassa paljon, hih esim. koneella ollessa.

  Ihanaa päivää Salka <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow