In this Light

Kauneusblogi

Luku 792 - Ei meikkivoidetta -meikki

Eimeikkivoidetta8 Eimeikkivoidetta20 Eimeikkivoidetta25

Satuin alkusyksystä lukemaan Hennan blogista meikkivoiteettomasta meikistä. Samoin ideasta oli innostunut myös Maria Glow. Jo Hennan blogista jutun luettuani totesin, että tätä on pakko testata! Oma ihonhoitofilosofiani nimittäin tähtää siihen, että ihoni olisi upea ilman meikkipohjaakin. Harmi vaan satun rakastamaan meikkivoiteita! Oma ihoni on lisäksi aikuisiällä kenkkuillut oikein olan takaa. Väärä ruokavalio näkyy heti kasvoissani. Samoin väärät ihonhoitotuotteet. Ja hormonit. Ne varmaan pahiten saivat ihoni aikoinaan sekaisin. Joudunkin siis tasapainoilemaan elämän ja ihon välillä.

Kuluneen kesäloman aikana, viimeisenä viikonloppuna päätin vihdoin antaa kasvoilleni hengähdyshetken meikkivoiteesta. Minun piti itseasiassa pitää meikkivoiteettomia päiviä enemmänkin, mutta minkäs kauneusbloggaaja itselleen mahtaa. Meikkivoidefanaatikkona testailinkin into piukena uusinta meikkivoideostostani, Marc Jacobsin meikkivoidetta.

Oma ihoni on siis pintakuiva sekaiho, jossa on kuivarasvaisuuden piirteitä. Innostuin alkusyksystä ehkä vähän liiaksikin kuorivien happojen suhteen, ja minusta tuntui ihoni reagoivan niihin näppylöin. Päätin hidastaa tahtia BHA-tuotteiden kanssa ja sen sijaan hemmotella ihoani kunnolla kosteuttavilla tuotteilla.

Kuten kuvista huomaa, ihoni ei kärsi tällä hetkellä mistään räjähdyksestä. Huomasin hyvin nopeasti ihoni rauhoittuneen kun tein yllä mainitun hienosäädön. Ihossani on vanhojen näppylöiden jättämiä pigmenttilaikkuja, jotka ajan mittaan haalistuvat. Ihoni myös helposti punoittaa. Nämä ovat ne asiat, mitä yleensä meikkivoiteeltani kaipaan. Se tuo iholle tasoitusta, mutta myös suojaa.

Mutta miten tein meikkivoiteettoman meikin? Ihonhoitotuotteiden jälkeen levitin kasvoille Diego Dalla Palman pikakaunistaja-pohjustajan. Se tasoittaa kivasti ihoa sekä aavistuksen häivyttää ihohuokosien näkymistä. Silmänympärysiholle levitin lähtökohtaisesti silmänympärysvoiteen, jossa oli mukana ihoa kirkastavia pigmenttejä. Meikkasin tummat silmänaluset piiloon peiteaineella ja pienellä määrällä meikkivoidetta. Ja huom., levitin meikkivoidetta vain tuohon sisänurkan tummimpaan kohtaan ^_^

Poskipunana minulla oli By Terryn voidemainen poskipuna. Ja sipaisin kevyesti saman merkin hyaluronipuuteria kasvoille, ei vipalla vaan siveltimellä. Eli meikkivoiteettomuus ei tarkoittanut itselläni sitä, ettenkö levittäisi minkään sorttista meikkituotteeksi kutsuttua tuotetta iholle. Mutta esimerkiksi peiteainetta en levittänyt muualle kasvoille. Näppyjen pigmenttilaikut kun olivat aika vaaleita, en jaksanut alkaa niitä peittämään.

Silmämeikin pidin myös kevyenä. Levitin maltillisesti uutta suosikkiripsiväriäni, sekä kevyesti By Terryn voidemaista luomiväriä. Huulet rajasin rajauskynällä, kävin huulten ulkoreunat erikseen läpi vaalealla ihonsävyisellä kajalilla ja levitin huulille Marc Jacobsin huulikiillon.

Itseasiassa viihdyin meikissä todella hyvin! En tule meikkivoiteista luopumaan, mutta ainakin silloin kun iho tuntuu olevan hyvässä kuosissa minun mittapuulla, voin hyvinkin jättää meikkivoiteen tai BB-voiteen pois. Hyvin todennäköisesti levitän iholle myös jonkin sortin pikakaunistajan tai muun meikinpohjustajan, jolla on ihonhoidollisia funktioita. Omasta mielestäni meikkivoiteettoman meikin kanssa toimii parhaiten tällainen luonnollinen meikki. Mutta voisin uteliaisuuttani kokeilla seuraavan kerran tätä tekniikkaa astetta raffimmalla meikillä!

Millaisia ajatuksia meikkivoiteeton meikki herättää?

6 Kommentit

 1. Muuten tällaisessa meikkivoiteettomassa meikissä toimii musta aivan ihanasti (olitkin käyttänyt niitä paljon tässä) kaikki voidemaiset ja nestemäiset tuotteet, niitä voi kerrankin pistää kunnolla, eikä tarvi välittää mitä meikkivoide niistä mahtaa tykätä. Mun meikkihän on tosi usein juuri kesäisin tällainen, en halua peittää omaa ihoani meikkivoiteella. :)

  VastaaPoista
 2. Mä olen kaikki tai ei mitään -ihminen. Joko on täysi meikkitällinki tai sitten ei mitään. En voisi kuvitella meikkiä ilman meikkipohjaa. Ehkä meikkivoiteeton tyyli sopii paremmin nuoremmalle ihmiselle, vaikka toisaalta minulle ei enää näin vanhana korppuna ilmaannu näppylöitä tai finnejä kasvoihin, joita pitäisi peitellä, mutta esim. katkenneet verisuonet (joita on onneksi vielä vähän) eivät ole mikään hehkeä näky. Joten peittoon vaan;)

  VastaaPoista
 3. Minä en käytä meikkivoiteita kun ehkä kerran vuodessa. Minä peitän vain silmänaluset, laitan kasvoille siveltimellä puuterin ja se on siinä :)

  VastaaPoista
 4. Mulla on vähän samantyylinen iho mutta en oikein innostu meikkivoiteettomuudesta... Tykkään että ihon sävy on edes pikkuisen tasaisempi kuin punoittava peiteaineen ympäriltä. :D Tai sitten en vain vielä ole hiffannut tätä juttua.

  VastaaPoista
 5. Mulla olis tosi alaston olo ilman meikkivoidetta! Varmaan ainaki osittain johtuu siitä et oma iho reagoi lämpötilojen vaihteluihin voimakkaasti lehahtamalla joten siihen se huomio sit kiinnittyski :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow