In this Light

Kauneusblogi

Luku 806 - Kuoriva ja syväpuhdistava naamio, mitä ihoni tykkäsi?

Clinique1

Te tiedätte, vannon ihonhoidossa enemmän lempeiden menetelmien pariin. En halua pestä ihon suojavaippaa pois ja mietin tarkkaan, millaisia kuorivia tehohoitotuotteita iholleni levitän. Oma ihoni teoriassa näyttää siltä, että sille voisi käyttää pesevämpiäkin tuotteita ja voimakkaampia kuorintoja. Olen kuitenkin jo vuosien ajan vannonut ihonhoidossani lempeiden pesuaineiden ja kuorivien happojen pariin. Olen käyttänyt niin hedelmähappokuorintoja, kuin kuoriviin ainesosiin pohjautuvia seerumeitakin. Hedelmähapot ovat ehkä pelottavasta nimestään huolimatta oikeasti mahtavia, kunhan tietää mitä tekee! Happokuorinnoistakin löytyy lempeämpiä vaihtoehtoja.

Olenkin kuorivien happojen ohella käyttänyt ahkerasti syväpuhdistavia naamioita. Varsinkin savipohjaisilla naamioilla saa myös kevyen kuorinnan! Tai ainakin itse olen huomannut, että ahkera savinaamioiden käyttäminen on vähentänyt kuorintojen käyttämistä. Toinen tuote, jonka ansiosta olen voinut vähentää kuorintojen käyttöä on ollut kasvoharja Clarisonic.

Halusin kuitenkin pitkästä aikaa kokeilla perinteistä, rakeista kuorintaa. Olin aluksi miettinyt, että hankkisin Estelle & Thildin kuorinnan, mutta lähdimme päiväreissulle Tukholmaan ja päädyin hyödyntämään laivan Tax Free -mahdollisuudet kuorinnan hankkimisessa. Selatessani Tax Free -kuvastoa huomioni kiinnittyi Cliniquen erikoiseen naamioon, joka on myös samalla kuorinta! Päädyinkin ostamaan City Block Purifying™ Charcoal Clay Mask + Scrub -naamion ( 45 € / 100 ml ) ja tottahan toki en malttanut odottaa kotiin, vaan levitin naamion jo heti illalla kasvoilleni!

  Clinique4

City Block Purifying™ Charcoal Clay Mask + Scrub -naamio pohjautuu nyt todella muodikkaaseen raaka-aineeseen, hiileen. Hiilellä on epäpuhtauksia imeviä ominaisuuksia ja sitä näkyy monessa epäpuhtaalle iholle suunnatussa naamiossa tai puhdistustuotteessa. Naamiossa on myös mukana savea, joka sekin vetää likaa ja epäpuhtauksia puoleensa. Minulle on tärkeää etteivät kuorintojen rakeet ole mikromuovia. Tässä naamiossa rakeet ovat silikaa, joka on käsitykseni mukaan hiekkapohjainen raaka-aine.

    2017-11-04_11-05-53

Naamiota levitetään runsas kerros kuivalle iholle, ja sen annetaan vaikuttaa n. 5 minuuttia tai niin kauan, kunnes naamion väri muuttuu vaaleansiniseksi. Tämän jälkeen kostutetaan sormet ja käydään kasvot läpi, jotta kuorivat rakeet pääsevät tekemään taikojaan. Naamiota suositellaan käytettäväksi 1-2 kertaa viikossa mutta itse sanoisin, että ihan maksimissaan kerran viikossa! Syy selviää kohta..

Lähdin kokeilemaan naamiointia kerran viikossa, kahdessa tahtiin. Ja aika pian huomasin, että se on aivan liikaa iholleni. Omalle iholleni sopiva tahti on varmaan n. kerran kuussa. Tämä on sen verran kuivattava tuote. Naamion jälkeen iho suorastaan huutaa kosteutta ja huomasin parhaimmaksi metodiksi laittaa todella kosteuttava arkkinaamio kasvoille. Ja aina ei sekään tuntunut riittävän.

Mutta jos sinulla on paksu ja todella voimakkaasti rasvoittuva iho, uskoisin naamion olevan sinua varten! Oma ihoni on paksuhko, ja kuivarasvainen. Teininä tämä naamio olisi ollut minulle hyvä, mutta nyt päälle kolmekymppisenä tämä jää niihin kertoihin kuussa kun iho kaipaa jostain syystä tuhdimpaa syväpuhdistusta. Luultavasti säästän naamion enemmän kevät- ja kesäkäyttöön, Iho oli kyllä seuraavana päivänä mukavan tasainen ja sileä, mutta luultavasti pitäydyn jatkossa niissä jo aiemmin hyviksi havaituissa rutiineissani.

17 Kommentit

 1. Tää kuulostaa todella tehokkaalta, jos haluaa kunnon syväpuhdistuksen. Mähän laitan aina puhdistavien naamioiden jälkeen kangasnaamion, se jotenkin pakkaa iholle tehokaammin kosteutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on tosi tehokas, jopa jo liiankin :D Arkkinaamiot onkin tällaisten naamioiden jälkeen kovassa käytössä, niillä saa tosiaankin tehokkaasti kosteutta iholle!

   Poista
 2. Mulle ei oikein käy savipohjaiset naamiot, koska ne on enimmäkseen liian kuivattavia, enkä tiedä olenko syväpuhdistuksen tarpeessakaan ainakaan kovin usein...;) Anyway, ostin Devitan (amerikkalaisen luonnokosmetikkamerkki) kaakoanaamion, jossa on myös savea, mutta valitettavasti en pysty sitä käyttämään kuin max. kerran kahdessa viikossa ja vain noin 5 min. kerrallaan, silloin sen kanssa pärjää. Tuoksu siinä on aivan ihana.
  Tuo sun naamiosi kuulostaa aika samanlaiselta. Jonnan konsti laittaa kangasnaamio puhdistavan naamion päälle kuulostaa tosi järkevältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin jos ei tarvitse syväpuhdistusta, voikin keskittyä toisenlaisiin naaimoihin :) Ootko muuten testannut sekoittaa naamioon öljyä? Tai esim. levittää naamion alle öljyä? Sitä kikkaa jotkut kuivaihoiset ovat kokeilleet :) Täytyykin paneutua tuohon Devitaan enemmän!

   Ja tosiaankin, kangas/arkkinaamio tulee syväpuhdistavien naamioiden jälkeen tarpeeseen! ^_^

   Poista
  2. Öljyä en ole kokeillut sekoittaa naamioon, kiitos vinkistä :)

   Poista
 3. Vaikuttaa naamiolta, joka ei ehkä olisi se ihan paras omalle kuivalle iholleni :D Välillä tosin tekee hyvää käyttää kunnolla syväpuhdistavia naamioita myös omalle iholle, mutta kerran kuussa on ihan maksimi määrä mulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on tosi tehokas, ja en suosittele kuivalle iholle :D Tässä varmaan ne rakeet tekee sen, että on liian tuju mulle :P Luulen, että ne pelkät savipohjaiset, tai hiilipohjaiset naamiot ilman rakeita toimivat meille paremmin ^_^

   Poista
 4. Mä jäin vaan ihastelemaan tuossa naamiokuvassa sun kauniin muotoisia silmiä! :D

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa hyvältä naamiolta nimenomaan kesällä käytettäväksi. Minulla näin syksyisin ja talvisin on iho valmiiksi aika kuiva, joten tämä voisi kuivattaa sitä jo liikaa.
  Ihanaa sunnuntaita Salka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vähän harmittaa, kun olisin tosiaankin voinut ostaa tän esim. ens kesän kynnyksellä :D No, eipä sitä ostaessa tietänyt, että tää olisi ihan näin hc..Mutta tosiaankin, en suosittele kuivaihoisille!

   Ihanaa alkavaa viikkoa! <3

   Poista
 6. Jos käytän savinaamioita niin suihkin välillä vettä kasvoille. Muuten se kiristävä tunne alkaa tuntua ikävältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turvenaamion kanssa suihkin vettä, mutta savinaamioiden kanssa en. Niiden kanssa välillä tuleekin tunne, että naama tipuu :D

   Poista
 7. Hyvä idea tosiaan tuo öljy, täytyykin kokeilla 🌻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testaa ihmeessä! Mun mielestä Lushilla oli joskus varta vasten jonkinlainen naamion alle levitettävä tehotuote kuivaihoisille?

   Poista
 8. Kuulostaa todella tehokkaalta tuotteelta! Mä itse käytän syväpuhdistavia tai savi/hiilinaamioita vain silloin kun iho todella näyttää siltä, että tarvitsee teho puhdistusta. Yleensä silloinkin vain paikallisesti esimerkiksi T-alueelle. Mun kuiva iho ei tosiaan nauti puhdistavista tuotteista :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow