In this Light

Kauneusblogi

Luku 810 - Kahvinporoja ihonhoitoon?

Kahvikuorinta Ekovista

Kuorinta pr-näyte, saatu maahantuojalta 

Varmaan aika moni meistä on kuorinut ihoaan kahvinporojen kanssa? Eli suomeksi sanottuna, ottanut suodatinpussista kosteat purut suihkuun mukaan, ja levittänyt ne keholleen? Kahvikuorintojen potentiaali on huomattu siinä määrin, että markkinoille on tullut valmiita kahvikuorintoja! Ja kuluneen vuoden aikana ne ovatkin myös saapuneet tänne Suomeen kuluttajien iloksi. Nyt toki joku kysyy, eikö olisi helppoa vaan lääpiä ne suodatetut kahvinporot keholle? Mutta kaikki eivät juo kahvia ja ainakin näissä valmiissa kuorinnoissa on mukana myös muitakin tehoaineita, kuin pelkät porot.

  2017-11-13_09-41-18

Olen suhtautunut kahvikuorintoihin uteliaasti, miettien myös sitä aspektia voiko viemäri mennä poroista tukkoon? Kuorintaa ei tosin käytetä joka päivä ja mietinkin, että jos haluaa pelata varman päälle, hankkii kylpyhuoneeseen "hiussiepparin" lattiakaivoon. Tämähän nappaa enimmät porot sekä hiukset yms. muut aineet, joita pesuveden mukana viemäriin valuu.

Ekovistalta on tullut markkinoille australialainen Bean Body Care -ihonhoitosarja, jonka valikoimiin kuuluu seitsemän erilaista vartalolle tarkoitettua kuorintaa, yksi kasvoille tarkoitettu kuorinta sekä vartalovoide. Sain blogin kautta testiin Manuka hunaja -kuorinnan. Kuorinnat on suunniteltu erityisesti erilaisia iho-ongelmia varten, esimerkiksi raskausarvet, ihon epäpuhtaudet ( vartalonkin iholla voi ihan yhtä hyvin olla samanlaisia epäpuhtauksia, mitä kasvoissa! ), selluliitti. Oman vartaloni ihon epäkohta on lähinnä epäpuhtaudet - selluliitistä puhumattakaan. Ja löytyy raskausarpiakin tietyistä paikoista.

Manuka hunaja -kuorinnan tuoksu on huumaavan kahvinen ja suklainen! Kuorinnan raaka-aineet ovat luonnollisia ja luomua. Suurin osa kuorinnosta on vegaanisia, mutta tämä testissä oleva Manuka hunaja ei ole vegaaninen hunajan takia. Arabica-kahvipavut ovat Reilun kaupan -kahvia. Kahvilla on kuorinnassa verenkiertoa vilkastuttavia sekä ihoa kiinteyttäviä ominaisuuksia. Demera-sokeri ja himalajansuola kuorivat ihoa ja auttavat esim. epäpuhtauksiin ja laajentuneisiin huokosiin. Mukana on myös ihoa kosteuttavia raaka-aineita, kuten hyaluronihappoa, kookosöljyä ja antiosidantteja hunajan sekä kaakaon voimin.  Ne ravitsevat ihoa ja ihon uudistuminen nopeutuu.
' 2017-11-13_09-40-49

Kuorintaa käytetään niin, että se levitetään kostealle iholle. Levitysvaihe on muuten sotkuisaa! Koin kätevimmäksi sen, että otin pussista kuorintaa kämmenen sisälle ja varovaisesti kaadoin sen ylös nostetulle reidelle, josta sitä oli helpompaa lähteä levittämään pitkin jalkaa. Kun kuorinta on levitetty keholle, odotetaan viisi minuuttia ja sitten se huuhdellaan pois. Kuorin vartalon ihon kerran viikossa ja silloin ensiksi pesen pesuaineella ne paikat, jotka vaativat pesuainepesua ja viimeiseksi teen kuorinnan. Tätä ei nimittäin kannata pestä saippualla pois!

Iho jääkin kuorinnan jälkeen niin pehmeäksi, enkä tarvitse vartalovoidetta! Tietysti jos haluan hifistellä, levitän vartalovoiteenkin. Mutta koska kuorinnassa on mukana kosteuttavia ainesosia, ei jälkikosteutus ole välttämätöntä. Tajusin muuten, että tällainen kuorintahan on oikeastaan laiskalle vartalon ihonhoitajalle ehdoton tuote; iho saa samalla kerralla kunnon tehopuhdistuksen, mutta myös kosteutuksen!

Kuorinnan hinta on 19,90 € ja sitä myy Ekovistan verkkokauppa. Kuorinnat ovat myöhemmin tulossa mm. Ruohonjuureen myyntiin.

Käytätkö sinä kahvikuorintoja?

18 Kommentit

 1. Käytän kahvin puruja käsien kuorintaan. Keittelen kahvit ja kun purut ovat vähän jäähtyneet, hoeron niitä käsiini. Kyllä muuten toimii.
  Mukavaa tiistaita sinulle ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvin rasvaisuuskin muuten varmasti auttaa pehmeän tunteen saamisessa 😊 Täytyykin testata käsikuorintana! Ihanaa torstaita 😍

   Poista
 2. Mulla on ollut eri merkkisiä kahvikuorintoja ja ne on olleet kyllä kivoja. Ja ihan hyvä että on valmiissa pakkauksissa, en mä ole kertaakaan käyttänyt suoraan suodatettuja papuja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että taidan tutustua näihin enemmänkin 😊 Mä oon muutaman kerran käyttänyt vanhat porot vartalolle 😀

   Poista
 3. Mulla on lattiakaivossa semmoinen sieppari, joten kaivoa tulee ratsattua säännöllisesti enkä ole huomannut kahvinpurujen tukkivan viemäriä. Hyvä niin, koska tykkään kahvikuorinnoista tosi paljon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta hyvä tietää, ettei nämä tunnu tukkivan 😊 Ja käytetäänhän näitä sen verran harvoin, ehkä tilanne olisi eri jos esim.kymmenen henkeä käyttäisi joka päivä tällaisia 😁 mutta taisin minäkin jäädä koukkuun 😍

   Poista
 4. Mäkin olen miettinyt tota viemäriasiaa, useastihan varsinkin vanhempien omakotitalojen viemäreihin ei saa noita laittaa, joten toi sihti oli hyvä olla. :) Mun lemppari kahvikuorinta ja naamio on Lushin Cup O`coffee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sihti on hyvä olla, jos on yhtäänkään epävarma! Mutta mä niin aion hankkia sihdin meidän uuteen asuntoon 😀 Mun on varmaan pakko testata tuota Lushia joskus!

   Poista
 5. Kahvi on kyllä käsittämättömän toimivaa tavaraa kuorinnoissa! Boostaan "liian miedot" raekuorinnat usein kahvinpuruilla ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä se vaikuttaa, taisin nyt jäädä tällaiseenkin kahvikoukkuun 😍

   Poista
 6. Nää on ihan hauskoja mut enemmän tykkään niistä ei-niin-kuivista kahvikuorinnoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiden levittäminen onkin varmasti helpompaa 😀

   Poista
 7. Kiva idea, mutta en itse ole innostunut kahvikuorinnoista. Enkä kyllä minkäänlaisista kroppakuorinnoista;) Vaikea tapaus;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 😀😀 no mutta ei kaikki ole kaikkia varten, hih! Mä taas sain kropanhoitoinnostuksen 😊

   Poista
 8. Olen itse kanssa käyttänyt keitettyjä kahvin puruja vartalokuorintaan sekä varsinkin käsien kuorintaan. Siitä jää ihanan pehmeä tunne iholle! Nää pakkaukset on mun mielestä niin söpöjä kun näyttää oikeasti ihan kahvilta. Oon haaveillut niistä body boomin kuorinnoista ja kiva tietää että vaihtoehtoja on muitakin :) Täytyy ehdottomasti joskus kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä veikkaan, että kahvin rasvat tekevät sen extrapehmeän fiiliksen 😊 Pakkaus voisi mennä elintarvikekahvistakin 😀 ja on tosiaankin kivaa, että näistä löytyy valinnanvaraa 😊

   Poista
 9. Mulla ei ole mennyt viemäri tukkoon, vaikka käytän kahvikuorintaa. Ehkä se Sinin hiusritilä on auttanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiussuodatin on kyllä hyvä olla! Ehkä näitä käytetään sen verran harvemmin, että tukosvaara on pienempi?

   Poista

Lähetä kommentti

Follow