In this Light

Kauneusblogi

Luku 784 - Tällaista meikkipohjaa rakastan + vaihekuvat

kesämeikki1

Te tiedätte että rakastan meikkipohjia! Omat suosikkipohjani ovat nestemäisiä ja voidemaisia. Olen huomannut viimeisen vuoden aikana, että ihoni tykkää enemmän nestemäisistä/voidemaisista meikkipohjatuotteista, ei niinkään puuterisista. Omaksi suosikkituotteeksi on noussutkin Misshan M Perfect Cover BB-voide, joka on ohut mutta hullun pigmenttinen! Sillä ei kuitenkaan saa mitään vahanaamaa vaan kauniin, luonnollisen meikkipohjan. Arvostankin kevyttä, luonnollista otetta meikkipohjissa yli kaiken. Sen ohella huomaan taas, pitkästä aikaa ihastuneeni kunnon hehkuun. Koko 2000-luvun alkukymmenen rakastin hehkua ja kiersin kaikki puuterit visusti kaukaa. Huomasin jossain vaiheessa tultua 2010-luvulle, että puuteri on vaan ehdoton. Se saa meikin kestämään pidemmin kauniina. Mutta voiko puuteri sekä hehku ja hohto mahtua samaan meikkipohjaan? Todellakin voi, se vaan vaatii vähän vaivannäköä. Eräänä kesäisenä päivänä päätinkin ottaa vaihekuvat miten rakennan hehkumeikkipohjan, puuteroituna. Mutta löytyy minulla taskusta useampikin "näin rakennan rakkausmeikkipohjan -tekniikka", voi olla että innostun myöhemmin postamaan näitä lisääkin ^_^

  kesämeikki6


Tässä ovat "alastomat" kasvoni. En ole käyttänyt mitään muuta tuotetta, kuin pessyt kasvot aamulla misellivedellä, sitten suihkinut kosteussuihketta. Kävin kasvot läpi COSRX-merkin kosteuslapuilla, ( klik, käy lukemassa aiempi postaus ) joissa on mukana ihoa kuorivaa BHA-happoa. Omasta mielestäni tätä tuote on edesauttanut meikin kasvoilla pysymisessä. Kosteuslappujen jälkeen levitän seerumin, joka on tällä hetkellä ollut Darphinin ( klik, käy lukemassa aiempi postaus ). Ihoni punoitus taisi johtua noista kosteuslapuista. Ohimoilla sekä huulten yläreunassa on havaittavissa pigmentaatiota. Leuassa sekä muutamissa kohtia kasvoja on pieniä sinnikkäitä näppyjä, joita tulee ja menee. Mutta tilanne olisi aivan varmasti pahempi ilman BHA-happoja tai muuta kemiallisesti kuorivaa tuotetta!

  kesämeikki8


Postasinkin jo aiemmin Dermalogican HydraBlur Primerista, ( klik, käy lukemassa aiempi postaus ) mutta en ottanut postaukseen kasvokuvia. No, nyt huomaatte kuinka mahtavasti tämä meikinpohjustaja, joka myös samalla kosteuttaa sekä sitoo kosteutta ihoon, mattaa sekä blurraa kasvoja! Se on myös aavistuksen tasoittanut ihon kirjavuutta. Mahtava, mutta samalla hyvin hintava tuote. Omasta mielestäni tämä pohjustaja toimiikin parhaiten nimenomaan kunnolla kosteuttavien tuotteiden yllä! Mutta mattaava pohjustaja on omiaan antamaan meikille kestävyyttä, oli sitten kyseessä kuinka hehkumeikki.

  kesämeikki11


Mattaavan pohjustajan ylle onkin helppo lähteä hakemaan hehkua. Oma suosikkini on Lumenen Skin Tone Perfector, johon rakastuin jo viime kesänä ( klik, käy lukemassa aiempi postaus ). Sellaisenaan se on kasvoilla vähän..jopa pelottavan näköinen, luoden tiettyä jenkkijohtajatyyliä. Ai kamala, sellainen miljonäärimutsirusketus ei todellakaan sopisi minulle!! Mutta Lumenen tuotetta ei enää taida saada, sillä Lumene meni uusimaan hehkutuotteensa. Harmi, sillä minusta tämä tuote on myös toiminut mukavana, kevyenä lisäkosteuden tuojanakin mutta oivallisena pohjustustuotteenakin.

  kesämeikki14


Huh, näytän enemmän itseltäni kun olen sammuttanut hehkutuotteen liiallisen hehkun sekä saanut överirusketusta tasoitettua kalkkilaivan kapteenin suuntaan päin. Misshan M Perfect Cover BB-voide on ihana tuote ja olen kesällä todella usein tarttunut siihen suojakertoimen takia. Helppo tuote! Ja toimii +30-vuotiaalla ihollakin mallikkaasti.

  kesämeikki17


Koska minulla meikkipohja ei valitettavasti kestä ilman puuteria, joudun puuteroimaan ihon. Ilman puuteria ihohuokoset hyppäävät esille, meikkipohja painuu jotenkin omituisesti ihohuokosiin. Ihoni näyttää huokosettomammalta puuteroituna. Ja puuterointiin on paras tekniikka ehdottomasti vippa! Kun löysin tänä kesänä vipat, en ole enää puuterisiveltimeen tarttunutkaan. Tänä kesänä rakastuin myös uudelleen NYXin HD-irtopuuteriin, ( klik, käy lukemassa aiempi postaus ) kun Outi kysyi suositusta hyvän irtopuuterin suhteen ja päätin virkistää muistiani NYXin suhteen. Mutta NYX, se on talkiton eikä tuki huokosiani. Vipalla paineltuna se saa meikin kestämään, ja kestämään. Omasta mielestäni NYXin puuteri ei ole kuivattava ja se on sopinut omalle +30-vuotiaalle iholleni oikein mallikkaasti.

  kesämeikki19kesämeikki23

Tässä vielä valmis meikkipohja, joka on saanut hetken tekeytyä kasvoilla. Saatoin myös suihkuttaa kosteussuihketta valmiin meikin ylle. Mutta tykkään tällaisesta maltillisesta hehkusta, vaikka iho on puuteroitu se ei näytä liian mattaiselta. Liian puuteroitu ja mattainen lopputulos on mielestäni vanhemmalle iholle haastava, koska se helposti korostaa juonteita ja saa ihon näyttämään vanhemmalta, kuin se on. Jos puuteria lipsahtaa liikaa, kosteusuihkeella saa onneksi pelastettua tilannetta. Ja puutereissakin on eroa, joillakin saa hyvin paksun lopputuloksen ja jotkut taas ovat lähtökohtaisesti iholla kevyempiä. En myöskään välitä liian överihehkuvasta, puuteroimatta jätetystä meikkipohjasta koska omalla kohdallani se helposti korostaa ihohuokosia ja koen että kiinnittämätön meikki on helposti suttuisen oloinen. Ja onhan puuterimainen poskipuna sekä muut tuotteet helpompi levittää puuteroidulle iholle. Eli, puuterin kanssa mennään ainakin niin kauan, kunnes jonain päivänä huomaan sen korostavan liikaa ihon juonteita ^_^

Millainen on sinun meikkipohjarutiinisi, jota rakastat?

18 Kommentit

 1. Olipa kiva lukea ja katsella kuvia sun meikkipohjan eri vaiheista :) Mä taas vannon tällä hetkellä nimenomaan sen mattaisen lopputuloksen perään ja pyrinkin valitsemaan meikkipohjaani nimenomaan sitä edesauttavia tuotteita. Voi tosin olla, että tilanne on munkin kohdallani muutaman vuoden päästä eri :D Mä en oikein lämmennyt tolle NYX:n puuterille. Mua inhottaa, kun se pöllyää ihan joka puolelle (ja menee henkeen), vaikka vipan kanssa laitettuna se pöllyäminen onkin vähäisempää. Pitäisi ehkä taas ottaa se pitkästä aikaa käyttöön, josko mä saisin sen purnukan joskus tyhjäksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit postauksesta :) On ollut hauskaa huomata, miten ikääntyminen vaikuttaa ihoon ja meikkitarpeisiin :D Voi olla, että mulla on puuterin fanitusvuosia jäljellä enää ihan muutama vaan, LOL! Harmi jos sulla NYX pöllyää :( En tiedä, onko siinä se koostumus niin ohut ja kevyt, että se siksi sitten lentelee miten sattuu. Mun täytyy tunnustaa, etten ole itse asiaan kiinnittänyt huomiota, kun mulla ei ole astmaa tms.

   Poista
 2. Kattava postaus ja sun meikkipohja näyttää tosi hyvältä, itsehän tykkään vielä enemmän hohtavasta, tiedän, että mun tyylini on varmasti monelle kaunistus, mutta vanha iho vaan näyttää nuoremmalta, kun se näyttää joidenkin sanoin "rasvaiselta". :D Ja toi on ihan totta, että kun irtopuuterin painelee vipalla iho pysyy paljon kauemmin mattana, jotenkin mun mielestä ihohuokoset imee sen puuterin, eivät tuppaa rasvaa niin nopeasti pintaan kuin silloin, jos puuteri on vaan kevyesti huiskittu siveltimellä päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla voi olla puuterifanitusvuosia enää vaan muutama jäljellä, niin nautin niistä vielä ^_^ Sun ihosi on aina näyttänyt upealta, ei mun mielestä yhtään rasvaiselta vaan sellaiselta kostean hehkuvalta! Ja ilmeisesti tosiaankin vippa painaa sen puuterin napakasti ihoon ja huokosiin, huomasin vippailun aloitettuani niin ison eron etten enää aio puuterisiveltimiin koskea :D Plus tosiaankin vipalla jäljestä tulee tasaisempi, eikä puuteri paakkuunnu tai kasaannu vaan yhteen kohtaan, tai epämääräisesti raidoitu iholle :D Voisin näemmä jatkaa vippakeskustelua iäti, haha xD

   Poista
 3. Onpa hyvä postaus:) Kiitos vaivannäöstäsi<3
  Dermalogican primer tekee kyllä hyvää jälkeä, todella nätinnäköinen lopputulos:)
  Se on totta, että meikkipohjan pitää antaa hetki tekeytyä, minkä jälkeen vasta näkee lopputuloksen. Kaunis ja luonnollinen<3
  Itse tykkään melko peittävistä ja semi-mattaisista meikkipohjista, koska sitä "luontaista hehkua" tulee muutenkin päivän mittaan;)
  Aurinkoa päivääsi<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, ihana kuulla että tykkäätte! Onhan näissä aina enemmän vaivannäköä kuvaamisen suhteen, varsinkin kun vaiheita on useampi :) Mutta aion kuvailla jatkossakin ^_^ Ja meikkipohja on mulla ainakin parhaimmillaan vasta jonkun ajan kuluttua. Vipat löydettyäni olen saanut nauttia iltaan asti ihanasta meikkipohjasta ^_^ Ja se on totta, jos iho tuntuu rasvoittuvan, sitä luontaista hehkua tulee meikkipohjaan omasta takaa :) Silloin onkin hyvä hakea apua mattaisemmista meikkipohjatuotteista :)

   Ihanaa alkavaa viikkoa! <3

   Poista
 4. Kaunis meikkipohja! Ihana meikki, sulle nuo värikkäät huulet sopii tosi nätisti :) mulle taas ei ja käytän ne värit silmämeikissä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mä tykkään kaikista eniten kirkkaista huulista, ne piristävät ihanasti :D Sulla on upeat silmämeikit <3

   Poista
 5. Olen miettinyt itselleni nuita Misshan meikkipohjia, taidanpa laittaa tosiaan tilaukseen hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Misshan BB-voide on mahtava! Mulla on tosiaankin parikin sävyä, se 21 on hyvä talveen ja tämä 23 taas kesään. Olen kirjoittanut muuten luonnoksiin jo arviointipostauksen BB-voiteesta, mutta varmaan yritän vielä ottaa paremmat sävynäytekuvat :D Mutta en voi kuin lämmöllä suositella! Ja tästähän on saatavilla minikokojakin, mä taisinkin lähteä niiden suhteen liikenteeseen aikoinaan :)

   Poista
 6. Tykkään kovasti tuosta Misshan BB-voiteesta, sain sen juuri kulutettua loppuun mutta luulenpa tilaavani uuden tuubin kun ei sille tunnu löytyvän kilpailijaa! Aina jos haluan takuuvarmaa tulosta, käytän Misshaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mahtava! Mä lämpesin sille hitaasti, mutta nyt kun olen löytänyt tosi hyviä yhdistelmiä sen alle olen suorastaan rakastunut siihen <3 Mullakin jos haluan takuuvarman lopputuloksen, teen meikkipohjan Misshalla. Se ei rullaa, ei korosta kuivia kohtia, ei kenkkuile ja on vaan kaikin puolin mahtava, ihoa kaunistava.

   Poista
 7. Oho, tosi iso ero ennen ja jälkeen primerin! Ei olisi varmaan mun iholle sopiva tuote, mutta näyttää mahtavalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dermalogican primeri kyllä menisi jollekin jo sellaisenaan meikkipohjasta :D Se on toiminut mulla tosi hyvin vähän kosteuttavampien pohjustajien alla :D

   Poista
 8. Kattava postaus! :) Mun lempimeikkipohja on jokin sävyttävä voide & mineraalimeikkupuuteri (&peiteaine) tällä hetkellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin haluaisin tykätä meikkipuutereista, mutta ihoni on toista mieltä :( Ihastelenkin aina sun blogissa ihania mineraalipohjia ^_^

   Poista
 9. Hyvältä näyttää! Primer tuntuu olevan ihan omaa luokkaansa, ja olisi näistä tuotteista se, joka sopii parhaiten myös minun meikkipohjaani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo pohjustaja onkin mahtava tuote, mattaa mutta sitoo kosteutta. Saa nähdä, raaskinko ostaa sitä toiste, kun oli vähän hintavahko tuote :D

   ps. Ihanan oloinen blogi sinulla ^_^

   Poista

Lähetä kommentti

Follow