In this Light

Kauneusblogi

Luku 805 - Uusi ekodödö, uhka vai mahdollisuus ( osa yksi )?

Rimita7

Minä kuulun niihin ihmisiin, jotka haluaisivat käyttää ekologisempaa deodoranttia. Omat kainaloni ovat vaan sangen nirsot. Niille ei ihan mikä tahansa deodorantti käykään! Muistan vuosia sitten käyttäneeni erästä Nivean kauneusdödöä ( antipersipirantti ) sillä seurauksella että kainalooni ilmestyi patteja. Pelästyin, ja palasin takaisin Rexonan käyttäjäksi. Jostain syystä Rexona on sopinut kainaloilleni täydellisesti, se ei ole aiheuttanut patteja, ei kutinaa, ei allergista ihottumaa.

Mutta aina silloin tällöin olen kuitenkin halunnut kokeilla jotain ekologisempaa kainalotuotetta. En tykkää ajatuksesta, että antipersiprantti tukkii hikirauhaseni, estäen hikoilun. Jotenkin hikoilu on minulle asia, jonka koen luonnollisena. En ole hikoilukammoinen, joskaan en myöskään neiti märkäkainalo. Stresssaavat tilanteet ja kuukautiset, sekä liikunta ovat hetkiä elämässäni jolloin hikoilen. Mutta ilman dödöä en voi kuitenkaan olla. Sen verran kainaloni kuitenkin päivän mittaan kostuvat, että ilman mitään kainalotuotetta ne alkavat haiskahtaa. Moni ekotuote ei valitettavasti ole pitänyt tuoksuja loitolla.

  Rimita1


Pari vuotta sitten kuvittelin löytäneeni toimivan ekodödön! Mutta kainalorakkaus muuttui kainalovihaksi. Lovefreshin dödöt eivät valitettavasti toimineet minun kainaloissani lainkaan! Soodallinen versio aiheutti kamalan ärsytysreaktion tiettyjen vaatteiden kanssa. Ja soodaton versio taas ei pitänyt kainalotuoksuja loitolla. Sain myös riesakseni kainaloaknen, eli kunnon patteja kainaloon. Alkuun tietysti pelästyin onko minulla rintasyöpä mutta kun palasin takaisin Rexonaan, patit katosivat. Mutta ei ole kivaa, että joutuu stressaamaan dödön vuoksi!

Olin huomannut Twist Ben valikoimiin tulleen Rimita Green -tuotemerkin deodorantin. En kuitenkaan ottanut heti asiakseni siihen tutustumista, ajattelin että niin, siinähän taas yksi dödö muiden toimimattomien ekodödöjen jatkoksi! I love me -messuilla blogikollegani kysyikin, olenko luonnonkosmetiikasta kiinnostuneena ihmisenä löytänyt toimivaa ekologista deodoranttia. Suu tiukasti viivalle vedettynä pudistelin päätäni. Ei, en yksinkertaisesti ole löytänyt toimivaa ekologista deodoranttia! Twist Ben messupisteellä Rimitan deodorantit olivat tarjouksessa ja skeptisesti uteliaana nappasin yhden dödön mukaani. Ajattelin, että tämä ei ole iso menetys jos dödö ei jostain syystä minulla toimisikaan.

Olen ottanut deodorantin tehotestiin. Se joutui heti messuviikonloppuna tiukan paikan eteen, kun laitoin sitä sunnuntaina kainaloihin. Ensiksi jouduin stressaamaan, ehdinkö asemalle ehtivään bussiin. Sen jälkeen stressasin, tuleeko edes kyseinen bussi pysäkille. Ja kun bussi tuli, ehtiikö se ajoissa asemalle. Ja bussista poishypättyäni sitä, ehdinkö juosta juuri asemalle saapuvaan junaan. Kun illalla saavuin kotiin, huomasin kainaloissa tiettyä tunkkaista tuoksua.

Mutta parin viikon aikana dödö on toiminut muuten erittäin mallikkaasti! Iltaisin kainaloitani nuuhkiessa en erota tunkkaista tuoksua. Eli deodorantti vaikuttaa erittäin lupaavalta! Ajattelin kuitenkin vielä jatkaa kokeilua, ja toisessa osassa kerron tarkemmin deodorantista sekä miten testin kanssa kävi.

Jäätkö jännittämään testin lopputulosta? Onko ekodödö sinulle uhka vai mahdollisuus?


18 Kommentit

 1. Täällä toinen dödö-hankala :| Hikoilen reippaasti joten suosin antiperspiranttia ja kainalot on silti märät. En myöskään ole edes löytänyt yhtään antiperspiranttia joka pitää hajun 100% poissa iltaan asti. Sen lisäksi atopia kettuilee niin dödöjen kuin antiperspiranttien kanssa,varsinkin talviaikaan kärsin säännöllisin väliajoin ihottumasta kainaloissa joka saa ihon repeämään. Aaaaaaargh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimivan dödön löytäminen on joskus haastavaa :T Varsinkin kun sulla on vielä atopiaa, mulla ei onneksi ole ollut muita ongelmia kuin nuo tukkeumat silloin tällöin.

   Poista
 2. Minulla on takana yksi ekodödö kokeilu ja se sai arvosanaksi peukun alas. Ei pitänyt hien hajua poissa. Itselläni käytössä myös Rexona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kovin montaa tuotetta ei viitsi kokeilla, jos ne eivät vaan toimi :P Mulla oli sen verran aikaa edellisestä kokeilusta, niin aika oli jo kullannut muistoja :D

   Mutta kiva kuulla, että Rexona toimii sullakin :) Se on sellainen, jota olen käyttänyt vuosia ja tiedän voivani luottaa siihen.

   Poista
 3. En ole itse vielä ekodödökokeiluihin ryhtynyt, mutta odotan mielenkiinnolla jatkokertomuksesi kakkososaa:)
  Kivaa iltaa S <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan parin viikon kuluttua voin kertoa enemmän :)

   Ihanaa alkavaa viikkoa <3!

   Poista
 4. Mä olen aika monta luonnollista merkkiä kokeillut, kotona voin niiden kanssa istua, mutta mitään muuta en pysty tekeen. :/ Tääkin on kokeiltuna, sama lopputulos. NYYH!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh :( Tää on jostain ihmeen syystä mulla toiminut! Esim. se Rexonan alumiiniton ei pitätnyt mulla tuoksuja pois..tämä pitää. Tosin nyt alan kohta miettiä sitä, onko mun hikoilu muuttunut radikaalisti puolen vuoden sisällä :D :D

   Poista
 5. Mä en jotenkin ole lähtenyt tähän ekodödö kokeiluun tai edes suosinut alumiinittomia dödöjä tai antipersperantteja. Alumiini kuitenkin just tekee sen kalvon kainaloon ettei hajut pääse siitä läpi. Ymmärrän kyllä että ihmiset suosii ekodödöjä ja varsinkin jos on ilmennyt allergisia reaktioita tai muita ongelmia :) Näitä on kyllä kiva lukea jos vaikka joskus haluisi itsekkin kokeilla ekodödöö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas haluan antaa kainaloidenkin "hengittää", joten siksi ajatuksena ekodödö kiehtoo :) Jos esim. käyn illalla suihkussa en ikinä levitä kainaloihin dödöä vaan annan olla niiden yön yli ilman kainalotuotteita :D

   Poista
 6. Mä voin ainakin talvella luottaa ekodödöihin, mutta en kesällä lainkaan. Rexona on se mun valinta, kun haluan olla varma :). Mitenhän mä en huomannut tätä merkkiä lainkaan messuilla, meni ihan ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tämä vain toimii nyt, niin ens kesänä tämä viimeistään joutuu tehotestiin :D Kiva kuulla, että Rexonaan luottavia löytyy muitakin, se on mulla se johon tartun jos mikään muu ei toimi ^_^

   Messuilla oli tosi paljon kaikkea, mä muistaakseni laitoin Rimitan Messukeskuksen sovelluksen suosikkeihin. Mutta en ollut aiemmin merkistä kuullutkaan, Twist Ben kautta ekan kerran kuulin tästä dödöstä!

   Poista
 7. Mulla on Acorellen dödö käytössä lähinnä niinä päivinä, kun voi olla kotona tai muuten vaan vältellä ihmiskontakteja. Se kun ei ole osoittautunut erityisen luotettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mä olen lopulta heivannut vaan roskiin ne dödöt jotka eivät ole toimineet :D

   Poista
 8. Mulla ei ole myöskään mikään luonnonkosmetiikan deo toiminut ja melkein olenkin jo luovuttanut niiden suhteen. Tosin yksi tällä hetkellä testissä, joka vaikuttaa ihan lupaavalta. En uskalla vielä sanoa juuta enkä jaata kun vasta toka päivä menossa eikä puolikipeänä ole paljoa aktiviteettejä harrasteltu, mutta lupaavin tähän mennessä, ehdottomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monelle taitaakin olla haastavaa löytää toimiva ekodödö. Jos mun kainalot vaan kestäisivät soodaa, niin olisi paljon helmpompaa :D Mä pidän peukut pystyssä, että nyt sun testissä oleva dödö osoittautuisi hyväksi ja saisin lukea siitä blogistasi :)

   Poista
 9. En ollut kuullut tästä aiemmin, pitää laittaa korvan taakse :)

  Minulla on arkena käytössä yleensä Schmidt´s tai joku noista tänään postaamistani -kesän aikana käsi tarttui useimmiten Mádaraan. Deodorantin pettäminen on kohdallani yleensä merkki siitä, että on aika kaivaa epilaattori esille ;)
  Antiperspiranttia laitan juhliin tai muuten ennustettavasti stressaaviin tilanteisiin...

  VastaaPoista
 10. Nyt vasta huomasin tämän postauksesi :) Tuota en olekaan kokeillut, täytyy laittaa nimi korvan taakse. Lovefreshiä ostin messuilta, tuoksu on hyvä mutta teholtaan ei ole kovin kaksinen. En ole kova hikoilemaan mutta kainalot ovat illalla usein tuoksahtaneet tätä käyttäessäni. Enkä tarkoita deodorantin omaa hyvää tuoksua :/ Suurin osa luonnonkosmetiikan deodoranteista tuntuu olevan aika turhia. Mádaran ja Born to Bion olen kokenut hyviksi, mutta luulen että minun tapauksessani hajua estää tehokkaimmin se että sheivaan kainalosängen pois joka aamu. Talvisin voisin luultavasti olla ilman kainalotuotteita. Kesäisin olen tehnyt paluuta hajusteettomien antiperspiranttien pariin. En pelkää alumiinia mutta antiperspiranttien tuoksut tökkivät lähes aina jostain syystä... enkä ole innokas maksamaan dödöstä kovin monta euroa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow