In this Light

Kauneusblogi

Kosmetiikkabloggaajien joulukalenteri luukku 4 - Ihon valmistelu pikkujouluihin


Tämän vuoden kosmetiikkabloggaajien joulukalenterissa ollaan vielä alkutaipaleella. Eilen luukku avautui Beauty Highlights -blogissa arvonnan merkeissä ja huomenna luukku avataan HennaV-blogissa. Tänään onkin luvassa tuplaluukku, kun satuimme Keyword:Love -Jonnan kanssa saamaan saman luukkupäivän. Ja eikä kauaa mennyt, kun olimme ideoineet yhteispostauksen! Postausta suunnitellessa idea jalostui entisestään, olenkin erittäin innoissani tästä ideasta joka on erittäin kutkuttava ja meille ihonhoitofriikeille mahdottoman mukava toteuttaakin. Myös postauksen suunnittelu oli erittäin mukavaa ja hauskaa, ja ehkä se ilo myös välittyy teille lukijoillekin postauksiemme kautta :)

Päätimme Jonnan kanssa tehdä ihoa pikkujouluihin valmistelevan ihonhoitorutiinin, idealla pihistä/panosta. Ideoimme tuotekavalkadin, jonka puiteissa kumpikin meistä päättäisi oman postauksensa tuotteet. Ja toinen meistä tekisi postauksen edullisilla tuotteilla, toinen taas kalliimmilla. Päätimme myös laskea ihonhoitorutiinille hintalapun. Omassa postauksessani löydät edullisen vaihtoehdon, Jonnan postauksesta taas sen kalliimman. Rutiini on tarkoitettu tehtäväksi ennen meikin tekoa, loihtien ihosta ihanan, täyteläisen ja hehkuvan illan rientoja varten! Testasin rutiinin kolmeen otteeseen, ja vasta kolmas kerta toimi omalla ihollani. Avaan postauksessa ja postauksen lopussa tätä syytä tarkemmin. Mutta marraskuussa onkin tullut tehohoidettua ihoa todella paljon!

Postauksen tuotteista Olivia Klein Pr-näyte. Linkit ostopaikkoihin on tuotteen hinnan kohdalla, linkit eivät ole affi-linkkejä.

pikkuj1

pikkuj2

Rutiinimme alkaa ihon puhdistamisesta. Te tiedättekin, että emme ole Jonnan kanssa niitä ihmisiä, jotka aamuisin pesevät kasvot veden ja puhdistusaineen avulla noin lähtökohtaisesti. Yleensä pyyhin kasvoni miselliveteen kostutetulla vanulapulla. Mutta koska nyt on tiedossa astetta speciaalimpi rutiini, kasvot pestään kasvoputsarin sekä veden avulla. Oma puhdistustuotevalintani koski Garnierin Purifying Make-up Removing Gel -puhdistusgeeliä ( 7,90 € / 200 ml ), johon olen suorastaan rakastunut! Se on hellästi pesevä, mutta tehokas. Eli loistava tuote aamuiseen kasvojen pesuun.

Kasvojen pesun jälkeen käytettävä kuorinta tai kuoriva naamio luo tasaisen puitteen meikkipohjalle, poistamalla kuolleet ihosolut ja tasoittaen ihoa. Olivia Kleinin Detox-naamio ( saatu blogin kautta, 13,40 € / 50 ml ) on tässä tarkoituksessa ihastuttava; se syväpuhdistaa hiilen ansiosta mutta myös kuorii kemiallisesti. Naamiota hierotaan kuivalle iholle, kunnes se imeytyy kasvoille. Sen annetaan vaikuttaa 15-20 minuuttia ja se huuhdotaan pois joko pesuliinan avulla tai lämpimällä vedellä huuhtoen. Itse taisin pitää naamiota vahingossa yli puoli tuntiakin, kun samalla innostuin kuvaamaan valokuvia blogia varten, eikä iho mennyt moksiskaan.

pikkuj3

Kuorivan naamion jälkeen alkaakin tehokosteutus! Kun mietimme tuotteita postausta varten oli päivän selvää että mukaan sisältyisi arkkinaamio. Omasta mielestäni arkkinaamio on ehdottomasti paras tapa tuoda kasvoille vesikosteutta! Kokeilin alkuun eri merkin arkkinaamiota, mutta jostain syystä sen sisältämä silikooni ilmeisesti aiheutti meikkausvaiheessa ongelmia. Joten kolmannella kerralla päätin luottaa lempinaamiooni, joka ei puukottaisi minua selkään! Holika Holikan Pure Essence Green Tea -arkkinaamio ( 1,99 € / 20 ml ) ) on todellinen kosteuspommi, rakastuin tähän syksyn laivamatkalla ja pistin näitä tilaten vinon pinon Bearelista matkan jälkeen. Naamio sisältää myös C-vitamiinia, joka on ihoa kirkastava antioksidantti. Naamio lupaa kosteuttaa, mutta myös hillitä ihon kiiltoa ja rasvoittuvuutta. Eli täydellinen naamio + 30 -vuotiaalle, hieman epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle iholle! Tällä kertaa ihoni hörppäsi naamion sisuksiinsa alta aikayksikön, ja poikkeuksellisesti naamiota poisottaessani kangasarkki vaikutti aika kuivahkolta. Aiemmin olen voinut vielä puristaa kangasarkista kasvoilta poisottamisen jälkeen nestettä vaikka ja kuinka :D Arkkinaamion poisottamisen jälkeen silmäilen miltä iho näyttää ja kevyesti painelen wc-paperilla ihon läpi, jotta ihoon imeytymätön neste ei aiheuta ongelmia myöhemmin.

Toinen ehdoton tuote postausta suunnitellessamme oli hoitoneste. Kun tuotteita lähdetään kerrostamaan, suosittelen lämpimästi ohuempia tuotekerroksia sekä koostumuksia! Olisin halunnut ottaa rutiiniin toisen tuotteen, mutta se ei valitettavasti paksumman koostumuksensa ansiosta toiminut rutiinissa. Mutta COSRXin ihastuttava Galactomyces Alcohol Free Toner ( 21,70 € /  150 ml ) pelasti! Teoriassahan tämä on kasvovesi, mutta mielestäni se toimii kevyenä hoitonesteenä. Suihke sisältää hiivan käymisprosessin aikana valmistettua Galactomyces-aktiiviainetta, jonka koostumus on lähellä ihoa. Tämä on yllättävän kosteuttava ja ihoa pehmentävä suihke!

pikkuj4

Kosteutuksen jälkeen jatketaan seerumilla. Seerumiksi kannattaa valita ohut, mahdollisimman nestemäinen seerumi. Tilasin Klairsin smurffiseerumiksi nimeämäni seerumin Midnight Blue Youth Activating Dropin ( 26,90 € / 20 ml ) Bearelilta, ja vaikka tämä on teoriassa tarkoitettu yökäyttöön, se toimi hyvin myös tehotippana päiväkäytössä. Ja kyllä, seerumi on oikeasti väriltään sinistä! Tämä onkin minun rutiinini kallein tuote :D Mutta seerumin koostumus on kerrostamiseen mainio. Se on ladattu täyteen peptidejä, ja onkin tästä syystä hurja anti-age -paukku. Aion ehdottomasti postata seerumista erikseen!

Viimeisenä tuotteena rutiinissamme on tuhkimotuote. Päädyin valitsemaan siihen Lumenen Kuulas sarjan Heleyttävä ja Kiinteyttävä Tehohoito -tuotteen ( 34,90 € / 30 ml ). Se sisältää antioksidanetteja ja peptidejä, tuotteessa on käytetty puolukkauutetta ja lähdevettä. Helmiäispigmentit loihtivat iholle välittömän hehkun ja loisteen, tämä jos mikä on tuhkimotuote!

Tuotteiden käyttämisen jälkeen iho on ihana; hehkuva, tasainen ja kuulas! Meikki levittyy iholle kauniisti. Itse en enää laittanut alle meikinpohjustusvoidetta, mutta sellaisenkin voi vielä tarvittaessa lisätä.

Eräs huomio, mitä postauksen tuotteita kokeillessani tein oli tosiaankin se, että kannattaa valita tuotteita joiden koostumus on ohut, kevyt. Ja mielellään välttää runsasta silikoonin käyttämistä. Nimittäin, parin ensimmäisen kokeilun aikana iho jäi ihanaksi, täyteläiseksi mutta meikkivoidetta lisätessä alkoi murustuminen. Tällöin olin käyttänyt liikaa silikoonia sisältäviä tuotteita, sekä käyttämieni tuotteiden koostumus oli liian paksu. Kannattaa kokeilla rutiini läpi hyvissä ajoin ennen juhlia, jotta tarvittaessa voi tehdä tuotteiden suhteen muutoksia - kuten minulle kävi!

Tämä rutiini loihti niin ihanan ihon, että aion vastaisuudessakin tehdä tämän esimerkiksi vapaapäivien aamuina - en malta jättää tätä pelkästään juhlapäiviin! Ja esimerkiksi jouluaattona, joulusaunan jälkeen JOS vaan ruokatouhujen laittamisen lomassa ehdin, aion ehdottomasti hemmotella ihoa tällä tavalla. No viimeistään joulupäivänä, jos aatto menee hellan vieressä. Teitä varmaan nyt kiinnostaa, mikä on minun ihonhoitorutiinini hintalappu? 106.79 €! Loppupään tuotteet nostivat hintalappua, mutta esim. kymmenen euroa maksanut hoitoneste ja alle kymmenen euron seerumi eivät valitettavasti toimineet rutiinissa. Jonnan blogista löydät hänen käyttämien tuotteiden hinnan, osaatko arvata kuinka iso hintaero tuotteillemme tuli?

Miten sinä hoidat ihoasi ennen juhlia?

21 Kommentit

  1. Mä yritän parhaan ymmärrykseni ja kykyni mukaan välttää silikooneja iltatuotteissa, koska olen todennut itsekin, että varsinkin hemmotteluhommissa niistä on vain haittaa. Hoitavammat tuotteet ei asetu paikoilleen, jos mukana on jotain silikoonimömmöjä;) Kasvovedet olen löytänyt uudella tavalla. Saatan käyttää kolmea eri kasvovettä iltarutiineissa, koska ne vaan tuntuvat hyviltä.
    Kivaa päivää, S <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei hirveästi myöskään ole silikonia sisältäviä tuotteita, mutta yllätyin tuon aiemman kokeilun arrkinaamion silikonisuudesta :D Ihanaa, että olet löytänyt kasvovedet! Niillä saa mukavasti vesikosteutta kasvoille ^_^

      Poista
  2. ihania tutoriaalia, äkkiseltään ennen aamukahvia kädessä laskettuna hintaero huimat 327,71egee,huu.:)!tämä oli huisin kiva vertailupohjainen tutoriaali kalenteriluukku, tykkään tämmöisestä hyödyllisestä..rutiinit iltsellä kunnon pesu, kuorinta, kosteuttava naamio, hoitovesi, seerumi, hoitoöljy, hetken tauko ja mahd.päivä- taikka yövoide. Meikkipohjustaja ettei rullaa, ja sitten vasta meikit:)Ihanaa adventtia sinne blogeihinne, kiitokset koko vuoden mielenkiintoisista postauksista<3! /sandi.osterlund@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos aivan ihanasta kommentista!! Hintaeroa tuli, etukäteen mietin että tuleekohan jopa isompi hintaero :D Hyvää joulun odotusta myös sinulle :)

      Poista
  3. Tää sun hemmottelu on ihana. Mä kans luulen, että jos on paljon tuotteita jotka sisältää silikonia, tulee tosi täyteläinen iho, mutta just meikkiä levitettäessä tulee sitten tuo rullaantumis-efekti. :( Joten ohuita ja mielellään ei kovin montaa hyvin silikonista tuotetta peräjälkeen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin oli sinunkin <3 Joo mulla ei silikooni vaan toiminut, enkä uskalla sitä muillekaan suositella kerrostamiseen :D

      Poista
  4. tämähän oli edullinen hemmottelu

    VastaaPoista
  5. Kuorinta ja naamiot on aina ennen juhlia minulla käytössä.
    Ihanaa viikkoa sinulle ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se taitaakin olla se klassisin ja toimivin ihon hoitotoimenpide <3 :) Ihanaa alkanutta vikkoa myös sinulle! <3

      Poista
  6. Olipa mielenkiintoista lukea hemmottelustasi. Minulla ihon ja muutenkin oman itseni hemmottelu on jäänyt tosi vähäiselle sairastelun takia.

    Ihanaa joulun odotusta sinulle :)

    heli(at)lailanet.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että postaus oli mielenkiintoinen. Toivon mukaan saisit jossain vaiheessa hemmoteltua itseäsi, ja tsemppiä noin muutenkin <3

      Ihanaa joulun odotusta myös sinulle :)

      Poista
  7. Olipa kiva postaus lukea :) kuorin ja naamioin itse ennen juhlia, missä toki hyvin harvoin käyn ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ei niitä juhlia kovin usein mullakaan ole, ja ne viime vuosien juhlat onkin olleet sellaisia, että niihin on lähdetty aika aikaisin aamulla matkustamaan :D

      Poista
  8. Ennen juhlia kuorin kasvot ja käytän kasvonaamiota. :)
    tarjaronka@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se taitaakin olla se klassisin ihon hemmottelu ennen juhlia :)

      Poista
  9. Kivasti tehty postaus! Totta kyllä, että silikonin kanssa täytyy olla joskus tarkkana. Mulla ei tosin taida olla sitä nyt missään kasvotuotteessa (koska luonnonkosme), mutta muistoissa on vanhat rullautumiset. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja joo, tarkkana saa olla! Yllätyin, kun kurkkasin sen ekan arkkinaamion inci-listaan ja bongasin silikoonin, outoa! Se olisi muuten ollut tosi kiva naamio nimenomaan tällaiseen ennen juhlia käytettäväksi, jos olisi toiminut paremmin :D :D

      Poista
  10. Tosi kiva idea näissä teidän postauksissa! :) Aika samanlaiselta näyttää myös mun valmistautuminen tärkeään juhlaan. Mun mielestä tärkeintä on ihon kuorinta ja toki kosteutus :)

    VastaaPoista
  11. COSRX merkiltä tarvis varmaan kokeilla jotain,mietin vaan mistä sais halvemmalla.Täytyy pistää tutkintaan:)

    VastaaPoista
  12. Ihana tämä teidän kalenteri, kun olette Jonnan kanssa tehneet "panosta ja pihistä". Hirmuisesti vaivaa taatusti nähty näiden eteen ja olikin mielenkiintoista luettavaa molemmilla. Rakastan tuota Lumenen seerumia, se vaan on ihana ja sitä olen käytellyt pullotolkulla, toimii omalla iholla, kosteuttaa ja tuo kivan hehkun. Garnierin meikinpoisto micellareja löytyy, mutta tämä on uusi tuttavuus.

    Ihanaa päivää Salka <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow